REJS MED EKSPERTERNE

Tahiti og Marquesas

Drømmerejse til Tahiti, Marquesas-øerne og forlængelse til Bora Bora

En drømmerejse! Oplev de smukkeste og fjerneste afkroge af verden, et paradisisk klima, en eventyrlig perlerække af koral- og vulkanøer, god lokal mad og ren afslapning.

 • Paradiset Tahiti
 • Marquesas-øerne, hvor Gauguin malede sine mesterværker
 • Øde øer med palmer og koralsand
 • 4-stjernede hoteller
 • Polynesiens fremragende køkken
 • Stilheden og havet

Drømmerejsen!

Eksotiske landskaber, tropiske stjerneklare nætter, spændende mad og gyldne solnedgange over Stillehavets uendelige flade.

Oplev de smukkeste og fjerneste afkroge af verden, et paradisisk klima, en eventyrlig perlerække af koral- og vulkanøer, god lokal mad og ren afslapning. Oplevelserne står i kø på denne rejse til et smukt og anderledes Fransk Polynesien.

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

Ingen aktuelle rejser fundet

Kort dagsprogram:

11. marts – 23. marts 2024 (28. marts med forlængelse til Bora Bora)

Dag 1: Afrejse Kastrup

Dag 2: Ankomst til Papeete hovedstaden på Tahiti

Dag 3: Tahiti rundt

Dag 4: Fly til Marquesas øerne, øen Hiva Oa

Dag 5: Besøg i Atuona og omegn

Dag 6: Ipona med stenstatuer som på Påskeøen

Dag 7: Sejltur til øen Tahua

Dag 8: Hiva Oas, vandretur

Dag 9: Med fly tilbage til Papeete

Dag 10: Papeete, afslapning på hotellet eller med færge til Moorea

Dag 11: Afrejse fra Papeete

Dag 12: Undervejs

Dag 13: Ankomst Kastrup

Med forlængelse til Bora Bora (til 28. marts 2024)

Dag 11: Med fly til Bora Bora

Dag 12, 13, 14: Bora Bora

Dag 15: Bora Bora – Papeete

Dag 16: Afrejse Papeete

Dag 17: Undervejs

Dag 18: Ankomst Kastrup

Udførlig rejsebeskrivelse:

Kort over Fransk Polynesien
Kort over Fransk Polynesien

Dag 1: Afrejse Kastrup og Ankomst Tahiti.

Afrejse fra Danmark om morgenen med ankomst til Tahiti sidst på aftenen lokal tid.

Dag 2: Papeete, Museet, Byrundtur i Gauguins og Andres fodspor.

Efter den sene ankomst til hovedstaden Papeete på Tahiti aftenen før, slapper vi af om formiddagen og akklimatiserer os. Om eftermiddagen tager vi på en lille tur og ser lidt på Tahiti. Vi kan i ro og mag besøge Tahitis museum – en god introduktion til øen og Fransk Polynesien. Museet ligger udenfor Papeete, og vi benytter lejligheden til at se os lidt omkring i nærheden. Mange kendte har besøgt øen og været betaget af den og dens mennesker, og vi vil finde nogle af de steder, der har relation til bl.a. Gauguin. Resten af dagen er fri.

Dag 3: Tahiti rundt, Gauguin-steder.

Tahiti er en fantastisk naturoplevelse, uanset hvor man er på øen. Vi besøger mange af de steder Gauguin færdedes og hører om ham og hans forhold til indbyggerne. Vi bruger også dagen på at tage rundt og se mere af den smukke ø.

Gauguins hus
Gauguins hus på Hiva Oa

Dag 4: Afgang til Marquesasøerne, ankomst til Hiva Oa.

Vi skal om morgenen med fly fra Tahiti til Hiva Oa i Marquesasøgruppen. Flyturen varer ca. 3 ½ time. Marquesasøgruppen er den sidste i Fransk Polynesien. Det første land mod øst er Galapagosøerne og Californien, men der er hele Stillehavet imellem. Marquesas ligger isoleret fra de øvrige øgrupper i Polynesien.

