Brasilien - Rio de Janeiro –Foz do Iguaçu – Amazonas

Rio de Janeiro og Copacabana, Corcovado-bjerget med Kristusstatuen, verdens største vandfald Foz do Iguaçu, Lagoa Santa, Amazonas´ regnskov. Guld- og ædelstene, kunst.

Rio de Janeiro

Rejsens største oplevelser:

 • Udsigten fra Kristusfiguren i Rio de Janeiro
 • Et havbad ved Ipanema-stranden
 • Et stykke lagkage i Columbo-konditoriet
 • En gåtur gennem de smalle brostensbelagte gader i Ouro Preto
 • Et besøg i Sao Francisko-kirken
 • En frokost med den typiske gastronomi fra Minas Gerais. "Mineiro"-mad
 • Besøget ved vandfaldene i Foz de Iguaçu
 • Kanotur på Rio Negro-floden
 • Besøget i Operaen i Manaus

 

Det her er REJSEN til Brasilien! Du får alle aspekter af et eventyrligt land, som er næsten lige så stort som Europa. Du oplever storbyer med strålende rigdom og fattigste slum, du ser smukke strande, bjerge, højsletter, storslåede vandfald, og du kan vandre i regnskove. Her er store statuer, imponerende kirkebyggeri, ædelstene og unik kunst. Du får serveret et Brasilien helt uden sammenligning!

Brasilien

Da portugiserne i 1500-tallet ”opdagede” Brasilien, var det store, fantastiske land beboet af omkring 1,5 mio. indianere. Nu bor her over 205 mio. mennesker, hvoraf kun et meget lille fåtal er indianere. Befolkningen er blandinger mellem europæere, efterkommere af kolonitidens mange sorte slaver og indianerne. Landet består af 27 delstater, som på landets flag er vist med en stjerne for hver stat. Brasilien har nogle af verdens største byer, og over 80 % af befolkningen bor i byer, som stort set alle ligger ved kysten over mod Europa. Den brasilianske geografi og klimaet er et kapitel for sig. Her er bjerge, sumpe, savanner, græsstepper og regnskove med et tropisk og subtropisk klima. Brasilien er så meget og så stort, at du næsten ikke kan rumme det, her er noget til alle dine sanser.

Rio de Janeiro

Hvem har ikke hørt om Rio? Og når du står her, ved du også hvorfor! 710 m over havets overflade på Corcovado-bjerget knejser byens vartegn, den 30 m høje Kristusfigur, Cristo Redentor, et af verdens syv vidundere. Strålende hvid og med udbredte arme kan figuren ses fra alle dele af byen. Rio de Janeiro er utroligt smuk. Rio er fodbold, karneval, Copacabana, samba, bossa nova og god mad. Rio er kultur, slum, forretninger og industri, fattigdom og velstand. Rio er det hele! En millionby med imponerende arkitektur og trafikal opfindsomhed, med et stykke regnskov midt i byen, med grønne bjerge og dejlige strande. 

Petropolis og Ouro Preto

I begyndelsen af 1800-tallet hed Europas store mand Napoleon Bonaparte. Han havde magten på store dele af det europæiske kontinent, og han ville også gerne have kontrol over Portugal, som handlede meget med England. Det bevirkede at den portugisiske kongefamilie i 1808 flygtede i eksil i landets koloni, Brasilien. 13 år senere, i 1821, blev kongen igen kaldt hjem til Portugal.  Hans søn Pedro blev tilbage, og året efter løsrev han landet fra den portugisiske kolonimagt, erklærede Brasilien selvstændigt og lod sig selv udråbe som kejser, Dom Pedro I. Det var ikke vellykket, og 10 år senere måtte han abdicere til fordel for sin 5-årige søn, der blev udråbt til kejser som 14-årig i 1840, Dom Pedro II.  

40 km uden for Rio de Janeiro besøger du Petropolis. En ret ny by med en speciel historie. Den er grundlagt i 1845 efter opfordring fra Pedro II. Han lod opføre en sommerresidens i byen, netop det palads du står i, og som nu er museum. Brasiliens status som kejserdømme blev kortvarig. Dom Pedro II blev afsat ved et militærkup i 1889, hvorefter Brasilien har været republik.

I 1980 blev Ouro Preto optaget på Unescos Verdensarvliste, og med god grund. Ouro Preto ligger i provinsen Minas Gerais. Et fantastisk mineralrigt område, hvor man har fundet guld, jernmalm, zink, uran og mange andre mineraler plus ikke at forglemme hel- og halvædelsten. Derudover er provinsen kendt for sin produktion af bl.a. kaffe, sukker og ris og ikke mindst kød. Du står i en smuk og grusom by. Her er minder om slavehandel og – opstande, og så er der mange fine barokkirker opført i 1700-tallet, da de store guld- og diamantfund blev gjort! Du ser utroligt unikke byggerier, der har ligget stort set uændret i de mange år.

