Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile og de forsvundne kulturer

 • 2. - 20. november 2019 | 7. nov. - 25. nov. 2020
 • Pris: 49.885 | 54.885,-
 • Max. deltagerantal: 22
 • Rejseleder: Torsten Granov

Inkariget, Machu Picchu, Titicaca-søen og de flydende øer, Santiago de Chile, statuerne på Påskeøen – Bare lidt af Cultours´ rejse til Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile.


Rejsens største oplevelser:

 • La Paz, Bolivias hovedstad
 • Middag på Restaurant Gustu, La Paz
 • Titicacasøen i 4000 meters højde
 • Uro-indianernes flydende øer og Soløen
 • Cusco: inkaernes hovedstad
 • Urobamba, Inkaernes hellige dal
 • Machu Picchu
 • Santiago de Chile, landets hovedstad
 • Påskeøen: Statuerne langs kysten
 • Stenbruddet med flere hundrede statuer
 • Orongo, landsbyen med helleristninger og fuglemandskonkurrence
 • Frokost på Anakena-stranden, øens bedste

 

Kort dagsprogram: 

1. dag: Afrejse Kastrup eller Billund

2. dag: Ankomst La Paz, Bolivia

3. dag: La Paz

4. dag: La Paz - Tiwanaku - Titicacasøen

5. dag: Sejltur på Titicacasøen - Copacabana - Puno i Peru

6. dag: Puno - Titicacasøens flydende øer - Cusco

7. dag: Sacsayhuaman og Cusco

8. dag: Den hellige dal - inkaruinerne over Pisac - Ollantaytambo - Machu Picchu

9. dag: Machu Picchu – Cusco

10. dag: Cusco - Santiago

11. dag: Santiago, byrundtur

12. dag: Santiago, Lapis Lazuli-butik 

13. dag: Fly til Påskeøen - byrundtur i Hanga Roa, stenstatuer og Påskeøens museum

14. dag: Ranu Kau-vulkanen og stenstatuer

15. dag: Heldagstur på øen langs kysten. Ranu Raku. Frokost på Anakenastranden

16. dag: Besøg i huler, eftermiddagen fri, afslutningsmiddag

17. dag: Fly til Santiago

18. dag: Afgang fra Santiago

19. dag: Hjemkomst Kastrup eller Billund

Enestående ældgammel arkitektur, helt uforlignelig billedhuggerkunst og fantastisk natur! Det er bare et par af de udtryk der kunne være overskrifterne til denne rejse. Den bringer dig inkaernes tavse forladte byer, til verdens højst beliggende sø og kulturer der lever på flydende sivøer som deres ældgamle forfædre for hundreder af år siden. Du oplever Påskeøens fascinerende isolerede samfund, og du går tur i moderne storbyer. Du kommer hjem med en helt unik bagage af oplevelser!

La Paz

Verdens højst beliggende storby og Bolivias største by med en befolkning på omkring 2½ mio. indbyggere blev grundlagt for omkring 500 år siden af spanierne som en station på ruten fra sølvminerne i Potosí til Lima. Byens centrum ligger i 3500 meters højde og yderkvartererne strækker sig helt op over 4000 meters højde. Det er ikke her, du finder de mest sommerlige temperaturer, for selv i de varmeste måneder, oktober og november, kommer temperaturen ikke over 20 grader, og nattefrosten er aldrig langt væk.  Du oplever en storby med en helt særlig infrastruktur, et system af svævebaner! Og du kan handle med lokale indianere i deres traditionsrige dragter, som kommer ind til byen med deres varer. La Paz er noget helt særligt. 

I La Paz fungerer verdens største svævebanesystem på samme måde, som metrosystemer gør i andre byer.

Claus Meyer

I september 2016 blev danske Kamilla Seidler kåret som årets bedste kvindelige kok i Latinamerika. Denne enestående hæder fik hun for sin indsats på Restaurant Gustu i La Paz. Og El Gustu er ikke en tilfældig ”normal” restaurant! Gustu er en del af et boliviansk madprojekt, Melting Pot Bolivia, der er startet af den danske kok Claus Meyer i 2012. Formålet er at øge livskvaliteten for primært marginaliserede og udsatte børn og unge. Når du besøger Gustu, ser du, at projektet i høj grad er lykkedes for Claus Meyer og Kamilla Seidler. Du er på en af de 50 bedste restauranter i Sydamerika, og du får serveret særdeles lækker bæredygtig mad tilberedt af de bedste lokale råvarer.

