REJS MED EKSPERTERNE

Wilhelm Gustloff - verdens største skibsforlis

Wilhelm Gustloff

Tid & Sted: 

Startdato: Torsdag d. 23. november 2023

Slutdato: Torsdag d. 30. november 2023

Tidspunkt: Kl. 16:15 – 18:00

Varighed: 2 torsdage

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: 103 (1. sal)

Ved kommandør og militærhistoriker Poul Grooss

Uden Hitlers viden iværksatte Grossadmiral Dönitz i januar 1945 verdens største redningsaktion med evakuering af 2,3 millioner mennesker fra Østpreussen. Ca. 250.000 af de evakuerede kom til Danmark. Operationen blev kaldt ’Unternehmen Rettung’ eller ’Unternehmen Hannibal’. Det skete under Den Røde Hærs hurtige fremrykning mod vest i den hårde vinter 1945. Hele redningsaktionen, sænkningen af Wilhelm Gustloff og mange andre krigsbegivenheder og store forlis sættes ind i en helhed.

Endelig kommer forelæsningerne ind på flygtningedebatten i Danmark fra 1945 og frem til hjemsendelsen af de sidste tyske flygtninge i 1949.

KØB BILLET DIREKTE HOS FOLKEUNIVERSITETET KØBENHAVN

FOREDRAG

DATO

Rejseleder

Pris

Ingen arrangementer

DIN FOREDRAGSHOLDER

Poul Grooss

Poul Grooss er pensioneret fra Søværnet og har derefter frem til 2013 arbejdet som militærhistoriker for Forsvarsakademiet. Han har været lærer i moderne militære operationer på Søværnets Officersskole og Forsvarsakademiet. Han har anmeldt ca. 300 bøger om sikkerhedspolitik, militære og maritime emner til “Militært Tidsskrift” og ”Marinehistorisk Tidsskrift”. Han har været rejseleder på militærhistoriske ture til blandt andet Moskva, Volgograd (Stalingrad), Sankt Petersborg, Polen, Finland, Estland, Normandiet, England, Washington, Pearl Harbor, Tokio og Hiroshima.

Han udgav i 2014 en bog om krigen i og omkring Østersøen 1939 – 1945. En udgave på engelsk udkom i 2017.

Han har været benyttet som foredragsholder om militærhistoriske emner, blandt andet ved Folkeuniversitetet i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg og Rønne.

KØB BILLET DIREKTE HOS FOLKEUNIVERSITETET KØBENHAVN

FOREDRAG

DATO

Rejseleder

Pris

Ingen arrangementer