REJS MED EKSPERTERNE

Påskeøen

Bolivia, Peru og Chile og de forsvundne kulturer
  • La Paz, Bolivias hovedstad
  • Titicacasøen i 4000 meters højde
  • Uro-indianernes flydende øer og Soløen
  • Cusco: inkaernes hovedstad
  • Urubamba, Inkaernes hellige dal
  • Udflugt til Manchu Picchu inklusiv bustransport, togbillet, frokoster, overnatning på godt hotel, shuttlebus til ruinbyen og entré til Manchu Picchu
  • Santiago de Chile, landets hovedstad
  • Entré til Nationalparken på Påskeøen, hvor statuerne findes
  • Stenbruddet med flere hundrede statuer
  • Orongo, landsbyen med helleristninger og fuglemandskonkurrence
  • Frokost på Anakena-stranden, øens bedste
  • Et stort måltid tilberedt i traditionel polynesisk jordovn

De oplevelser, der står i kø på rejsen gennem mange hundrede år i et farverigt og dynamisk Sydamerika, kan ikke beskrives. Du skal være der!

Enestående ældgammel arkitektur, helt uforlignelig billedhuggerkunst og fantastisk natur!
Max. 21 rejsedeltagere

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

DATO:

07/11/2024 – 26/11/2024 Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile

Depositum pr. person:

10.000 kr.

Pris:

61.845 kr.

DATO:

22/10/2024 – 10/11/2024 Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile

Depositum pr. person:

10.000 kr.

Pris:

61.845 kr.

Kort dagsprogram:

Inkariget, Machu Picchu, Titicacasøen og de flydende øer, Santiago de Chile, statuerne på Påskeøen – Bare lidt af Cultours’ rejse til Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile.

Dag 1: Afrejse Kastrup eller Billund

Dag 2: Ankomst La Paz, Bolivia

Dag 3: La Paz

Dag 4: La Paz – Tiwanaku – Titicacasøen

Dag 5: Sejltur på Titicacasøen – Copacabana – Puno i Peru

Dag 6: Puno – Titicacasøens flydende øer – Cusco

Dag 7: Sacsayhuaman og Cusco

Dag 8: Den hellige dal – inkaruinerne over Pisac – Ollantaytambo – Machu Picchu

Dag 9: Machu Picchu – Cusco

Dag 10: Cusco – Santiago

Dag 11: Santiago, byrundtur

Dag 12: Santiago, Lapis Lazuli-butik

Dag 13: Fly til Påskeøen – byrundtur i Hanga Roa, stenstatuer og Påskeøens museum

Dag 14: Ranu Kau-vulkanen og stenstatuer

Dag 15: Heldagstur på øen langs kysten. Ranu Raku. Frokost på Anakenastranden

Dag 16: Besøg i huler, eftermiddagen fri, afslutningsmiddag

Dag 17: Fly til Santiago

Dag 18: Afgang fra Santiago

Dag 19: Hjemkomst Kastrup eller Billund

Udførlig rejsebeskrivelse:

Dag 1: Afrejse Kastrup eller Billund.

Vi mellemlander på vejen til Sydamerika.

Dag 2: Ankomst La Paz, Bolivia.

Vi lander tidligt om morgenen i La Paz, Bolivias hovedstad. La Paz ligger i næsten 4000 meters højde og er verdens højest beliggende hovedstad. Vi kører direkte til vort hotel, tager den med ro og vænner os til højden. Om eftermiddagen går vi en tur i det gamle spanske kvarter med præsidentpalads og parlament.

Svævebane La Paz
I La Paz fungerer verdens største svævebanesystem på samme måde, som metrosystemer gør i andre byer og er udbygget til 11 linjer, som dækker store dele af La Paz.

Dag 3: La Paz.

Vi tager på byrundtur med bus i La Paz. Byen ligger meget specielt i flere dale i Andesbjergene. Den højeste del af byen ligger i næsten 4000 meters højde, mens den laveste ligger i ca. 3200 meters højde. Vi ser ud over byen fra et af udsigtspunkterne og besøger flere kvarterer også de mere velhavende, lavest beliggende. Her skal vi også se Månedalen, et landskab med meget specielle geologiske formationer, som er blevet sammenlignet med landskabet på månen. Vi besøger også det såkaldte ”heksemarked”.

Om eftermiddagen tager vi igen på tur i La Paz, denne gang med svævebane. Som den eneste by i verden har La Paz opbygget et system af svævebaner, der er et meget effektivt kollektivt transportsystem. Vi svæver over store dele af byen, skifter linje, og får et helt enestående indtryk af byen og dens beliggenhed.

