Busrejser til Europa’s slagmarker

De fleste af vore militærhistoriske rejser i Europa foregår med bus. Det har vi valgt, fordi vi mener, at busrejser giver de bedste muligheder for at forberede deltagerne grundigt på rejsemålet.

I bussen kan rejselederen fortælle den historie, som er turens emne og dykke ned i spændende begivenheder både i de store sammenhænge og de helt særlige små detaljer, der knytter sig til emnet og rejsemålet. Rejselederen kan også præsentere interessante forløb, kort over slagmarker eller andre særlige steder, der udleveres til deltagerne. På den måde får deltagerne et helt unikt overblik og en større forståelse af sammenhænge samt et billede over det, der skete dengang.

Tysklands sidste store modoffensiv i efteråret 1944

Ardenner offensiven

Hitlers sidste desperate forsøg

27. september 2023 - 1. oktober 2023 7.585,- Michael Jørgensen, major

Tysklands sidste store modoffensiv i efteråret 1944, Kampgruppe Peipers rute, imponerende Ordensburg Vogelsang, Malmedy og nedskydningen af amerikanske krigsfanger, ”Band of Brothers´” skyttehuller ved Foy, Pattons grav og ubådsbunkeren Valentin

Se rejsen her »

Belgiens og Nordfrankrigs slagmarker fra 1. og 2. Verdenskrig

Flandern, Ypres, Nordfrankrig, Reims, Verdun, Maginotlinjen.

9. juli 2023 - 15. juli 2023 10.985,- Torsten Granov, cand.mag. og direktør

På denne rejse besøger vi nogle af de mest berømte steder fra 1. og 2. Verdenskrig. Blandt andet byen Ypres i Flandern, der aldrig blev erobret men som blev fuldstændigt ødelagt. Vi besøger nogle af de største soldaterkirkegårde fra 1. Verdenskrig. Vi besøger museer og monumenter samt Hitlers hovedkvarter, Fürerhauptquartier Wolfsschlucht II, der ligger godt skjult, og hvor der kun kommer få besøgende. Vi besøger Eisenhowers hovedkvarter, hvor tyskerne underskrev den betingelsesløse kapitulation 7. maj 1945 og vi besøger 1. Verdenskrigs mest berømte sted, Verdun. Vi besøger forsvarslinjen Maginotlinjens største fort og kører med originalt elektrisk tog rundt i anlægget.

Se rejsen her »

Berlin fra nazisme til DDR

Fra nazihovedstad til delt by

27. september 2023 - 1. oktober 2023 6.985,- Peter Præstgaard, cand.mag.

Der findes stadig mange spor af det 3. Riges bygninger i Berlin. Vi skal besøge Den Olympiske Landsby fra 1936, Det Olympiske Stadion, underjordiske beskyttelsesrum, den afspærrede ø, hvor Göring, Speer, Keitel og Goebbels havde deres villaer. SS-Siedlung, et kvarter med ca. 800 boliger til SS-ansatte. Vi skal også se et stykke af muren og besøge det berygtede afhøringscenter, Hohenschönhausen og Stasihovedkvarteret fra DDR-tiden.

Se rejsen her »

Forunderlige Gotland og Øland

Sensommerrejse

15. august 2023 - 20. august 2023 9.895,- Kathrine G. Bjerregaard, cand.mag. og forfatter

Du kommer rundt på hele Gotland, fra Hoburgsgubben i syd til Langhammer i nord, fra Visby i vest til Ljugarn og Katthramsvik i øst.

Se rejsen her »
Gotland midsommer

Gotland Midsommerrejse

- Svensk midsommar i historiske Visby

- 10.545,- Kathrine G. Bjerregaard, cand.mag. og forfatter

Kom med på en rejse tilbage i tiden, til en ø, som byder på enestående natur, rige fortidsfund og en stor bid af Danmarkshistorien. På den svenske ø Gotland, som var en del af den danske konges riger fra Valdemar Atterdag til Christian 4., er der højt til himlen, langt mellem byer og flere får end ind-byggere! Her holdes traditioner i hævd og den vigtigste af dem alle er “Midsommar”.

Se rejsen her »
Militærhistorisk rejse til Normandiet

Guernsey og Jersey under tysk besættelse 1940 – 1945

Rejsen er arrangeret i samarbejde med organisationen Festung Guernsey på Guernsey

11. juni 2023 - 17. juni 2023 17.885,- Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Kanaløerne var den eneste del af det engelske rige, der var besat af tyskerne under 2. Verdenskrig. Vi rejser tilbage i tiden, og ser alle sporene der er tilbage fra dengang.

