Togrejse med Den Transsibiriske Jernbane med forlængelse til Nordkorea

 • 5. - 25. september. (1. oktober ved forlængelse til Nordkorea) 2020
 • Pris: 52.845,-
 • Max. deltagerantal: 25
 • Rejseleder: Allan Have Larsen

Med tog, fly, båd og bus. Rusland, Sibirien, Irkutsk, Bajkalsøen, Mongoliet, Gerlejr, Beijing. Aktiv kulturrejse, ultimativ oplevelse, fantastisk eventyr

Allan Have Larsen

Togrejsen og turen

En rejse med Den Transsibiriske Jernbane byder på mange store oplevelser, og mange deltagere gør sig mange tanker inden denne rejse. Hvordan er det at rejse så langt med tog? Hvordan er forholdene i selve toget? Hvordan er maden på turen? Hvordan er vejret i Rusland, Mongoliet og Kina? Er det sikkert at rejse i disse lande?

Herunder vil jeg fortælle lidt om, hvordan vi hos Cultours har valgt at lave denne rejse, og hvorfor denne rejse til både verdens største land og det land i verden, der har verdens største indbyggerantal, er helt unik. Med jeres tilmeldingsbrev følger et informationsark med praktiske oplysninger, og ca. 14 dage inden afrejsen udsender vi et brev med billetter og yderligere informationer, praktiske oplysninger og gode råd. Du er også altid velkommen til at ringe til Cultours, hvis du har spørgsmål om rejsen.

Togrejsen og turen
Selve togrejsen fra Moskva til Beijing er næsten 8000 km lang. Vi har derfor valgt at kombinere togturen med en række længere ophold undervejs i både Rusland, Mongoliet og Kina. Dette gør, at vi både får prøvet hele togstrækningen med dens unikke stemning og fantastiske oplevelser, samtidig med at vi får det bedste ud af de lande og den utroligt smukke natur, som vi besøger, uden at tempoet bliver for hektisk. Vi har to overnatninger i Ruslands hovedstad Moskva, hvor vi får et grundigt og nuanceret indtryk af storbyen. Jeg har under mine år i Rusland besøgt byen talrige gange. Vi kommer derfor godt ind under huden på Moskva og får samtidig set de vigtigste seværdigheder, som ethvert besøg i Ruslands hovedstad bør indeholde. Det er altid meget tankevækkende at sammenligne Moskvas rigdomme og modernitet med de ofte meget fattige landområder, vi kører igennem. Det giver et godt indtryk af, hvad det moderne Rusland spænder over.

Under vores togrejse med Den Transsibiriske Jernbane mod Irkutsk tilbringer vi 3 dage og 4 nætter i toget. Togkupeerne er behagelige, selvom der selvfølgelig ikke er oceaner af plads. De fleste plejer at strække benene lidt ved at gå rundt i toget, handle lokalt på stationerne og besøge de andre rejsendes kupeer. Undervejs er der god mulighed for at nyde naturen, slappe af, læse bøger eller sludre med sine medrejsende. Normalt plejer man faktisk sagtens at kunne få tiden til at gå, og talrige af vores gæster har sagt, at det var en af de ting, som overraskede dem mest – at tiden i toget gik så hurtigt samtidigt med, at man havde ro til at nyde naturen og finde en egen ro ved selve det at rejse så langt.

Vi spiser i togets spisevogn, og maden er af udmærket kvalitet – selvom varianterne til dels afhænger af kokkens indkøb og fantasi. Jeg vil forsøge at sammensætte måltiderne i samråd med kokken, så vi får prøvet de bedste af de klassiske retter fra det russiske køkken.

Når vi kommer frem til Irkutsk, har vi lavet en kombination af besøg i Irkutsk og så selvfølgelig turen til det fantastisk smukke Bajkal. Cultours har igennem årene opbygget et godt netværk derude, og vi kommer - ligesom på resten af rejsen - også her bag kulisserne på Rusland og russerne. Bajkalsøen er fantastisk, og den er en af turens helt store oplevelser. Vi giver os derfor god tid derude, sejler på Bajkal og overnatter på et familiedrevet pensionat lige ned til søen.


På togrejsen til Mongoliet skifter landskabet karakter og bliver mere græsgrønt og frodigt. Vi passerer grænsen ved aftenstide og ankommer om morgenen til Ulan-Bator. Under vores ophold i Mongoliet har vi valgt en kombination af overnatninger i Ger-telte og mindre ture i en af Mongoliets smukkeste nationalparker. Her kan man opleve det klassiske Mongoliet med dets nomadeliv, hvor man føler, at tiden nærmest har stået stille i århundreder. Vi oplever også den moderne hovedstad Ulan-Bator med museer, storbyliv og spændende restauranter med god, traditionel mongolsk mad.


