Normandiet D-dag – Dunkerque, Dieppe, Omaha, Arnhem og Colleville-Sur-Mer

Alle invasionsstrandene, bl.a. Omaha, besøges på denne busrejse, du er i Dunkerque, Bayeux, Ste. Mére-Eglise, Falaise og Arnhem og står på Colleville-Sur-Mer.

Invasionen i Normandiet var en af de mest afgørende militære operationer i 2. Verdenskrig, og den største. Vel nok krigshistoriens største militæroperation.

I mange år har vi arrangeret militærhistoriske rejser til Normandiet. Flere tusinde har gennem året været på besøg på slagmarkerne og invasionsstrandene med os. Rejsen er ikke en almindelig turistrejse, det er der ingen af vore militærhistoriske rejser, der er.

Vi koncentrerer os om de steder, hvor de militære operationer har fundet sted, og om de bedste museer. I bussen introducerer vi til det, vi skal se, uddeler kort og materiale om stederne og viser film. Når vi når frem, er alle godt forberedt, og vi kan koncentrere os om at se steder og museer.

Rejserne er for alle. Der deltager både den interesserede, der ønsker at vide mere, og andre der har en indgående viden, men nu ønsker at se stederne i virkeligheden.

Det er altid spændende at høre reaktionerne fra deltagerne. Der er altid forbavselse og undren, og besøget på især den amerikanske kirkegård sætter det hele i et menneskeligt perspektiv.

På turen spiser vi godt. Det er en vigtig del af en rejse, at man om aftenen kan dele dagens oplevelser med hinanden, tale om turen og alt muligt andet. Og snakken går altid bedst omkring et godt måltid.

På denne rejse begynder vi i Dunkerque, hvor englænderne forlod det europæiske kontinent med en meget vellykket operation. Ingen havde ventet, at der skulle gå 4 år, inden de vendte tilbage. Vi besøger Dieppe, hvor en ”prøveinvasion”, der endte i en ren fiasko, fandt sted i august 1942.

I Normandiet besøger vi alle Invasionsstrandene. De mest spændende og de mest uberørte er Omaha og Utah Beach, på Gold, Juno og Sword er der bygget meget, og man skal kende området godt for at finde frem til de steder, hvor Invasionen fandt sted.

Vi ser havnen i Cherbourg, der var den vigtigste havn for forsyningerne til invasionshæren. Vi ser museerne og en V-1 affyringsrampe, som ligger på privat grund. Byerne Ste. Mère Église og Bayeux er også på programmet, ligesom vi skal se en hel række af de bedste museer. Inden vi forlader Normandiet, ser vi området, hvor de tyske styrker blev omringet i lommen ved Falaise. På vejen tilbage skal vi også stå på en enkelt slagmark fra Somme-slaget i juli 1916 i 1. Verdenskrig. Scenen for den blodigste dag i den engelske hærs historie.

I Holland besøger vi Arnhem. Her ser vi området, hvor den mislykkede operation for at få kontrol med Rhinbroen fandt sted i september 1944. Her besøger vi museet, der er indrettet, hvor general Urquart havde sit hovedkvarter, og vi ser kirkegården.

Interesserer man sig for Invasionen i Normandiet, findes der ikke bedre tur til området.

Har du lyst til at læse om invasionen i Normandiet, kan jeg anbefale min bog: D-dag - optakten, dramaet og efterspillet, eller andre af de bøger, der står på listen under fanebladet læs mere

Med venlig hilsen

 

Torsten Granov 

Torsten Granov, cand.mag. rejseleder og direktør for Cultours
Niels Vistisen Cand.mag. i historie, major og rejselder hos Cultours.
Poul Grooss Kommandør og rejseleder ved Cultours.
Dato Rejseleder Depositum Pris
27/04/2020 - 03/05/2020 Normandiet D-dag Torsten Granov kr. 2500 kr. 9.985,00 Bestil
13/07/2020 - 19/07/2020 - Normandiet D-dag Niels Vistisen kr. 2500 kr. 9.985,00 Bestil
31/08/2020 - 06/09/2020 - Normandiet D-dag Poul Grooss kr. 2500 kr. 9.985,00 Bestil
07/09/2020 - 13/09/2020 - Normandiet D-dag Poul Grooss kr. 2500 kr. 9.985,00 Bestil
24/08/2020 - 30/08/2020 Normandiet D-dag Michael Jørgensen kr. 2500 kr. 9.985,00 Bestil

I prisen er inkluderet

 • Busrejse i moderne langtursbus
 • Overnatning på gode hoteller med bad og toilet på alle værelser. 
 • Morgenmad alle dage og 3-retters menu til aften på dag 1, 2, 4 og 6
 • Entréer til alle de i programmet nævnte museer og samlinger
 • Alle udflugter og arrangementer
 • Alle skatter og afgifter
 • Historiskkyndig ekspertrejseleder

Tilkøbsmuligheder:

Enkeltværelse: kr. 2.000,-

"D-dag  -   optakten, dramaet og efterspillet", bog af Torsten Granov: kr. 280,- (prisen er inkl. forsendelse)

Køb og læs Torsten Granovs bog om D-dagen. Den fortæller historien, så den bliver sat ind i en sammenhæng, og den fortæller om, hvad der skete, hvordan det skete, og hvorfor det skete. Modtag den sammen med din bekræftelse.

En helt igennem perfekt tur!

Var deltager i turen Normandiet D-dag fra den 28. september til den 5. oktober i 2014, iøvrigt første gang jeg rejser med Cultours. Turen oversteg i den grad mine forventninger, der var simpelthen ikke noget at pege fingre af, jeg nævner i flæng: - En meget vidende og sympatisk rejseleder ved navn…  mere


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.