Rejser til nær og fjern

Militærhistoriske rejser og kulturrejser med ekspertrejseledere

Alle invasionsstrandene, bl.a. Omaha, besøges på denne busrejse, du er i Dunkerque, Bayeux, Ste. Mére-Eglise, Falaise og Arnhem og står på Colleville-Sur-Mer. Ekspertrejselederne fortæller og viser videoer og film i bussen. Ser de mest spændende museer og steder, hvor kampene foregik.

Afrejsedatoer: 5. juli 2021 | 30. august 2021 | 13. september 2021

Pris: 9.985,- | Rejseleder: Torsten Granov, Niels Klingenberg Vistisen, Poul Grooss

Vi besøger Hitlers hovedkvarter under Frankrigsfelttoget i 1940, grænsefortet Eben Emael, Eisenhowers hovedkvarter, togvognen i Compéigne, Villier-Bocage, St. Malo, Guernsey og Jersey med de mest velbevarede bunkere fra 2. Verdenskrig, museer og tunneller på Kanaløerne. Mortain, Batterie Todt, affyringsbunkeren for V-3 og V-2 bunkeren La Coupole.

Afrejsedatoer: 13. august 2021

Pris: 17.885,-,- | Rejseleder: Torsten Granov

I Nürnberg besøger vi nazisternes store paradepladser, selve byen og det fremragende museum. I München ser vi nazismens centrale steder, bl.a. Fürerbau, Feldtherrenhalle, museet og Universitetsgården, hvor modstandsgruppen ”Hvide Rose” med søskendeparret Sophie og Hans Scholl blev arresteret. Vi besøger Berchtesgaden og Obersalzberg med Ørnereden, og vi kører med Hitlers egen elevator. På hjemvejen besøger vi Colditz, Nazitysklands mest berygtede krigsfangelejr.

Afrejsedatoer: 13. september 2021

Pris: 9.445,- | Rejseleder: Torsten Granov

De hårdeste og mest blodige og meningsløse kampe i 1. Verdenskrig. De bedst bevarede slagmarker med skyttegrave og stillinger. Her vandt Rommel Tysklands højeste militære orden og her var Hemmingway ambulancefører og samlede stof til sin første roman ”Farvel til våbnene”: Vi besøger stederne og museer og monumenter.

Afrejsedatoer: 20. april 2022

Pris: 10.945,- | Rejseleder: Torsten Granov

Vi besøger krigens vigtigste steder: Hanoi, Dien Bien Phu, Hué, Den demilitariserede Zone, Ho Chi Minh Stien, Danang og Saigon/Ho Chi Minh Byen, Cu Chi tunnellerne. Museer og mindesmærker.

Afrejsedatoer: 26. marts 2022

Pris: 29.845,- | Rejseleder: Torsten Granov

Vi besøger Westerplatte, hvor 2. Verdenskrig begyndte, Hitlers hovedkvarter, hvor attentatet fandt sted 20. juli 1944. Danzig, ridder- og SS-borgen Marienburg, Penemünde og V-1 og V-2 forsøgsområdet.

Afrejsedatoer: 25. april 2022

Pris: 8.985,- | Rejseleder: Poul Grooss

Tysklands sidste store modoffensiv i efteråret 1944, Kampgruppe Peipers rute, imponerende Ordensburg Vogelsang, Malmedy og nedskydningen af 92 amerikanske krigsfanger, ”Band of Brothers´” skyttehuller ved Foy, Pattons grav og ubådsbunkeren Valentin

Afrejsedatoer: 7. september 2021

Pris: 6895,- | Rejseleder: Michael Jørgensen

Historiens største slagtehus og nazisternes port og bolværk mod øst. Fra krigens største bunkeranlæg ”Riese” og området, hvor Guldtoget (måske) er. Auschwitz og Krakow, Generalguvernementets hovedstad og Hans Franks residens, Schindlers fabrik, museer og Ostwall, tyskernes forsvarslinje mod Polen bygget samtidigt med Siegfriedlinjen mod Frankrig.

