Togrejse med Den Transsibiriske Jernbane med forlængelse til Nordkorea

 • 5. - 25. september. (1. oktober ved forlængelse til Nordkorea) 2020
 • Pris: 52.845,-
 • Max. deltagerantal: 25
 • Rejseleder: Allan Have Larsen

Med tog, fly, båd og bus. Rusland, Sibirien, Irkutsk, Bajkalsøen, Mongoliet, Gerlejr, Beijing. Aktiv kulturrejse, ultimativ oplevelse, fantastisk eventyr

1. Dag: Ankomst Moskva, byrundtur

Afrejse fra København til Moskva. På vej mod vores hotel introduceres vi til byen, som med sine 12 millioner indbyggere er Europas største. Igennem sin mere end 860-årige historie har Moskva gennemgået en forandring fra et lille fyrstedømme til centrum for en supermagt og atter til hovedstad i et Rusland, som stadigt vaklende er ved at finde sin plads i den post-sovjetiske verden.

2. Dag: Byrundtur, Kreml, Den Røde Plads, Metroen

På vores anden rejsedag fortsætter vi vores bytur og besøger Kreml - magtens centrum og udgangspunktet for zarernes visioner om erobringen af Sibirien. Vi besøger nogle af de smukke kirker, som ligger inden for Kremls mure, ser de ældgamle ikoner og udsmykninger og hører om Kremls betydning igennem tiderne. Der bliver naturligvis også tid til en tur på Den Røde Plads med udsigt til Vasilij-katedralen, færdigbygget i 1561 for at markere sejren over tatarerne. Ifølge overleveringen skulle Ivan Den Grusomme være blevet så imponeret over katedralens skønhed, at han lod arkitektens øjne stikke ud, så han ikke kunne bygge noget prægtigere andetsteds!

En af de mange smukke kirker inden for Kremls mure.

3. Dag: Afgang Moskva

Formiddagen er fri til at udforske området omkring hotellet. Kik for eksempel inden for i det iøjnefaldende ”Kreml i Izmailovo”, der ligger lige ved siden af hotellet.

Vi fortsætter byrundturen i Moskva og ser nogle af byens øvrige seværdigheder. Om aftenen går vi om bord i Den Transsibiriske Jernbanes tog på Jaroslavl-banegården. Vi indretter os i de traditionelle 2. klasses firemandskupéer, som er reserveret til vores gruppe. Kupéerne er praktisk indrettede med plads til bagage. Toilet og håndvask findes i hver vogn, om end man skal være opmærksom på, at der ikke er bad i toget. Spisning foregår i togets restaurantvogn. Hver vogn har tilknyttet en såkaldt provodnik eller provodnitsa, som sørger for te og kaffe, rengøring, sengetøj mm. Mens der tændes op i samovaren, ruller vi ud i aftenmørket på den første del af de 5191 km, som toget skal tilbagelægge igennem Sibiriens ødemarker for at nå frem til Irkutsk.

4 - 6. Dag: Den Transsibiriske Jernbane Moskva - Irkutsk

Rejsens 4. - 6. dag tilbringer vi i toget, mens de enorme vidder med nåleskov, tundra, tyndtbefolkede landsbyer og enkelte sibiriske storbyer glider forbi. Vi falder ind i den helt særlige rytme, som en togrejse af denne længde giver. Af og til vil toget standse en kort tid ved de større stationer og byer (der er 200 - 600 km. mellem stationerne) for at fylde vand og brændsel på og tage passagerer ombord. Man vil kunne strække benene og/eller handle med de lokale, som tilbyder mange forskellige varer til de rejsende. Her mærker man tydeligt, at Den Transsibiriske Jernbane også er et af de vigtigste transportmidler for den almindelige russer, når han/hun skal krydse det enorme land. I disse dage vil vi primært spise i togets restaurantvogn, hvor man skal være opmærksom på, at menukortet oftest består af traditionelle russiske retter, hvor kvaliteten må forventes at være lavere, end man er vant til fra Danmark, men også dette er en oplevelse.

7. Dag: Ankomst Irkutsk. Byrundtur.

På rejsens 7. dag ankommer vi til Irkutsk - en af Sibiriens mest charmerende byer med mange gamle russiske træhuse fra 1800-tallet. Byen var endemålet for Mikael Strogoff i Jules Vernes "Zarens kurer", og byen spillede i mange år en vigtig rolle som forpost og handelsby under Ruslands erobring af Sibirien. Vi indkvarteres, hvorefter vi tager på byrundtur både til fods og i bus. Eftermiddagen er til egen disposition.


