Slagmarker i 1. og 2. Verdenskrig, skyttegrave kirkegårde og Remagen

 • 9. - 15. sep 2019 Jyl/Sjæ | 14. - 20. sep 2020 Jyl/Sjæ
 • Pris: 8.945 | 9.445,-,-
 • Max. deltagerantal: 45
 • Rejseleder: Torsten Granov

Maginotlinjen, Flanderns mudder, Verduns slagmarker, ”The last post” i Ypres, den danske kirkegård i Braine og Notre Dame de Lorette. Førerhovedkvarteret i Margival, Wolfsschlucht.

Rejseleder Torsten Granov

I Flandern i Belgien og ved Verdun stod nogle af 1. Verdenskrigs blodigste slag. Gennem år gik frontlinien næsten på samme sted, og 100.000-vis af mænd faldt på få kvadratkilometer store områder. På turen skal vi se steder, museer og kirkegårde, se landskaberne, hvor kampene fandt sted og måske lidt bedre forstå det ufattelige blodbad, 1. Verdenskrig var.

De engelske tropper befandt sig især på frontens nordvestlige strækning i Flandern, hvor nogle af de værste kampe fandt sted omkring byen Ypres. Vi skal bo de to første nætter i Ypres, der aldrig blev erobret af tyskerne, men blev totalt ødelagt. Omkring byen er der rester af skyttegrave, befæstninger og kirkegårde og museer. Vi ser en del af det. I selve byen findes det bedste museum i Flandern, ”In Flanders field”-museet, det skal vi se, og vi skal begge aftener se og høre, at der bliver blæst ”The last post” ved en ceremoni, der har fundet sted hver dag i Menin Gate siden 1928, kun afbrudt af 2. Verdenskrig.

Fra Ypres kører vi sydpå til Frankrigs største soldaterkirkegård ved Notre-Dame-de Lorette, der også har et spændende museum. Vi ser de rekonstruerede skyttegrave ved Vimy, hvor alle de canadiske divisioner opererede sammen for første gang.

På vejen til Verdun besøger vi den danske kirkegård i Braine, hvor vi skal se det nye monument for de danske faldne i 1. Verdenskrig.

I Verdun skal vi se slagmarken nord for byen, benhuset og museet, der ligger på selve slagmarken, samt et af forterne, der blev kæmpet hårdt om. Verdun er ikke stor, men det er en charmerede fransk by, hvor vi spiser godt på et par lokale restauranter.

Er vejret godt, køber jeg og vor chauffør ind til frokost i det grønne en af dagene.

På vejen fra Verdun besøger vi det største fort i Maginotlinjen. Vi skal køre med et lille, originalt elektrisk tog gennem de lange tuneller, der fører os frem til de underjordiske kanonstillinger, hvor nogle af kanonerne stadig er operationsklare. Det er et utroligt anlæg, som desværre var meget lidt effektivt, da tyskerne angreb i 1940.

På vejen gennem Luxemborg ser vi landets nationale militærmuseum, der er meget interessant. På rejsens sidste dag besøger vi Wewelsburg, stedet, som Himmler mente, skulle være verdens åndelige centrum for SS og nazismen. Borgen er i dag genopbygget,  der findes et særdeles interessant museum og krypten, hvor de øverste SS-officerer med Himmler i spidsen skulle udføre deres mystiske ritualer, kan i dag besøges.

Med venlig hilsen

Torsten Granov


Dato Rejseleder Depositum Pris
09/09/2019 - 15/09/2019 - Slagmarker i 1. og 2. Verdenskrig Jyl/Sjæ Torsten Granov kr. 2000 kr. 8.945,00 Bestil
14/09/2020 - 20/09/2020 - Slagmarker i 1. og 2. Verdenskrig Torsten Granov kr. 2500 kr. 9.445,00 Bestil

I prisen er inkluderet: 

 • Busrejse i moderne langtursbus
 • Overnatning på centraltbeliggende hoteller med bad og toilet på alle værelser. 
 • Morgenmad ifm. overnatninger og middag 4 aftener
 • Entréer til alle de i programmet nævnte museer og samlinger
 • Alle udflugter og arrangementer
 • Alle skatter og afgifter
 • Mappe med kort og andet materiale der udleveres i bussen
 • Historiskkyndig ekspertrejseleder

Tilkøbsmulighed:

Enkeltværelse kr. 1.800,-

En helt igennem perfekt tur!

Var deltager i turen Normandiet D-dag fra den 28. september til den 5. oktober i 2014, iøvrigt første gang jeg rejser med Cultours. Turen oversteg i den grad mine forventninger, der var simpelthen ikke noget at pege fingre af, jeg nævner i flæng: - En meget vidende og sympatisk rejseleder ved navn…  mere


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.