BOOK DIN REJSE NU OG FÅ OP TIL 1.000 KR. I RABAT: Rabatten er fratrukket på de enkelte afgange. Der åbnes løbende for nye afgange pt.
REJS MED EKSPERTERNE

KULTURREJSER EUROPA

Cultours tilbyder oplevelser rundt i hele verden, og ikke mindst elsker vi at rejse i Europa. Lille, store Europa, der rummer så mange fantastiske fortællinger. Vi går på opdagelse i den lokale kultur, dykker ned i natur, historie, litteratur og arkitektur på rejser, der går nord- og sydpå.

Alle vores rejseledere er danske

De er højt uddannede og meget engagerede, og de har særlig indsigt og interesse i netop deres rejse, og de er hver især eksperter inden for deres område. Rejselederne bor de samme steder som jer, og da de er med på alle ture og udflugter, øser de med fornøjelse undervejs af deres store viden. De er særdeles velforberedte og brænder for at svare på alle de spørgsmål, der måtte komme og sætter pris på en god dialog. På hele turen arbejder de for, at alle kommer hjem med nogle fantastiske oplevelser!

auberhjem.jpg

Højskole i Provence

På Auberge des Sequins
24. sep 23 -
30. sep 23
1. okt 23 -
10. okt 23
26. maj 24 -
2. jun 24
22. sep 24 -
29. sep 24
13.445
Jesper Tang, mag.art. Torsten Granov, cand.mag. og direktør

På denne højskolerejse tager vi til Luberon bjergene og nyder det lune vejr, den smukke natur og de smukke landskaber. Vi bliver klogere på Provence, kulturen, det provençalske køkken og historien.

Pompeji og Herkulanum

Pompeji og Herkulanum

Vulkanen Vesuv og romerske ruinbyer
23. sep 24 -
28. sep 24
14.845
Kathrine G. Bjerregaard, cand.mag. og forfatter

Kom med på en rejse til et fantastisk arkæologisk og geologisk skatkammer med den mægtige vulkan Vesuv som centralt omdrejningspunkt. Vi går i romernes fodspor, besøger deres huse og får et sjældent indblik i den romerske hverdag i Pompeji og Herkulanum for 2.000 år siden.

Sensommerrejse til Gotland

Forunderlige Gotland og Øland

Sensommerrejse
13. aug 24 -
18. aug 24
9.895
Kathrine G. Bjerregaard, cand.mag. og forfatter

Du kommer rundt på hele Gotland, fra Hoburgsgubben i syd til Langhammer i nord, fra Visby i vest til Ljugarn og Katthramsvik i øst.

Colosseum, Rom

Rom

En kulturrejse i hælene på de danske guldalderkunstnere i Italien
Ingen datoer fundet
9.985
Kathrine G. Bjerregaard, cand.mag. og forfatter

På denne rejse til Rom følger vi i hælene på de danske guldalderkunstnere. Vi besøger de steder, hvor de boede og hang ud, og vi ser de samme seværdigheder, som de også beundrede, og endelig siger vi farvel til nogle af de mange kunstnere og eventyrere, som fandt deres sidste hvilested i den evige stad på den protestantiske kirkegård, som siges at være en af verdens smukkeste.

Gotland midsommer

Gotland Midsommerrejse

Svensk midsommar i historiske Visby
17. jun 24 -
23. jun 24
10.545
Kathrine G. Bjerregaard, cand.mag. og forfatter

Kom med på en rejse tilbage i tiden, til en ø, som byder på enestående natur, rige fortidsfund og en stor bid af Danmarkshistorien. På den svenske ø Gotland, som var en del af den danske konges riger fra Valdemar Atterdag til Christian 4., er der højt til himlen, langt mellem byer og flere får end ind-byggere! Her holdes traditioner i hævd og den vigtigste af dem alle er “Midsommar”.

KOMMER I 2024 ELLER SENERE

Kontakt os på mail rejser@cultours.dk eller telefon 86 10 86 05 ved interesse eller spørgsmål.

Det nye Marseille

Marseille

Provence' oversete hovedstad
Ingen datoer fundet
6.985
Jesper Tang, mag.art.

Frankrigs næststørste by, porten til Provence og beliggende lige ned til det smukke Middelhav. Tag med på en lang weekend mættet med indtryk og oplevelser i Sydfrankrigs lune efterår, og få både den gamle og den nye historie med hjem.

Gotland Juletur

Jul på Gotland

Europas hyggeligste julemarked
Ingen datoer fundet
6.345
Kathrine G. Bjerregaard, cand.mag. og forfatter

Flyrejse med afgang fra Aarhus og København. Visby er Gotlands største by og den er noget helt særligt især i julemåneden. Tag med til et af Europas hyggeligste julemarkeder midt i den gamle middelalderby.

