Online foredrag: Attentaterne på Adolf Hitler

Online foredrag med Torsten Granov

Over 100 attentater på Adolf Hitler

 • Hæren er Hitlers farligste fjende.
 • Hvad skete der 20. juli i Wolfsschatze?
 • Hvorfor blev Hitler ikke dræbt, når fire andre tæt på ham døde?
 • Hvad var årsagen til, at det nøje planlagte kup mislykkedes?
 • Blev de sammensvorne langsomt kvalt ophængt i klaverstrenge?

Online foredrag med Torsten Granov

Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Ikke et eneste af de over 100 forsøg på at dræbe Hitler lykkedes. Han havde et utroligt held og en evne til at ændre planer, der ødelagde ofte omhyggeligt planlagte planer. I foredraget fortælles om de to forsøg, der var tættest på at lykkes, attentatet i Bürgerbraükeller i München 8. november 1939 og i Hitlers hovedkvarter i Østprøjsen, Wolfsschantze 20. juli 1944.

Onlineforedrag: Attentaterne på Adolf Hitler

Med Torsten Granov, cand.mag.,  direktør i Cultours, forfatter og rejseseleder.

 • Over 100 attentater på Adolf Hitler
 • Hæren er Hitlers farligste fjende.
 • Hvad skete der 20. juli i Wolfsschatze?
 • Hvorfor blev Hitler ikke dræbt, når fire andre tæt på ham døde?
 • Hvad var årsagen til, at det nøje planlagte kup mislykkedes?
 • Blev de sammensvorne langsomt kvalt ophængt i klaverstrenge?

Kommentarer til onlineforedraget

8 reaktioner

 1. Velkommen til foredraget om attentaterne på Adolf Hitler. Jeg sidder klar ved computeren og er klar til at besvare jeres spørgsmål

 2. Et andet emne 🙂 Hvordan ser det ud med Polen turen til september, tør du gætte ?

 3. Der er mange tilmeldte og jeg regner helt sikkert med, tvi kommer afsted.

 4. Sudeterkrisen finder sted i efteråret 1938, krisen afsluttes med München aftalerne i slutningen af september/begyndelsen af oktober.

 5. Der findes en god film om attentatet i Bürgerbrükeller og Georg Eller fra 2014 titlen er Eller

 6. Der var stor skepsis, da det blev offentliggjort i 2009, at der var planer om en film om attentatet 20 juli 1944 med Tom Cruise som Stauffenberg. Filmen “Valkyrie” endte med at være en ret god film, det er seværdig.

 7. Fabian von Schlabrendorffs bog hedder “De retfærdige i Sodoma” og udkom på dansk på forlaget Normann 1946. Stort set alle oplysninger om inderkredsen i kuppet stammer fra denne bog.

 8. Fantastisk foredrag !
  Håber på flere.
  MVH

  ps. Har været med på jeres tur D-Dag, med Niels Klingenberg Vistisen.
  Kan varmt anbefales !

Lukket for kommentarer.

Læs mere om din foredragsholder Torsten Granov her

Torsten Granov

Torsten Granov er direktør for Cultours. Torsten Granov har rejst over hele verden og ledet mange rejser til nære og fjerne egne af kloden. Torsten Granov er cand. mag. i fransk og historie og har bl.a. undervist i fransk historie på Århus Universitet. Han er grundlægger af rejsebureauet Cultours og har ledet mange ture verden over.

Torsten har boet i Provence i flere perioder og er desuden forfatter til bøger om provençalsk mad og om trøfler. Torsten Granov har gennem årene opbygget et stort netværk af lokale kontakter i Provence. Deltagerne i rejserne til Provence kan få oplevelser, som kun få besøgende har mulighed for. Desuden har Torsten Granov i mange år beskæftiget sig med trøfler, som entusiast, foredragsholder og som forfatter til “En bog om trøfler”. Torsten er desuden medlem af det franske trøffelbroderskab “Confrerie de la Truffe Noire et de la Gastronomie”.

Torsten har ledet ture verden over og bl.a. besøgt Vietnam mange gange. Her har han samarbejdet med Det vietnamesiske Kulturministerium. Torsten er formand for Hués venner i Danmark og har et indgående kendskab til Vietnams historie, samfund og kultur. Torsten Granov har besøgt militærhistoriske steder og installationer over det meste af verden. Han har især bekæftiget sig indgående med Normandiet og Invasionskysten, herunder invasionshistorien, og er forfatter til bogen “D-Dag, optakten, dramaet og efterspillet”.

Læs mere om vores rejseledere her >>

Print arrangement