REJS MED EKSPERTERNE

Hitler og Stalin - Østfrontens diktatorer

Tid & Sted: 

Dato: Lørdag d. 30. september 2023

Tidspunkt: Kl. 10:15 – 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 390,-

Ved cand.mag. Martin Cleemann Rasmussen, Forsvarsakademiet og DIS

I løbet af denne lørdag vil vi belyse Hitler og Stalin, årsagerne til deres magt og deres rolle under krigen på Østfronten. Krigen i øst kostede mere end 35 millioner mennesker livet og medførte ufattelige menneskelige lidelser for både soldater og civilbefolkning på begge sider. Krigen ændrede Europas grænser, og sporene efter krigen præger på mange måder det Europa, som vi kender i dag – herunder også Ruslands magtstrukturer og nuværende krig mod Ukraine.

Vi vil gennemgå baggrunden for krigen i øst, høre om de store, skæbnesvangre slag ved bl.a. Moskva og Stalingrad, om de tyske og sovjetiske forbrydelser imod civilbefolkningen, krigsfangernes skæbne og Stalin og Hitlers roller. Hvad var det for en krig, som de to totalitære regimer førte? Hvordan oplevedes krigen af den almindelige soldat og af den tyske og sovjetiske civile langt fra fronten? Ikke mindst vil vi også komme ind på, hvorledes 2. Verdenskrig bruges af Putin-regimet i dag som historisk legitimering af egen magt og for landets nuværende krig i Ukraine.

KØB BILLET DIREKTE HOS FOLKEUNIVERSITETET KØBENHAVN

FOREDRAG

DATO

Rejseleder

Pris

Ingen arrangementer

DIN FOREDRAGSHOLDER

Martin Cleemann Rasmussen

Martin Cleemann Rasmussen

Martin er cand. mag. i Russisk og Historie med speciale i krigshistorie. Han taler flydende russisk og har boet flere år i Rusland og Ukraine og har igennem mange år arbejdet med netop Rusland som helhed og landets spændende krigshistorie i særdeleshed. Martin er medlem af Dansk Militærhistorisk Kommission og er tilknyttet Hærens Officersskole og Forsvarsakademiet og DIS som ekstern lektor. Han har gennem mange år holdt foredrag og undervist på Hærens Officersskole om bl.a. D-dag og kampene i Italien, og han er anmelder og forfatter til artikler i flere medier også i officersskolens udgivelser, fx til jubilæumsbogen.

Martin Cleemann Rasmussen er desuden medforfatter til en meget anerkendt, gymnasiehenvendt ”Danmarkshistorie”. Martin har været tilknyttet Cultours siden 2004. Han er en medrivende foredragsholder og han har været rejseleder på utallige rejser verden over.

Martin er tilknyttet FAK og er medforfatter til bl.a. Lindhardt og Ringhofs Danmarkshistorie. Han har solid erfaring som rejseleder på mange rejser bl.a. med Den Transsibiriske Jernbane og som historisk og militærhistorisk foredragsholder.

KØB BILLET DIREKTE HOS FOLKEUNIVERSITETET KØBENHAVN

FOREDRAG

DATO

Rejseleder

Pris

Ingen arrangementer