Togrejse med Den Transsibiriske Jernbane med forlængelse til Nordkorea

 • 5. - 25. september. (1. oktober ved forlængelse til Nordkorea) 2020
 • Pris: 52.845,-
 • Max. deltagerantal: 25
 • Rejseleder: Allan Have Larsen

Med tog, fly, båd og bus. Rusland, Sibirien, Irkutsk, Bajkalsøen, Mongoliet, Gerlejr, Beijing. Aktiv kulturrejse, ultimativ oplevelse, fantastisk eventyr

Kort over togruten gennem Rusland, Mongoliet og Kina.

Visum

Der kræves visum til Rusland, Mongoliet og Kina. Cultours sørger for visum, se mere her.

Valuta

Valutaen i Rusland er rubler. Der kan veksles til rubler på de større hoteller i Moskva og Irkutsk. Man kan veksle dollars og euro, og mange hoteller veksler også danske kroner, men regn ikke med det. Plastikkort som Masters, Visa og American Express bliver også mere og mere almindelige og kan anvendes mange steder i Moskva og enkelte steder i Irkutsk. Veksling er ikke mulig i toget, så der skal veksles til togturen i Moskva.

Valutaen i Mongoliet hedder togrog. Der kan stort set alle steder betales med US dollars eller Euro i kontanter, men der vil være mulighed for at veksle til Togrog ved ankomsten til Mongoliet. Det drejer sig om relativt små beløb, der skal veksles, da der er helpension i Mongoliet.

I Kina er valutaen Yuan. Der kan veksles danske kroner på større hoteller. US-dollars er mere gangbar mønt og kan veksles overalt. Mange steder modtages dollars som betaling. Man må hverken ind- eller udføre Yuan. Rejsechecks kan medbringes, de er relativt nemt at få vekslet. "Plastikkort" som Masters, Visa, American Express etc. bliver mere og mere almindelige i Kina, og de accepteres flere og flere steder. Det kan dog være forbundet med vanskeligheder (og store gebyrer) at hæve kontanter på kortene.

Det er aldrig en god ide at veksle sort hos ukendte mennesker på gaden. For det første er det ulovligt, og man kan bringe sig selv i en dum situation, når man bryder loven i et andet land. For det andet bliver man som regel snydt. Når man tilbydes en kurs, der næsten er for god til at være sand, så er det fordi, den er det. 


Mad og drikke 

Generelt er det russiske og mongolske køkken kendetegnet ved gode, solide og traditionelle retter, som styrker på den lange rejse. Specielt under togrejsen vil man konstatere, at der er stor forskel på, hvad vi i Danmark anser for lækkert og de russiske rullende lækkerier. Man skal være forberedt på at skære fedtet fra. Undervejs vil vi smage nogle traditionelle russiske og mongolske retter, såsom airag - gæret hoppemælk og rødbedesuppen Borsjtj. Morgenmaden på turen er generelt et solidt måltid med te, kaffe brød, juice, pølse, ost og marmelade. Frokost er generelt et let måltid bestående af en sandwich med pølse eller ost samt mineralvand. Aftensmaden er mere varieret og vil typisk bestå af en god, kraftig suppe efterfulgt af en hovedret med kartofler og grøntsager og en efterfølgende dessert.

Under togrejsen med Den Transsibiriske Jernbane skal man indstille sig på, at menuen vil være lidt mindre varieret og af en lavere kvalitet end under de faste ophold. Der er i hver vogn en slags samovar, hvor der koges vand. Det kan bruges til at lave te. Man kan evt. medbringe nogle tebreve af sin yndlings-te. Der findes kopper i toget, men man kan også medbringe sin egen. Under togturen med Den Transsibiriske Jernbane vil toget standse i kortere eller længere perioder på stationerne. Der vil her være mulighed for at kunne lave diverse små-indkøb, men det er klogt at holde sig i nærheden af toget.

I Kina vil morgenmaden generelt (enkelte undtagelser kan forekomme) være såkaldt "American breakfast" med mange forskellige ting, juice, æg, brød, lune retter, kaffe eller te. Det er et helt måltid. Frokost og aftensmad består af en række forskellige kinesiske retter, der serveres samtidig. Det er som regel meget velsmagende. Retterne kan genfindes (som regel i fordansket udgave) på kinesiske restauranter i Danmark.

rødbedesuppen Borsjtj
Peking And

Vaccination og sygdom

Seruminstituttet anbefaler, at man får vaccination mod difteri, smitsom leverbetændelse (Hepatitis A) og stivkrampe. Instituttets anbefalinger kan ændre sig, så tal i alle tilfælde med egen læge om sygdomsforebyggelse. Erfaringsmæssigt er man ikke generelt som turist udsat for større trusler mod helbredet i Rusland, Mongoliet og Kina, men der kan forekomme mavetilfælde som følge af den anderledes kost. Det går som regel hurtigt over. Medbring evt. Imodium eller anden stoppende medicin til at klare problemerne. Man skal aldrig drikke vand fra hanen, og det anbefales at børste tænder i mineralvand, som kan fås overalt, også i teltlejren i Mongoliet. Det anbefales også at medbringe en rulle dansk toiletpapir, da det russiske kan være af en dårlig kvalitet eller være helt væk. Et par behagelige sko og løse bukser og trøje til togturen er også en god ide. Man bør også medbringe er par gode gå-sko/vandresko og regntøj. Myggespray og evt. en flåttang er også godt at have med, da vi under opholdet ved Bajkalsøen vil gå nogle mindre ture i terrænet. 

