Den Røde Brænding - Danske beretninger fra D-dag og invasionen i Normandiet 1944

Af:  Jakob Tøtrup Kjærsgaard

Den Røde Brænding er en unik fortælling om de danskere, der kæmpede på d-dag og i invasionen i Normandiet 1944. De var repræsenteret ved alle fem landgangsstrande og indgik i både flåde, hær og luftvåben. Bogen er rigt illustreret og indeholder mange fotos og oversigtskort. Bogen er skrevet af Jakob Tøtrup Kjærsgaard, som er en del af Cultours, og som desuden har arbejdet ved Utah Beach Museum i Normandiet.

Anmeldelse af “Den Røde Brænding – Danske beretninger fra D-dag og invasionen i Normandiet 1944” i Historie Online, den 29. Maj 2019

Overalt står bogen instruktiv, spændende og stærk i sin fremstilling. Hertil kommer, at kampene på de engelske og canadiske landgangssteder Gold, Juno og Sword hidtil ofte er sparsomt beskrevet i danske udgivelser. Det rådes der fint bod på her. På samme måde understreger bogen et andet knap så velbeskrevet element. Nemlig den kendsgerning, at sejren langt fra var vundet ved blot at komme i land. Invasionen blev nemlig først endelig afgjort i ugerne derefter i et decideret og langt blodigere opslidningsslag mod veltrænede ofte taktisk overlegne elitedivisioner fra Waffen-SS. Også den danske deltagelse her er fint beskrevet. Til sidst nogle ord om bogens layout, som overalt understøtter atmosfæren og fremstår indbydende med kort og fotos af åsteder, skibe, fly og aktører. På alle punkter har forfatteren ydet et fint og instruktivt stykke arbejde.

Køb bogen hos forlaget Turbine her

Ikke på lager

DKK 300

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!