Mongoliet - Djengis Khans og rytterfolkets land

En rejse til et af de smukkeste, anderledes og mest folkefattige lande. Fra den moderne storby over storrigers forladte hovedsteder til de smukkeste og mest øde bjergegne.

Øst for Mongoliets hovedstad Ulaanbaatar står denne 40 meter høje statue af Djengis Khan.

Storslåede Mongoliet

En rejse til et af de smukkeste, anderledes og mest folkefattige lande. Fra den moderne storby over storrigers forladte hovedsteder til de smukkeste og mest øde bjergegne.

Mongoliet er vel først og fremmest kendt for historien om Djengis Khan, der samlede det mongolske folk, og som gennem effektiv krigsførelse skabte grundlaget for verdenshistoriens største rige, der i midten af 1200-tallet strakte sig fra Kina i øst til Europa i vest.

Den nomadiske livsstil har i Mongoliet overlevet frem til i dag, hvor en tredjedel af befolkningen stadig lever som nomader på steppen i deres karakteristiske bolig, ger’en.

Kort over Mongoliet.

I dag er Mongoliet stadig et meget anderledes land, det mest spændende findes langt fra hovedstaden, der er en blanding af gamle traditioner og moderne tider. I det store landskab finder man ruiner af forsvundne storrigers hovedsteder, og i de øde bjergegne mod vest, venter enorme stepper og høje bjerge med noget af verdens mest unikke natur. Overalt møder man kæmpeflokke med heste, geder, får og kameler. Vi skal se det hele

Den nomadiske livsstil har i Mongoliet overlevet frem til i dag, hvor en tredjedel af befolkningen stadig lever som nomader på steppen i deres karakteristiske bolig, ger‘en, et traditionelt, rundt, komfortabelt telt.

Turen begynder i hovedstaden Ulaanbaatar, en af de mest mærkværdige storbyer i verden, hvor nogle af forstæderne ligner en kæmpestor lejrplads. Her er mange ting at se, bl.a. byen selv, det fantastiske Nationalmuseum, Dinosaurmuseet og det store buddiske kloster, Gardan.

Efter at have oplevet hovedstadens velsignelser rejser vi mod vest til Orkhon-dalen, et område, der er erklæret som verdenskulturarv af Unesco. Her er utallige arkæologiske seværdigheder, bl.a. mongolernes første hovedstad Karakorum og det ældste buddhistiske kloster i landet, Erdene Zuu. Men Mongoliet er andet og meget mere end Djengis Khan og nomader, og det skal vi naturligvis også se. Nævnes kan nogle fantastiske monumenter fra Det Tyrkiske Khaganat, ruinhovedstaden i det Uighuriske imperium kaldet Khar. Her, langt ude på steppen, kan man ikke komme til med almindelig bus, så vi bruger denne dag 4-hjulstrukne minibusser. På vejen møder vi tusindtallige flokke af heste og geder.

Herefter går turen videre mod vest til Altaibjergene, næsten så langt vest vi kan komme, til det isolerede, men bjergtagende smukke område, der ligger klemt inde mellem Rusland, Kina og Kasakhstan. Her er der hverken hoteller eller ger-lejre, her skal vi bo i telt! Vi tager ud til nationalparken Altai Tavan Bogd, og møder ørnejægere, ser de enestående hjortesten og uovertrufne helleristninger i tusindvis, samtidigt med at vi oplever stilheden og skønheden på den uendelige steppe.  

Det bliver med andre ord en rejse med et utal af fantastiske oplevelser sat til skue i et af de smukkeste og mest mennesketomme områder i verden.

 

 

Ulaanbaatar. Efter Qing dynastiets kollaps i 1911 erklærede Mongoliet sig selvstændigt. Ulaanbaatar blev det nydannede Mongoliets hovedstad i 1924.

Torsten Granov er direktør for Cultours og uddannet cand.mag. i fransk og historie. Torsten har besøgt Mongoliet mange gange, senest i 2019, hvor han var rundt i landet i forbindelse med den rejse til Mongoliet, Cultours arrangerede i samarbejde med Moesgaard Museum.  Dato Rejseleder Depositum Pris
08/08/2020 - 22/08/2020 Mongoliet Torsten Granov kr. 5000 kr. 38.845,00 Bestil

I prisen er inkluderet:

 • Alle fly- og busrejser nævnt i programmet
 • Al transport i forbindelse med rejsens ekskursioner
 • Overnatning på gode centralt beliggende hoteller og i lokale gerlejre og i telt.
 • Helpension dvs morgenmad frokost og aftensmad alle dage undtagen aftensmad i Ulan Bator
 • Alle udflugter, entreer og specialarrangementer nævnt i programmet
 • Alle skatter, afgifter og gebyrer
 • Obligatoriske drikkepenge
 • Danske ekspertrejseledere på hele turen
 • Lokale ekspertrejseledere

Tillæg for enkeltværelse, egen Ger og eget telt kr. 4500,-

Visum til Mongoliet kr. 650,-

Tilmelding:

Ved tilmelding sender Cultours sammen med bekræftelsen et informationsark til deltagerne. Derudover er alle velkomne til at kontakte Cultours med alle spørgsmål i forbindelse med tilmeldingen til rejsen eller senere.

Visum.

Der kræves visum til Mongoliet, alle informationer om visum står på det omtalte informationsark. Vi hjælper gerne med ansøgningen


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.