Vejret
I Moskva er gennemsnitstemperaturen for september henholdsvis max/min 19/9 grader. Regn kan forekomme. I Irkutsk er gennemsnitstemperaturen 15/0 grader, og det er tørt, men regn kan forekomme. I Ulan Bator er gennemsnitstemperaturen 14/2 grader og tørt. I Beijing er døgnets gennemsnitstemperatur for oktober 22/10 grader med meget lidt nedbør. Læs mere på DMI´s hjemmeside her.

Rejseforsikring
Det gule sygesikringsbevis gælder ikke uden for Danmark. Derfor er det nødvendigt at tegne en rejsesygeforsikring. Behandling og evt. hjemtransport kan koste mange hundrede tusinde kroner. Rejsesygeforsikring kan tegnes mange steder, nogle har en husstandsforsikring, der dækker. Man kan også tegne forsikringen hos Europæiske gennem Cultours. Se her, eller kontakt venligst kontoret herom.

Diverse
Sikkerheden for udenlandske rejsende i Rusland, Mongoliet og Kina er generelt god og overfald på/problemer for udenlandske turister er meget sjældne. Tyverier kan dog forekomme, og sund fornuft og almene forholdsregler bør udvises. Man bør også medbringe en fotokopi af pas og visum samt af flybilletten.

Kvalitet/kvantitet i Rusland/Mongoliet/Kina
Lidt om forholdet imellem pris og kvalitet i Rusland. Moskva er i nogle nyligt offentliggjorte statistikker udnævnt til verdens dyreste by for udlændinge. Det betyder ikke, at det også er den bedste. Forholdet mellem pris og kvalitet i Rusland er ofte himmelråbende dårligt. Det drejer sig især om hotelområdet, men gælder også for en del serviceydelser, som især udlændinge gør brug af. På rejsen holder vi et rimeligt niveau for hoteller og et godt niveau for maden (i forhold til russiske forhold). Faktisk kan maden i Rusland være udmærket, når man er villig til at betale prisen, hvilket vi er. Men forvent ikke gastronomiske mirakler. I Mongoliet er maden generelt god og anderledes, men meget velsmagende. Under vores ophold i Ger-teltene i Mongoliet spiser man udmærket. Der er i den lejr, vi bor i, et spisetelt med borde, stole osv. I Beijing er kvalitetsniveauet højere, gode komfortable værelser på hotellet og god service og god, varieret kinesisk mad. I Beijing besøger vi nogle restauranter, hvor også (velhavende) kinesere kommer.

Dato Rejseleder Depositum Pris
05/09/2020 - 01/10/2020 Den Transsibiriske Jernbane med forlængelse til Nordkorea Allan Have Larsen kr. 8000 kr. 52.845,00 Bestil

I prisen er inkluderet:

 • Fly København - Moskva og Beijing - København.
 • Alle transfers
 • Alle udflugter, entréer og arrangementer nævnt i programmet
 • Togbillet til Den Transsibiriske Jernbane på 2. klasse. Moskva-Irkutsk, Irkutsk-Uland-Bator, Ulan-Bator- Beijing.
 • Alle overnatninger på gode, velbeliggende hoteller i Moskva, Irkutsk, Ulan Bator og Beijing En overnatning på privat pension ved Bajkalsøen og 2 nætter i traditionelt ger-telt i Mongoliet
 • Helpension (fra aftensmad 1. dag).  
 • Dansk russisktalende ekspertrejseleder og lokale engelsktalende guider.
 • Alle skatter, afgifter og gebyrer

Enkeltværelsestillæg (hoteller): kr. 4.900,-

Tillæg for 2-personers kupé: kr. 5.985,-

Tillæg for enkeltkupé: kr. 17.955,-

Visum til Rusland, Mongoliet og Kina: kr. 4.900,-

 FORLÆNGELSE MED NORDKOREA 3 NÆTTER på hotel og en nat i tog på returrejsen

Tillæg for forlængelse i Nordkorea pr. person i dobbeltværelse: kr. 12.895,-

Tillæg for forlængelse i Nordkorea pr. person i enkeltværelse (ikke i toget): kr. 14.695,-

På grund af de særlige forhold i Nordkorea kan vi ikke garantere enkeltværelse

Merprisen inkluderer

 • Fly Bejing -  Pyongyang
 • Tog Pyongyang – Beijing
 • 3 overnatninger på hotel i Pyongyang
 • 1 overnatning i liggevogn i toget
 • Alle måltider i Nordkorea
 • Alle udflugter, afgifter og entréer
 • Visum til Nordkorea

Bestillingen af forlængelsen til Nordkorea skal ske ved tilmeldingen.

 


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.