BOOK DIN REJSE NU OG FÅ OP TIL 1.000 KR. I RABAT: Rabatten er fratrukket på de enkelte afgange. Der åbnes løbende for nye afgange pt.
REJS MED EKSPERTERNE

MILITÆRHISTORISKE REJSER MED EKSPERTREJSELEDERE

Militærhistoriske rejser er andet og mere end kampvogne og våben. Med områdets dygtigste danske ekspertrejseledere kommer vi helt tæt på historien, baggrunden, hverdagen, vilkårene og menneskene. Vores militærhistoriske rejser er for alle!

ForsideBilledD-dag2

Normandiet D-dag

Alle 5 invasionsstrande, Dunkerque, Dieppe, Omaha, Bayeux, Ste. Mère Église, Arnhem.
28. apr 24 -
5. maj 24
7. jul 24 -
13. jul 24
11. aug 24 -
17. aug 24
1. sep 24 -
7. sep 24
15. sep 24 -
22. sep 24
Fra 10.895
Michael Jørgensen, major Poul Grooss, kommandør Martin Cleemann Rasmussen, cand.mag. Niels Klingenberg Vistisen, cand.mag. og forfatter Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Alle invasionsstrandene, Utah, Omaha, Sword, Juno og Gold, besøges på denne busrejse, du er i Dunkerque, Bayeux, Ste. Mére-Eglise, Falaise og Arnhem og står på stranden ved Colleville-Sur-Mer. Ekspertrejselederne fortæller og viser videoer og film i bussen. Du ser de mest spændende museer og steder, hvor kampene foregik.

Pearl Harbor

Pearl Harbor og Washington

Med mulighed for forlængelse til Japan
28. nov 24 -
10. dec 24
47.845
Poul Grooss, kommandør Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Med mulighed for forlængelse til Japan. Da Japan d. 7. december 1941 angreb Pearl Harbor, betød det samtidig USA´s indtræden i 2. Verdenskrig. Denne rejse bringer dig til de steder, katastroferne skete, og beslutningerne blev taget.

Berlin-1.jpg

Berlin 1933 – 1945 – fra triumf til tragedie

Det tredjes riges storhed og undergang
5. okt 23 -
8. okt 23
4. okt 24 -
7. okt 24
5.445
Peter Præstgaard, cand.mag. Poul Grooss, kommandør

Berlin før, under og efter nazismen, kommandobunkerne, Hitlers og DDR's Berlin, Stauffenberg og Bendlerblock, Wannsee, Plötzensee og Sachsenhausen.

Indgangen til Auschwitz

Polen 1939 – 1945

Krigsforbrydelser, udryddelseslejre, underjordiske kæmpeanlæg og uløste gåder
1. sep 24 -
7. sep 24
9.985
Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Historiens største slagtehus og nazisternes port og bolværk mod øst. Fra krigens største bunkeranlæg ”Riese” og området, hvor Guldtoget (måske) er. Auschwitz og Krakow, Generalguvernementets hovedstad og Hans Franks residens, Schindlers fabrik, museer og Ostwall, tyskernes forsvarslinje mod Polen bygget samtidigt med Siegfriedlinjen mod Frankrig.

Hitler

Nazismens Rødder

Nürnberg, München, Berchtesgaden med Ørnereden
7. jul 24 -
13. jul 24
10.945
Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Denne rejse til det fantastisk smukke Sydtyskland, til bjergområdet tæt ved grænsen til Østrig, til Obersalzberg, til Ørnereden og til de to vigtige store byer, München og Nürnberg, er en rejse tilbage til det sted, hvor 2. Verdenskrig egentlig startede.

Tysk soldat

Belgiens og Nordfrankrigs slagmarker fra 1. og 2. Verdenskrig

Flandern, Ypres, Nordfrankrig, Reims, Verdun, Maginotlinjen.
11. aug 24 -
17. aug 24
10.985
Torsten Granov, cand.mag. og direktør

De enorme mængder faldne og sårede i 1. Verdenskrig havde afgørende indflydelse på mellemkrigstiden og på 2. Verdenskrig. Nogle historikere mener, at de to verdenskrige er den samme krig med 21 års våbenhvile. På denne rejse besøger vi nogle af de mest berømte steder fra 1. og 2. Verdenskrig.

Winston Churchill

England 1940 – 1944

Fra Duxford og Bletchley Park til Dover Castle
19. aug 24 -
24. aug 24
14.985
Niels Klingenberg Vistisen, cand.mag. og forfatter Poul Grooss, kommandør

Det er en historisk tur fra mandag til lørdag om Den anden Verdenskrig. Hovedvægten er selvfølgelig lagt på ”Battle of Britain” og ”Invasionen i Normandiet”, men vi kommer meget godt rundt i historien fra grækernes første møde med de hvide klinter ved Dover for flere tusinde år siden, over romerne, vikingerne, Den spanske Armada, Napoleon, Det britiske Imperium under dronning Victoria og meget andet.

