REJS MED EKSPERTERNE
Tilbud

En bog om trøfler

Før kr. 245,-
Nu kr. 195,-

Stort set alle danskere har hørt om trøfler, men kendskabet til den sorte underjordiske svamp står ikke mål med interessen. En bog om trøfler giver interesserede mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med trøfler og deres verden. Forfatteren Torsten Granov er medlem af det franske trøffelbroderskab.

Når man lærer trøfler at kende, fascineres man af den mærkelige svamp, der vokser 10 – 30 cm. under jorden og kun kan findes af hunde eller svin. En bog om trøfler giver en forklaring på denne fascination og fortæller om trøflens mærkelige liv. Desuden kommer bogen omkring emner som:

  • Fornuftsægteskabet med egetræer
  • Trøffelproduktionens storhed og fald
  • Trøffelarter
  • Priser
  • Lovlig og ulovlig snyd med trøfler
  • Trøffeltyveri
  • Handel med trøfler
  • Hvordan trøfler bruges i køkkenet og om månesyge trøfler (!)

 

Cand.mag. og direktør for Cultours, Torsten Granov, har i mange år interesseret sig for trøfler og er formentlig Danmarks største trøffelekspert. Han har deltaget i utallige trøffeljagter, skrevet artikler og holdt foredrag om trøfler, ofte i forbindelse med trøffelmiddage. Torsten Granov er også medlem af det franske trøffelbroderskab Confrérie de la Truffe Noire et de la Gastronomie.

Anmeldelse i Politiken 1/12-08:

“…Granov er tydeligt fascineret af, at trøflen er et naturprodukt med et enormt gastronomisk og økonomisk potentiale, som det trods store videnskabelige satsninger ikke er lykkedes at civilisere. I jagten på det sorte guld tæller kun erfaringen: Hvor skal man lede?

Hvordan dresserer man den uundværlige hund? Skal man kunstvande sine egetræer eller ikke? For en franskmand er det absurd at sætte den slags problemer på formel.

Ikke engang den årlige produktion af Perigord-trøfler lader sig opgøre. I 1900 var den på 2.000 ton, nu er den nede på 25 ton. Granov noterer, at produktionen pudsigt nok er faldet, i takt med at skatteprogressionen er steget. Igen, så bliver det ikke meget ‘franskere’…”

Ved køb tillægges et gebyr på kr. 45,- for forsendelse.

195 kr.