Det 3. Riges Hjerte. Nürnberg, München og Ørnereden

 • 14. - 20. sep. 2020
 • Pris: 9.445,-
 • Max. deltagerantal: 45
 • Rejseleder: Torsten Granov

Sydtyskland, Obersalzberg, processerne i Nürnberg, München med Feldherrnhalle og Berchtesgaden med "Ørnereden", søskendeparret Scholl og kz-lejren Dachau

Næsten alle deltagere undrer sig over, at der er så meget at se fra Det 3. Rige på rejsen. Når man står på tribunen på Zeppelinfeld, hvor Adolf Hitler talte under de store Reichparteitage i 30-erne, kan man se alle de små tårne, hvor lyskasterne til Albert Speers ”lyskatedral” stod. På Luidpold Arena kan man se stedet, hvor SS og SA var marcheret op i snorlige rækker, tilskuerpladserne er tilgroede, men ærestemplet for de faldne eksisterer stadig. Her blev nogle af de mest spændende scener i Leni Riefenstahls film ”Triumph des Willens” (Viljens Triumf) optaget. Der er et rigtig godt museum indrettet i den kæmpemæssige ”Kongreshalle”, der aldrig blev færdigbygget. Vandreturen rundt på ”Reichsparteitagsgelände” er en rejse tilbage til 30-erne.

Også borgen, der knejser genopbygget over den gamle middelalderby, spiller en rolle i ”Triumph des Willens”. Herfra ser vi ud over Nürnberg og går ned til den tidligere Adolf Hitler Platz, der i dag hedder noget andet. Det var her, de uendelige kolonner af uniformerede partimedlemmer i timevis marcherede forbi ”Føreren”.

I Nürnberg får man også afslutningen på Det 3. Rige, når vi besøger Retssalen, hvor nogle af de ansvarlige efter krigen måtte stå til ansvar for deres ugerninger under naziregimet.

I nærheden af Berchtesgaden finder vi stedet, hvor Adolf Hitler fra sine første år i München til 1944 holdt ”ferie”. I 30-erne flyttede ”Førerhovedkvarteret” til Hitlers Berghof her. I nærheden havde nogle af hans nærmeste medarbejdere, Göring, Bormann og Speer, huse. Meget er revet ned og ombygget, men højt oppe knejser stadig det hus, som Hitler fik foræret i fødselsdagsgave af et taknemligt tysk folk – før krigen. Vi besøger huset, som amerikanerne kaldte “Ørnereden”, men som på tysk blot hedder Kehlsteinhaus. Stedet er helt intakt, indrettet til restaurant og med en fantastisk udsigt, som især Eva Braun var begejstret for.

Allgeier riefenstahl triumph des willens 1934

I München følte Hitler sig hjemme. Her slog han sig ned, da han kom fra Østrig, og her boede han, da han kom hjem efter 1. Verdenskrig. Her blev nazipartiet grundlagt, og frem til 1945 lå hovedkvarteret for partiet og alle dets underafdelinger her. Omkring 50 bygninger, der udgjorde næsten en hel bydel i München, rummede disse organisationer. Det er forbavsende så mange bygninger, der er bevarede, bl. a. ”Führerbau”, Hitlers hovedkvarter som leder af nazipartiet. Vi kan gå forbi og måske endda gå ind i nogle af bygningerne. Vi besøger også gården på Universitet, hvor Hans og Sophie Scholl fra modstandsgruppen ”Weisse Rose” blev arresteret, og vi passerer bygningen, hvor de blev fængslet, dømt til døden og senere henrettet, og vi ser deres grave.

Vi har de sidste år også arrangeret et møde med veteranen Wigand Wüster, som blev taget til fange af russerne i Stalingrad. Han er nu over 90 år gammel, men hvis han stadig er frisk, håber jeg, vi kan møde ham igen.

Turen slutter med et besøg i koncentrationslejren Dachau, der blev en model for de tyske koncentrationslejre, ikke mindst takket være Heinrich Himler, der begyndte sin karriere som politichef i München.

På rejsen spiser vi god tysk mad, i Nürnberg i en kælder hvor der brygges godt tysk øl, i München i Hofbräuhaus’ festsal, hvor Adolf Hitler holdt sin første store politiske tale i 1922.


Dato Rejseleder Depositum Pris
31/08/2020 - 06/09/2020 Det 3. Riges Hjerte. Nürnberg. München og Berchtesgade. Torsten Granov kr. 2500 kr. 9.445,00 Bestil

I prisen er inkluderet:

 • Busrejse i moderne langtursbus
 • Overnatning på centralt beliggende hoteller med bad og toilet på alle værelser
 • Morgenmad og middag alle dage
 • Entréer til alle de i programmet nævnte museer og samlinger
 • Alle udflugter og arrangementer
 • Alle skatter og afgifter
 • Historiskkyndig ekspertrejseleder

Tilkøbsmulighed:

Enkeltværelse kr. 2.000,-


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.