På denne højskolerejse tager vi til Luberon bjergene og nyder det lune vejr, den smukke natur og de smukke landskaber. Vi bliver klogere på Provence, kulturen, det provençalske køkken og historien.
OBS: Max. 24 pladser per afgang
DATO
Rejseleder
Depositum pr. person
Pris
DATO:
21/09/2025 – 27/09/2025 Højskole i Provence
Depositum pr. person:
Pris:
DATO:
05/10/2025 – 11/10/2025 Højskole i Provence
Depositum pr. person:
Pris:
Afgangen til højskolen i Provence den 22. september er udsolgt. Skriv til os på rejser@cultours.dk, hvis du ønsker at blive skrevet på venteliste i tilfælde af afbud. Ellers henviser vi også til vores to afgange i 2025.
Provence´ farver og dufte, stilheden, den lune luft, den gode provencalske mad og vinen. Vandreturene i de smukke bjerge besøg på markeder og i landsbyer er ren terapi.
Dag 1: Afrejse Kastrup eller Billund (afrejse fra Billund +kr. 1.000), ankomst Marseille. Indkvartering på Auberge des Seguins
Dag 2: Marked i Cadenet. Vandretur i landskab med krydderurter. Landsbyen Buoux.
Dag 3: Fort de Buoux Besøg i Apt. Besøg hos vinbonde.
Dag 4: Vandreture i Luberonbjergene. Landsbyen Sivergue, toppen af Luberonbjergene Foredrag. Det provençalske køkken og trøfler. Der serveres en ret med trøfler til aftensmaden.
Dag 5: Vandretur eller køretur til Bonnieux. Foredrag om Provençalsk natur og kultur og om at bo i Provence
Dag 6: Tilbud om udflugter i nærområdet enten kørende eller gående. Og/eller udflugt til byen Aix-en-Provence.
Dag 7: Inden vi kører i lufthavnen besøger vi det store ugentlige marked i Apt. Over middag kører vi i lufthavnen og flyver tilbage til Kastrup eller Billund
Vi besøger en vinbonde, et lokalt marked, små landsbyer og meget mere. Der er også tilbud om kortere eller længere gåture, nogle i bjergene.
Under opholdet, der ledes at mag.art Jesper Tang og Cand.mag Torsten Granov vil der bl. a. være foredrag om Provences natur, kultur og historie, det provençalske køkken og om trøfler med smagsprøve.
Opholdet finder sted på Auberge des Seguins, der ligger midt i Luberon bjergene. Stedet er kendt for sit gode og ægte provençalske køkken. Auberge des Seguins ligger for enden af vejen, midt i bjergene nedenfor en klippevæg, det er et helt fantastisk sted. Vi bor på værelser indrettet i den tidligere gårds mange små og større bygninger, alle værelser har bad og toilet. Der er også en pool, hvor man kan tage sig en dukkert.
Har man ikke lyst til at deltage i alle aktiviteter er der rig lejlighed til at slappe af på stedet, læse eller gå sine egne små ture i omegnen.
Afrejse fra Kastrup eller Billund, ankomst Marseille og transfer til Auberge des Seguins. Introduktion og velkomstmiddag.
Vi begynder med morgensang og tager derefter til markedet i byen Cadenet, et typisk lokalt lokalt marked, hvor de lokale mødes og handler og hvor der ikke finde mange turister. Vi tager tilbage til Auberge des Seguins og spiser frokost. Om eftermiddagen går vi en tur op til landsbyen Buoux, gennem smukke landskaber med duftende krydderurter. Vi passerer også marker med plantede trøffelege og høstede lavendelmarker.
Sidst på eftermiddagen fortæller Jesper Tang og Torsten Granov om Provence. Historie, kultur og dagligdag.
Efter morgensang går vi til det nærliggende Fort de Buoux en borg fra middelalderen, men med spor fra både stenalder, bronzealder og fra romernes aktiviteter i området. Den imponerende borgen ligger på saltvejen fra Middelhavet til Alperne.
Om eftermiddagen kører vi til den nærliggende by Apt, ser på byen, forretningerne, besøger kirken og evt. museet, drikker en kop kaffe og sidder på en café og betragter livet. Herefter kører vi til en lokal vinbonde, hvor vi smager hans vin, ser på produktionen og får muligvis et indblik i vinproduktionen. Vi hører også, hvordan familien er skyld i at nogle af verdenslitteraturens store værker eksisterer.
Vi har ofte hørt, at de mange aktiviteter gør, at nogle deltagerne synes, at de ikke får tilstrækkelig mulighed for at slappe af i de tillokkende omgivelser på Auberge des Seguins.
Vi har på denne dag forskellige tilbud enten med eller uden guider. F. eks. en gåtur op gennem Aigebrun flodens dal, hvor Auberge des Seguins ligger, en vandretur til toppen af Luberon bjergene (ca. 6 timer, incl. medbragt frokost), afslapning ved poolen. Hvis man har lyst til ture på egen hånd kan man få frokost med.