Der er langt derud, men det er de mest fascinerende af øerne, som kun er besøgt af få turister, og det er nemt at komme i kontakt med den lokale befolkning. Grunden til at øerne ligger udenfor turismens hovedstrøm, er den store afstand, og at flybilletter og ophold er dyre. Alt tyder på at Påskeøen, der ligger ca. 6000 km væk, blev koloniseret af beboere fra Marquesasøerne, og traditionen siger, at de kom fra Hiva Oa, hvor vi bor.

Hiva Oa Perle Lodge Hotel.
Hiva Oa Perle Lodge Hotel.

Vi bliver afhentet i lufthavnen og kørt til øens bedste hotel, der ligger med udsigt over bugten og den største landsby Atuona, hvor Paul Gauguin boede, og hvor han ligger begravet. Den 4-stjernede lodge består af en række rummelige, veludstyrede hytter med gode badeværelser og dejlige terrasser, hvoraf en del har udsigt over bugten. Der er også en mindre swimmingpool på hotellet. Hele herligheden er placeret højt oppe på skråningen midt i den storslåede natur. Heroppefra har man panoramaudsigt ud over Traitors Bay, Bordelaiskanalen, den lille ø Hanakee og lidt længere ude i horisonten øen Tahuata. Vi spiser aftensmad i den hyggelige restaurant, der serverer rigtig god, franskinspireret mad med mange lokale råvarer, fx friskfanget fisk og frugt. Vi spiser middag alle aftener i hotellets restaurant, der er øens bedste, og nyder udsigten og solnedgangen.

Hiva Oa er en fantastisk naturoplevelse, uanset hvor man er på øen. Vi besøger mange af de steder Gauguin færdedes og hører om ham og hans forhold til indbyggerne. Vi bruger også dagen på at tage rundt og se mere af den smukke ø

Paul Gauguin
Typiske Paul Gauguin malerier fra Fransk Polynesien

Dag 5: Hiva Oa, Gauguin-museet, Jacques Brel-museet, Atuona, Øens største landsby.

Vi tager turen de få kilometer til øens største landsby, Atuona. Vi skal se Gauguins rekonstruerede hus og det museum, der ligger i tilknytning hertil. Gauguin flyttede til Hiva Oa for at undgå det hektiske liv på Tahiti. Han var ikke nogen populær gæst på Hiva Oa. Hans fjendskab mod den lokale kirke og præsten skabte mange uvenner, ligesom hans livsstil med både alkoholisme og seksuelle udskejelser bragte ham i modsætningsforhold til øens befolkning. På Hiva Oa malede Gauguin nogle af sine smukkeste og mest berømte billeder fra sin tid på Stillehavets øer. De blev malet i årene lige før han døde, 54 år gammel. Han er begravet på landsbyens kirkegård.

En langt mere populær gæst var den belgiske sanger Jacques Brel, der slog sig ned på øen og tilbragte sine sidste år her. Hans hjælp til lokalbefolkningen huskes stadig og gør ham værdsat. I en mindehal står hans fly, og der er en udstilling om ham og hans sange. En af hans sidste sange hed ”Les ïles Marquises”, der handler om Marquesas-øerne. Vi giver os god tid til at se på landsbyen, spiser måske frokost her, inden vi tager ud til en af de ceremonielle pladser i udkanten af skoven på den anden side af bugten. Under de store brødfrugttræer kan vi stadig se de stenlagte pladser, hvor danse og ceremonier fandt sted.

I løbet af dagen skal vi se stedet, hvor Gauguin og Jacques Brel er begravet få meter fra hinanden. Vi skal også på en lille vandretur ind i skoven, som dækker næsten hele øen. For enden af stien findes nogle meget spændende helleristninger af skildpadder, fisk og mennesker. Stien gennem skoven går forbi bananpalmer, kokospalmer, eksotiske frugttræer og vilde peberplanter, hvis små frugter er så stærke, at man ikke kan smage noget flere timer efter en prøvesmagning. Vi nyder om aftenen den gode middag på hotellet.

Jacques Brel
Jacques Brel i 1962.

Dag 6: Heldagstur til øens fjerneste del med stenstatuer, der minder om Påskeøens.

Vi kører en tur på øen. Transportmidlet er landrovere, da næsten alle veje på øen er grusveje. Vi kører tværs over øen til Ipona, hvor en af de største hellige pladser på Marquesasøerne findes. Her kan man se både større og mindre stenstatuer. Muligvis er det forløberne for statuerne på Påskeøen. Det er det eneste sted i Stillehavsområdet, hvor man også finder store stenstatuer, selvom de er meget mindre end på Påskeøen.

