Mongoliet - Djengis Khans og rytterfolkets land

Oplev Mongoliets enestående kulturhistorie og natur sammen med Moesgaard Museums eksperter og Mongoliets Nationale Museum

Øst for Mongoliets hovedstad Ulaanbaatar står denne 40 meter høje statue af Djengis Khan.

Med Moesgaard Museum til Mongoliet

I forbindelse med udstillingen ”På Djengis Khans step­per – Mongoliets nomader”, der er udviklet af Moesgaard Museum i samarbejde med Nationalmuseet, har Moes­gaard Museum og Cultours arrangeret en kulturhistorisk rejse til Mongoliet.

Mongoliet er vel først og fremmest kendt for historien om Djengis Khan, der samlede det mongolske folk, og som gennem effektiv krigsførelse skabte grundlaget for verdenshistoriens største rige, der i midten af 1200-tallet strakte sig fra Kina i øst til Europa i vest.

Den nomadiske livsstil har i Mongoliet overlevet frem til i dag, hvor en tredjedel af befolkningen stadig lever som nomader på steppen i deres karakteristiske bolig, ger’en.

Kort over Mongoliet.

Turen starter i Ulaanbaatar. Her er mange ting at se, bl.a. skal vi besøge det fantastiske Nationalmuseum. Her vil vi trække på Moesgaard Museums kontakter og få en specialrundvisning af en af museets inspektører.

Efter at have oplevet hovedstadens velsignelser rejser vi mod vest til Orkhon-dalen, et område, der er erklæret som verdenskulturarv af Unesco. Her er utallige arkæologiske seværdigheder, bl.a. mongolernes første hovedstad Karakorum og det ældste buddhistiske kloster i landet Erdene Zuu. Men Mongoliet er andet og meget mere end Djengis Khan og nomader, og det skal vi naturligvis også se. Nævnes kan nogle fantastiske monumenter fra Det Tyrkiske Khaganat, ruinhovedstaden i det Uighuriske imperium kaldet Khar Balgas og de smukke ”hjortestens-steler” fra bronzealderen.

Herefter går turen videre mod vest til Altaibjergene, næsten så langt vest vi kan komme, til det isolerede, men bjergtagende smukke område, der ligger klemt inde mellem Rusland, Kina og Kasakhstan. Det er fra dette område krigermumien i udstillingen stammer fra. Vi tager ud til nationalparken Altai Tavan Bogd, hvor vi skal bo i telt sammen med kazakh-nomader, møde ørnejægere, ride på heste, se enestående helleristninger og besøge en afsidesliggende arkæologisk udgravning.

Det bliver med andre ord en rejse med et utal af enestående oplevelser sat til skue i et af de smukkeste og mest mennesketomme områder i verden.

Ulaanbaatar. Efter Qing dynastiets kollaps i 1911 erklærede Mongoliet sig selvstændigt. Ulaanbaatar blev det nydannede Mongoliets hovedstad i 1924.

 Lars Krants Larsen, overinspektør og afdelingsleder, er uddannet middelalderarkæolog fra Aarhus Universitet og har været ansat på Moesgaard Museum siden 1999. Har deltaget i og haft ansvaret for utallige arkæologiske udgravninger. Har særligt beskæftiget sig med vikingeti­den og middelalderen.

Camilla Bjarnø, museumsinspektør, er uddannet forhi­storisk arkæolog på Københavns Universitet med speciale i formidling. Har deltaget i og haft ansvar for adskillige udgravninger fra stenalder til nyere tid. Har arbejdet med udstillinger og formidling siden 2001, herunder opbyg­ningen af udstillinger og særudstillinger til det nye mu­seum og den arkæologiske del af På Djengis Khans Step­per – Mongoliets Nomader.

Torsten Granov er direktør for Cultours og uddannet cand.mag. i fransk og historie. Torsten har lang undervis­ningserfaring og har rejst over hele verden, hvor han har ledet adskillige ture til nære og fjerne egne. På denne rejse står Torsten for at arrangere alt det praktiske omkring ho­teller, transport mv.I prisen er inkluderet:

 • Alle fly- og busrejser nævnt i programmet
 • Al transport i forbindelse med rejsens ekskursioner
 • Overnatning på gode centraltbeliggende hoteller og i lokale gerlejre.
 • Helpension
 • Alle udflugter, entreer og specialarrangementer nævnt i programmet
 • Alle skatter, afgifter og gebyrer
 • Danske ekspertrejseledere på hele turen

Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.