REJS MED EKSPERTERNE

På katastrofens rand - Danmark og De Slesvigske Krige 1848-50 og 1864

Joakim Skovgaards afstemningsplakat med tekst fra Henrik Pontoppidans digt (1920)

Tid & Sted: 

Dato: Lørdag d. 28. oktober 2023

Tidspunkt: Kl. 10:15 – 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 390,-

Ved cand.mag. Martin Cleemann Rasmussen, Forsvarsakademiet og DIS

I løbet af denne lørdag belyses både den politiske og militære baggrund og forløbet af De Slesvigske Krige.

Forelæsningerne omhandler tiden før, under og efter krigene, de ledende personer og betydningen af krigene for eftertidens Danmark – herunder en kritisk debat om den nationale erindring, genforeningen i 1920 og den klassiske fortælling om tysk og dansk som De Slesvigske Krige stadig er en del af i dag.

Endeligt fortælles der også om besøg på Dybbøl, Als og de andre slagmarker i dag.

KØB BILLET DIREKTE HOS FOLKEUNIVERSITETET KØBENHAVN

FOREDRAG

DATO

Rejseleder

Pris

Ingen arrangementer

DIN FOREDRAGSHOLDER

Martin Cleemann Rasmussen

Martin Cleemann Rasmussen

Martin er cand. mag. i Russisk og Historie med speciale i krigshistorie. Han taler flydende russisk og har boet flere år i Rusland og Ukraine og har igennem mange år arbejdet med netop Rusland som helhed og landets spændende krigshistorie i særdeleshed. Martin er medlem af Dansk Militærhistorisk Kommission og er tilknyttet Hærens Officersskole og Forsvarsakademiet og DIS som ekstern lektor. Han har gennem mange år holdt foredrag og undervist på Hærens Officersskole om bl.a. D-dag og kampene i Italien, og han er anmelder og forfatter til artikler i flere medier også i officersskolens udgivelser, fx til jubilæumsbogen.

Martin Cleemann Rasmussen er desuden medforfatter til en meget anerkendt, gymnasiehenvendt ”Danmarkshistorie”. Martin har været tilknyttet Cultours siden 2004. Han er en medrivende foredragsholder og han har været rejseleder på utallige rejser verden over.

Martin er tilknyttet FAK og er medforfatter til bl.a. Lindhardt og Ringhofs Danmarkshistorie. Han har solid erfaring som rejseleder på mange rejser bl.a. med Den Transsibiriske Jernbane og som historisk og militærhistorisk foredragsholder.

KØB BILLET DIREKTE HOS FOLKEUNIVERSITETET KØBENHAVN

FOREDRAG

DATO

Rejseleder

Pris

Ingen arrangementer