Vietnamkrigen. Ho Chi Minh-stien. Cu Chi-tunnellerne. Hué, Vietnams gamle kejserby.

 • 7. - 20. marts 2020
 • Pris: 29.845,-
 • Max. deltagerantal:
 • Rejseleder: Torsten Granov

Med fly til Hanoi og besøg i de gamle kampområder og det moderne Vietnam.

Ho Chi Minh-stien

Dette er en specielt tilrettelagt rejse med besøg på steder, hvor turister sjældent kommer. Vi ledsages af vietnamesiske eksperter. Rejsen har kun været mulig at tilrettelægge på grund af Torsten Granovs mangeårige samarbejde med museer og institutioner i Vietnam.

Rejsens største oplevelser:

 • Hovedstaden i Fransk Indokina, Hanoi. I dag Vietnams hovedstad, med spor fra kolonitiden og Vietnamkrigene.
 • Det nationale militære museum i Hanoi.
 • Bien Dien Phu – bjergområdet, hvor franskmændene led deres afgørende nederlag i 1954 
 • Kejserbyen Hué, historisk by og skueplads for nogle af de hårdeste kampe under Têt-offensiven i 1968
 • Den demilitariserede Zone, grænsen mellem Syd- og Nordvietnam
 • Tunnellerne ved Vinh og området hvor den amerikanske Khe Sanh-base lå
 • Besøg og korte vandreture på Ho Chi Minh-stien på grænsen mellem Vietnam og Laos
 • Besøg i området nær Danang hvor den største amerikanske base i Vietnam lå.
 • Saigon, Sydvietnams hovedstad i dag. Ho Chi Minh-byen
 • Rundtur i Saigon med besøg på steder, der spillede en rolle under Vietnamkrigen
 • Besøg på Krigsmuseet i Ho Chi Minh-byen med særlig modtagelse.
 • Cu Chi-tunnellerne

I 10 år omtalte USAs medier dagligt Vietnam. Flere millioner amerikanske soldater gjorde tjeneste i dette fjerne sydøstasiatiske land. Den amerikanske krig, som vietnameserne kalder Vietnamkrigen, trak dybe spor i amerikansk politik i årtier og gør det stadig. Denne krig var den sidste i den række af kampe, som vietnamesere i århundreder har udkæmpet mod fremmed indflydelse i landet. Oftest mod den store nabo i nord, Kina, fra 1800-tallet mod kolonimagten Frankrig og til sidst mod USA og dets allierede.

 Men hvordan blev USA, som havde støttet Ho Chi Minh i hans kamp mod japanerne under 2. Verdenskrig, og som støttede selvstændigshedsbevægelser over hele verden, til Vietnams hovedfjende? Og hvordan lykkedes det den vietnamesiske bondehær at besejre verdens største militærmagt?

På rejsen vil vi se på den historiske baggrund, og vi vil besøge museer og monumenter for krigen, men vi vil især opsøge vigtige slagmarker, hvor krigen blev afgjort. Vi skal besøge Hanoi, Dien Bien Phu, Ho Chi Minh-stien, kejserbyen Hué, Grænsen mellem Nord- og Sydvietnam og området nær Danang, hvor den største amerikanske base lå, og vi skal til Ho Chi Minh-byen og se bygninger og steder, der spillede en rolle i krigen. Vi opsøger steder, hvor vi også i dag kan se sporene af de voldsomme kampe.

Overalt møder vi venlige og imødekommende vietnamesere, og vi skal også møde vietnamesiske veteraner. Mens vi rejser rundt i det smukke land, forsøger vi at få et nuanceret billede af krigen, dens begivenheder og konsekvenser.

Under kortet et lille faktuelt kig på nogle af de spændende steder, denne rejse besøger.

Programmet kort:

1. dag: Afrejse Kastrup

2. dag: Ankomst Hanoi. Gåtur i midtbyen. Den Røde Flod.

3. dag: Ho Chi Minhs mausoleum. B-52 bomber midt i Hanoi. Hanois Militære Museum

4. dag: Dien Bien Phu

5. dag: General Giaps hovedkvarter

6. dag: Fra nord til syd. Vietnams gamle kejserby Hué. Viet Cong.