Undervejs går turen ad bjergveje gennem skove og frugtbare områder. Øens hovederhverv er kokosdyrkning, og overalt ser vi steder, hvor copra, frugtkødet fra kokosnødder, tørres. På vejen ser vi også vilde geder og mange fugle, som øen er rig på. En del af vejen går langs de stejle klipper ned mod Stillehavet. Fra vejen er der vidt udsyn over havet. Vi besøger små landsbyer i de få vige på kysten. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, hvor man kan købe stænger af hjemmedyrket vanilje. Værtinden hævder, at det er verdens bedste og mest aromatiske vanilje. Vi returnerer til vort hotel til endnu en god middag.

Tahiti

Dag 7: Fri eller mulighed for en tur til Tahua.

Dagen er fri, men med mulighed for deltagelse i en tur til Tahuata, som er en ø uden regelmæssig færgeforbindelse og ca. 500 indbyggere.

For at komme til Tahuata skal vi med en af de lokale motorbåde. Vi sejler til de to små landsbyer på øen. Vi er dagens begivenhed, når vi går rundt i byerne, ser på skolen og besøger boderne, hvor der sælges fint forarbejdede lokale souvenirs som f. eks. mindre smykker. Efter besøget sejler vi til en bugt med hvidt koralsand, hvor vi kan bade, og vi spiser frokost tilberedt over åben ild. Herfra sejler vi tilbage til Hiva Oa. Man kan også vælge at blive på Hiva Oa og på egen hånd udforske øen eller slappe af på hotellet.

Dag 8: Fri eller mulighed for landsbybesøg.

Fri på Hiva Oa til besøg i landsbyen, måske til udflugter på egen hånd eller sammen med guide.

Tahiti

Dag 9: Afrejse Hiva Oa. Ankomst Papeete.

Vi bliver kørt til den lille lufthavn og tager afsked med eventyrlige dage på Hiva Oa. Vi ankommer til Papeete og bliver kørt til vort hotel. Hvis vi kan nå det, tager vi om aftenen til ”Les Roulottes” på havnen. Om aftenen opstilles mange madvogne på havnen, der bliver opstillet borde og taburetter, og folk fra Papeete og turister mødes og spiser udendørs.

Dag 10: Tur til Moorea med færge. Besøg på den nærliggende ø.

Vi tager på heldagstur til den nærliggende ø Moorea. Færgeturen tager mindre end en time, og vi får lejlighed til at se Tahiti fra søsiden. Vi tager en rundtur på øen, hvor der kommer færre turister end på Tahiti. Efter at vi har set på øen, kan man slappe af og bade eller gå på opdagelse. Vi vender tilbage til Tahiti til afslutningsmiddag.

Dag 11: Hjemrejse.

Vi tager i lufthavnen og indleder hjemrejsen.

Dag 12: Undervejs

På grund af tidsforskellen, forsvinder der en dag når vi rejser mod øst.

Dag 13: Ankomst København.

Hjemkomst til København.

Tahiti

Forlængelse til Bora Bora

Dag 11: Fly til Bora Bora.

Vi flyver til Bora Bora

Dag 12, 13, og 14: Luksus afslapning på Bora Bora.

Bora Bora! Så bliver det ikke smukkere. Du tilbringer 4 dage i luksus og i en natur, du simpelthen ikke tror på, er virkelig. Det er ren forkælelse for krop og sjæl!

Dag 15: Afrejse Bora Bora – ankomst Papeete

Vi forlader Bora Bora og flyver til Papeete

Dag 16: Afrejse Papeete.

Vi flyver fra Papeete mod København

Dag 17: Undervejs.

Undervejs hjemad

Dag 18: Ankomst Kastrup.

