Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile og de forsvundne kulturer

 • 7. - 25. november 2020
 • Pris: 54.885,-
 • Max. deltagerantal: 22
 • Rejseleder: Torsten Granov

Inkariget, Machu Picchu, Titicaca-søen og de flydende øer, Santiago de Chile, statuerne på Påskeøen – Bare lidt af Cultours´ rejse til Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile.

“Jeg blev dybt fascineret af statuerne og øens mærkelige og forvirrende historie, af landskaberne og af de folk, der boede her. Men jeg tror at det, der overraskede mig mest, var Påskeøens skønhed. De store drivende skyer på den blå himmel, havet, der skiftede farve fra gråt til grønt til dybblåt til lystblåt og skyernes skygger, der vandrede hen over dette hav uden ende. Den følelse af uendelighed, der rammer en, når man står på en af øens vulkaner og ser ud over et hav, hvor man kan sejle i uger uden at møde hverken land eller folk.”

Uddrag fra Torsten Granovs bog Påskeøen


Alle har hørt om den lille isolerede ø midt i Stillehavet. Jeg har ofte fået det spørgsmål, om der virkelig er nok at se i flere dage. Jeg synes, der er nok at se til flere år. Påskeøen er et sted, man aldrig glemmer, når man har været der, men også et sted, som de fleste besøgende kun ser en gang.

Jeg synes derfor, at det er vigtigt, at man ser så meget som muligt, og i hvert fald alt det, man har hørt om og set billeder af. Derfor mener jeg, at 4 dage på øen er det mindste, man kan klare sig med. Det giver mulighed ikke kun for at se øen, men også opleve den, at få kontakt med lokale beboere, at prøve et måltid tilberedt i omu, jordovn, at opleve øen lidt på egen hånd, at bade i Stillehavet fra Anakena-stranden og meget mere.

Det var Thor Heyerdahls ophold på øen i 1953-54, der gjorde øen kendt over hele verden. Hans besøg blev begyndelsen til en lang række videnskabelige undersøgelser af øen, dens kultur, befolkningens oprindelse, kulturens undergang og meget mere.

Alle undersøgelserne viste, at Thor Heyerdahl tog fejl i antagelsen af, at befolkningen kom fra Sydamerika. Der er stort set ingen belæg for denne antagelse. Men muligvis har beboere fra øen besøgt Sydamerika. De var, i modsætning til indianerne i Sydamerika, dygtige sejlere med både, der kunne sejle tusindvis af kilometer over havet, men hvis de har været der, er der intet, der tyder på, at de fandt noget, som var så interessant, at de tog det med tilbage til Påskeøen.

Det kunne være, fordi de måske kun besøgte kystegnene. Tager man op i Andesbjerge til Cusco, inkaernes gamle hovedstad, eller til Machu Picchu, ruinbyen langt inde i bjergene, så er der spektakulære fortidsminder, som er lige så mystiske som Påskeøens.

Torsten Granov og hans bog om Påskeøen. Ved bestilling af turen til Påskeøen, modtager du et gratis eksemplar af bogen. Bogen kan også købes på Cultours hjemmeside.

Vi begynder rejsen i Bolivia med hovedstaden La Paz, der ligger i næsten 4000 meters højde. La Paz er en spændende og anderledes by præget af spansk og indiansk kultur og befolkning.

Fra La Paz kører vi med privat bus til Titicacasøen. Her får vi imponerende indtryk af Andesbjergene, inden vi når frem til verdens højest beliggende sø, Titicaca, også i ca. 4000 meters højde. Ved Copacabana sejler vi til Soløen og ved Puno sejler vi ud til Uro-indianerne, der bor på flydende sivøer ude i søen. Da jeg første gang var der, troede jeg, at øerne på en eller anden måde var forbundet med søbunden, og stor var min forbavselse, da de begyndte af flytte sig.

Fra Titicacasøen kører vi på højsletten mellem Andesbjergene, og vi får et indtryk af landskabet og befolkningen og levevilkårene i de barske landdistrikter, inden vi når frem til Cusco, den tidligere hovedstad i inkariget. Der er stadig store og imponerende monumenter at se, men megen af den viden, som inkaerne havde, er gået tabt. Måske er det i virkeligheden hemmeligheden bag et besøg i Machu Picchu, at vi ingenting ved om byens funktion; hvem der boede der, hvad de foretog sig midt ude i bjergene, og hvorfor de på et tidspunkt forlod byen uden at efterlade sig nævneværdige spor, der kunne give os et fingerpeg om deres liv i byen. Fra Cusco flyver vi til Santiago de Chile og derfra videre til Påskeøen.

På Påskeøen skal vi se stenstatuerne, den ceremonielle landsby Orongo, øens eneste landsby, Hanga Roa. Vi skal bo på et hotel ejet af en af de lokale beboere, hvor de små pavilloner alle vender ud til en have med eksotiske vækster, og hvor der findes en lille swimmingpool. Her møder vi den lokale, traditionelle gæstfrihed og smager den gode mad, tilberedt med friske, lokale råvarer. Hotellet ligger i gåafstand af bymidten, kirken, museet og havet.

Rejsetidspunktet er vigtigt, når man skal besøge Påskeøen. Den ligger på den sydlige halvkugle, og derfor er der sommer, når vi har vinter. I vore sommermåneder kan vejret være koldt og blæsende med megen regn. Det gør, at langt færre turister besøger øen, da oplevelsen kan være noget nedslående med blæst og regn og spændende steder, der ikke kan besøges. Vi har derfor valgt at besøge Påskeøen på et af de bedste tidspunkter til rejsen, når sommeren begynder i november. Du kan læse mere i min bog om Påskeøen.

Med venlig hilsen

 

Torsten Granov 

Dato Rejseleder Depositum Pris
07/11/2020 - 25/11/2020 Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile Torsten Granov kr. 10000 kr. 54.885,00 Bestil

I prisen er inkluderet:

 • Flyrejse Kastrup – La Paz, Santiago – Kastrup. Der er også mulighed for udrejse fra og hjemkomst til Billund.

 • Flyrejser i Sydamerika: Cusco - Santiago, Santiago - Påskeøen t/r.

 • Tur til Machu Picchu inkl. bus, tog, shuttlebus, entré og overnatning
 • Privat bus La Paz - Copacabana - Puno - Cusco
 • Alle transfers
 • Overnatning på gode 3 eller 4-stjernede hoteller på fastlandet. På Påskeøen et charmerende lokalt ejet hotel
 • Morgenmad alle dage, frokost eller aftensmad 11 dage (dag 3,4,5,6,7,8,9,11,13,15,16) 

 • Alle udflugter og entréer nævnt i programmet inkl. Nationalparken på Påskeøen
 • Alle skatter, gebyrer og afgifter
 • Dansk ekspertrejseleder
 • Bog om Påskeøen af Torsten Granov

Da flybilletter til Påskeøen skal bestilles og betales ved tilmelding er depositum højt. Vi anbefaler at tegne en afbestillingsforsikring.

Tilkøbsmuligheder:

Enkeltværelsestillæg: kr. 8.000,-

Ikke inkluderet:

 • Øvrige måltider
 • Personlige udgifter
 • Rejseforsikringer

Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.