Pompeji og Herkulanum - På vej mod katastrofen

Flyv med Moesgaard Museums eksperter til Pompeji og Herkulanum


I forbindelse med museets store særudstilling, ”På vej mod katastrofen – Pompeij og Herkulanum”, tilbyder Moesgaard Museum og Cultours en specialrejse til Pompeji og Herkulanum samt et helt særligt udvalg af de mest spændende arkæologiske og historiske seværdigheder i Napolibugten. 

En efterårsdag i år 79 e.Kr. gik Vesuv i udbrud og begravede de romerske byer og villaer, der lå i dens skygge, i et tykt lag af vulkansk aske. Dermed blev et hjørne af den romerske verden bevaret til eftertiden.

Landskabet omkring Napoli er spækket med historie. Overalt ligger der velbevarede villaer med farvestrålende mosaikker og fresker. Du besøger Pompeji og Herkulanum, der begge er på UNESCO’s verdensarvliste, og ser stedet, hvor Plinius den ældre satte skibe i vandet for at evakuere indbyggerne i området. Du skal besøge Vesuv, der stadig er aktiv, og se krateret, hvor en 20-km høj søjle af røg, aske og sten blev sendt helt op i stratosfæren den skæbnesvangre dag for næsten 2000 år siden. Du skal køre igennem de smukkeste landskaber i Campanien, sejle på Napolibugten og besøge en villa, som har tilhørt kejser Neros hustru. 

Selve Napoli er spækket med historiske mindesmærker, og der findes museer for enhver smag. Her ligger de gode restauranter side om side med imponerende kirker. Vejret i slutningen af marts er behageligt og ikke for varmt, og den lokale vin er fremragende! 

Rejsen finder sted i Syditaliens lune forår. 

Hvis du vil læse mere om Moesgaard museums udstilling så klik her.


Rejselederne

Xenia Pauli Jensen er ph.d. i forhistorisk arkæologi og seniorforsker på Moesgaard Museum. Hun beskæftiger sig primært med krig, kult
og kontakter mellem Skandinavien og Romerriget. Hun har haft det faglige ansvar for udstillingen af Illerup Ådal i Moesgaard Museums permanente udstilling. Xenia har desuden lang erfaring som underviser, rundviser og foredragsholder.

Anders Vogt Norup er uddannet på Aarhus Universitet og er cand. mag. i idéhistorie og historie. Han har siden 2016 været ansat som formidlingsinspektør på Moesgaard Museum med ansvar for kvaliteten af den personbårne formidling og undervisning.

Torsten Granov er direktør for Cultours og er uddannet cand.mag. ifransk og historie. Torsten har lang undervisningserfaring og har rejst over hele verden, hvor han har ledet rejser til nære og fjerne egne. På denne rejse står Torsten for at arrangere alt det praktiske omkring hoteller, transport mv.

På grund af overvældende interesse for og tilslutning til denne rejse, er pladserne næsten fyldt op, men vi arbejder på at oprette endnu en afgang. Da denne er tidsmæssigt uafklaret, kan vi p.t. ikke sige noget omkring de næste rejsedatoer. Indholdet er selvfølgelig det samme!

Dato Rejseleder Depositum Pris
22/03/2020 - 27/03/2020 - Pompeji og Herkulanum Torsten Granov kr. 3000 kr. 13.845,00 Bestil

I prisen er inkluderet:

 • Fly Kastrup-Napoli retur.
 • Transfer til/fra lufthavnen.
 • Overnatning på gode hoteller med morgenmad alle dage.
 • To middage.
 • Alt transport til og fra seværdighederne
 • Alle ekskursioner og udflugter.
 • Alle entréer og specialarrangementer.
 • Alle skatter afgifter og gebyrer.
 • Danske ekspertrejseledere fra Moesgaard museum, der er med på hele rejsen.

Tilkøbsmuligheder:

Enkeltværelsestillæg: kr. 2.250,-


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.