Book en rejse og få hele beløbet tilbagebetalt, hvis du alligevel ikke ønsker at rejse. Læs Cultours’ garanti til rejsende her

Thingvellir National Park

Det bedste af IslandImponerende natur, spændende historie og kultur

Rejsens største oplevelser

 • De afvekslende, islandske landskaber og natur
 • Vulkaner og gletsjere
 • Specielle geologiske fænomener
 • Højlandet
 • Islands kyst
 • Reykjavik og islandsk kultur

På denne rejse vil du stifte bekendtskab med Islands mangfoldighed: Kysten mod Nordatlanten, det øde højland, vulkaner og gejsere.

Pris: 20.895,- | Rejseleder: Torsten Granov

Dag til dag program

Dag 1 Ankomst Keflavik med bus til Snæfellsnes

Dag 2 Rundt om Snæfellsnæs

Dag 3 Reykholt, højlandsvej, Thingvellir og Gullfoss

Dag 4 Thjorsardalur og vulkanen Hekla

Dag 5 Gletsjerområdet på sydkysten

Dag 6 Reykjavik

Dag 7 Fri i Reykjavik eller udflugter fra byen

Dag 8 Hjemrejse

På denne rejse vil du stifte bekendtskab med Islands mangfoldighed: Kysten mod Nordatlanten, det øde højland, vulkaner og gejsere. Du vil hver dag opleve nye landskaber sammen med en kyndig islandsk, dansktalende ekspert. Du oplever og bliver introduceret til det spændende islandske plante- og dyreliv på mindre vandreture i naturen. Vi oplever sydkysten med sorte strande, kører igennem en del af højlandet langs gletschere og kommer også til Islands strande med stejle klipper. På denne afvekslende rejse gennem Island kommer deltagerne tættere på landet, dets kultur og befolkningen. Vi bor på typiske, islandske overnatningssteder, prøver at bade i varme bade og spiser islandske specialiteter. En rejse i vild og stor natur, hvor du kan nyde venligheden og komfort i hyggelige hoteller.

Man skal ikke være sportsmand eller -kvinde for at deltage i denne rejse, vi ser og oplever naturen på lette vandreture i landskabet.

Udførlig rejsebeskrivelse

Dag 1 Ankomst Keflavik med bus til Snæfellsnes
Afrejse Kastrup ankomst Keflavik. Efter ankomst med bus til den lille by Borganes på sydkysten af halvøen Snæfellsnes. Overnatning på et smuktbeliggende bondegårdshotel. Der er herfra en smuk udsigt til gletsjeren Snæfellsjøkul og havet.

Dag 2 Rundt om Snæfellsnæs
På sydsiden af halvøen, er der mulighed for at se sæler i deres naturlige omgivelser og se vulkangletsjeren Snæfellsjøkul. Om eftermiddagen vandrer vi i afslappet tempo langs havet på en totimerlang tur, hvor vi ser fugleliv og de smukke landskaber. Derefter kører vi rundt om gletsjeren til den gamle, danske by Stykkisholmur. Næste stop er ved den største varme (kogende) kilde på Island, Deidartunguhver i Borgafjord. Vi overnatter på hotel i Reykholt.

Dag 3 Reykholt, højlandsvej, Thingvellir og Gullfoss
Vi besøger sagacentrum Reykholt, hvor sagaforfatteren og stormanden Snorri Sturlasson boede i det 13. århundrede. Senere gør vi ophold ved birkeskoven i Husafell. Vi gør også holdt ved vandfaldene Barnafoss og Hraunfoss, hvor en gletsjerflod fra de nærliggende lavaområder skyller brusende gennem en kløft. Vi kører nu ad højlandsvejen Kaldidalur mellem Thorisjøkul og Islands næststørste gletsjer, Langjøkul. Vi kommer til Thingvellir, det gamle tingsted, hvor vi går en tur gennem Islands historie. Videre til Geysir-området, hvor vi ser gejseren Stokkur springe. Sidste punkt på dagens program er vandfaldet Gullfoss, inden vi overnatter på Hotel Gullfoss.