Tiger kampvogn Rom

Kampene i Italien - Mussolinis Rom

Monte Cassino og kampen om Italien
6. okt 24 -
12. okt 24
14.985
Martin Cleemann Rasmussen, cand.mag.

Gustavlinjen og Organisation Todt, Anzio og Salerno, det antikke Rom, slaget ved klosteret Monte Cassino, Mussolinis E. U. R.-projekt, fangenskab og dramatiske befrielse.

Olympiaden i 1936

Berlin fra nazisme til DDR

Fra nazihovedstad til delt by
27. sep 23 -
1. okt 23
6.985
Peter Præstgaard, cand.mag.

Der findes stadig mange spor af det 3. Riges bygninger i Berlin. Vi skal besøge Den Olympiske Landsby fra 1936, Det Olympiske Stadion, underjordiske beskyttelsesrum, den afspærrede ø, hvor Göring, Speer, Keitel og Goebbels havde deres villaer. SS-Siedlung, et kvarter med ca. 800 boliger til SS-ansatte. Vi skal også se et stykke af muren og besøge det berygtede afhøringscenter, Hohenschönhausen og Stasihovedkvarteret fra DDR-tiden.

ardenneroffensiven

Ardenneroffensiven

Hitlers sidste desperate forsøg
27. sep 23 -
1. okt 23
29. maj 24 -
2. jun 24
29. maj 24 -
2. jun 24
7.585
Michael Jørgensen, major

Tysklands sidste store modoffensiv i efteråret 1944, kampgruppe Peipers rute, imponerende Ordensburg Vogelsang, Malmedy og nedskydningen af amerikanske krigsfanger, ”Band of Brothers´” skyttehuller ved Foy, Pattons grav og ubådsbunkeren Valentin.

Dora Mittelbau

Hitlers underjordiske raketfabrikker

V1, V2 og Den Kolde Krig
5. okt 23 -
8. okt 23
29. maj 24 -
2. jun 24
25. sep 24 -
29. sep 24
6.985
Peter Præstgaard, cand.mag.

Underjordiske raketproduktionsanlæg for V1 og V2, Wewelsburg, Dora-Mittelbau, uddannelsesakademi for unge naziledere, Panzermuseum Munster og Den Kolde Krig.

Narvik Havn

Narvik

Tyskernes angreb 9. april og kampene i foråret 1940
20. aug 24 -
25. aug 24
14.985
Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Narvik under tysk besættelse - 6 dage med fly, bus og tog.

Erobringen af Narvik var et vigtigt element i forberedelsen til overfaldet på Danmark og Norge i 1940. Planlægningen og gennemførelsen af angrebet på Narvik var meget dristig. På trods af den første succes, var det en dyrt købt sejr. Angrebet på Norge den 9. april 1940 kostede tyskerne en tredjedel af deres flåde.

 

KOMMER I 2024 ELLER SENERE

Kontakt os på mail rejser@cultours.dk eller telefon 86 10 86 05 ved interesse eller spørgsmål.

Adolf Hitler i Wien

Hitlers Wien og Østrig under nazismen 1938-1945

Førerkult, forbrydelse, fortrængning
Ingen datoer fundet
9.845
Martin Cleemann Rasmussen, cand.mag.

Vi stiller skarpt på ”Ostmark” – det nazistiske Østrig i dets dybde, bredde og sammenhæng. Fra det østrigske kejserriges dominans og storhed til dets ydmygende nederlag i 1. Verdenskrig, fra politisk kaos i mellemkrigstiden over ”Anschluss” i 1938 til Førerkult og nazistisk diktatur. Fra europæisk højkultur til jødeforfølgelser, koncentrationslejre og blodige gadekampe mod Den Røde Hær. Fra forblændelse, hen over benægtelse til fortrængning af fortidens forbrydelse.

GUERNSEY OG JERSEY

Guernsey og Jersey under tysk besættelse 1940-1945

Rejsen er arrangeret i samarbejde med organisationen Festung Guernsey på Guernsey
Ingen datoer fundet
17.885
Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Kanaløerne var den eneste del af det engelske rige, der var besat af tyskerne under 2. Verdenskrig. Vi rejser tilbage i tiden og ser nogle af de mange spor, der er tilbage fra dengang.

Malta under 2. verdenskrig

Malta under 2. Verdenskrig

Ét af de mest bombede steder under krigen
Ingen datoer fundet
10.845
Niels Klingenberg Vistisen, cand.mag. og forfatter

Under 2. Verdenskrig spillede den lille middelhavsø Malta en nøglerolle i briternes kamp mod Italien og Tyskland. Som et permanent hangarskib midt mellem Sicilien og Nordafrika, og dermed midt på forsyningsruten til Rommels Afrikakorps, blev Malta udsat for over 3.000 luftangreb på to år og skrev sig dermed ind i historien som et af de mest bombede steder under krigen.

Militærhistorisk rejser til Østprøjsen

Østprøjsen

Ulveskansen. Ridder- og SS-borgen Marienburg. Danzig/Gdansk.
Ingen datoer fundet
9.885
Poul Grooss, kommandør

Vi besøger Westerplatte, hvor 2. Verdenskrig begyndte, Hitlers hovedkvarter, Wolfsschanze, hvor attentatet fandt sted 20. juli 1944. Danzig, ridder- og SS-borgen Marienburg, Peenemünde og V1- og V2-forsøgsområdet.

