REJS MED EKSPERTERNE

Under fremmed muld

Tid & Sted: 

Dato: 27.09.2023,

Tid: kl. 19:00

Sted: AOF Thisted, AOF Nordjylland, Plantagehuset, Plantagevej 18, 7700 Thisted

Pris: Kr. 90,-

Ved Niels Klingenberg Vistisen: Chefkonsulent i Forsvaret, arbejder med efterretningstjeneste, udsendt til Afghanistan som bl.a. politisk rådgiver for en afghansk distriktsguvernør, forfatter m.m.

Under fremmed Muld fortæller historien om to danskere, John Andreasen og Niels Wiesneck, der begge meldte sig frivilligt til den canadiske hær. Uden på noget tidspunkt at kende til hinandens eksistens kom de til at kæmpe parallelt med hinanden i offensiven mod Hitlers styrker i blodige kampe fra efter landgangen i Normandiet 1944 til maj 1945. Begge skrev de dagbøger og notater om deres oplevelser. Dagbøgerne er unikke og med udgangspunkt i dem samt fotos, krigserindringer, officielle militær-dokumenter og fysiske genstande i form af tysk krigsbytte, vil Niels Klingenberg Visitisen gøre de to danske soldaters beretninger levende og nærværende.

Sjældent er så barske og virkelige beretninger og dagbogsoptegnelser set, som det materiale der findes i forbindelse med denne historie. Vi nærmest føres med ud i skyttegravene og vi oplever to mænd af “kød og blod”. Hjemvendt til Danmark hører vi også om de to soldaters eftervirkninger og dybe spor, som krigen har plantet i dem.

KØB BILLET DIREKTE HOS AOF Thisted

FOREDRAG

DATO

Rejseleder

Pris

Ingen arrangementer

DIN FOREDRAGSHOLDER

Niels Klingenberg Vistisen

Niels Klingenberg Vistisen

Niels Klingenberg Vistisen er Cultours’ ekspert i Krigen på Vestfronten og guide på turen ”Normandiet D-dag”.

Niels er uddannet Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet (2007), og det kombineret med tjeneste som officer i Hjemmeværnet og Hæren giver ham mulighed for at bruge den akademiske og den operative militære virkelighed i sin fortælling.

Han er ekspert i D-dag og de efterfølgende kampe på Vestfronten og har helt fra barnsben opbygget en stor viden på området, en viden som sidenhen er udbygget i samarbejde med bl.a. Forsvarsakademiet og engelske militære eksperter.

 

KØB BILLET DIREKTE HOS AOF Thisted

FOREDRAG

DATO

Rejseleder

Pris

Ingen arrangementer