REJS MED EKSPERTERNE

Peter Præstgaard

Cand.mag.

Peter Præstgaard, cand.mag., har i en lang årrække interesseret sig for 2. Verdenskrig og Den kolde Krig og beskæftiget sig indgående med perioden 1940-45 og tiden op til Murens fald. Han har siden 1991 været engageret i Besættelsesmuseet i Aarhus og har deltaget i etableringen af det nyopstillede museum, hvor hans nuværende opgaver primært er publikumsformidling og arkivarbejde. Peter er desuden medlem af bestyrelsen for museets venneforening.

Han har været rejseleder hos Cultours siden 2009.

Peter Præstgaard

Peter Præstgaard Er rejseleder på følgende rejser:

Olympiaden i 1936

Berlin fra nazisme til DDR

Fra nazihovedstad til delt by
Ingen datoer fundet
6.985
Peter Præstgaard, cand.mag.

Der findes stadig mange spor af det 3. Riges bygninger i Berlin. Vi skal besøge Den Olympiske Landsby fra 1936, Det Olympiske Stadion, underjordiske beskyttelsesrum, den afspærrede ø, hvor Göring, Speer, Keitel og Goebbels havde deres villaer. SS-Siedlung, et kvarter med ca. 800 boliger til SS-ansatte. Vi skal også se et stykke af muren og besøge det berygtede afhøringscenter, Hohenschönhausen og Stasihovedkvarteret fra DDR-tiden.

Dora Mittelbau

Hitlers underjordiske raketfabrikker

V1, V2 og Den Kolde Krig
Ingen datoer fundet
6.985
Peter Præstgaard, cand.mag.

Underjordiske raketproduktionsanlæg for V1 og V2, Wewelsburg, Dora-Mittelbau, uddannelsesakademi for unge naziledere, Panzermuseum Munster og Den Kolde Krig.

Spændende historisk rejse med Cultours

I Rommels fodspor

Atlantvolden i Nordjylland
Ingen datoer fundet
3.945
Peter Præstgaard, cand.mag.

Denne spændende rejse foretages i samarbejde med Museumscenter Hanstholm, Bunkermuseet Hirtshals, Kystmuseet og herunder Bangsbo Fort.