England 1940 – 44. Fra Duxford og Bletchley Park til Dover Castle

 • 23. aug. - 28. aug. 2021
 • Pris: 12.985,-
 • Max. deltagerantal: 30
 • Rejseleder: Poul Grooss

Engelsk historie fra 1805 til 1945. Admiral Nelsons ”Victory”. Enigma-kodemaskinen. The Battle of Britain. The Buffs i Canterbury Cathedral. Dovers tuneller

Der blev oprettet observatørkorps rundt om i England, som havde til opgave at holde øje med himlen og spotte efter tyske fly i luftrummet. Her spottes der over London.

Rejsens største oplevelser:

 • Flymuseet i Duxford: Et af verdens største og bedste flymuseer
 • Bletchley Park, hvor koderne blevet knækket - bl.a. til “Enigma”
 • Winston Churchill-udstillingen og Cabinet War Rooms
 • Imperial War Museum
 • Eisenhowers hovedkvarter, Southwick House, hvor situationskortet hænger som under Invasionen i 1944.
 • Canterbury med den storslåede katedral
 • Tunnellerne og museet under Dover Castle: Evakueringen fra Dunkerque

Englands historie er lang og broget. På disse få dage når du at opleve tiden fra romernes herredømme over vikingernes og frem til den stolte nation, hvis indsats blev en væsentlig grund til 2. Verdenskrigs heldige udfald, som blev resultatet. 

Efter Frankrigs nederlag og våbenstilstand med Tyskland i juni 1940, var Det Britiske Imperium Tysklands eneste modstander indtil overfaldet på Sovjetunionen i juni 1941 og krigserklæringen til USA i december 1941. Det er baggrunden for en stor del af denne rejses indhold.

Nogle få nedslag i den store buket af oplevelser rejsen byder på, fortæller en lille smule om, hvad du kommer til at se:


Bletchley Park med Enigma-maskinen.

Lidt nordvest for London, næsten lige midt mellem Oxford og Cambridge ligger den lille by Bletchley, og når du står af bussen her, er du lige, hvor en meget stor del af de allieredes sejr over Nazityskland under 2. Verdenskrig blev grundlagt.

Under krigen benyttede de fleste tyske militære styrker en elektro-mekanisk ciffermaskine til at kryptere deres signaler om operationer, troppebevægelser, efterretninger og logistiske beholdninger. Til dette formål brugte man en særlig maskine, som var udviklet allerede lige efter 1. Verdenskrig af en tysker ved navn Arthur Scherbius. Enigma-maskinen. Her i Bletchley Park, hvor du får en særlig rundvisning, står du foran nogle af netop disse maskiner. Arbejdet med at dekryptere de tyske italienske og japanske signaler var afgørende for krigens udfald. I Bletchley Parks herskabelige omgivelser samledes i hundredevis af de klogeste matematiske hjerner fra de nærliggende universiteter i den tophemmelige mission: At dechifrere de tyske koder. Du ser de betydningsfulde maskiner og du får fortællingen om hvordan de virker, om arbejdet og om de mange, mange englændere, som stadig holdt deres betydningsfulde opgave helt skjult frem til afsløringen i 1974.


Winston Churchill. Cabinet War Rooms. Eisenhower.

Du kommer ned i det allerhelligste, Cabinet War Rooms, dengang et tophemmeligt sted i London, i lokaler under det daværende finansministerium, med originale krigskort og inventar og får de spændende historier, der havde deres udspring netop her.

I sommeren 1940 planlagde tyskerne en invasion af England, de rettede voldsomme bombeangreb mod britiske militære installationer og senere mod Storbritanniens store byer, især London. De relativt få jagerfly, som Storbritannien rådede over i efteråret 1940, blev alle sat ind. De bekæmpede med stor succes de tyske bombefly. En af grundene til succesen var det for den tid avancerede engelske luftmeldesystem og koordineringen af jagerindsatsen baseret på radarkæden "Chain Home".

Af de navne på allieret side som altid positivt forbindes med 2. Verdenskrig, er Winston Leonard Spencer Churchill et af de allerstørste. Han var født i en aristokratisk familie d. 30. november 1874 og blev uddannet ved kavaleriet på militærakademiet i Sandhurst, og han arbejdede i en periode både som officer og med at skrive militærreportager til aviserne. Da Churchill var 65 år gammel startede 2. Verdenskrig, han var leder af samlingsregeringen 1940 – 45, og han blev med sine inspirerende taler og store politiske dygtighed nærmest et symbol på modstanden og sejrsviljen i forhold til Tyskland. Nede i Cabinet War Rooms kan man se en fantastisk udstilling om Churchill.

En T-52 elektromekanisk maskine udviklet af Siemens & Halske i 1930’erne til kryptograferet fjernskrivertrafik, fortrinsvis via kabelforbindelser og sjældent via radiotransmissioner. I Bletchley Park gik denne radiotrafik under betegnelse ”Sturgeon” (Stør). Den har 10 synlige kodehjul. Det var en temmelig uhåndterlig maskine, som vejede mere end 100 kilo.
Enigma. Kriegsmarines særlige udgave af ciffermaskinen “Enigma” med fire sæt rotorer i stedet for de normale tre. På tysk blev systemet kaldt ”Triton”. I Bletchley Park gik det under betegnelsen ”Shark”.

Commonwealth premierministre og den øverste allierede øverstbefalende i Europa, general Dwight D Eisenhower fra De Forenede Staters Armé, på vej til at inspicere allierede tropper lige før Normandietlandingerne.

Din guide

Din guide på denne rejse er Poul Grooss. Tidligere søofficer, efterretningsofficer og forsvarsattaché i London. Poul har den allerstørste ekspertise på området, og han har ledet rejsen til England i over 10 år, og han har en enorm viden om landet og dets historie. Han er en fantastisk fortæller og formidler og har udgivet bøger og artikler, herunder bl.a. en bog på engelsk om Den anden Verdenskrig.

Læs meget mere i den ”udførlige rejseplan” og ”rejselederens kommentar”.

Se turens program her 


Dato Rejseleder Depositum Pris
23/08/2021 - 28/08/2021 - England 1940 - 44 Poul Grooss kr. 3000 kr. 12.985,00 Bestil

I prisen er inkluderet: 

 • Flyrejse Kastrup - Stansted og retur London - Kastrup
 • Overnatning på gode centralt beliggende hoteller med bad og toilet på alle værelser. 
 • Al bustransport i henhold til programmet
 • Morgenmad og aftensmad alle dage (undtaget dag 2 og 3 i London hvor aftensmad er på egen hånd. Rejselederne giver gerne råd med hensyn til spisesteder, som der er mange af nær hotellet i London.)
 • Entréer til alle de i programmet nævnte museer og samlinger
 • Alle skatter og afgifter
 • Historiskkyndig ekspertrejseleder

Tilkøbsmulighed:

Enkeltværelse kr. 2.100,-


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.