Som optakt til aftenens middag, hvor der serveres en ret med trøfler, giver Torsten Granov og Jesper Tang en introduktion til det provencalske køkken og dets vigtigste ingredienser og til de krydderurter, der udgør en del af hemmeligheden bag velsmagen. Auberge des Seguins ligger midt i et af Frankrigs bedste trøffelområder. Torsten Granov har skrevet en bog om trøfler, og på den baggrund vil han fortælle om trøflen, om voksesteder, mysterier og dens anvendelse i gastronomien.
Tur gennem det smukke landskab til landsbyen den nærliggende by Bonnieux. Man kan blive kørt eller man kan vandre til Bonnieux, der er en lille by, der stammer fra middelalderen, og har bevaret sine smalle gader og hyggelige caféer. Byen tilhørte engang paven i Avignon. Man kan vælge at blive kørt tilbage til Auberge des Seguins, eller man kan gå tilbage.
Om eftermiddagen er der ikke noget program, men for de, der ønsker at handle i et stort lokalt supermarked arrangerer vi en tur derind.
Sidst på dagen fortæller Jesper Tang og Torsten Granov om provençalsk litteratur og kultur.
Sidste dags tilbudet er vandreture på egen hånd eller sammen med rejselederne. Indsamling af krydderurter. Små eller større udflugter f. eks. til Aix-en-Provence.
Afslutningsmiddag på Auberge des Seguins
Inden vi kører til lufthavnen besøger vi det store lørdagsmarked i Apt, og der er mulighed for at foretage de sidste indkøb. Hjemrejse til Kastrup og Billund
Tilkøbsmuligheder:
ANDRE ANDRE KULTURREJSER
DATO
Rejseleder
Depositum pr. person
Pris
DATO:
21/09/2025 – 27/09/2025 Højskole i Provence
Depositum pr. person:
Pris:
DATO:
05/10/2025 – 11/10/2025 Højskole i Provence
Depositum pr. person:
Pris:
Torsten Granov er cand. mag. i fransk og historie og har bl.a. undervist i fransk historie på Århus Universitet. Han er grundlægger af rejsebureauet Cultours og har ledet mange ture verden over.
Torsten har boet i Provence i flere perioder og er desuden forfatter til bøger om provençalsk mad og om trøfler. Torsten Granov har gennem årene opbygget et stort netværk af lokale kontakter i Provence. Deltagerne i rejserne til Provence kan få oplevelser, som kun få besøgende har mulighed for. Desuden har Torsten Granov i mange år beskæftiget sig med trøfler, som entusiast, foredragsholder og som forfatter til “En bog om trøfler”. Torsten er desuden medlem af det franske trøffelbroderskab “Confrerie de la Truffe Noire et de la Gastronomie”.
Jesper Tang har boet i Provence i mange år, hvorfra han har lavet radioreportager til Danmarks Radio, skrevet bøger og artikler og oversat mange bøger til dansk.
Jesper Tang har arbejdet som rejseleder for flere forskellige rejsearrangører, de sidste mange år udelukkende for Cultours og hver gang med spændende oplevelser: nye mennesker med nye temaer, og for hans vedkommende altid på den samme destination: Provence – i stort set alle afkroge. Jesper Tang formår at formidle stoffet særdeles levende, fordi han er fuldkommen ”hjemme i emnet”. ‘
En rejse med Jesper Tang betyder en veloplagt rejseleder, der giver en blanding af kontant, kyndig oplysning samt tid og disponibilitet til alle de spørgsmål, der ikke kan forberedes.
Deltagere i efterårshøjskolen på Auberge des Seguins kan forlænge opholdet med denne rejse for en merpris på kr. 8.345,-
Auberge des Seguins er en gammel Provencalsk gård, hvis ældste dele stammer fra 1500 tallet. Der er bygget og bygget om indtil i dag.
I bygningerne er der i dag indrettet værelser. Alle de værelser, hvor vi bor har eget bad og toilet. Værelserne er spartanske, men meget karakteristiske, rene og pæne og meget forskellige i størrelse. Langt de fleste af vore deltagere har været meget begejstrede for både værelserne og stedet.
Morgenmad spises i ”Buvetten” hvor der er en buffet med juice, cornflakes ell. Lig., brød, smør, honning, marmelade, kaffe og te. Man kan enten spise den indendørs eller tage bakken med ud på terrassen, hvor der er udsigt til engen og bjergene.
I løbet af dagen kan man købe kaffe, te, is vin, øl m.v. her.
Frokost spises, hvis vi er på auberg’et i restauranten, som regel udenfor på terrassen. Frokosten består typisk af en let ret, ost og/eller frugt
Aftensmad er en 3-4 retters middag med forret, hovedret, salat og /eller ost og/eller frugt. Hvis vejret er til det spises aftensmaden på restaurantens terrassen, ellers indendørs i restauranten.
Køkkenet på Auberge des Seguins serverer originalt provençalsk mad. Autentiske lokale, velsmagende rettet.