8 - 9. Dag: Angarafloden. Bajkalsøen

Vi kører fra Irkutsk langs Angarafloden til verdens ældste, største og dybeste ferskvandssø - Bajkalsøen. Søen er et af verdens smukkeste steder og hjemsted for mere end 500 planter og 1200 dyrearter, hvoraf 60% ikke findes andre steder i verden. Søens 1637 m dybe og klare vand rummer tilstrækkeligt ferskvand til at forsyne verdens befolkning med drikkevand i de næste 40 år! Vi sejler med båd ud på Bajkalsøen og lægger til ved den smukke vestlige bred, hvor vi vil blive indkvarteret i et familiedrevet pensionat og få mulighed for at nyde de naturskønne omgivelser. Vi hører om det traditionelle liv i Sibirien og ser eksempler på Sibiriens unikke dyre- og folkeliv, således som det har formet livet igennem generationer. Vi indkvarteres på 2 og 4-sengsværelser. Derfor kan enkeltværelser ikke garanteres. På den 9. rejsedag om aftenen vender vi tilbage til Irkutsk.

Bajkalsøen.

10. Dag: På egen hånd i Irkutsk

I dag er der mulighed for at udforske byen på egen hånd. Besøg evt. den smukke ”Rejsning af korset”- kirke.


11. Dag: Afgang Irkutsk. Den Transsibiriske Jernbane gennem Mongoliet. 

Tidligt om morgen forlader vi Irkutsk. Fra toget ser vi igen Bajkalsøen og kører blandt andet igennem republikken Burjatiens hovedstad Ulan Ude.

Vi forlader Rusland og kommer nu frem til rytterfolkets land - Mongoliet. Landet er 35 gange større end Danmark, men har kun en befolkning på 3 millioner indbyggere. Infrastruktur er der ikke meget af, og det vigtigste transportmiddel for mange mongoler er stadigvæk kamelen og hesten - af hvilke de sidstnævnte tæller mere end 32 millioner. Det svarer til 13 pr. indbygger! Mongoliet har i mange år været et af de mest isolerede lande i verden, men er nu et land med en demokratisk styreform. Rejsende i Mongoliet mødes med stor gæstfrihed, nysgerrighed og varme.

12. Dag: Mongoliets hovedstad Ulan Bator.

Efter ankomsten til Ulan Bator spiser vi morgenmad på vores centralt beliggende hotel. Derefter får vi en rundvisning i det smukke og interessante Gandar-kloster. Eftermiddagen er på egen hånd.

Uden for Ulan Bator, i Terelj, bor vi 2 nætter i gertelte. Vi får lejlighed til at stifte bekendskab med den mongolske levevis midt i det betagende landskab.

13 - 15. Dag: I ger på landet.

Uden for Ulan Bator, i nationalparken Terelj, bor vi 2 nætter i gertelte. Vi får lejlighed til at stifte bekendtskab med den mongolske levevis midt i det betagende landskab.

Vi kører i bus ud i det uendelige og utroligt smukke, græsgrønne landskab, hvor Djengis Khan i år 1206 samlede de mongolske rytterhære og skabte fundamentet for det mongolske storrige, som endte med at gå fra Ungarn til Korea, og hvis lige verden ikke har set siden. Vi indkvarteres i de traditionelle, hvide, mongolske nomadetelte - de såkaldte "ger" for 2 nætter. At bo i en "ger" er forbavsende komfortabelt. Vi bor 2 personer i hver ger. Der er god plads, og toiletter og vand findes nær ved. Vi giver os tid til at nyde naturen og bruger vores lejr som udgangspunkt for mindre ture i området. Vi stifter bekendtskab med Mongoliets skikke og traditioner, og der bliver også lejlighed til at smage lokale specialiteter som f.eks. airag - den traditionelle gærede hoppemælk. Den 15. dag vender vi tilbage til Ulan Bator, hvor vi indkvarteres på vort centralt beliggende hotel i midtbyen.

Vor lokale mongolske guide viser os hovedstaden og vi besøger byens dinosauermuseum, hvor verdens største samling af dinosauræg og en række komplette dinosaurskeletter opbevares.

Mongoliets fascinerende historie møder vi på Nationalmuseet hvor vi hører om Mongoliet fra Djengis Khan til kommunismen.

Under opholdet i Mongoliet ser vi også den 40 meter høje statue af Djenghis Khan. Der bliver også tid til at udforske Ulan Bator på egen hånd.

 

16. Dag: Mere Ulan Bator med Naran Tuul-markedet

Om formiddagen er der mulighed for at besøge byens største marked, Naran Tuul, hvor alt (næsten) mellem himmel og jord er til salg.

 

17. Dag: Afrejse til Beijing med tog

Vi går ombord i toget og sætter kursen mod verdens folkerigeste land, Kina. Under den ca. 700 km lange rejse fra Ulan Bator mod grænsen passerer vi gennem verdens næststørste ørken, Gobiørkenen.


Den forbudte by set fra Jingshan Park. Det var sandsynligvis det sidste kejseren Chongzhen så. Han tog sit eget liv ved at hænge sig i et træ i Jingshan Park i 1644, da Beijing var blevet overtaget af Li Zicheng og hans styrker.

