Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile og de forsvundne kulturer

 • 7. - 25. november 2020
 • Pris: 54.885,-
 • Max. deltagerantal: 22
 • Rejseleder: Torsten Granov

Inkariget, Machu Picchu, Titicaca-søen og de flydende øer, Santiago de Chile, statuerne på Påskeøen – Bare lidt af Cultours´ rejse til Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile.

Vi besøger Uroindianerne på de flydende sivøer i Titicacasøen.

1. Dag: Afrejse Kastrup eller Billund

Vi mellemlander på vejen til Sydamerika.

2. Dag: Ankomst La Paz, Bolivia

Vi lander tidligt om morgenen i  La Paz, Bolivias hovedstad. La Paz ligger i næsten 4000 meters højde og er verdens højest beliggende hovedstad. Vi kører direkte til vort hotel, tager den med ro og vænner os til højden. Om eftermiddagen går vi en tur i det gamle spanske kvarter med præsidentpalads og parlament.


3. Dag: La Paz

Vi tager på byrundtur med bus i La Paz. Byen ligger meget specielt i flere dale i Andesbjergene. Den højeste del af byen ligger i næsten 4000 meters højde, mens den laveste ligger i ca. 3200 meters højde. Vi ser ud over byen fra et af udsigtspunkterne og besøger flere kvarterer også de mere velhavende, lavest beliggende. Her skal vi også se Månedalen, et landskab med meget specielle geologiske formationer, som er blevet sammenlignet med landskabet på månen. Vi besøger også det såkaldte ”heksemarked”.

Om eftermiddagen tager vi igen på tur i La Paz, denne gang med svævebane. Som den eneste by i verden har La Paz opbygget et system af svævebaner, der er et meget effektivt kollektivt transportsystem. Vi svæver over store dele af byen, skifter linje, og får et helt enestående indtryk af byen og dens beliggenhed.

Om aftenen er der middag på restaurant Gustu.  En restaurant der er opstået i samarbejde med den danske gastronom Claus Meyer. Restauranten er flere gange blevet kåret som en af de bedste i Sydamerika. Der venter en gastronomisk oplevelse. 

Heksemarkedet også kendt som El Mercado de las Brujas.

4. Dag: La Paz - Tiwanaku - Titicacasøen

Vi forlader La Paz med bus og kører mod Titicacasøen. På vejen besøger vi det store ruinområde ved Tiawanako, som nogle forskere mener, er det ældste i Sydamerika, langt ældre end inkaernes byer. Tiwanaku står på UNESCOs liste over Verdenskulturarv. Herfra kører vi til Titicacasøens bred. Vi sejler til øen Suriqui, for at besøge nogle af dem, der hjalp Thor Heyerdahl med at bygge sivskibet RA II. Vi hilser på en af bådebyggerne fra den berømte berømte Limanchi-familie. Vi får en demonstration af, hvordan sivbåde bygges og ser forholdene på den lille, driftige ø.  Vi sejler tilbage til fastlandet og kører en flot tur med udsigt over Titicacasøen. Vi ankommer til byen Copacabana ved Titicacasøen bred, hvor vi overnatter.

Tiawanako.

5. Dag: Sejltur på Titicacasøen - Copacabana - Puno i Peru

Om formiddagen sejltur på Titicacasøen. Vi tager til Soløen, inkaernes hellige ø. Vi går en lille tur på øen og ser den kilde, der løber med vand, der forynger dem, der drikker det. Vi spiser frokost med bolivianske specialiteter på en lokal restaurant. Fra Soløen sejler vi tilbage til Copacabana. Efter ankomsten er der lejlighed til at se på den spændende by, der er kendt som en valfartsby,. Umiddelbart efter vi har forladt Copacabana, passerer vi grænsen til Peru. Vi fortsætter langs Titicacasøen og overnatter i byen Puno.

Et medlem af Limanchi familien viser, hvordan de byggede sivbåde for Thor Heyerdahl.

6. Dag: Puno - Titicacasøens flydende øer

Om morgenen sejler vi ud på Titicacasøen. Der bor Uroindianerne, som vi besøger på deres flydende sivøer, hvor de lever året rundt. Tilbage i Puno venter vor bus, der skal bringe os over højsletten, Alto Plano, til inkaernes hovestad, Cusco. Turen er meget spændende, og vi får et indtryk af landskaber og leveforhold for beboerne, der lever deres liv i ca. 4000 meters højde. Under hele turen har vi udsigt til Andesbjergenes høje tinder. Vi ankommer til Cusco, inkaernes gamle hovedstad, om aftenen. Vi bor centralt i byen 2 nætter.