Heksemarkedet La Paz
Heksemarkedet i La Paz, også kendt som El Mercado de las Brujas.

Dag 4: La Paz – Tiwanaku – Titicacasøen.

Vi forlader La Paz med bus og kører mod Titicacasøen. På vejen besøger vi det store ruinområde ved Tiwanaku, som nogle forskere mener, er det ældste i Sydamerika, langt ældre end inkaernes byer. Tiwanaku står på UNESCOs liste over Verdenskulturarv.

Herfra kører vi til Titicacasøens bred. Vi sejler til øen Suriqui, for at besøge nogle af dem, der hjalp Thor Heyerdahl med at bygge sivskibet RA II. Vi møder en af bådebyggerne fra den berømte Limanchi-familie. Vi får en demonstration af, hvordan sivbåde bygges og ser forholdene på den lille, driftige ø. Vi sejler tilbage til fastlandet og kører en flot tur med udsigt over Titicacasøen. Vi ankommer til byen Copacabana ved Titicacasøen bred, hvor vi overnatter.

Tiwanaku
Tiwanaku

Dag 5: Sejltur på Titicacasøen – Copacabana – Puno i Peru.

Om formiddagen sejltur på Titicacasøen. Vi tager til Soløen, inkaernes hellige ø. Vi går en lille tur på øen og ser den kilde, der løber med vand, der forynger dem, der drikker det. Vi spiser frokost med bolivianske specialiteter på en lokal restaurant. Fra Soløen sejler vi tilbage til Copacabana. Efter ankomsten er der lejlighed til at se på den spændende by, der er kendt som en valfartsby. Umiddelbart efter, at vi har forladt Copacabana, passerer vi grænsen til Peru. Vi fortsætter langs Titicacasøen og overnatter ved byen Puno.

sivbåde
Et medlem af Limanchi-familien viser hvordan de byggede sivbåde for Thor Heyerdahl.

Dag 6: Puno – Titicacasøens flydende øer.

Om morgenen sejler vi ud på Titicacasøen. Der bor Uroindianerne, som vi besøger på deres flydende sivøer, hvor de lever året rundt.

Tilbage i Puno venter vor bus, der kører os over højsletten Alto Plano til byen Julianca, hvorfra vi flyver til Inkaernes hovedstad Cusco. Vi bor midt i byen i 2 nætter. Efter ankomst er der tid til at se lidt på byen på egen hånd.

Uroindianerne
Vi besøger Uroindianerne på de flydende sivøer i Titicacasøen.

Dag 7: Sacsayhuaman og Cusco.

Vi tager til det hellige sted Sacsayhuaman, som ligger højt over byen. Sten fra bygningerne på stedet blev brugt til at bygge spaniernes Cusco, men de største sten på op til 300 tons ligger der stadig. Tilbage i Cusco ser vi bl.a. Soltemplet og går i nogle af byens smalle gader, hvor den nederste del af husenes mure stammer fra inkaernes bygninger. Der bliver også tid til at opleve byen på egen hånd inden aftenens måltid.

Patricia Herrera
Sacsayhuaman er bygget af sten, der vejer op til 300 tons. Her fortæller vor guide, Patricia, om bygningsværket.

Dag 8: Den hellige dal – inkaruinerne over Pisac – Ollantaytambo – Machu Picchu.

Vi tager med bus til Den Hellige Dal, hvor floden Urubamba løber, og vi besøger de imponerende inkabygningsværker ved byen Pisac. Vi spiser frokost undervejs til Ollantaytambo, en af inkaernes gamle byer, hvor byplanen i dag er som på inkaernes tid. Efter besøget her stiger vi på toget til Machu Picchu, da der ikke er nogen vej dertil. Vi ankommer til landsbyen Aguas Calientes, også kaldet Machu Picchu Village. Den ligger for foden af det bjerg, hvor Machu Picchu findes øverst. Vi overnatter i Machu Picchu Village.

Ulubambadalen
Udsigt over Ulubambadalen, Den hellige Dal. Der sælges lokale produkter ved vejsiden.

Dag 9: Machu Picchu – Cusco.

Vi står op så tidligt, at vi kan komme med en tidlig shuttlebus fra Aguas Calientes/Machu Picchu Village til Machu Picchu.

Vi får en rundvisning i Manchu Picchu inden endagsturisterne kommer med togene fra Cusco og skaber trængsel på stedet. Vi når at se det meste af området, inden den store strøm af turister ankommer. Efter at vi har besøgt Machu Picchu, tager vi shuttlebussen ned til Aqua Calientes, hvor vi spiser frokost. Derefter står vi på toget til Ollantaytambo, hvor bussen venter os og kører os tilbage til Cusco.