Ankomst Kastrup

Tahiti

I prisen er inkluderet:

 • Flyrejse Kastrup – Tahiti, Papeete retur
 • Fly Tahiti – Marquesas, Hiva Oa retur
 • Overnatning på gode hoteller med morgenmad
 • 8 middage og 5 frokoster
 • Alle udflugter, arrangementer og entréer nævnt i programmet
 • Alle skatter afgifter og gebyrer.
 • Ekspertrejseleder, der rejser med fra Danmark

 

Tilkøbsmuligheder:

 • Tillæg for enkeltværelse: DKK 8.500

 

Forlængelse af rejsen med 5 dages luksus på Bora Bora (23. marts - 28. marts 2024): 

 • Tillæg for forlængelse per person i dobbeltværelse på Bora Bora: DKK 19.500
 • Tillæg for forlængelse per person i enkeltværelse på Bora Bora: DKK 25.000

 

Merprisen inkluderer:

 • Flyrejse Papeete – Bora Bora retur
 • 4 nætter på luksushotel
 • Morgenmad og aftensmad alle dage
 • Udflugt til Tatua, Vaniljeøen
 • Udflugt med badning og snorkling ved rev

Bestillingen af forlængelsen til Bora Bora skal ske ved tilmeldingen.
Da flybilletterne til denne rejse skal bestilles og betales ved bestilling, anbefaler vi, at man sørger for en rejse-/afbestillingsforsikring.

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

Ingen aktuelle rejser fundet

Din rejseleder på turen:

Torsten Granov
Torsten Granov

Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Torsten Granov er direktør for Cultours. Torsten Granov har rejst over hele verden og ledet mange rejser til nære og fjerne egne af kloden. Torsten Granov er cand. mag. i fransk og historie og har bl.a. undervist i fransk historie på Århus Universitet. Han er grundlægger af rejsebureauet Cultours og har ledet mange ture verden over.

Torsten har boet i Provence i flere perioder og er desuden forfatter til bøger om provençalsk mad og om trøfler. Torsten Granov har gennem årene opbygget et stort netværk af lokale kontakter i Provence. Deltagerne i rejserne til Provence kan få oplevelser, som kun få besøgende har mulighed for. Desuden har Torsten Granov i mange år beskæftiget sig med trøfler, som entusiast, foredragsholder og som forfatter til “En bog om trøfler”. Torsten er desuden medlem af det franske trøffelbroderskab “Confrerie de la Truffe Noire et de la Gastronomie”.

Torsten har ledet ture verden over og bl.a. besøgt Vietnam mange gange. Her har han samarbejdet med Det vietnamesiske Kulturministerium. Torsten er formand for Hués venner i Danmark og har et indgående kendskab til Vietnams historie, samfund og kultur. Torsten Granov har besøgt militærhistoriske steder og installationer over det meste af verden. Han har især bekæftiget sig indgående med Normandiet og Invasionskysten, herunder invasionshistorien, og er forfatter til bogen “D-Dag, optakten, dramaet og efterspillet”.

Læs mere om alle vores rejseledere her >>

Vil du vide mere om Tahiti og Marquesas? Læs med her.

Læs rejseleder Torsten Granovs kommentar til drømmerejsen til Tahiti:

Langt ude i Stillehavet ligger nogle øer, hvis navne alene gør, at jeg forestillede mig eksotiske landskaber, tropiske stjerneklare nætter, spændende mad og gyldne solnedgange over Stillehavets uendelige flade. Det mest fantastiske ved øerne er, at det alt sammen er, som jeg havde forestillet mig og meget mere.

Tahiti er hovedøen i øgruppen Selskabsøerne, nord og nordøst for Tahiti ligger Tuamoto-øgruppen og længst væk Marquesas-øerne. Grunden, til at jeg i det hele taget tog derud, var, at efter at have besøgt Påskeøen mere end 10 gange og hørt om de oprindelige beboeres hjemøer, Marquesas-øerne, havde jeg lyst til at se øerne og finde ud af, om man kunne fornemme en forbindelse, og om de spor, der var på øerne, kunne relateres til Påskeøen.

Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig, men det overgik i hvert fald mine største forventninger.

Hiva Oa er en af øerne i Marquesas-øgruppen. Der er over 3 timers flyvning herud fra Tahiti, så det er meget lang væk fra alting, herunder turister. Der er ét godt hotel på øen. Det består af små huse, der ligger smukt med udsigt over havet eller det meget kuperede landskab (en anden overraskelse: øerne består af vulkanske bjerge med toppe over 1500 meter, vi befinder os i troperne, og bjergsiderne er klædt med tætte, grønne skove og falder mange steder brat ned i det dybblå hav).