Se rejsen her »
Hitlers Underjordiske Raketfabrikker

Hitlers underjordiske raketfabrikker

V1, V2 og Den Kolde Krig

5. oktober 2023 - 8. oktober 2023 5.445,- Peter Præstgaard, cand.mag.

Underjordiske raketproduktionsanlæg for V1 og V2, Wewelsburg, Dora-Mittelbau, uddannelsesakademi for unge naziledere, Panzermuseum Munster og Den Kolde Krig

Se rejsen her »
Nazismens Rødder

Nazismens Rødder

Nürnberg, München, Berchtesgaden med Ørnereden

3. september 2023 - 9. september 2023 10.495,- Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Denne rejse til det fantastisk smukke Sydtyskland, til bjergområdet tæt ved grænsen til Østrig, til Obersalzberg, til Ørnereden og til de to vigtige store byer, München og Nürnberg, er en rejse tilbage til det sted, 2. Verdenskrig egentlig startede.

Se rejsen her »
Landgangen på Omaha Beach om morgenen d. 6. juni 1944

Normandiet D-dag

Alle 5 invasionsstrande, Dunkerque, Dieppe, Omaha, Bayeux, Ste. Mère Église, Arnhem.

23. april 2023 - 29. april 2023 | 9. juli 2023 - 15. juli 2023 | 3. september 2023 - 9. september 2023 | 17. september 2023 - 23. september 2023 10.895,- Torsten Granov, cand.mag. og direktør, Niels Klingenberg Vistisen, cand.mag. og forfatter, Martin Cleemann Rasmussen, cand.mag., Poul Grooss, kommandør

Alle invasionsstrandene, bl.a. Omaha, besøges på denne busrejse, du er i Dunkerque, Bayeux, Ste. Mére-Eglise, Falaise og Arnhem og står på stranden ved Colleville-Sur-Mer. Ekspertrejselederne fortæller og viser videoer og film i bussen. Du ser de mest spændende museer og steder, hvor kampene foregik.

Se rejsen her »
Militærhistorisk rejser til Østprøjsen

Østprøjsen

Ulveskansen. Ridder- og SS-borgen Marienburg. Danzig/Gdansk.

23. april 2023 - 29. april 2023 9.885,- Poul Grooss, kommandør

Vi besøger Westerplatte, hvor 2. Verdenskrig begyndte, Hitlers hovedkvarter, Wolfsschanze, hvor attentatet fandt sted 20. juli 1944. Danzig, ridder- og SS-borgen Marienburg, Penemünde og V-1 og V-2 forsøgsområdet.

Se rejsen her »
Indgangen til Auschwitz

Polen 1939 – 1945

Krigsforbrydelser, udryddelseslejre, underjordiske kæmpeanlæg og uløste gåder

17. september 2023 - 23. september 2023 9.985,- Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Historiens største slagtehus og nazisternes port og bolværk mod øst. Fra krigens største bunkeranlæg ”Riese” og området, hvor Guldtoget (måske) er. Auschwitz og Krakow, Generalguvernementets hovedstad og Hans Franks residens, Schindlers fabrik, museer og Ostwall, tyskernes forsvarslinje mod Polen bygget samtidigt med Siegfriedlinjen mod Frankrig.

Se rejsen her »

Busrejser med et tema

I bussen introducerer rejselederen også til de steder og museer, der besøges — hvad er det vigtigste på dette sted, hvor skal man gå hen for at se det, og hvilke dele af museerne er særligt interessante?

Med en busrejse har deltagerne mulighed for påstigning i en lang række byer i Danmark. Man undgår at skulle igennem lufthavne – med alle de udfordringer det giver – særligt lige nu. Bussen kører os direkte til hotellerne, til seværdighederne og museerne. Vi har mulighed for at vise relevante videoer og film i bussen, det kan være originaloptagelser eller fiktion, om de steder, vi skal se, og om de begivenheder, der foregik der.

Det betyder helt enkelt, at deltagernes udbytte af turen bliver større end ved nogen anden rejseform. Desuden giver det mulighed for at få uddybet et emne hos rejselederen og tale med alle de andre deltagere, som har den samme interesse i turens emne, og man kan få en kop kaffe eller andre forfriskninger undervejs.

Tempoet ved en busrejse er optimalt til militærhistoriske rejser, fordi man kan bearbejde de mange indtryk undervejs, og i langsomheden er der tid til eftertanke og nærmere forklaringer mellem turens mange vigtige stop.

Se alle vores rejser med krigshistorisk tema her ->