CORONASIKKER REJSE? TAG BUSSEN PÅ FERIE. Læs mere i folderen her | OBS: Når du booker en rejse med Cultours refunderer vi det fulde beløb, hvis rejsen aflyses pga. Corona.
Gotland Juletur 2020

Juletur til GotlandJulemarked, historiske byvandringer, guidet besøg på øens lokalhistoriske museum og med til en traditionelt svensk julekomsammen

Rejsens største oplevelser

På denne juletur til Visby på Gotland inviterer Kathrine dig med til julemarked, på historiske byvandringer, guidet besøg på øens lokalhistoriske museum og med til en traditionelt svensk julekomsammen. Vi bor på et 4-stjernet hotel midt i byen i kort afstand til julemarked, kirkeruiner, museum og ikke mindst Visbys fremragende restauranter.

Visby er Gotlands største by og den er noget helt særligt især i julemåneden. Tag med til et af europas hyggeligste julemarkeder midt i den gamle middelalderby.

Afrejsedatoer: 3. december 2020 | 2. december 2021

Pris: 6585,- | Max. deltagerantal: 20 | Rejseleder: Kathrine G. Bjerregaard

Der er julestemning i hele december, men i denne weekend finder det traditionsrige middelalderjulemarked sted. Her kan du slentre rundt i den spændende by og suge juleatmosfæren til dig, næsten som om du befandt dig i ”gamle dage”. Her er boder med mad og drikke, fristende tilbud til julebordet og julegaver, som du ikke kan købe hjemme. I den moderne del af Visby, lige uden for Österport, finder du butikker som Åhlens, Lindex, Clas Ohlson og KappAhl m.fl. Indenfor bymuren, i den gamle del, kan du finde garnforretninger, smykkekunst og håndværk, antikviteter, lokale delikatesser og meget andet.

Men et besøg i Visby er mere og andet end julemarked og shopping. I den gamle, intakte hansestad, stammer mere end 200 huse fra middelalderen, og det er ikke underligt, at byen står på UNESCOs liste over umistelig verdenskulturarv. Din rejseleder, Kathrine, har rejst med grupper til Gotland gennem mange år, hun har researchet øens omskiftelige historie, ikke mindst den danske tid, og kan efterhånden kalde sig “Gotlandsekspert”. Hun har netop udgivet en bog om øen: En historikers personlige guide til Gotland & Fårö.

Indledningen på medeltidsfestivalen, et fakkeloptog gennem hele den ældre by fra Österport til S:t Nicolai kirkeruin

Dag-til-dag program

Dag 1: Ankomst med fly til Visby

Dag 2: Julemarked med fakkeltog

Dag 3: Fornsalen. Traditionel svensk julekomsammen

Dag 4: Formiddag i Visby. Ankomst til København

Udførlig rejsebeskrivelse

Dag 1: Ankomst med fly til Visby

Afgang fra København (Kastrup) om eftermiddagen med skift i Stockholm og ankomst til Visby først på aftenen. Transfer fra lufthavn til hotellet. Efter ankomst giver Kathrine Bjerregaard en introduktion til byen og gode råd om restauranter. Derefter kan deltagerne gå i gang med byen. 

Dag 2: Julemarked med fakkeltog

Efter morgenmaden er der en byrundtur til fods med Kathrine som kyndig guide. Turen går forbi de gamle middelalderhuse og de mange små gader til bymuren og meget mere. Det store julemarked starter denne dag med et stemningsfyldt fakkeloptog gennem byen til S:t Nicolai kirkeruin, hvor festlighederne sparkes i gang med koncert og andre optrædender. Der vil om eftermiddagen være mulighed for både at besøge det på egen hånd eller at gå på opdagelse rundt om i byen.

Dag 3: Fornsalen. Traditionel svensk julekomsammen

Efter morgenmaden tager Kathrine deltagerne med på et spændende besøg i Fornsalen, Visbys store spændende museum med enestående fund fra øens fortid som handelscentrum i Østersøen. Her findes Nordens største sølvskat og Skandinaviens mest imponerende samling af rune- og billedsten. Eftermiddagen er igen til fri disposition, men om aftenen vil der være mulighed for at deltage i en traditionel, svensk julekomsammen på et af Visbys historiske gæstgiverier på Strandgatan, middelalderens hovedstrøg i byen. Deltagelse i arrangementet er frivilligt, og der vil være forhåndstilmelding dagen før. 

Dag 4: Formiddag i Visby. Ankomst til København

Vi tilbringer formiddagen i Visby inden transfer til lufthavnen og hjemrejse. Vi er tilbage i København først på aftenen.

I prisen er inkluderet:

Vi besøger ”Gotlandsjul” og den stemningsmættede by med mange restauranter og boder, der serverer god og spændende mad og drikke i alle prisklasser. Der er billige indkøbsmuligheder på grund af den svenske kronekurs. Oplev det julesmykkede Visby, optog og koncerter.

