England 1940 – 44. Fra Duxford og Bletchley Park til Dover Castle

 • 19. - 24. aug. 2019
 • Pris: 12.985,-
 • Max. deltagerantal: 30
 • Rejseleder: Poul Grooss

Engelsk historie fra 1805 til 1945. Admiral Nelsons ”Victory”. Enigma-kodemaskinen. The Battle of Britain. The Buffs i Canterbury Cathedral. Dovers tuneller

Rejsens største oplevelser:

 • Flymuseet i Duxford: Et af verdens største og bedste flymuseer
 • Bletchley Park, hvor koderne blevet knækket - bl.a. til “Enigma”
 • Winston Churchill-udstillingen og Cabinet War Rooms
 • Imperial War Museum
 • Eisenhowers hovedkvarter, Southwick House, hvor situationskortet hænger som under Invasionen i 1944.
 • Canterbury med den storslåede katedral
 • Tunnellerne og museet under Dover Castle: Evakueringen fra Dunkerque

 

Kort over ruten

Kort over ruten

 

Englands historie er lang og broget. På disse få dage når du at opleve tiden fra romernes herredømme over vikingernes og frem til den stolte nation, hvis indsats blev en væsentlig grund til, at 2. Verdenskrig fik det udfald, som blev resultatet. 

Efter Frankrigs nederlag og våbenstilstand med Tyskland i juni 1940, var Det Britiske Imperium Tysklands eneste modstander indtil overfaldet på Sovjetunionen i juni 1941 og krigserklæringen til USA i december 1941. Det er baggrunden for en stor del af denne rejses indhold.

Nogle få nedslag i den store buket af oplevelser rejsen byder på, fortæller en lille smule om, hvad du kommer til at se:

Bletchley Park med Enigma-maskinen.

Lidt nordvest for London, næsten lige midt mellem Oxford og Cambridge ligger den lille by Bletchley, og når du står af bussen her, er du lige, hvor en meget stor del af de allieredes sejr over Nazityskland under 2. Verdenskrig blev grundlagt.

Under krigen benyttede de fleste tyske militære styrker en elektro-mekanisk ciffermaskine til at kryptere deres signaler om operationer, troppebevægelser, efterretninger og logistiske beholdninger. Til dette formål brugte man en særlig maskine, som var udviklet allerede lige efter 1. Verdenskrig af en tysker ved navn Arthur Scherbius. Enigma-maskinen. Her i Bletchley Park, hvor du får en særlig rundvisning, står du foran nogle af netop disse maskiner. Arbejdet med at dekryptere de tyske italienske og japanske signaler var afgørende for krigens udfald. I Bletchley Parks herskabelige omgivelser samledes i hundredevis af de klogeste matematiske hjerner fra de nærliggende universiteter i den tophemmelige mission: At dechifrere de tyske koder. Du ser de betydningsfulde maskiner og du får fortællingen om hvordan de virker, om arbejdet og om de mange, mange englændere, som stadig holdt deres betydningsfulde opgave helt skjult frem til afsløringen i 1974.

Winston Churchill. Cabinet War Rooms. Eisenhower.

Du kommer ned i det allerhelligste, Cabinet War Rooms, dengang et tophemmeligt sted i London, i lokaler under det daværende finansministerium, med originale krigskort og inventar og får de spændende historier, der havde deres udspring netop her.

I sommeren 1940 planlagde tyskerne en invasion af England, de rettede voldsomme bombeangreb mod britiske militære installationer og senere mod Storbritanniens store byer, især London. De relativt få jagerfly, som Storbritannien rådede over i efteråret 1940, blev alle sat ind. De bekæmpede med stor succes de tyske bombefly. En af grundene til succesen var det for den tid avancerede engelske luftmeldesystem og koordineringen af jagerindsatsen baseret på radarkæden "Chain Home".

Af de navne på allieret side som altid positivt forbindes med 2. Verdenskrig, er Winston Leonard Spencer Churchill et af de allerstørste. Han var født i en aristokratisk familie d. 30. november 1874 og blev uddannet ved kavaleriet på militærakademiet i Sandhurst, og han arbejdede i en periode både som officer og med at skrive militærreportager til aviserne. Da Churchill var 65 år gammel startede 2. Verdenskrig, han var leder af samlingsregeringen 1940 – 45, og han blev med sine inspirerende taler og store politiske dygtighed nærmest et symbol på modstanden og sejrsviljen i forhold til Tyskland. Nede i Cabinet War Rooms kan man se en fantastisk udstilling om Churchill.

I 1942 begyndte forberedelserne til det, der skulle blive historiens mest komplicerede militæroperation, Invasionen i Normandiet. Inden Invasionen gik i gang 6. juni 1944, var store dele af Sydengland omdannet til en stor militærlejr og opmarchområde med flere hundrede tusinde køretøjer og knap to millioner soldater i forskellige lejre. Hele operationen blev ledet fra Southwick House, hvor den øverstkommanderende for invasionshæren, general Eisenhower, havde sit hovedkvarter. Det var herfra, igangsættelsesordren blev givet 4. juni 1944.
Når du besøger Southwick House - Eisenhowers hovedkvarter – og står i det rum, hvor situationskortet hænger nøjagtig som under Invasionen, mærker du historiens vingesus. Netop her blev beslutningen taget!  Southwick House ligger i dag på militært område og kan kun besøges efter særlig tilladelse

Besøget i England er et besøg på nogle af de steder hvor drejebogen til Europas historie 1940 – 45 blev skrevet, og du besøger mange andre steder og museer, der er relevante i forhold til Storbritanniens indsats i 2. Verdenskrig og i forbindelse med D-dag.

Din guide

Din guide på denne rejse er Poul Grooss. Tidligere søofficer, efterretningsofficer og forsvarsattaché i London. Poul har den allerstørste ekspertise på området, og han har ledet rejsen til England i over 10 år, og han har en enorm viden om landet og dets historie. Han er en fantastisk fortæller og formidler og har udgivet bøger og artikler, herunder bl.a. en bog på engelsk om Den anden Verdenskrig.

Læs meget mere i den ”udførlige rejseplan” og ”rejselederens kommentar”.

 

Se turens program her 

Dato Rejseleder Depositum Pris
19/08/2019 - 24/08/2019 - England 1940 - 44 Poul Grooss kr. 2000 kr. 12.985,00 Bestil

I prisen er inkluderet: 

 • Flyrejse Kastrup - Stansted og retur London Heathrow - Kastrup
 • Overnatning på gode centralt beliggende hoteller med bad og toilet på alle værelser. 
 • Al bustransport i henhold til programmet
 • Morgenmad og aftensmad alle dage (undtaget dag 2 og 3 i London hvor aftensmad er på egen hånd. Rejselederne giver gerne råd med hensyn til spisesteder, som der er mange af nær hotellet i London.)
 • Entréer til alle de i programmet nævnte museer og samlinger
 • Alle skatter og afgifter
 • Historiskkyndig ekspertrejseleder

Tilkøbsmulighed:

Enkeltværelse kr. 2.100,-


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.