7. dag: Kejserbyen. Kejsergravene. Viet Cong-opmarchområde

8. dag: Den demilitariserede zone, DMZ-grænsen mellem Nord- og Sydvietnam. Tunnelanlægget ved Vinh. Khe Sanh-basen

9. dag: Ho Chi Minh-stien. grænsen til Laos

10. dag: Ho Chi Minh-stien. Danang

11. dag: Ho Chi Minh by.

12. dag: Cu Chi-tunnellerne. Saigon. Saigonfloden

13. dag: Hjemrejse

Se mere under Udførligt program.

 

Rejsens rute

Hanoi

Fra 1976 har Hanoi været hovedstaden i det forenede Vietnam. Byen, der nu har næsten 3 millioner indbyggere, blev grundlagt allerede omkring år 1000 og var hovedstad i 800 år til 1902, da kejserbyen blev flyttet til Huê. Mens franskmændene havde besat landet, var Hanoi i 1902 – 45 administrationscentrum for hele Fransk Indokina. Hanoi er en fantastisk by. Dens fysiske struktur er stort set ikke ændret, og i den gamle bydel er stadig 36 snævre lavsopdelte gader med små sammenbyggede huse.

Efterhånden som byen får status som internationalt økonomisk centrum, bliver forstædernes stråhytter erstattet af moderne byggeri, et arbejde der ikke er uden omkostninger, når bygningsarbejderne med mellemrum støder på ueksploderede bomber fra de amerikanske flyangreb.

Dien-Bien-Phu

I det nordvietnamesiske højland nær grænsen til Laos ligger hovedstaden i provinsen Dien Bien. I 1954 var den strategisk beliggende junglefæstning Dien-Bien-Phu, som de franske fremmedlegionærer havde erobret, centrum for et voldsomt slag med angreb fra Viet Minh, der kom til at vare 57 døgn. Slaget blev et smerteligt nederlag for Frankrig, som havde 8.000 døde og sårede, mens de angribende Viet Minhs tab var omkring 23.000. Dette nederlag medførte at Frankrig kort efter måtte trække sig ud af landet.

I alt menes tabene på fransk side gennem hele krigen at være 75.000, indbefattet vietnamesiske styrker i fransk tjeneste, mens de vietnamesiske tal ikke er kendt. Et skøn nævner mellem en halv og en hel million, hvoraf de fleste var civile.

Hué

I provinsen Hué ligger hovedstaden af samme navn nær kysten ved det Sydkinesiske Hav. Det er en by mættet med historie. Her er citadeller, gravmæler, paladser og templer. Parfumefloden løber igennem det smukke landskab og det er svært at forestille sig stedet som skueplads for et af Vietnamkrigens blodigste slag, têt-offensiven. 31. januar 1968 satte den nordvietnamesiske hær, Viet Cong, mere end 80.000 mand ind i et overraskelsesangreb ind mod de amerikanske og sydvietnamesiske styrker. Byen blev voldsomt beskadiget, og selv om nordvietnameserne i første omgang blev sendt på flugt efter et af de længste og blodigste slag i krigen, vendte de tilbage d. 31. marts 1975. Hué faldt, og efter en måned var krigen slut.

Efter krigen lå Hué i mange år i ruiner, men i de senere år er der sket en omfattende restaurering af de mange smukke historiske bygninger.

Khe Sanh-basen

Den amerikanske Khe Sanh-base blev bygget i 1962 og var i brug til 1975. 21. januar 1968 blev basen, der var bemandet med III Marine Amphipious Force fra det amerikanske marinekorps, angrebet og belejret af de nordvietnamesiske tropper. De bitre kampe stod på til d. 8. april og endte med en taktisk sejr til marineinfanteristerne.

Ho Chi Minh-stien

Ho Chi Minh-stien var et omfattende net af junglestier, som forbandt Nord- og Sydvietnam under Vietnamkrigen. Der var tale om et forgrenet net af forsyningsruter, svært fremkommeligt og kun muligt at færdes ad til fods eller måske på cykel eller med fragtdyr. Stisystemet var væsentligt til fragt af forsyninger som fx våben og mad.