På dette års juletur til Visby på Gotland inviterer Kathrine Bjerregaard dig med til julemarked, på historiske byvandringer, guidet besøg på øens lokalhistoriske museum og med til en traditionelt svensk julekomsammen på det historiske Visby hotel i Strandgatan, middelalderens hovedstrøg. Vi bor på et 4-stjernet hotel midt i byen i kort afstand til julemarked, kirkeruiner, museum og ikke mindst Visbys fremragende restauranter.

Tilkøbsmulighed:

  • Enkeltværelsestillæg DKK 1.600

Billeder og videoer fra rejsen

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!

Gotland Guide – Fakta og inspiration om Gotland

I vores Gotland Guide deler Cultours rejseleder, Kathrine G. Bjerregaard, indhold fra sin personlige guide til Gotland. Du får inspiration og fakta om Gotland, gotlandske historier og sagn, oplevelser og masser af anderledes, sjove idéer og viden om Gotland.

Få inspiration og fakta om Gotland i Gotland Guiden her

Læs mere om rejselederen Kathrine G. Bjerregaard her

Bog om Gotland

Kathrine G. Bjerregaard: En historikers personlige guide til Gotland & Fårö

For Katrine G. Bjerregaard handler historien om de store begivenheder, kendte personer og internationale krige og alliancer. Men også, og måske især, om almindelige mennesker og deres hverdagsliv og de aftryk, de sætter på historien.

I denne bog kommer du med på en rejse til forunderlige Gotland & Fårö. Du rejser i trygge hænder med historiker og rejseleder, Kathrine G. Bjerregaard, som guider dig til sine personlige favoritsteder på de smukke, svenske øer.

Undervejs fortæller forfatteren medrivende historier fra øernes spændende fortid, som også er en del af Danmarkshistorien.

Læs mere om bogen her

Juletur til Gotland

Tag med til et helt særligt julemarked, som holdes i St Nicolai kirkeruin, i den smukke gamle Hansestad, Visby på historiske Gotland.

Der er julestemning i hele december, men i denne weekend finder det traditionsrige middelalder julemarked sted, som sætter præg på hele byen. Her kan du slentre rundt i den spændende by og suge juleatmosfæren til dig, næsten som om du befandt dig i ”gamle dage”.

I S:t Nicolai kirkeruin, også kaldet “Kultur Katedralen”, er der boder med mad og drikke, fristende tilbud til julebordet og julegaver, som du ikke kan købe hjemme. Den svenske krone er historisk lav så du kan spare mange penge. I den moderne del af Visby, lige uden for Österport, finder du butikker som Åhlens, Lindex, Clas Ohlson og KappAhl m.fl. Indenfor bymuren, i den gamle bydels smukt pyntede butikker, kan du finde garn, smykkekunst og håndværk, antikviteter, lokale delikatesser og meget andet.

Men et besøg i Visby er mere og andet end julemarked og shopping. I den gamle, intakte hansestad, stammer mere end 200 huse fra middelalderen, og det er ikke underligt, at byen står på UNESCOs liste over umistelig verdens kulturarv.

Din rejseleder, Kathrine, har rejst med grupper til Gotland gennem mange år, hun har researchet øens omskiftelige historie, ikke mindst den danske tid, og kan efterhånden kalde sig “Gotlandsekspert”. Hun har netop udgivet en bog om øen: En historikers personlige guide til Gotland & Fårö. Bogen kan bestilles gennem Cultours i forbindelse med rejsebooking eller ved direkte henvendelse til rejselederen: kathrine@gotlandguide.com

På dette års juletur til Visby på Gotland inviterer Kathrine dig med til julemarked, på historiske byvandringer, guidet besøg på øens lokalhistoriske museum og med til en traditionelt svensk julekomsammen. Vi bor på et 4 stjernet hotel midt i byen i kort afstand til julemarked, kirkeruiner, museum og ikke mindst Visbys fremragende restauranter.

Fakta om Gotland i Gotland Guiden

Cultours rejseleder, Kathrine G. Bjerregaard, deler indhold fra sin personlige guide til Gotland.

Læs gotlandske historier og sagn, få inspiration til oplevelser og masser af anderledes idéer og få ekstra viden om Gotland.

Læs Gotland Guiden her

Praktiske oplysninger om juleturen til Gotland

NB! Da færgeselskabet skal have fødselsdag og -år, bedes dette oplyst i kommentarfeltet ved tilmelding.


Ved bestilling af en rejse skal du med det samme i betalingsvinduet godkende, at vi trækker rejsens pris fra dit betalingskort. Der gives lov til, at vi trækker hele beløbet.

Vi trækker betalingen i 2 omgange:

  • Vi trækker depositum nu.
  • Vi trækker restbeløbet 60 dage før afrejse.

Dette vil også stå på ordrebekræftelsen/i tilmeldingsbrevet.

Del på print
Print rejse

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!