Fröjel Kyrka

Kunst og kirker på Gotland

Fokus på Gotlands kirker og kunstnere
Ingen datoer fundet
9.195
Kathrine G. Bjerregaard, cand.mag. og forfatter

På denne ekstraordinære gotlandsrejse har vi fokus på Gotlands mange kirker fra middelalderen og de mange internationale kunstnere som har bosat sig på øen gennem tiderne.

Loppemarked i Paris

Paris' loppemarkeder

Tag med til loppemarked i Paris og få dine indkøb med hjem
Ingen datoer fundet
6.475
Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Har du ærgret dig over, at der ikke er plads til større indkøb på loppemarkeder i familiebilen eller i flyet? Så tag med os, og få de spændende ting transporteret hjem i Cultours’ lastbil - direkte fra loppemarkederne og til din hjemby.

Huleklostret i Kiev

Kiev med udflugt til Tjernobyl

Imponerende kirker og klostre side om side med kommunistiske monumenter
Ingen datoer fundet
10.445
Allan Have Larsen, cand.mag.

På denne rejse er fokus på Ukraines dramatiske historie i det 20. århundrede. Vi besøger også Pripjat og det forladte atomkraftværk i Tjernobyl.

Busrejsen

De fleste af vores kulturrejser i Europa foregår med bus, og det giver mange fordele: 

  • Med en busrejse har deltagerne mulighed for påstigning i en lang række byer i Danmark.
  • Man undgår at skulle igennem lufthavne
  • Turen foregår i et roligere tempo, der giver plads til eftertanke og bearbejdelse af de mange indtryk på rejsen.

 

De bedste kulturrejser til Europa finder du hos Cultours!

Mellem de forskellige destinationer og seværdigheder gør vores rejseledere meget for at forberede rejsedeltagerne grundigt på historien bag de steder, der skal besøges. Det giver det brede overblik og en større forståelse for sammenhængen, uanset om det drejer sig om arkitektur, natur, kultur eller historie. På bussen introduceres også til seværdigheder eller museer, der skal besøges, så deltagerne er parat til at vælge det allervigtigste og har fået udpeget hvilke dele af dette specifikke sted, der er særligt relevante.

Rejs f.eks. med os til forunderlige Gotland! Oplev den gamle danske, nu svenske, ø midt i Østersøen med den helt fantastiske natur, kultur og historie. Vi har afgange sommer, efterår og ved juletid, og hver årstids Gotlandsrejse har sin helt egen charme.

Hvis det i højere grad er varmen, der trækker, har vi kulturrejser til Frankrig og Italien.

Fantastiske Italien med de helt utrolige historier om Vesuv, om unge, gamle, rige og fattige romernes hverdag og skæbne i Pompeji og Herkulanum for 2000 år siden. Og på rejsen til Rom mærker du historiens vingesus, når du følger i de danske guldalderkunstneres fodspor og får Roms største seværdigheder sat i et nyt perspektiv.

Vores helt unikke højskolerejse til Luberonbjergene i franske Provence er noget ganske særligt. Her kan du lade roen sænke sig, for her går kultur, historie og det provençalske køkken op i en helt enestående højere helhed. Alternativt er der rejser til den gamle kulturhovedstad Marseille lige ud til Middelhavet. Eller man kan lade sit handelsgen få lov at boltre sig på rejsen til Paris, hvor vi skal besøge tre af byens største og smukkeste loppemarkeder.

Cultours vifte af kulturrejser til Europa er bred, og alle rejser har et meget større indhold, end det kan beskrives her. Det skal opleves!

Kulturrejser i Europa med bus eller fly og danske ekspertrejseledere

Flere af vores kulturrejser i Europa foregår med bus rundt til de forskellige destinationer og seværdigheder. Vores rejseledere gør en dyd ud af at forberede rejsedeltagerne grundigt på historien bag de steder vi besøger, så i får det brede overblik, og en større forståelse af alt der skete dengang. På bussen introduceres også museer, der skal besøges, så deltagerne er klar over hvad er der er det allervigtigste og hvilke dele af museet, der er særligt relevante.

Med en busrejse har deltagerne mulighed for påstigning i en lang række byer i Danmark. Man undgår at skulle igennem lufthavne, og kan tage turen i et roligt tempo, der giver plads til eftertanke og bearbejdelse af de indtryk i vil få på rejsen.

Alle vores kulturrejser er med danske, veluddannede og engagerede rejseledere, der hver især er eksperter inden for deres område. Rejselederne bor de samme steder som jer, og er med på alle ture og udflugter. De er velforberedte, og kan svare på alle de spørgsmål i måtte brænde inde med. De vil gøre alt for at sørge for, at i får nogle fantastiske oplevelser med hjem i kufferten!

Er du interesseret i kulturrejser til Italien eller Frankrig? Vi har et stort udvalg af rejser med kulturelt, historisk og militærhistorisk indhold. Vi rejser i små grupper, så du får det maksimale ud af din tur med Cultours.