 

”Det handler om at give og at være taknemmelig for det, vi har”, citat Claus Meyer.

Restaurant Gusto. Middagen på en af Sydamerikas bedste og mest berømte restauranter oprettet af Claus Meyer er en kulinarisk oplevelse. Her viser de, hvor spændende retter, der kan fremstilles med lokale råvarer og dertil smager man de bedste lokale vine.

Titicacasøen og de flydende øer

Når du står ved bredden af Titicacasøen, ser du ud over et vandspejl på 8340 km2.  Søen ligger i Andesbjergene i 3800 meters højde og er dermed verdens højest beliggende sø. Her oplever du en kulturrigdom, der strækker sig mere end 1000 år tilbage i tiden. Du ser spor af de oprindelige beboelser, ruiner fra hele bysamfund hvori Amerikas tidligste folk har levet, og din rejseleder vil hele vejen fortælle om mennesker og steder. Det er fascinerende!

At de oprindelige indianeres, uroernes, liv ikke kun har været fredeligt, vidner de flydende øer om. Af frygt for de fremtrængende inkaer er de, som egentlig boede på fastlandet, søgt ud på søen på øer bygget af totorasiv. Det skete allerede i middelalderen. Disse øer kunne flyttes efter behov, når truslerne blev for voldsomme. Der er nu mindre end 2000 uro-indianere tilbage, og når du besøger de flydende øer, oplever du den store venlighed hos disse fredelige mennesker.


Cusco – Machu Picchu

Sacsayhuaman er et helligt sted fyldt med historie. Når du går blandt de høje mure mange bygget af op til flere hundrede tons tunge sten, forstår du, hvor stærkt dette forsvarsanlæg har været. Det har haft stentårne og bygninger til 5000 soldater og er et så imponerende byggeri, at det ikke lader sig beskrive med ord. De enorme, op til over 8 m, og enormt tunge sten er passet så sirligt sammen og anbragt så sindrigt og specielt, at det aftvinger den dybeste respekt. Hensigten med anlægget bliver fortalt undervejs, men alene udsigten ud over hovedstaden Cusco er helt fantastisk.  

”Verdens navle”, Cuzco, ligger 2 km syd for Sacsayhuaman og har i dag omkring 450.000 indbyggere. Det siges at byens grundplan oprindeligt var formet som en puma, hvoraf Sacsayhuaman, forsvarsanlægget, udgjorde hovedet. Området har en stor minedrift med både guld, kobber og uran, men det vigtigste erhverv er turisme. De mange og betydelige inkaruiner tiltrækker mange interesserede, og din rejseleder giver dig sammenhængen og historien undervejs.

 160 km fra Cusco ligger Machu Picchu. Endnu en spændende og historiemættet spøgelsesby, du besøger, som er knyttet til inkaerne. Byen har været en af mange kongelige residenser fra 1400-tallet og består af over 100 stenbygninger fordelt på forskellig vis. Her er bl.a. offersteder og vandkanaler, og alt er omgivet af stejle landbrugsterrasser. Man mener at byen har haft omkring 500 indbyggere, som dog kun har boet her halvdelen af året. I 1983 blev den spektakulære bebyggelse optaget på Unescos verdensarvliste. Det er et enestående kompleks.  

Machu Picchu er en velbevaret inka by. Det antages, at byen blev bygget fra omkring år 1400 af Sapa Inka Pachacuti, og at den var beboet indtil den spanske erobring i 1532.

Santiago

I november er det sommer i Santiago. Behagelige 25 grader er ikke unormalt, men der findes ingen middeltemperatur for Chile som helhed. Det 200 km smalle land på Sydamerikas vestkyst ud mod Stillehavet strækker sig over 4300 km fra nord til syd og har både dejlige sandstrande og vilde bjerge, og landets historie er fyldt med dramatik som dets geografi. Når du besøger hovedstaden, Santiago de Chile, er du i en storby med 5,5 mio. indbyggere. Byen huser landets største og vigtigste uddannelsesinstitutioner og mange industrier, mens det chilenske parlament er flyttet til havnebyen Valparaiso, lidt mere end 100 km. nordvest for Santiago.

Under opholdet i Santiago ser du bl.a. regeringsbygningen Casa Real de la Moneda, hvor landets præsident Salvador Allende døde under et statskup d. 11. september 1973 anført af den mand, han selv havde indsat som den chilenske hærs øverstkommanderende samme år, Augusto Pinochet.