Mange af opskrifterne stammer fra landsbyen Buoux kogekone, der videreførte en århundredgammel tradition for mad lavet på de råvarer, som bønderne havde til rådighed fra deres egen produktion. I dag produceres råvarerne ikke på stedet, men mange af retterne fremstilles helt fra bunden, og med den tid, der medgår ofte forberedes de dag i forvejen.
Du kan læse meget mere om Auberge des Seguins historie, opskrifterne og omgivelserne i bogen. ””Provence historier og opskrifter fra Auberge des Seguins””
Den typiske vin fra området er rosé. Der produceres lokalt gode, lette, rosé vine og de passer godt til det lokale køkken, eller til en aperitif på terrassen.
Vi besøger under opholdet en vinbonde i det nærliggende Ventoux distrikt, han producerer gode, drikkeklare rosé vine, men også gode røde vine, som vi smager under besøget. Både hans rosé og røde vine kan fås på Auberge des Seguins.
Der produceres også andre vine i området Luberon, vine, og vine fra det store sud-Rhone vindistrikt, der er delt op i mondre distrikter som, Chateau-neuf-du-Pape, Vacqueras, lirac, Rasteau og mange, mange flere. Nogle af disse vine er også på kortet på stedet. Men der findes også en god lokal produceret vin som serveres i karafler til en beskeden pris.
Der fortælles i bogen om Auberge des Seguins og Provences historie og om, hvordan kulturen, naturen og klimaet har påvirket det provençalske køkken og gjort det til noget helt specielt.
Provence Symfonien er Jesper Tangs seneste bog om Provence. Det er en bog om egnen og dens mennesker, historie og traditioner. Den er skrevet med stor hengivenhed for området og dets mennesker.
LÆS KULTURREJSE KATALOGET ONLINE ELLER DOWNLOAD
Få tilsendt kataloget med post eller på mail
Når I ved bestilling indtaster jeres kreditkort, autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve depositum med det samme, og restbeløb 2 måneder inden afrejsedag.
Dette vil også fremgå af ordrebekræftelse.
Hvis du vil have noget af rejsen med hjem, ting, der på den ene eller den anden måde får dig til at mindes de gode dage i Provence, kan det være noget der dufter godt eller smager godt.
Du kan købe mange ting på markederne, men du kan også selv plukke eller samle ting.
GRATIS TING DU KAN TAGE MED HJEM
Timian
Du kan på vore gåture forsyne dig med al den timian, som du får brug for det næste års tid. Det vokser vildt mange steder og er med til at gøre vandreturene til en velduftende oplevelse.
Rosmarin
Der er ikke helt så meget rosmarin, men du kan sagtens finde planten, hvor du så kan tage kviste eller blade med hjem.
Laurbærblade
Laurbær vokser ”halvvildt” og jeg ved flere steder, hvor ejerne ikke har noget imod, at Cultours´ deltagere forsynes sig fra deres træer.
LIDT DYRERE TING DU KAN TAGE MED HJEM
Timian og rosmarin kan også købes til billlige penge på markederne.
Her kan man også købe ”Provencekrydderier”, som er en blanding af karakteristiske krydderurter fra Provence.
Hvidløg flettet i smukke bunder kan du også finde på markedet.
Lokalt fremstillet sæbe med duft af lavendler, lin, og meget mere
I betragtning af prisen i Danmark har jeg ofte et par glas cornichons, små agurker, og et glas stærk dijonsennep med hjem.
Man kan også købe poser med lavendler eller lavendler i løs vægt og selv fylde dem i poser.
Den meget velsmagende lokale ost, Banon, som vi får i en speciel udgave på Auberge des Seguins, kan købes på stedet.
Vi besøger på turen en producent af økologisk honning i Luberonbjergene, lavendelhonning og honning fra bier, der sværmer rundt mellem krydderurterne er ikke billig, men smagen er fantastisk. Kan købes hos producenten.
Lokal produceret olivenolie er også en speciel, men ikke billig souvenir.
Vi tilbyder også deltagerne at tage alle med til et af de store supermarkeder, hvor der kan købes mange forskellige varer til at købe med hjem.
Det er svært at vælge, hvad det er, der skal med i kufferten.
Torsten Granov
Det er generelt ikke noget problem at få en anden hjemrejse dato og blive længere på stedet. Det skal dog aftales ved tilmelding til rejsen. Det kan som regel ikke lade sig gøre at rejse ud før gruppen. Ændret hjemrejse medfører en mindre merbetaling. Kontakt os og hør mere på telefon 86 10 86 05 eller via mail rejser@cultours.dk
DATO
Rejseleder
Depositum pr. person
Pris
DATO:
21/09/2025 – 27/09/2025 Højskole i Provence
Depositum pr. person:
Pris:
DATO:
05/10/2025 – 11/10/2025 Højskole i Provence
Depositum pr. person:
Pris:
Søg efter rejser, arrangementer, guides, bøger, rejseledere og meget mere
Tilmeld dig nyhedsbrevet, få spændende fortællinger og gode tilbud om rejser og arrangementer.
Telefonerne er åbne:
Mandag-fredag kl. 10:00-14:00
REJSER & ARRANGEMENTER