Det nye Marseille

MarseilleProvence´ oversete hovedstad

Rejsens største oplevelser

Marseille! Europæisk Kulturhovedstad i 2013. Tag med på en lang weekend mættet med indtryk og oplevelser i Sydfrankrigs lune efterår, og få både den gamle og den nye historie med hjem. Din guide er Jesper Tang, med indgående lokalt kendskab og omfattende viden omkring Marseilles kultur og historie.

Frankrigs næststørste by, porten til Provence og beliggende lige ned til det smukke Middelhav

Pris: 6.985,- | Rejseleder: Jesper Tang

Dag-til-dag program

Dag 1: Afrejse, byvandring og fællesmiddag
Dag 2: MuCem. Fort St Jean. Havnekajen. Sejltur til Fioul og Château d’If. La Bonne Mère.
Dag 3: Havnebassinet. Marseilles afrikanske marked. La Cité Radieuse.
Dag 4: Hjemrejse.

Dato Rejseleder Depositum Pris
Weekendrejse til Marseilles Jesper Tang DKK 2000 DKK 6.985 Kommer

Udførlig rejsebeskrivelse

1. dag: Lørdag 12. september

Afrejse Kastrup kl. 10.25 Ankomst til Marseille 12.55.. Transfer til hotel tæt på Den gamle Havn (Vieux Port), indkvartering, frokostpause (mange små restauranter på havnen lige om hjørnet).

Kl. 15,00 Byvandring i kvarteret omkring Vieux Port, det centrale Marseille, hovedstrøget La Canebière, den ”græske” oldtidshavn, byens smukke 1600-tals rådhus. Derefter Le Panier, det oprindeligt romerske Forum, senere ”landsbyen”, hvor havnens fiskere boede og efter en lang periode som slumkvarter i dag under hastig renovering, men stadig med landsbystemning og små, ydmyge butikker og caféer. I centrum en arkitektonisk perle fra omkring 1700, La Vieille Charité.

Fællesmiddag med fiskeretten Bouillabaisse, Marseilles gastronomiske specialitet.

Muceum og Villa Méditerranée

2. dag: Søndag 13. september

Vi begynder dagen med et besøg på Marseilles nye museum for Europas og Middelhavets civilisationer, MuCem, endnu en arkitektonisk perle, men af helt ny dato, for den særprægede bygning, tegnet af arkitekten Rudy Ricciotti, blev indviet i 2013, hvor Marseille var europæisk kulturby. En formidabel udsigtspost over indsejlingen til den gamle havn.

Fra MuCem fortsætter vi lige over i det nyåbnede Fort St Jean fra 1500-tallet. Derefter MuCems ”nabo”, den særprægede Middelhavsvillaen, tegnet af arkitekten Stefano Boeri, er helliget migrationerne omkring Middelhavet og er et yndet udflugtssted for Marseilles indbyggere i weekender og ferier.

Havnekajen foran Villaen har længe været lukket, men nu kan man igen gå dér, hvor mange af Europas jøder under krigen gik om bord på en Amerikadamper, og hvor jazzen gjorde sit Europa-indtog, da krigen var forbi.

Man kommer ikke til Marseille for at blive stående på kajen! Om eftermiddagen sejler vi ud i Marseillehavnens indsejlingsbugt til øgruppen Fioul og besøger Château d’If, endnu et fort bygget i begyndelsen 1500-tallet, senere gennem 400 år brugt som fængsel – et af Frankrigs mest berømteste fængsler takket være Alexandre Dumas roman Greven af Monte Crist, sad fængslet i mange år.

De, der har lyst og energi til en vandretur, kan bagefter gå med op til La Bonne Mère, Marseilles katedral med en 11 meter høj, forgyldt Jomfru Maria på spiret – fiskernes, ja, hele byens vartegn.

Middag på egen hånd. Rejselederen giver gerne gode idéer til spændende spisesteder.