Dag 4 Thjorsardalur og vulkanen Hekla
Vi kører forbi byen Fludir til Islands kendteste vulkan Hekla og langs bosætterområdet Thjorsardalur til den udgravede sagagård Stöng, som vi besøger. Gården blev ødelagt under Heklas udbrud i 1104. Vi går en mindre tur i den frodige oase midt i vulkanlandskabet. Vi forsætter langs Hekla til sagaområdet Fljotshild, hvor vi overnatter på et bondegårdshotel og får serveret lokale specialiteter til aftensmad.

Dag 5 Gletsjerområdet på sydkysten
Vi begynder dagen ved Gletsjerdalen ved Thorsmørk, hvor vi kan se vulkanen ved Eyjafjellajøkul, hvis askesky standsede store dele af verdens flytrafik i 2010. Vi ser vandfaldene Seljalandsfoss og Skogafoss. Vi går en tur langs gletsjertungen ved Myrdalsjøkul. Det er under denne jøkul, at den mægtige vulkan Katla sover. Ved gletsjerranden besøger vi en sø, hvor der svømmer isbjerge. Vi gør holdt ved Reynisfjæl med store basaltsøjler. Vi standser i den lille by Vik, hvor der er tid til at se sig om. Vi kan endnu engang gå en tur og se de store bølger, der slår mod kysten fra Nordatlanten. Derfra går det langs sydkysten gennem Selfoss til Reykjavik, hvor vi skal bo centralt i tre nætter.

Dag 6 Reykjavik
Vi begynder dagen med en byrundtur til fods , besøger Kulturarvhuset med de islandske håndskrifter, området omkring Altinget og Hallgrimskirken, vi går ad hovedindkøbsgaden Laugarvegur med de mange butikker og ser flere af byens seværdigheder. Resten af dagen er fri til at besøge byen, museer havnen eller andre spændende steder. Om aftenen er der mulighed for at besøge en af de mange gode restauranter i byen. Rejselederen er behælpelig med råd og vejledning.

Dag 7 Fri i Reykjavik eller udflugter fra byen
Du kan vælge at nyde byen på egen hånd, besøge en af de berømte udendørs svømmebassiner eller tilmelde dig en af de udflugter som tilbydes f. eks. en heldagstur til Vestmannaeyer (pris 2000 kr.) eller eller hvalsafari. (pris kr. 650).

Dag 8 Hjemrejse
Transfer fra hotellet til Keflavik og fly tilbage til København.

I prisen er inkluderet:

 • 7 overnatninger med morgenmad på bondegårdshotel eller hotel i værelser, der alle har bad og toilet.
 • 3-retters menu 4 aftener.  Aftensmad i Reykjavik er for egen regning
 • Bustransport og lufthavnstransfers
 • Dansk og islandsk rejseleder
 • Entre til sagagården Stöng.
 • Entre til Kulturarvhuset
 • Sagacentrum Reykholt

Frokost er ikke inkluderet. Derfor standser vi hver dag ved lokale supermarkeder, hvor man kan købe sandwich, brød, pålæg  og drikkevarer – også en oplevelse.

Tilkøbsmulighed:

 • Enkeltværelsestillæg DKK 3.500

Vil du gerne blive længere i Reykjavik ?
Du kan forlænge rejsen med flere dages ophold i Reykjavik. Det koster kr. 750,- pr. person i dobbeltværelse og kr. 1400,- i enkeltværelse pr. nat inkl. morgenmad. Merpris, kr. 250,- pr. person for ændret hjemrejse

Billeder og videoer fra rejsen til Island

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!

Læs mere om rejselederen

Rejselederne, Torsten Granov, har besøgt Island mange gange og har et godt kendskab til Islands histoire, kultur og natur og mange personlige kontakter i landet. Torsten ledsages af en dansktalende Islandsk ekspertrejseleder med speciale i Islands natur og geologi.

Praktiske oplysninger

Ved bestilling af rejsen autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve rejsens pris ved betaling med kreditkort.

Vi hæver dog kun depositummet med det samme.

Restbeløbet hæves 2 måneder inden afrejsedag.

Ovenstående vil fremgå af din ordrebekræftelse.

Del på print
Print rejse

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!