John F. Kennedy – Boston, Washington, Dallas – 46 års dramatiske rejse

 • 3. - 12. oktober 2017
 • Pris: 22.485,-
 • Max. deltagerantal:
 • Rejseleder: Kristoffer Granov

Opvækst i Boston, studier i Harvard, løjtnant og hædret kommandør under 2. Verdenskrig, senator og markant præsident, skæbneruten i Dallas, Lee Harvey Osvald

John Fitzgerald Kennedy (29. maj 1917 – 22. november 1963) var fra 1961 til 1963 USA's 35. præsident.Rejsens største oplevelser:

 • John F. Kennedy-biblioteket i Boston, et moderne og omfattende museum om præsident Kennedy
 • Kennedy-steder i Boston
 • Sixth Floor Museum i Dallas, indrettet i bygningen og på stedet, hvorfra Lee Harvey Osvald skød.
 • Dealey Plaza og Grassy Knoll i Dallas, stedet hvor Kennedy blev dræbt.
 • Kennedy-steder i Washington
 • Arlington Kirkegården i Washington, hvor Kennedy ligger begravet.

En rejse for alle, der har lyst til at vide mere om præsident Kennedy og hans tid og se stederne, hvor han virkede, og hvor han døde. 

 • Fortsættese af rejsen til New York. Tel med Cultours om mulighederne.

’Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country’ – sagde John F. Kennedy i sin indsættelsestale til USA's højeste embede i januar 1961. Den rejse du er på, bringer dig til tre af de mest afgørende steder i hans korte liv, den viser dig, hvor han var barn, studerende og voksen. Hvor han kunne lide at spise, hvor han boede, og hvor han blev myrdet.  Du får fortællingerne om ham og hans virke, og du bliver præsenteret for myterne og de stadige konspirationsteorier om hans død. Du er på en stor tur!

Herunder præsenteres ganske få fakta om nogle af rejsens destinationer.

Boston

Boston er hovedstaden i staten Massachusetts, der ligger på USA's østkyst. Selve byen har nu omkring 620.000 indbyggere. Byen blev anlagt i 1600-tallet af englændere og blev på grund af sin beliggenhed en vigtig handelsby. Boston er på mange måder et kulturelt centrum. Her ligger bl.a. Harvard University, hvor John studerede jura, adskillige forskningscentre, The Boston Ballet, og der er en stor finanssektor.

Boston var Kennedy-klanens by, en klan med irske rødder. Johns forældre, Joseph Patrick Kennedy og Rose Fitzgerald, fik 9 børn, 4 drenge og 5 piger. John var nummer 2. De voksede op i en meget velhavende og konkurrencepræget familie, her talte kun resultater, og svagheder måtte bekæmpes, uanset om det var på det sportslige, uddannelsesmæssige, helbredsmæssige eller politiske plan. John var en svækling, helt fra ganske lille fejlede han tit et eller andet, men den slags småting bremsede ikke en Kennedy. Da hans ældste bror blev skudt ned under 2. Verdenskrig, var John næste på listen til at forsøge opnå landets højeste job, præsidentembedet. Kennedy-familiens historie er spændende som et drama, og du får den fortalt, mens du ser de steder, familien levede og færdedes.

Dallas

Der er 2833 km fra Boston til Dallas. Byen ligger i den nordlige ende af staten Texas i det sydlige USA og har omkring 1,2 mio. indbyggere. Byen har en stor industriproduktion, der strækker sig fra olie og fly til medicin og mode. Mest kendt blev byen dog nok for sin rolle under præsidentvalgkampen i 1963, da Præsident Kennedy blev ramt af dræbende skud, mens han sammen med sin hustru, Jaqueline, kørte gennem byens gader i en åben limousine.

Efterfølgende blev en mistænkt, Lee Harvey Osvald, pågrebet ved Texas Theater. Stedet hvorfra de dræbende skud skulle være affyret, er Texas School Book Depository, hvor der nu er indrettet et museum, The Sixth Floor Museum, for begivenheden, men teorierne om attentatet er mange, og ikke mindst Grassy Knoll, som bilen passerede i skudøjeblikket, nævnes ofte som et andet muligt sted for affyringen af skuddene.

Du ser stederne og får historierne, hvor den forfærdelige begivenhed skete.

Washington

Washington DC er hovedstaden i USA. Det er en ”lille” by med bare godt 600.000 indbyggere og mest kendt for Capitol, hjemsted for kongressen og Det Hvide Hus, præsidentboligen.  Ud over at være regeringsby rummer Washington også en bred vifte af kulturelle tilbud, bl.a. en mangfoldighed af museer, en zoologisk have, mange store, flotte monumenter og mindesmærker, forsvarsministeriets bygning Pentagon og Arlington Kirkegård, en meget smuk og stor militærkirkegård. Her står du ved De ukendte soldaters Grav og ser det meget højtidelige vagtskifte, du går rundt på stierne i det store, grønne område, som er fyldt med gravsten for et utal af faldne helte, heriblandt Præsident Kennedy på hvis grav, der brænder en evig flamme.  

USA's 35. præsident blev kun 46 år og er den yngste, der til dato har beklædt dette - et af verdens mest magtfulde -embeder. Din rejse bringer dig til nogle af de steder, der kom til at betyde noget i hans korte liv – på godt og ondt.   

 

 

I prisen er inkluderet:

 • Flytransport Boston, Dallas, Washington t/r
 • Al bustransport
 • Overnatning på gode hoteller med bad og toilet på alle værelser
 • Morgenmad ifm overnatning.
 • Entréer til alle de i programmet nævnte museer
 • Alle udflugter og arrangementer
 • Alle skatter og afgifter
 • Historiskkyndig ekspertrejseleder

Tilkøbsmulighed:

Enkeltværelse kr. 4.500,-


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker. Der er stadig plads på afgangen 17. sep 2018

 • Rejser 2018

  Kataloger for 2018 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.