9. april 1940 - kan nu opleves helt tet på

I forbindelse med 75 året for Danmarks besættelse laver rejsebureauet Cultours i april 2015 éndagsture til grænselandet, hvor deltagerne kommer tæt på stederne og historierne om de kampe der blev udkæmpet på dagen mellem danske og tyske tropper.

PRESSEMEDDELELSE  april 2015                                                                                            

9. april 1940 - kan nu opleves helt tæt på

Datoen den 9. april er i år blevet mere synliggjort på grund af Roni Ezra´s anmelderroste film 9. april med bl.a. Pilou Asbæk i en bærende rolle. Filmen bringer publikum helt tæt på de skælsættende begivenheder den skæbnesvangre morgen hvor tyske soldater trængte ind over den danske grænse. Men man har nu mulighed for at komme endnu tættere på.

Det danske specialrejsebureau Cultours, der bl.a. specialiserer sig i Militærhistoriske rejser som Normandiet D-dag, arrangerer en unik endagstur Kampene ved grænsen den 9. april 1940. Cultours har mangeårig erfaring med at arrangere endagsture med historiske danske begivenheder som tema. Gennem årene er det blevet til ture som  København den 9. april og under BesættelsenI Flammen og Citronens fodspor og Oktober 1943 – aktionen mod de danske jøder.

Turen Kampene ved grænsen den 9. april 1940 foregår med bus. I denne får man beretningen om optakten til 9. april, Hitlers forskellige overvejelser inden den endelige beslutning om at besætte “ganz Dänemark” i "Operation Weserübung" som var tyskernes kodenavn for overfaldet på Danmark og Norge. Man hører om Abwehrs spionage mod Danmark og tyskernes vurdering af det danske forsvar. De vigtigste steder besøges, hvor der blev ydet modstand i de ca. 4 timer kampene varede, herunder Kasernen og Sønderbro i Haderslev, vejkrydset i Aabenraa, hvor en motorcykelgruppe på 3 mand tog kampen op med deres 20 mm kanon samt Sønder Hostrup, Bjergskov og Lundtoftbjerg, hvor man hører om træfningerne.

Takket være Cultours ekspertrejseleder på turen Kampene ved grænsen den 9. april 1940 kommer man helt tæt på stederne og historierne der kendes fra beretningerne og nu fra filmen.

Turen finder sted den 18. og 25. april 2015

18. april med afgang fra Ingerslevgade v/DGI byen i København og der samles op ved tilkørsler og tankstationer langs motorvejen over Sjælland og Fyn. 

25. april med afgang fra Aalborg og der samles op ved tilkørsler og tankstationer langs motorvejen ned gennem Jylland.

Fakta:

I mere end 25 år har rejsebureauet Cultours specialiseret sig i rejser med kulturelt og historisk indhold. Cand.mag. Torsten Granov startede Cultours i 1988, og i 1994 kom den første militærhistoriske rejse på programmet.

I 2015 har Cultours mere end 15 forskellige militærhistoriske rejser på programmet – herunder den populære Normandiet D-dag med 5 forskellige afgange. Desuden finder man rejser som Berlin 1933-45, England 1940-44 og Pearl Harbor og Washington.

 

FOR YDERLIGERE INFORMATION OG TILMELDING

www.cultours.dk  |  rejser@cultours.dk  |  8610 8605

Denne pressemeddelelse og fotos kan findes på www.cultours.dk/presse

Cultours kan træffes på Tlf. 86108605| rejser@cultours.dk

Billeder kan ses her

Kurven er tom.
Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.