Foz do Iguaçu

Her venter dig en naturoplevelse af de helt store! 275 vandfald som fordelt over en strækning på omkring 2,5 km vælter ned over de 80 m høje klippeskrænter. Vildt, imponerende og ubeskriveligt fantastisk! Området der rummer en del regnskov, ligger på grænsen mellem Argentina og Brasilien, og begge lande har udnævnt det som nationalpark, en af de større på i alt ca. 55.000 hektar. Alene omkring vandfaldene kan man færdes ad et netværk af utallige stier og broer for at iagttage sceneriet, den unikke natur med det rige plante- og dyreliv. Intet under at stedet allerede i 1986 blev optaget på Unescos Verdensarvliste. Det er et sted, du ikke glemmer.

Amazonas

Verdens rigeste plante- og dyreliv i et område der gennemløbes af verdens mest vandrige flod med bifloder – mindst 1100 af slagsen! Intet mindre! Mere end 200.000 mvand i sekundet ledes ud i Atlanterhavet. Floden er samtidig verdens næstlængste. Kun Nilen er længere. I floden lever slanger og omkring 2000 navngivne fiskearter - og nok lige så mange unavngivne. Og her kommer du så tæt på den utrolige natur, som det er muligt. Du sejler på Amazonfloden og bor inde i Amazonskoven, som har en helt ufattelig rigdom af plante- og dyrearter fordelt på det enorme område, 6,7 mio. km 2, hvoraf en del stadig ikke er helt kortlagt. Heller ikke Amazonskovens dyreliv er fuldstændig kendt, men på nuværende tidspunkt har man alene her givet navn til omkring 1000 forskellige pattedyr, øgler og krybdyr, foruden en tredjedel af alle verdens fuglearter. Det siges, at der opdages en ny art hver tredje dag! Den oprindelige befolkning er indianere, hvoraf der stadig lever flere små stammer rundt omkring med de vanskelige livsvilkår for stammefolk, en eksistens i det 21. århundrede indebærer. Beskrivelse er ikke mulig - du er nødt til at være der selv! 

I Brasilien møder du flere hundrede år i et enkelt land. Her udvikles satellitkomponenter, og der beriges uran, og samtidig pløjer andre med okser. Her opføres fantastiske spektakulære arkitektoniske perler anno det 21. århundrede, samtidig med at man i andre egne bor i lerklinede hytter og lider af middelalderens sygdomme. Et besøg i Brasilien er nyt og gammelt, kultur og natur i en enestående kombination. Brasilien skal opleves!

Se meget mere under ”Udførligt program”.

Vi har igennem årene arrangeret en del rejser til Brasilien. Vi har ikke set andre rejser, der indeholder så meget af Brasilien og med en bedre rejseleder. Vor rejseleder, Brasilienskenderen Karl Erik Schøllhammer, som er professor ved et af Rios universiteter, kender Brasilien som få andre danskere. Latinamerikas største land har meget at tilbyde turisten.

 

 

I prisen er inkluderet:

 • Fly Danmark-Rio, Belo Horizonte - Foz do Iguaçu - São Paulo, São Paulo - Danmark.
 • Alle transfers
 • Alle udflugter nævnt i programmet, herunder turen med privat bus fra Ouro Preto til Rio, Sukkertoppen i Rio, Kristusfiguren og byrundtur. Udflugter i og omkring Ouro Preto, besøg ved vandfaldene Foz do Iguaçu og i Paraguay, entréer og arrangementer
 • Overnatninger på 4-stjernede hoteller.
 • Overnatning 2 nætter på Belmondo Hotel das Cataratas - det verdensberømte lyserøde hotel i gåafstand fra vandfaldene Foz do Iguaçu
 • Halvpension - morgenmad og frokost eller aftensmad (2 dage dog kun med morgenmad).  
 • Dansk og  portugisisktalende ekspertrejseleder med dybtgående kendskab til Brasilien.
 • Alle skatter og afgifter

Tilkøbsmuligheder:

Enkeltværelsestillæg: kr. 5.000,-

FORLÆNGELSE AF REJSEN MED 5 NÆTTER MANAUS

Tillæg for forlængelse i Manaus pr. person i dobbeltværelse: kr. 8.985,-

Tillæg for forlængelse i Manaus pr. person i enkeltværelse: kr. 11.085,-

Merprisen inkluderer

 • Flyrejse São Paulo - Manaus, Manaus - Kastrup
 • 4 overnatninger på lodge i junglen - 1 overnatning på hotel i Manaus
 • Helpension på lodgen - halvpension i Manaus

Bestillingen af forlængelsen til Amazonas skal ske ved tilmeldingen.


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker. Der er stadig plads på afgangen 17. sep 2018

 • Rejser 2018

  Kataloger for 2018 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.