18. Dag: Ankomst Beijing

Vi indkvarteres på centralt beliggende hotel nær den berømte gågade Wangfujing 

 

19. Dag: Beijing

Vi tager på byrundtur i Beijing, hvor vi bl.a. ser Den himmelske freds Plads og Den Forbudte By og kommer på en rundtur i en traditionel kinesisk Hutong. Vi ser også det smukke Himlens Tempel, der var centrum for vigtige ceremonier i kejsertidens Kina.  Under rundturen hører vi om Kinas utrolige historie og om kejserrigets rigdomme, om det kommunistiske Kinas voldsomme historie og om de store forandringer, som har fundet sted indenfor de sidste par år, og vi hører om det moderne Kina, som vi møder i dag. 

20. Dag: Den Kinesiske Mur

Vi tager på en tur, der bringer os til Den Kinesiske Mur. Det er altid en oplevelse at besøge ”Muren”, som den slanger sig over bjergene. Om aftenen er der afskedsmiddag.

21. Dag: Afgang Beijing. Ankomst København

Vi kører til lufthavnen og flyver tidlig om morgen fra Beijing med ankomst til København midt på dagen.

Den Kinesiske mur.

21 - 27. Dag: Forlængelse til Nordkorea

Dag 21: Afrejse med fly fra Beijing. 

Dag 22, 23 og 24

Nordkorea er et helt unikt land at besøge, og om man bør besøge et land som Nordkorea, er  naturligvis op til ens egen samvittighed. Hvis man vælger at gøre det, venter der oplevelser, man ikke kan få andre steder i verden.

Straks efter ankomsten til Pyongyang besøger vi monumentet for Nordkoreas 2 første ledere, og fornemmer dermed straks den helt unikke stemning i landet.  Koreakrigen kaster som bekendt stadig lange skygger over landet. Vi besøger blandt andet Panmunjon på grænsen til Sydkorea. Her blev våbenhvilen underskrevet i 1953. I Pyongyang ser vi blandt andet Juche-tårnet. ”Juche” er den nordkoreanske filosofi om at være uafhængig af omverden. Vi kommer også en tur ned i Pyongyangs metro. Nordkoreas hovedstad byder også på et af landets vigtigste krigstrofæer – det amerikanske krigsskib El Pueblo, der blev erobret af Nordkorea i 1968. Vi overværer også en stor masseforestilling på landets største stadion. Et show der giver et godt indtryk af landets selvopfattelse, som er helt særegen.

Dag 24:Vi tager toget fra Pyongyang til den kinesiske grænseby Dandong. Her skifter vi tog til Beijing. Hele togturen tager ca. 23 timer.

Dag 25: Ankomst til Beijing om morgen. Med udgangspunkt i vort centralt beliggende hotel er der gode muligheder for at udforske Beijing på egen hånd.

Dag 26: Egen hånd i Beijing

Dag 27: Tidlig afrejse fra Beijing

Mansu Hill Grand Monument.

Dato Rejseleder Depositum Pris
05/09/2020 - 01/10/2020 Den Transsibiriske Jernbane med forlængelse til Nordkorea Allan Have Larsen kr. 8000 kr. 52.845,00 Bestil

I prisen er inkluderet:

 • Fly København - Moskva og Beijing - København.
 • Alle transfers
 • Alle udflugter, entréer og arrangementer nævnt i programmet
 • Togbillet til Den Transsibiriske Jernbane på 2. klasse. Moskva-Irkutsk, Irkutsk-Uland-Bator, Ulan-Bator- Beijing.
 • Alle overnatninger på gode, velbeliggende hoteller i Moskva, Irkutsk, Ulan Bator og Beijing En overnatning på privat pension ved Bajkalsøen og 2 nætter i traditionelt ger-telt i Mongoliet
 • Helpension (fra aftensmad 1. dag).  
 • Dansk russisktalende ekspertrejseleder og lokale engelsktalende guider.
 • Alle skatter, afgifter og gebyrer

Enkeltværelsestillæg (hoteller): kr. 4.900,-

Tillæg for 2-personers kupé: kr. 5.985,-

Tillæg for enkeltkupé: kr. 17.955,-

Visum til Rusland, Mongoliet og Kina: kr. 4.900,-

 FORLÆNGELSE MED NORDKOREA 3 NÆTTER på hotel og en nat i tog på returrejsen

Tillæg for forlængelse i Nordkorea pr. person i dobbeltværelse: kr. 12.895,-

Tillæg for forlængelse i Nordkorea pr. person i enkeltværelse (ikke i toget): kr. 14.695,-

På grund af de særlige forhold i Nordkorea kan vi ikke garantere enkeltværelse

Merprisen inkluderer

 • Fly Bejing -  Pyongyang
 • Tog Pyongyang – Beijing
 • 3 overnatninger på hotel i Pyongyang
 • 1 overnatning i liggevogn i toget
 • Alle måltider i Nordkorea
 • Alle udflugter, afgifter og entréer
 • Visum til Nordkorea

Bestillingen af forlængelsen til Nordkorea skal ske ved tilmeldingen.

 


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.