Når vi kommer til Kina, har vi bevidst valgt et af de bedre hoteller i det centrale Beijing. Man kan nu hvile ud i flotte omgivelser med alle moderne bekvemmeligheder lige ved hånden. Ud over de seværdigheder, som vi besøger, og som hører til blandt verdens mest spektakulære – så spiser vi utrolig godt og alsidigt i Kina. Vores lokalguide har bevidst prioriteret gode lokale restauranter, så der er lagt op til rigtig gode smagsoplevelser – uden at det bliver alt for eksotisk!  

 

Klima og påklædning

Mange rejsende spørger til vejret. Det kan variere en del i de tre lande, som vi besøger, men vi har lagt rejsen på den årstid, hvor vejret i de 3 lande er mest optimalt for et besøg. I Rusland er gennemsnitstemperaturen omkring 15-20 C, hvorimod Mongoliet normalt er en del koldere med temperaturer på omkring 10 C, men med tørt vejr. I Kina er der varmt på denne årstid med en gennemsnitstemperatur på 20-30 C. I toget vil der almindeligvis være en normal temperatur. Erfaringen viser, at vores deltagere ikke oplever de store problemer med vejret, men at man selvfølgelig skal medbringe alsidig påklædning. Det er de fleste jo også vant til herhjemmefra. 

Sikkerhed

Rusland, Mongoliet og Kina er meget sikre lande at rejse i som turist, og vi mødes altid med meget stor venlighed af både lokalbefolkning og af medarbejderne på toget. Man skal naturligvis udvise almen forsigtighed, passe på sine sager og anvende sin sunde fornuft ligesom alle andre steder. Togkupeerne kan aflåses, togpersonalet er uddannet i førstehjælp, men man bør naturligvis medbringe evt. medicin til eget brug, og man bør tegne rejseforsikring.
Sidst, men ikke mindst, er det vigtigste, at man medbringer et godt humør og en del tålmodighed. Procedurerne ved grænserne kan stadig tage lang tid, og forholdene i de tre lande er til tider primitive, bureaukratiske og fungerer på en anden måde end i Danmark. Den Transsibiriske Jernbane er fuld af oplevelser – og vi vælger selv, hvordan vi oplever dem.  

På vegne af Cultours
Allan Have Larsen
Rejseleder

Dato Rejseleder Depositum Pris
05/09/2020 - 01/10/2020 Den Transsibiriske Jernbane med forlængelse til Nordkorea Allan Have Larsen kr. 8000 kr. 52.845,00 Bestil

I prisen er inkluderet:

 • Fly København - Moskva og Beijing - København.
 • Alle transfers
 • Alle udflugter, entréer og arrangementer nævnt i programmet
 • Togbillet til Den Transsibiriske Jernbane på 2. klasse. Moskva-Irkutsk, Irkutsk-Uland-Bator, Ulan-Bator- Beijing.
 • Alle overnatninger på gode, velbeliggende hoteller i Moskva, Irkutsk, Ulan Bator og Beijing En overnatning på privat pension ved Bajkalsøen og 2 nætter i traditionelt ger-telt i Mongoliet
 • Helpension (fra aftensmad 1. dag).  
 • Dansk russisktalende ekspertrejseleder og lokale engelsktalende guider.
 • Alle skatter, afgifter og gebyrer

Enkeltværelsestillæg (hoteller): kr. 4.900,-

Tillæg for 2-personers kupé: kr. 5.985,-

Tillæg for enkeltkupé: kr. 17.955,-

Visum til Rusland, Mongoliet og Kina: kr. 4.900,-

 FORLÆNGELSE MED NORDKOREA 3 NÆTTER på hotel og en nat i tog på returrejsen

Tillæg for forlængelse i Nordkorea pr. person i dobbeltværelse: kr. 12.895,-

Tillæg for forlængelse i Nordkorea pr. person i enkeltværelse (ikke i toget): kr. 14.695,-

På grund af de særlige forhold i Nordkorea kan vi ikke garantere enkeltværelse

Merprisen inkluderer

 • Fly Bejing -  Pyongyang
 • Tog Pyongyang – Beijing
 • 3 overnatninger på hotel i Pyongyang
 • 1 overnatning i liggevogn i toget
 • Alle måltider i Nordkorea
 • Alle udflugter, afgifter og entréer
 • Visum til Nordkorea

Bestillingen af forlængelsen til Nordkorea skal ske ved tilmeldingen.

 


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.