Claus Meyer rykker til Island

Det nye nordiske køkken har stor succes. Gode, lokale råvarer tilberedt med fantasi og dygtighed har været grundlaget for denne succes. På Island findes spændende råvarer, der indgår i dette nye køkken. Der er nu mulighed for at komme med på en helt unik rejse til Island og være med til at tilberede en menu med Gastronomisk iværksætter Claus Meyer.

Rejsebureauet Cultours har arrangeret en enestående 5 dages gastronomisk rejse fra 4. – 8. maj 2011, hvor  Claus Meyer – en af foregangsmændene indenfor det nye nordiske køkken – vil introducere islandske råvarer og sammen med deltagerne forberede en menu med udgangspunkt i disse råvarer. Herefter spiser deltagerne den velforberedte menu.

”Med den stigende interesse for Det nordiske Køkken og den samtidige stigende interesse for rejser med indhold, var det et oplagt valg for os – med mere end 20 års erfaring i at arrangere kvalitetsrejser med indhold – at lave denne rejse” siger direktør i Cultours Torsten Granov, og fortsætter: ”at vi så har fået mulighed for at få Claus Meyer til at medvirke, har været en stor gevinst for rejsen”. Claus Meyer tøvede ikke med at slå til da han fik tilbudet ” Jeg savnede Island og slog til med det samme da denne skønne mulighed bød sig.”

Under opholdet i Island vil der desuden være besøg hos nogle af de producenter, der fremstiller de bedste lokale råvarer  bl.a. et røgeri, et gartneri og et minibryggeri. Deltagerne vil også på en fisketur, selv få mulighed for at fange fisk og kammuslinger. Udover det kulinariske indhold af turen, hvor der spises på gode islandske restauranter, vil der på udflugter fra Reykjavik og i byen også blive lejlighed til at stifte bekendtskab med den islandske kultur, samfund og natur.

”Vi har i mange år arrangeret specielle Islands rejser, bl.a sagarejser med Johannes Møllehave, og det er et fantastisk land at besøge” siger Torsten Granov. ” I alle årene har Kristin Gudjonsdottir været vor fremragende guide, og takket være hendes intime kendskab til landskaber, spændende mennesker og Islands kultur og historie, har vi kunnet give vore deltagere oplevelser, som man ikke kan få på andre Islandsrejser”. 

Deltagerne bor alle 4 nætter på det centralt beliggende hotel Reykjavik Centrum****, således at man under opholdet er i gå afstand til alle byens mange tilbud. 

Læs meget mere om rejsen med Claus Meyer HER

Fakta:

  • Cultours er et mindre rejsebureau i Aarhus, der har specialiseret sig i kvalitetsrejser med kulturelt og historisk indhold. Cand.mag. Torsten Granov startede Cultours i 1988, og siden har bureauet også arrangeret Militærhistoriske rejser, Haverejser med kulturhistorie og en- og todagesture i Danmark.
  • Claus Meyer er ejer/medejer af bl.a: Meyers Køkken, Meyers Deli, Nordhavn Eddikebryggeri og restaurant noma. Han er også initiativtager til Nordisk Køkken Symposium og holder foredrag og udgiver kogebøger. Desuden kan han opleves som tv-kok på DR 1 i programserien Smag på Norden – med Claus Meyer.

Torsten Granov og Cultours kan træffes på 86 10 86 05.

For pressemeddelelse i Word format - klik her

Billeder: (klik på billedet for download i høj opløsning)

Gastronomisk iværksætter Claus Meyer

Thingvellir

Et af Islands mest berømte og smukkeste steder, Thingvellir.

Gaysir

Geysir området, hvor kogende vand med mellemrum sprøjter højt op i luften

Reykjavik

Reykjavik

Kurven er tom.
Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
  • Normandiet D-dag
    Normandiet D-dag

    Militærhistorisk klassiker. Der er stadig plads på afgangen 17. sep 2018

  • Rejser 2018

    Kataloger for 2018 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

  • Rejsekalender

    Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

  • Facebook

    Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.