Rom - i de danske guldalderkunstneres fodspor

Tag med til Rom. Se hvor de danske guldalderkunstnere færdedes, boede og gik på værtshus og besøg mange af Roms legendariske steder og bygninger.

Den Spanske Trappe

Rejsens største oplevelser:

 • Byvandring til kendte seværdigheder som alle har at gøre med de danske kunstnere bosat i Rom i kortere eller længere tid i 1800-tallet, Den Spanske Trappe, Caffé Greco, Pantheon, Trevifontænen
 • En hel dag i det antikke Rom, Colosseum, Via Sacra og Vestalindernes Tempel i Forum Romanum
 • Vittorio Emanuel-monumentet
 • Besøg i verdens mindste land, Vatikanstaten med Peterskirken og Det Sixtinske Kapel
 • En eftermiddag i det hyggelige Travestere
 • Vandring på "Verdens smukkeste kirkegård", Cimeterio Acattolico
 • Romersk mad, vin og stil. God shopping, kaffe og is

Rom har til alle tider haft stor tiltrækningskraft og alle veje fører som bekendt dertil. I den periode, vi kalder den danske guldalder, var der således en mere eller mindre fast kunstnerkoloni i mange år centreret om den store billedhugger Bertil Thorvaldsen, som boede i Rom i henved 40 år. H.C. Andersen gæstede byen fire gange og skrev i sin dagbog under sit første besøg: “Det var den 18. oktober 1833, midt på dagen jeg kom til Rom, den by af alle byer i verden, hvor jeg snart følte mig som født og hjemme.” Eventyrdigteren var en flittig gæst i byens kirker og gallerier, men brugte også mange timer på festlige sammenkomster med de andre danskere bosat i 1800-tallets Rom. Den legendariske Caffè Greco var deres stamsted, Colosseum og Piazza di Spagna yndede udflugtsmål. Sin første juleaften i Rom tilbragte H.C. Andersen med bl.a. Bertel Thorvaldsen og andre skandinaver i Villa Borghese ved den Skandinaviske Forenings Julearrangement. Og nogle måneder senere skålede de igen sammen på Caffè Greco i anledning af Thorvaldsens romerske fødselsdag den 8. marts.

På denne rejse til Rom følger vi i fodsporene på de danske guldalderkunstnere fra de steder, hvor de boede og hang ud, til byens største seværdigheder, som de også beundrede, og endelig siger vi farvel til nogle af de mange kunstnere og eventyrere, som fandt deres sidste hvilested i den evige stad.

Disse ganske få nedslag giver en anelse om de store oplevelser, der venter dig:

Caffè Greco.

Rom! Urbs aeterna – den evige eller den udødelige stad!  

Ifølge traditionen grundlagt af Romulus og Remus i foråret år 753 f. Kr., men udgravninger tyder på, at den er et par hundrede år ældre.  Rom er Italiens folkerigeste by med knap 3 millioner indbyggere. Den breder sig på begge sider af Tiberen ved et tidligere vadested nær kysten dels i det omgivende sletteland, dels på ”de 7 høje”, hvoraf Monte Mario med sine 19 m er den højeste. Midt i byen og helt omgivet af denne ligger Vatikanstaten som en stat i staten.  

Via Sistina

Bare en gade i det indre Rom? Ja – og nej! I Via Sistina nr. 104 oppe på anden sal boede H.C. Andersen i næsten et halvt år fra midt i oktober 1833 til 1. april 1834. Nu rummer huset kontorer for en bank, men vores berømte landsmands vinduer kan stadig betragtes – om end udefra!

Den spanske trappe

Den spanske trappe består af 138 trin og er oprindeligt opført for at holde på skråningen, så Trinitatiskirken ikke styrtede sammen. Den blev bygget i 1723 – 25 og er finansieret af en fransk diplomat, Étienne Gueffier, der var træt af de mudrede veje. Navnet fik den i sin tid efter den spanske ambassade, og ret hurtigt blev den et yndet samlingssted for kunstnere. Når du sidder på Den spanske Trappe, er du bare i Rom!

Pantheon

Pantheon blev bygget i år 27 som tempel for hedenske guder, og dem var der mange af, derfor navnet: Pan betyder ”alting” på græsk og theios ”guddommeligt”. Siden år 609 har Pantheon været en kristen kirke. Templet og senere kirken har været udsat for forskellige om- og genopbygninger især i de tidlige år bl.a. på grund af brande, og det er et enestående bygningsværk, ikke mindst på grund af den store kuppel der er 43 meter høj og 43 meter i diameter.

Forum Romanum

Forum Romanum er ikke en enkelt bygning, men et helt kompleks af bygninger, der gennemgik nedrivninger, ildebrande, jordskælv, almindeligt slid med deraf følgende udskiftninger i gennem mange år. Op gennem middelalderen blev der bygget ovenpå de ruiner, som krigshandlinger og storbrande havde reduceret de oprindelige bygninger til, og op gennem 1900-tallet er udgravningerne intensiveret. Når du står her, er du midt i centrum for 1000 års politiske og sociale liv i fortidens store Romerrige.  

Colosseum

Colosseum, navnet stammer fra græsk og betyder kæmpemæssig. Og kæmpemæssig må Colosseum have virket på datidens romere. Byggeriet tog 8 - 10 år, så stod det imponerende ellipseformede amfiteater på 186 x 156 m klar til at være skueplads for gladiatorkampe, der gennem årene siges at have kostet omkring en halv million mennesker og dobbelt så mange dyr livet som underholdning for de mange tilskuere. Omkring år 400 blev gladiatorkampene forbudt og det samme skete for kampene mellem dyr i år 523. Colosseum emmer af historie!

Rom rummer så mange seværdigheder kunstnerisk, historisk, religiøst og arkitektonisk, at det kun er muligt at berøre en lille brøkdel. Alle veje fører til Rom! Rom skal opleves!

Se eller download folder her


I prisen er inkluderet:

 • Flyrejse tur/retur Kastrup-Rom
 • Transport lufthavn-hotel og retur
 • Godt centralt beliggende hotel
 • Morgenmad alle dage og to middage
 • Entréer til alle de i programmet nævnte museer og samlinger
 • Alle udflugter og arrangementer
 • Alle skatter og afgifter
 • Dansk kunst- og historiekyndig ekspertrejseleder

Tilkøbsmulighed:

Enkeltværelse kr. 1.800,-


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.