7. Dag: Sacsayhuaman og Cusco

Vi tager til det hellige sted Sacsayhuaman, som ligger højt over byen. Sten fra bygningerne på stedet blev brugt til at bygge spaniernes Cusco, men de største sten på op til 300 tons ligger der stadig. Tilbage i Cusco ser vi bl.a. Soltemplet og går i nogle af byens smalle gader, hvor den nederste del af husenes mure stammer fra inkaernes bygninger. Der bliver også tid til at opleve byen på egen hånd inden aftenens måltid. 

8. Dag: Den hellige dal - inkaruinerne over Pisac - Ollantaytambo - Machu Picchu

Vi tager med bus til Den Hellige Dal, hvor floden Urubamba løber, og vi besøger de imponerende inkabygningsværker ved byen Pisac. Vi spiser frokost undervejs til Ollantaytambo, en af inkaernes gamle byer, hvor byplanen i dag er som på inkaernes tid. Efter besøget her stiger vi på toget til Machu Picchu, da der ikke er nogen vej dertil. Vi ankommer til landsbyen Aguas Calientes, også kaldet Machu Picchu Village. Den ligger for foden af det bjerg, hvor Machu Picchu findes øverst. Vi overnatter i Machu Picchu Village.

Sacsayhuaman er bygget af sten, der vejer op til 350 tons. Her fortæller vor guide, Patricia, om bygningsværket.

Udsigt over Ulubambadalen, Den hellige Dal. Der sælges lokale produkter ved vejsiden.

9. Dag: Machu Picchu - Cusco

Vi står op så tidligt, at vi kan komme med en tidlig shuttlebus fra Aguas Calientes/Machu Picchu Village til Machu Picchu.

Hvis nogen ønsker at besøge Solporten ved Machu Picchu, en gåtur på ca. 2 timer ud over rundvisningen i Machu Picchu, skal de med den første shuttlebus, og en af vore guider vil ledsage dem. Vi andre står lidt senere op og tager med en anden shuttlebus til Machu Picchu. Vi mødes med dem, der har besøgt Solporten, og får en rundvisning i Machu Picchu, inden endagsturisterne med togene fra Cusco er kommet. Vi når at se det meste af området, inden den store strøm af turister ankommer. Efter at vi har besøgt Machu Picchu, tager vi shuttlebussen ned til Aqua Calientes, hvor vi spiser frokost. Derefter står vi på toget til Ollantaytambo, hvor bussen venter os og kører os tilbage til Cusco.

To fritgående lamaer på Manchu Picchu

10. Dag: Cusco - Santiago

Vi tilbringer formiddagen i Cusco og flyver om eftermiddagen over Lima til Santiago, Chiles hovedstad.

11. Dag: Santiago

Vi ankommer meget tidligt om morgenen og kører direkte til vores hotel i midtbyen til indkvartering. Om eftermiddagen er der en byvandring i Santiagos centrum. Vi passerer La Moneda, præsidentpaladset, hvor Salvador Allende døde i forbindelse med kuppet mod ham i 1973, vi besøger det præcolombianske museum med en af verdens fineste samlinger af objekter fra tiden før europæerne kom til Sydamerika. Vi besøger også katedralen og slutter af på Plaza de Armas, byens gamle centrum. Om aftenen spiser vi på en spændende restaurant i Bella Vista kvarteret.

12. Dag: Byrundtur i Santiago

Chile har verdens største forekomster af Lapis Lazuli. Vi besøger en af de specialforretninger, der sælger smykker m.m. fremstillet af den eftertragtede blå sten. 
Resten af dagen er fri til at se mere på de spændende kvarterer i Santiago, der er forretningskvarterer, spændende museer, gammel og ny arkitektur. 

Plaza de Armas

13. Dag: Fly til Påskeøen - byrundtur i Hanga Roa, stenstatuer og Påskeøens museum

Vi flyver til Påskeøen. Ved ankomsten til den lille lufthavn bliver vi mødt af vor lokale guide og kørt til vort hyggelige hotel. Der er nu tid til at gå ud og se på øens eneste landsby, Hanga Roa. Vi ser de første stenstatuer og besøger øens meget informative museum. Under opholdet på Påskeøen vil rejselederen fortælle om Påskeøens historie, og om den forskning, både den ældre og den nyeste, der har søgt at kaste lys over, hvorfra beboerne kom og om de samfund, der har været på øen.