Augusto Pinochet

Påskeøen

Langt ude i Stillehavet ca. 3700 km vest for Chiles kyst med nærmeste nabo 2000 km væk ligger en lille ø på bare 164 km2, Isla de Pasqua, Rapa Nui eller Påskeøen. Trods sin lidenhed er denne ø en sand guldgrube af spændende og dramatisk historie. Øen blev ”fundet” af europæerne i 1722 og i 1888 annekteret af Chile. i 1965 fik beboerne fik chilensk statsborgerskab, men øens oprindelige og fantastiske historie ligger hundreder af år tilbage.

”Statuer skabt af natten 

og strøet ud i en lukket kreds

for at ingen skal se dem, kun havet”

(citat af Pablo Neruda fra bogen ”Påskeøen” af Torsten Granov)

Netop statuerne på Påskeøen har tiltrukket interesserede fra alle egne af verden de sidste 100 år, ikke mindst efter Thor Heyerdahls ekspedition dertil i 1955-56.  Din rejseleder på denne tur, Torsten Granov, er en af de mest vidende omkring denne sagnomspundne plet med de mange hemmelighedsfulde kæmpestatuer. Alt i alt er der omkring 1000 stenstatuer på den lille vulkanø.  De er anbragt på forskellig vis, og nogle slet ikke anbragt, men opgivet undervejs til deres bestemmelsessted. Man vurderer, at statuerne vejer mellem 10 og 270 tons, og de er op til 18 m høje.  Deres historie og meningen med dem, fortællingen om øens tidlige beboere, øsamfundets klanopbygning og indbyrdes ufred, beretningen om den gamle tro, der måtte vige for en ny, om overfald fra slavejægere og meget, meget mere får du fortalt med allerstørste ekspertise på denne rejse. Du oplever befolkningen, du oplever venligheden, det lokale køkken, de lokale skikke. Påskeøen, der blev optaget på Unescos verdensarvliste i 1995, har utroligt store og spændende oplevelser til rigtig mange dage!


De oplevelser der står i kø på rejsen gennem mange hundrede år i et farverigt og dynamisk Sydamerika, kan ikke beskrives. Dem skal du opleve! Det er natur med utrolig skønhed og majestætisk storhed, det er forladte ruinbyer og pulserende storbyer, det er sagn og myter vekslende med historiske fakta og nutidens realisme. Og du er midt i det hele!

Læs meget mere i det udførlige program!

Cultours´ mange års erfaring med rejser i området gør, at vi kan tilbyde noget særligt. Vi gør tingene på andre måder, så man kommer tæt på og får spændende anderledes oplevelser. Ikke mindst på Påskeøen hvor vort kendskab og vore kontakter gør, at vi kommer i kontakt med spændende lokale beboere og specialister i øens fortid. Undervejs smager vi os gennem områdernes madmæssige specialiteter og områdets gode vine.

 

Se billeder fra sidste tur på vores facebookside - klik her!

Dato Rejseleder Depositum Pris
02/11/2019 - 20/11/2019 - Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile Torsten Granov kr. 4000 kr. 49.885,00 Bestil
07/11/2020 - 25/11/2020 Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile Torsten Granov kr. 10 kr. 54.885,00 Bestil

I prisen er inkluderet:

 • Flyrejse Kastrup – La Paz, Santiago – Kastrup. Der er også mulighed for udrejse fra og hjemkomst til Billund.

 • Flyrejser i Sydamerika: Cusco - Santiago, Santiago - Påskeøen t/r.

 • Tur til Machu Picchu inkl. bus, tog, shuttlebus, entré og overnatning
 • Privat bus La Paz - Copacabana - Puno - Cusco
 • Alle transfers
 • Overnatning på gode 3 eller 4-stjernede hoteller på fastlandet. På Påskeøen et charmerende lokalt ejet hotel
 • Morgenmad alle dage, frokost eller aftensmad 11 dage (dag 3,4,5,6,7,8,9,11,13,15,16) 

 • Alle udflugter og entréer nævnt i programmet inkl. Nationalparken på Påskeøen
 • Alle skatter, gebyrer og afgifter
 • Dansk ekspertrejseleder
 • Bog om Påskeøen af Torsten Granov

Tilkøbsmuligheder:

Enkeltværelsestillæg: kr. 8.000,-

Ikke inkluderet:

 • Øvrige måltider
 • Personlige udgifter
 • Rejseforsikringer

Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.