Afrejsedatoer: 30. august 2021

Pris: 8.985,- | Rejseleder: Torsten Granov

Der findes stadig mange spor af det 3. Riges bygninger i Berlin. Vi skal besøge Den Olympiske Landsby fra 1936, Det Olympiske Stadion, underjordiske beskyttelsesrum, den afspærrede ø, hvor Göring, Speer, Keitel og Goebbels havde deres villaer. SS-Siedlung, et kvarter med ca. 800 boliger til SS-ansatte. Vi skal også se et stykke af muren og besøge det berygtede afhøringscenter, Hohenschönhausen og Stasihovedkvarteret fra DDR-tiden.

Afrejsedatoer: 26. oktober 2021

Pris: 4.985,- | Rejseleder: Torsten Granov

Du rejser med andre interesserede deltagere, danske ekspertrejseledere og du spiser og bor godt. Se hele programmet med kulturrejser til nær og fjern og militærhistoriske rejser her.

På denne højskolerejse tager vi til Luberon bjergene og nyder det lune vejr, den smukke natur og de smukke landskaber. Vi bliver klogere på Provence, kulturen, det provençalske køkken og historien.

Afrejsedatoer: 25. september 2021

Pris: 12.945,- | Rejseleder: Torsten Granov, Jesper Tang

Kom med på en rejse tilbage i tiden, til en ø, som byder på enestående natur, rige fortidsfund og en stor bid af Danmarkshistorien. På den svenske ø Gotland, som var en del af den danske konges riger fra Valdemar Atterdag til Christian 4., er der højt til himlen, langt mellem byer og flere får end ind-byggere! Her holdes traditioner i hævd og den vigtigste af dem alle er “Midsommar”.

Afrejsedatoer: 20. juni 2022

Pris: 9.745,- | Rejseleder: Kathrine G. Bjerregaard

De svenske øer i Østersøen, Gotland og Øland, var i flere århundreder, op gennem vikingetiden og middelalderen, to Nordeuropæiske handelsknudepunkter, hvor sørøvere, nonner og rige købmænd, afsatte konger og flygtende helgener mødtes.

Afrejsedatoer: 16. august 2021

Pris: 9.195,- | Rejseleder: Kathrine G. Bjerregaard

Flyv med Moesgaard Museums eksperter til Cyperns fantastiske fortidsminder, kobbermine, romerske ruiner, middelalderkirker og korsridderborg.

Afrejsedatoer: 8. oktober 2021

Pris: 15.885,-

En drømmerejse! Oplev de smukkeste og fjerneste afkroge af verden, et paradisisk klima, en eventyrlig perlerække af koral- og vulkanøer, god lokal mad og ren afslapning. 5.-17. marts 2022 (22. marts med forlængelse til Bora Bora)

Afrejsedatoer: 5. marts 2022

Pris: 52.445,- | Rejseleder: Torsten Granov

Inkariget, Machu Picchu, Titicacasøen og de flydende øer, Santiago de Chile, statuerne på Påskeøen – Bare lidt af Cultours´ rejse til Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile.

Afrejsedatoer: 6. november 2021

Pris: 54.885,- | Rejseleder: Torsten Granov

På denne rejse til Rom følger vi i hælende på de danske guldalderkunstnere. Vi besøger de steder, hvor de boede og hang ud, og vi besøger byens største seværdigheder, som de også beundrede, og endelig siger vi farvel til nogle af de mange kunstnere og eventyrere, som fandt deres sidste hvilested i den evige stad på den protestantiske kirkegård, som siges at være verdens smukkeste.

Afrejsedatoer: 11. oktober 2021

Pris: 8.985,- | Rejseleder: Kathrine G. Bjerregaard

Flyrejse med afgang fra Aarhus og København. Visby er Gotlands største by og den er noget helt særligt især i julemåneden. Tag med til et af europas hyggeligste julemarkeder midt i den gamle middelalderby.

Afrejsedatoer: 2. december 2021

Pris: 6585,- | Rejseleder: Kathrine G. Bjerregaard

Har du ærgret dig over, at der ikke er plads til større indkøb på loppemarkeder i familiebilen eller i flyet? Så tag med os, og få de spændende ting transporteret hjem i Cultours’ lastbil - direkte fra loppemarkederne og til din hjemby.

Afrejsedatoer: 28. august 2021

Pris: 6475,- | Rejseleder: Torsten Granov, Jesper Tang