Loppefund i det franske

Antikvitetsjægere og kræmmerelskere kan godt begynde at glæde sig. I Pinsen sender rejsebureauet Cultours nemlig en gruppe til Paris’ loppemarkeder, hvor en ledsagende lastbil gør det let at bringe loppefundene med hjem.

Hvis man i ny og næ tænder for fjernsynet, er man ikke i tvivl om, at der er rig mulighed for at gøre værdifulde antikvitetsfund på alt fra små loppemarkeder til støvede lofter. Fjernsynsprogrammer som ’Antikduellen’ og ’Hvad er det værd?’ har ramt lige ned i danskernes kræmmergen og tiltrækker hver uge hundredtusinder af seere – og ikke mindst viser de igen og igen, at genstande, man troede var værdiløse, kan vise sig at være mere værd end huset og bilen tilsammen.
Hidtil har man dog været tvunget til at begrænse sin søgning efter værdifulde antikviteter til inden for Danmarks grænser, ikke mindst grundet problemet med at fragte loppefundene fra udenlandske kræmmer- og loppemarkeder tilbage til Danmark. Dette problem har det lille rejsebureau Cultours med base i Aarhus imidlertid løst, hvorfor det på en særrejse i Pinsen bliver muligt at udvide antikvitetsjagten til Frankrig.

Her arrangerer Cultours nemlig en rejse til Paris’ største og bedste loppemarkeder, hvor en lastbil ledsager deltagerne på hele turen. Derved bliver det muligt at bringe sine fund sikkert og gratis tilbage til Danmark.

- Vi har arrangeret mange rejser til Frankrig i tidens løb, men det er første gang, vi forsøger os med en rejse med loppemarkeder på programmet. Indtil videre har der været meget positiv respons på rejsen, fortæller direktør hos Cultours, Torsten Granov, og fortsætter:

- Men rejsen vil også byde på mange gode muligheder for at opleve Paris, hvis man aldrig tidligere har besøgt byen eller gerne vil genopleve den.

Pinseturen til Paris’ loppemarkeder bringer gæsterne forbi loppemarkedet ved Porte de Clignancourt, der er Paris’ største af slagsen. Derudover besøger de også loppemarkedet ved Les Portes de Vanves, der besøges af mange handlende provinsboere, samt markedet ved Porte de Montreuil, hvor der også er gode muligheder for at gøre fund. Alle besøg ledsages af en dansk lastbil, der står klar ved indgangen, så gæsterne kan få fundene bragt hjem til Danmark.

Trend med nye rejseformer

Rejsen til de forskellige loppemarkeder i Paris rammer lige ned i en større trend i rejsebranchen mod rejser med indhold; dette har nichebureauet Cultours også mærket.

- Flere og flere efterspørger rejser, hvor man får mulighed for at opleve noget, man ikke ville kunne gøre på egen hånd, eller hvor man endda bliver klogere på historien, forklarer Torsten Granov.

Som eksempel på sidstnævnte nævner han militærhistoriske rejser, der bringer gæster til alt fra landemærkerne fra D-Dag i Normandiet til Pearl Harbor på Hawaii. På programmet er også en rejse i J.F. Kennedys fodspor, kunst- og musikture til Berlin og en rejse tværs igennem Rusland, Mongoliet og Kina med Den Transsibiriske Jernbane.

- Jeg er overbevist om, at vi også i fremtiden vil se en større interesse for de specielle rejser, hvor der er brug for ekspertviden eller hvor en større rejsegruppe giver muligheder, som man ikke har, hvis man rejser alene, slutter han.

Der er gode muligheder for at gøre et fund på Paris’ loppemarkeder.

Kurven er tom.
Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.