Tunnelanlægget ved Vinh

Tæt ved den 17. breddegrad lå landsbyen Vinh Moc. Dens strategiske beliggenhed betød at beboerne i landsbyen skulle flytte for ikke at blive ramt under amerikanernes mange bombetogter mod nordvietnameserne. Det endte med, at man efter flere års arbejde flyttede hele landsbyen ned under jorden, et arbejde der stod på fra 1966 – 71. Det var et komplekst minisamfund i 15 – 30 meters dybde under jorden fordelt i et system på omkring 2 km. Dimensionerne i tunnelsystemet er ikke vestlig standard. Der er lavt til loftet.

 

Saigon

Saigon, eller nu Ho Chi Minh City, var i det daværende Khmerrige en lille handelsby. Tidligt i 1600-tallet blev området og byen erobret af Vietnam og i 1859 af Frankrig. Herefter, fra 1862, fik byen navnet Saigon og blev hovedstad i den franske koloni Cochinkina. I den franske kolonitid gennemgik området og byen en stor udvikling. Der var forarbejdning og handel med ris, produktion af gummi og generel udbygning af minedriften.

Saigon var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 – 1976.

Rent arkitektonisk har Frankrig sat sit tydelige præg på den smukke by. Det legendariske postkontor er tegnet af ingen ringere end Gustave Eiffel, Saigon har sin egen Notre Dame-kirke og et operahus inspireret af Petit Palais i Paris, for at nævne et par eksempler.

Under Vietnamkrigen, eller ”Den amerikanske Krig”, som vietnameserne kalder den, passerede omkring 2 mio. amerikanske soldater gennem byen undervejs til og fra kampzonerne, hvilket indebar en væsentlig forøget serviceindustri og en voksende kriminalitet. I denne periode blev også den amerikanske indflydelse på arkitekturen synlig, hvilket bl.a. ses på det pompøse Genforeningspalads.

I 1976 skiftedes navnet på den daværende hovedstad til Ho Chi Minh City, og byens mistede sin hovedstadsstatus til Hanoi, som en naturlig følge af Vietnams samling. Den har nu mellem 8 og 9 mio. indbyggere.

Besøget alene i Saigon er en helt fantastisk historie, som du tager med dig videre.  

 

Dato Rejseleder Depositum Pris
07/03/2020 - 20/03/2020 - Vietnamkrigen Torsten Granov kr. 5000 kr. 29.845,00 Bestil

I prisen er inkluderet:

 • Flyrejse Kastrup - Hanoi og Ho Chi Minh-byen - Kastrup
 • Flyrejse Hanoi - Dien Bien Phu, Dien Bien Phu - Hué og Danang - Ho chi Minh-byen
 • Al øvrig transport i henhold til programmet
 • Overnatning på gode centralt beliggende hoteller med bad og toilet på alle værelser
 • Helpension - dvs. alle måltider. Én middag og to frokoster ikke inkluderet.
 • Entréer til alle de i programmet nævnte museer og samlinger
 • Alle udflugter og arrangementer
 • Alle skatter og afgifter
 • Historiskkyndig ekspertrejseleder
 • Vietnamesiske eksperter og guider

Tilkøbsmuligheder:

Enkeltværelse kr. 2.400,-


Kurven er tom.
Cultours Rejseekspert
Vil du høre mere om ?

Ring eller skriv en mail til os så besvarer vi dine spørgsmål:

86 10 86 05
E-mail: rejser@cultours.dk

Se alle
Kundeudtalelser

Afventer kundeudtalelser

Cultours Kataloger
Cultours Kataloger

Bestil vores kataloger. Mere info

Genveje

Aktuelt fra Cultours
 • Normandiet D-dag
  Normandiet D-dag

  Militærhistorisk klassiker.

 • Rejser 2019

  Kataloger for 2019 kan læses/downloades/bestilles her. Alle rejser bliver løbende lagt på hjemmesiden.

 • Rejsekalender

  Hold øje med såvel rejser som arrangementer. Vi har et begrænset antal pladser.

 • Facebook

  Her kan du stille spørgsmål til rejselederen, diskutere og udveksle billeder med andre rejsedeltagere m.m.