Cultours får igen besøg af Niklas Frank, søn af ”Polens bøddel”, generalguvernør Hans Frank. Du kan møde og høre Niklas Frank i Aarhus og København. Læs mere her

Det nye MarseilleProvence´ oversete hovedstad

Rejsens største oplevelser

Marseille! Europæisk Kulturhovedstad i 2013. Tag med på en lang weekend mættet med indtryk og oplevelser i Sydfrankrigs lune efterår, og få både den gamle og den nye historie med hjem. Din guide er Jesper Tang, med indgående lokalt kendskab og omfattende viden omkring Marseilles kultur og historie.

Frankrigs næststørste by, porten til Provence og beliggende lige ned til det smukke Middelhav

Pris: 8.985,- | Max. deltagerantal: 35 | Rejseleder: Jesper Tang

Dag til dag program

Dag 1: Den gamle havn, la Canebière, le Panier, la Vieille Charité.
Dag 2: Det afrikanske marked og Frankrigs største isenkræmmerforretning, MuCem, Villa Méditerranée, Dokkerne og Les Terrasses du Port.
Dag 3: Le Corbusier, Den gode Mor.
Dag 4: Byvandring på egen hånd. Hjemrejse.

Dato Rejseleder Depositum Pris
Det nye Marseille Jesper Tang DKK DKK 8.995,00 Kommer

Udførlig rejsebeskrivelse

1. Dag:  Den gamle havn, la Canebière, le Panier, la Vieille Charité.


Afgang fra København eller Billund om morgenen. Vi lander i Marseilles lufthavn og kører til vort hotel i midtbyen tæt ved den gamle havn. Efter indtagelsen af værelser m.v. går vi en rundtur i kvarteret omkring den legendariske gamle havn (Le Vieux Port) og fortsætter op ad La Canebière, Marseilles berømte hovedstrøg. Vi ser også byens 2600 år gamle græske havn og Le Panier, det oprindeligt romerske Forum, senere ”landsbyen”, hvor havnens fiskere boede og efter en lang periode som slumkvarter i dag i hastig renovering, stadig med landsbystemning og små, ydmyge butikker og caféer. I centrum en arkitektonisk 1700-talsperle, La Vieille Charité.

Om aftenen spiser vi middag sammen i en restaurant på den gamle havn.

Muceum og Villa Méditerranée

Dag 2: Det afrikanske marked og Frankrigs største isenkræmmerforretning, MuCem, Villa Méditerranée, Dokkerne og Les Terrasses du Port.

Om formiddagen går vi på det afrikanske marked i området bag La Canebière. Marseille bliver tit kaldt for Orientens Port: Her foregik hovedparten af Frankrigs eksport og især import af varer, kultur og mennesker fra fremmede egne, og det kan stadig ses i kvarteret: sjældne grøntsager, krydderier, fremmed mad og masser af farver og dufte. Vi slutter formiddagen i Frankrigs største isenkræmmerforretning, hvor man kan få alt fra små møtrikker til sengetøj over køkkengrej til Marseille-sæbe.

Om eftermiddagen besøger vi ”det nye Marseille”, især to af byens arkitektoniske nyskabelser – udslag af byens status af Europæisk Kulturhovedstad i 2013. Først på MuCEM, Museet for Europas og middelhavets civilisationer, som ligger lige ud til Middelhavet forbundet med det gamle, men nyåbnede Fort Saint-Jean i indsejlingen til den gamle havn. MuCEM, tegnet af arkitekten Rudy Ricciotti, var allerede fra starten en sensation. Museets »nabo«, den særprægede Middelhavsvilla, tegnet af arkitekten Stefano Boeri, er helliget migrationerne omkring Middelhavet og er et yndet udflugtssted for Marseilles indbyggere. Fra havnekajen, hvorfra Europas jøder sejlede til Amerika under krigen, og jazzen gjorde sit indtog efter krigen, fortsætter vi langs havet og Marseilles store Major-katedral til det nyåbnede butikscenter, Les Terrasses du Port, med smuk havudsigt og går på hjemvejen gennem den gamle industrihavns prægtigt restaurerede dokker.

Aften: Rejselederen tilbyder at arrangere middag for dem, der har lyst, i Cour Julien-kvarteret, endnu et af Marseilles nye, unge kvarterer med gågader, street art, caféer og ofte musik. Han kender en god restaurant, hvor man får ægte provencalske retter til en rimelig penge.

Dag 3: Le Corbusier, Den gode Mor.

Vi starter dagen med at køre til La Cité Radieuse, arkitekten Le Corbusiers verdensberømte eksperiment med urbanisme og arkitektur: en vertikal landsby på ni etager med skole, hotel, forretninger, festsal og et museum for moderne kunst på taget! For nylig er der blevet adgang til en af lejlighederne i komplekset – et konkret tilbageblik på moderne 1950’er-arkitektur. Derfra kører vi op omkring Notre Dame de la Garde, Marseille-fiskernes traditionelle pejlingspunkt med deres beskytter, la bonne mère, en 11 meter høj, forgyldt Jomfru Maria statue på toppen – og et sjældent syn ud over by, havn og hav.


Om eftermiddagen kan man vælge at se mere af byen på egen hånd, slappe af på cafeerne og betragte folkelivet, shoppe – eller tage med på en sejltur ud i Marseille bugten: Marseille set fra havet hen langs klippekystens calanquer, de formidabelt smukke korte fjorde, som Middelhavet skærer ind mellem klipperne. For nylig gjort til fransk nationalpark, Europas første, som omfatter både bymiljø og havområde.

Om aftenen arrangerer rejselederen for alle interesserede en middag på en af Marseilles kendte Bouillabaise (fiskesuppe med fem slags Middelhavsfisk) restauranter.

Dag 4: Byvandring på egen hånd. Hjemrejse.

Om formiddagen bliver der tid til på egen hånd at vandre rundt i byen. Lige over middag kører vi tilbage til lufthavnen og lander i København først på aftenen. 

I prisen er inkluderet:

  • Fly Kastrup/Billund Marseille retur.
  • Transfer fra/til lufthavn
  • 3 nætter med morgenmad på hotel centralt beliggende ved den gamle havn i Marseilles midtby.
  • Middag 1. aften i Marseille
  • Alle de nævnte fælles udflugter, arrangementer og entreer.
  • Alle skatter afgifter og gebyrer
  • Dansk ekspertrejseleder med indgående kendskab til Marseille

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!

Dato Rejseleder Depositum Pris
Det nye Marseille Jesper Tang DKK DKK 8.995,00 Kommer

Læs mere om rejseleder Jesper Tang

Provence Symfonien

Provence Symfonien er Jesper Tangs seneste bog om Provence. Det er en bog om egnen og dens mennesker, historie og traditioner. Den er skrevet med stor hengivenhed for området og dets mennesker.

 

Køb bogen Provence Symfonien her

Praktiske oplysninger

Ved bestilling af rejsen autoriserer I at vi har mulighed for at hæve rejsens pris ved betaling med kreditkort. 

Vi hæver dog kun depositummet  med det samme. 

Restbeløbet hæves først 2 måneder inden afrejsedag.

Dette fremgår også af den ordrebekræftelse I modtager ved bestilling af rejsen.

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!