Ved mit første besøg blev jeg gode venner med direktøren for hotellet, Jean Jacques, som fortalte mig sin livshistorie. Han har været direktør for nogle af verdens fineste hoteller, men bor nu sammen med en af skolens lærerinder – og vil aldrig nogen sinde andre steder hen.

Jean Jacques hjalp med at tilrettelægge programmet for besøget, og takket være hans ekspertise og kontakter får vi set alt det væsentlige og oplevet ting, som det kun er få beskåret. Vort rejseprogram giver kun en middelmådig forestilling om oplevelserne på øen. Det var her Paul Gauguin endte sine dage, og man kan stadig fornemme stemningen fra hans billeder.

Det der gjorde størst indtryk på mig på Hiva Oa, var de mange monumenter fra øens storhedstid, dvs. tiden samtidig med udvandringen til Påskeøen. Der boede på det tidspunkt måske 50.000 mennesker på øen, i dag bor der omkring 3000. Overalt i dalene i den tætte skov findes mange stenterrasser og enkelte stenskulpturer. Den oprindelige kultur og religion overlevede helt op i 1800 tallet, hvor menneskeofringer og kannibalisme siges stadig at have fundet sted.

Der kommer meget få turister til øen, en del kommer med egen sejlbåd, da det er første stop for mange på vejen fra Californien. Vi andre kommer med fly, og det er dyrt at få del i herlighederne. Jeg mødte mange på Tahiti, der havde et stort ønske om at besøge Marquesas-øerne, men alligevel valgte at tage til Europa eller til USA, hvis de havde penge til overs. Prisen for en flybillet hertil var kun lidt højere end for en billet til Hiva Oa.

At der kommer så få turister gør, at befolkningen generelt stadig er nysgerrig og imødekommende. Da nogle deltagere sidste år spurgte om vej i landsbyen, endte de med at blive inviteret indenfor på øl, og det viste sig, da de sad og drak en øl i stuen, at de var gæster hos en af de lokale politimænd.

Det er svært at tage fra Hiva Oa, men der er andre store oplevelser på rejsen.

Tahiti er den mest berømte af øerne i Fransk Polynesien, (alle taler fransk, men en del kan også begå sig på engelsk). Papeete er hovedbyen og hovedstad i området. Den er ret stor, og selve byen er ret moderne. Der findes nogle gode franske caféer og et spændende marked, og om aftenen kan man spise ved Les Roulottes, restauranter, der er i små varevogne, og som sætter borde ud på en af pladserne ved havnen. Her kommer alle og spiser, både turister og lokale.

Udenfor Papeete er der smukt, og der er et par interessante museer. Man er aldrig langt fra havet, og mange steder bryder brændingen over koralrev. Vi skal også her rundt og se på øen, der har sin helt specielle atmosfære.

Og maden – frisk fisk, uhyre velsmagende f. eks. den fine, røde tun landet om morgenen eller spændende gode fisk, som jeg aldrig havde hørt om før.

Jeg kunne blive ved, men lad dette være nok.

Jeg har været i mere end 80 lande, og jeg tror, at disse øer i Stillehavet er et af de steder, der har gjort størst indtryk på mig. Jeg sad en aften på terrassen og tænkte, at det er vist det tætteste, man kommer Paradis på jorden.

Med venlig hilsen

Torsten Granov

Rejseleder på rejsen til Fransk Polynesien. Tahiti, Hiva Oa.

REJSEKATALOG KULTURREJSER

LÆS KULTURREJSE KATALOGET ONLINE ELLER DOWNLOAD

Få tilsendt kataloget med post eller på mail

DOWNLOAD PDF AF REJSEBESKRIVELSEN

Praktisk information ved bestilling af rejsen:

Når I ved bestilling indtaster jeres kreditkort, autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve depositum med det samme, og restbeløb 2 måneder inden afrejsedag.

Dette vil også fremgå af ordrebekræftelse.

Det er generelt ikke noget problem at få en anden hjemrejse dato og blive længere på stedet. Det skal dog aftales ved tilmelding til rejsen. Det kan som regel ikke lade sig gøre at rejse ud før gruppen. Ændret hjemrejse medfører en mindre merbetaling. Kontakt os og hør mere på telefon 86 10 86 05 eller via mail rejser@cultours.dk

BESTIL REJSEN:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

Ingen aktuelle rejser fundet