Spændende historisk rejse med Cultours

I Rommels fodspor

Atlantvolden i Nordjylland
Ingen datoer fundet
3.945
Peter Præstgaard, cand.mag.

Denne spændende rejse foretages i samarbejde med Museumscenter Hanstholm, Bunkermuseet Hirtshals, Kystmuseet og herunder Bangsbo Fort.

Broen ved Arnhem

Operation Market Garden

Broen ved Arnhem
Ingen datoer fundet
7.735
Niels Klingenberg Vistisen, cand.mag. og forfatter

Market Garden var feltmarskal Montgomerys prestigeoperation - og den mislykkedes næsten totalt. Kom tæt på de steder, det gik galt, og få forklaringen på hvorfor.

Østrig-ugrisk infanteri

Isonzofronten 1915 – 1918

Med fly til og fra Venedig
Ingen datoer fundet
11.985
Torsten Granov, cand.mag. og direktør

De hårdeste og mest blodige og meningsløse kampe i 1. Verdenskrig. De bedst bevarede slagmarker med skyttegrave og stillinger. Her vandt Rommel Tysklands højeste militære orden og her var Hemmingway ambulancefører og samlede stof til sin første roman ”Farvel til våbnene”. Vi besøger stederne og museer og monumenter.

Panorama Museet

Stalingrad og Moskva

Skæbnekampene ved Østfronten
Ingen datoer fundet
17.485
Martin Cleemann Rasmussen, cand.mag.

Vi besøger Kreml, De væbnede styrker museum og monumenter i Moskva. I Stalingrad Røde Oktober Fabrikken, Museet, de vigtigste kamppladser i og omkring byen. Paulus hovedkvarter, og den tyske og russiske kirkegård.

Fabriksarbejdere

Den finske vinterkrig

og Leningrads belejring
Ingen datoer fundet
9.885
Poul Grooss, kommandør

Denne militærhistoriske rejse vil bringe dig til de steder rundt om Den Finske Bugt, hvor nogle af de mest kendte kampe fandt sted fra 1939-1944. Danskere var engageret som frivillige i kampene i Finland og som Waffen SS-frivillige i de hårde kampe ved Narva.

H2 overskrift

Cotton candy bear claw candy donut caramels jelly-o tiramisu. Pie dessert gummies sugar plum biscuit macaroon pastry cheesecake halvah. Powder halvah cookie gummi bears cookie.

Jelly marshmallow sesame snaps brownie carrot cake tiramisu topping. Chupa chups bear claw brownie biscuit pastry brownie cookie. Biscuit sugar plum biscuit croissant marzipan gingerbread lollipop tiramisu chocolate cake. Powder gummies chocolate bar gummies pudding jelly jujubes.

Bonbon cake cake macaroon jelly-o. Sweet roll jujubes bonbon caramels soufflé lollipop marzipan. Donut sweet roll gingerbread cake tart icing.

Wafer croissant muffin danish pudding gingerbread soufflé jelly beans. Bear claw gummies jelly beans jelly beans jujubes cotton candy pastry chocolate cake donut. Sweet roll halvah liquorice dessert pie apple pie. Chocolate marzipan jujubes wafer cotton candy.

Carrot cake gummi bears bonbon oat cake gummies. Ice cream dessert tootsie roll marshmallow topping jelly beans cake. Macaroon muffin liquorice dessert muffin tart pie.

Cake tiramisu carrot cake ice cream caramels croissant. Bonbon topping lollipop jujubes sweet chupa chups sweet lemon drops ice cream. Cheesecake chocolate gingerbread danish halvah sesame snaps. Powder pudding cake pastry caramels.

Topping marzipan carrot cake chocolate bonbon danish fruitcake cotton candy lemon drops. Jelly-o powder liquorice sesame snaps jelly. Liquorice lemon drops cake jelly beans powder donut. Cookie cotton candy marzipan sesame snaps dragée candy.

Marshmallow jelly beans tart marshmallow biscuit tiramisu. Dessert candy pastry sesame snaps ice cream cookie dessert brownie. Halvah wafer lemon drops ice cream topping. Apple pie fruitcake dessert chocolate bar sesame snaps brownie lemon drops liquorice.

Biscuit sweet roll sweet sugar plum sweet roll. Chupa chups pastry biscuit candy canes sugar plum jelly topping dragée. Jelly apple pie marshmallow dessert gummies bonbon dragée chocolate bar.

Jujubes pastry marzipan jelly beans tiramisu. Halvah cookie tootsie roll carrot cake gingerbread dessert. Chocolate cupcake soufflé tiramisu candy canes powder sweet roll sweet dragée.

Rejsekatalog militærhistoriske rejser

Rejs med tilbage i historien. Download eller bestil kataloget nedenfor.

Få tilsendt kataloget med post eller på mail