Udsigten fra kraterranden ved Orongo mod Moto Iti. I en konkurrence skulle deltagerne klatre ned ad den stejle kratervæg, svømme ud til øen, finde et æg, svømme tilbage og klatre op til Orongo og aflevere ægget – i hel tilstand. Til minde om konkurrencen blev der hver år udhugget helleristninger i klipperne ved Orongo, de ses på billedet i forgrunden. — Uddrag fra Torsten Granovs bog Påskeøen

14. Dag: Ranu Kau vulkanen og stenstatuer

Over Hanga Roa knejser vulkanen Ranu Kau, en af øens tre store vulkaner. Vi besøger de restaurerede stenhuse på randen af Ranu Kau-vulkanen. Her fandt fuglemandskonkurrencen sted, og vi kan se de høje klippeskrænter og de øer i havet ud for vulkanen, hvor de konkurrerende skulle finde ternernes førstlagte æg. I vulkankrateret er der ferskvand, der fungerede som reservoir for landsbyens beboere i tørre perioder.  Senere på dagen ser vi nogle af de steder, hvor der har været foretaget arkæologiske udgravninger. Vi besøger Vinapu, som Thor Heyerdahl mente, kunne være et vidnesbyrd om forbindelse til Sydamerika. Vi får grundige forklaringer på, hvad man i dag ved om statuerne og deres baggrund, og vi får adgang til steder, hvor turister normalt ikke kan komme.

Vor lokale guide Christian Pataraki fortæller om det bygningsværk, Vinapu, som Thor Heyerdahl mente, var et bevis på en forbindelse til Sydamerika. Christian er den lokale leder af "Easter Island Statue Project" og har gennem de sidste 20 år deltaget i utallige arkæologiske udgravninger på Påskeøen.

15. Dag: Heldagstur på øen langs kysten. Ranu Raku. Frokost på Anakenastranden

På heldagstur. Igen ledsaget af vor guide. Vi kører langs sydkysten og ser flere af de store platforme, hvor figurer står eller ligger væltede. Vi besøger også vulkanen Ranu Raku, hvor næsten alle stenstatuerne blev udhugget. Her venter stadig flere hundrede statuer på transport til de steder langs kysten, hvor det var planlagt, de skulle stå. Efter besøget tager vi til Anakenastranden, hvor vi spiser frokost. Her er der mulighed for at gå i vandet fra stranden med det fine koralsand.

16. Dag: Besøg i huler, eftermiddagen fri, afslutningsmiddag

Vi besøger en af hulerne, hvor beboerne gemte sig for fremmede sømænd eller for deres lokale fjender. Resten af dagen er fri til at tage på yderligere opdagelse på øen. Der er afslutningsmiddag på Påskeøen, hvor der serveres en af øens specialiteter fisk, kylling og gris med tilbehør tilberedt i Umu, en jordovn.


17. Dag: Fly til Santiago

Vi flyver tilbage til Sydamerika om eftermiddagen og ankommer til Santiago. Vi har en sidste overnatning i nærheden af lufthavnen, inden vi flyver tilbage til Europa.

18. Dag: Afgang fra Santiago

Vi forlader Santiago først på eftermiddagen med kurs mod Europa

19. Dag: Hjemkomst Kastrup

Ankomst til Kastrup om eftermiddagen.


Dato Rejseleder Depositum Pris
07/11/2020 - 25/11/2020 Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile Torsten Granov kr. 10000 kr. 54.885,00 Bestil

I prisen er inkluderet:

 • Flyrejse Kastrup – La Paz, Santiago – Kastrup. Der er også mulighed for udrejse fra og hjemkomst til Billund.

 • Flyrejser i Sydamerika: Cusco - Santiago, Santiago - Påskeøen t/r.

 • Tur til Machu Picchu inkl. bus, tog, shuttlebus, entré og overnatning
 • Privat bus La Paz - Copacabana - Puno - Cusco
 • Alle transfers
 • Overnatning på gode 3 eller 4-stjernede hoteller på fastlandet. På Påskeøen et charmerende lokalt ejet hotel
 • Morgenmad alle dage, frokost eller aftensmad 11 dage (dag 3,4,5,6,7,8,9,11,13,15,16) 

 • Alle udflugter og entréer nævnt i programmet inkl. Nationalparken på Påskeøen
 • Alle skatter, gebyrer og afgifter
 • Dansk ekspertrejseleder
 • Bog om Påskeøen af Torsten Granov

Da flybilletter til Påskeøen skal bestilles og betales ved tilmelding er depositum højt. Vi anbefaler at tegne en afbestillingsforsikring.

Tilkøbsmuligheder:

Enkeltværelsestillæg: kr. 8.000,-

Ikke inkluderet:

 • Øvrige måltider
 • Personlige udgifter
 • Rejseforsikringer

Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.