3. dag: Mandag den 14. september

Vi begynder formiddagen på bunden af havnebassinet, hvor frisk fisk landes og sælges hver morgen.

Derfra går vi på Marseilles afrikanske marked. Længe blev Marseille kaldt for Orientens Port, fordi hovedparten af Frankrigs og i perioder hele Europas eksport og import af oversøiske varer, kulturer og mennesker fra fremmede egne skete her. Det kan stadig mærkes i Noailles-kvarteret: sjældne grøntsager, krydderier, fremmed mad og masser af farver og dufte. Man ærgres over ikke at kunne gå direkte hjem i køkkenet og gå i gang på egen hånd!

På grænsen mellem markedet og La Canebière ligger Frankrigs største isenkræmmerforretning,, hvor man simpelthen kan få alt til faget henhørende: køkkengrej, de mærkværdigste småting og møtrikken, sengetøj, Marseille-sæbe, gardiner og meget, meget mere.

Eftermiddagen begynder med en udflugt til La Cité Radieuse (Den lysende stad), arkitekten Le Corbusiers verdensberømte eksperiment fra 1950’erne med urbanisme og arkitektur: en vertikal landsby på ni etager med – foruden lejligheder skabt efter en helt speciel filosofi – indbygget skole, hotel, forretninger, festsal og et museum for moderne kunst på taget! En oplevelse helt for sig selv.

Resten af eftermiddagen er fri til at besøge eller genbesøge udvalgte steder. En mulighed er at gå en tur med omkring de renoverede dokbygninger og indkøbscentret Les terrasses du Port.

Middag på egen hånd. Rejselederen giver gerne gode idéer til spændende spisesteder.

4. dag: Tirsdag den 15. september

Tidlig transfer til lufthavnen. Flyafgang klokken kl. 7.05. Ankomst til Kastrup kl. 9.35.

Del på print
Print rejse

I prisen er inkluderet:

  • Fly Kastrup – Marseille retur
  • Transfer lufthavn -hotel retur
  • 3 nætter på centralt beliggende hotel, nær Marseilles gamle havn
  • Bouillabaise middag 1. aften
  • Alle fælles udflugter, arrangementer og entréer.
  • Alle skatter afgifter og gebyrer
  • Dansk ekspertrejseleder, der modtager deltagerne i lufthavnen og ledsager til lufthavnen ved hjemrejsen

Tilkøbsmulighed:

  • Enkeltværelsestillæg: DKK 1.300

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!

Dato Rejseleder Depositum Pris
Weekendrejse til Marseilles Jesper Tang DKK 2000 DKK 6.985 Kommer

Læs mere om rejseleder Jesper Tang

Jesper Tang har boet i Provence i mange år. Har lavet radioreportager til Danmarks Radio og skrevet bøger og artikler, og oversat mange bøger til dansk. Jesper har et dybtgående kendskab til Frankrig, Provence og Marseille. Hans mest kendte bog ”Provencsymfonien” kan købes hos Cultours. Jesper har i mange år ledet rejser for Cultours i Provence.

Provence Symfonien

Provence Symfonien er Jesper Tangs seneste bog om Provence. Det er en bog om egnen og dens mennesker, historie og traditioner. Den er skrevet med stor hengivenhed for området og dets mennesker.

 

Køb bogen Provence Symfonien her

Praktiske oplysninger

Ved bestilling af rejsen autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve rejsens pris ved betaling med kreditkort. 

Vi hæver dog kun depositummet med det samme. 

Restbeløbet hæves 2 måneder inden afrejsedag.

Ovenstående vil fremgå af din ordrebekræftelse.

Det er generelt ikke noget problem at få en anden hjemrejse dato og blive længere på stedet. Det skal dog aftales ved tilmelding til rejsen. Det kan som regel ikke lade sig gøre at rejse ud før gruppen. Ændret hjemrejse medfører en mindre merbetaling. Kontakt os og hør mere på telefon 86 10 86 05 eller via mail rejser@cultours.dk

Del på print
Print rejse

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!