Machu Picchu
Inkabyen Machu Picchu

Dag 10: Cusco – Santiago.

Vi tilbringer formiddagen i Cusco og flyver om eftermiddagen over Lima til Santiago, Chiles hovedstad.

Dag 11: Santiago.

Vi ankommer meget tidligt om morgenen og kører direkte til vores hotel i midtbyen til indkvartering. Om eftermiddagen er der en byvandring i Santiagos centrum. Vi passerer La Moneda, præsidentpaladset, hvor Salvador Allende døde i forbindelse med kuppet mod ham i 1973, vi besøger det præcolombianske museum med en af verdens fineste samlinger af objekter fra tiden før europæerne kom til Sydamerika. Vi besøger også katedralen og slutter af på Plaza de Armas, byens gamle centrum. Om aftenen spiser vi på en spændende restaurant i Bella Vista-kvarteret.

Plaza de Armas.
Plaza de Armas.

Dag 12: Byrundtur i Santiago.

Chile har verdens største forekomster af Lapis Lazuli. Vi besøger en af de specialforretninger, der sælger smykker m.m. fremstillet af den eftertragtede blå sten.
Resten af dagen er fri til at se mere på de spændende kvarterer i Santiago, der er forretningskvarterer, spændende museer og gammel og ny arkitektur.

Ranu Raku
Statuer på skråningen ved Ranu Raku-krateret

Dag 13: Fly til Påskeøen – byrundtur i Hanga Roa, stenstatuer og Påskeøens museum.

Vi flyver til Påskeøen. Ved ankomsten til den lille lufthavn bliver vi mødt af vor lokale guide og kørt til vort hyggelige hotel. Der er nu tid til at gå ud og se på øens eneste landsby, Hanga Roa. Vi ser de første stenstatuer og besøger øens meget informative museum. Under opholdet på Påskeøen vil rejselederen fortælle om Påskeøens historie, og om den forskning, både den ældre og den nyeste, der har søgt at kaste lys over, hvorfra beboerne kom og om de samfund, der har været på øen.

Orongo
Udsigten fra kraterranden ved Orongo mod Moto Iti. I en konkurrence skulle deltagerne klatre ned ad den stejle kratervæg, svømme ud til øen, finde et æg, svømme tilbage og klatre op til Orongo og aflevere ægget.

Dag 14: Dag: Ranu Kau-vulkanen og stenstatuer.

Over Hanga Roa knejser vulkanen Ranu Kau, en af øens tre store vulkaner. Vi besøger de restaurerede stenhuse på randen af Ranu Kau-vulkanen. Her fandt fuglemandskonkurrencen sted, og vi kan se de høje klippeskrænter og de øer i havet ud for vulkanen, hvor de konkurrerende skulle finde ternernes førstlagte æg.

I vulkankrateret er der ferskvand, der fungerede som reservoir for landsbyens beboere i tørre perioder. Senere på dagen ser vi nogle af de steder, hvor der har været foretaget arkæologiske udgravninger. Vi besøger Vinapu, som Thor Heyerdahl mente, kunne være et vidnesbyrd om forbindelse til Sydamerika. Vi får grundige forklaringer på, hvad man i dag ved om statuerne og deres baggrund, og vi får adgang til steder, hvor turister normalt ikke kan komme.

Vinapu
Vor lokale guide, Christian Pataraki, fortæller om det bygningsværk, Vinapu, som Thor Heyerdahl mente, var et bevis på en forbindelse til Sydamerika. Christian er den lokale leder af "Easter Island Statue Project" og har gennem de sidste 20 år deltaget i utallige arkæologiske udgravninger på Påskeøen. Vinapu, denne platform, var beregnet til en af de meget store statuer, derfor var det nødvendigt med en kraftig basis.

Dag 15: Heldagstur på øen langs kysten. Ranu Raku. Frokost på Anakenastranden.

På heldagstur. Igen ledsaget af vor guide. Vi kører langs sydkysten og ser flere af de store platforme, hvor figurer står eller ligger væltede. Vi besøger også vulkanen Ranu Raku, hvor næsten alle stenstatuerne blev udhugget. Her venter stadig flere hundrede statuer på transport til de steder langs kysten, hvor det var planlagt, de skulle stå. Efter besøget tager vi til Anakenastranden, hvor vi spiser frokost. Her er der mulighed for at gå i vandet fra stranden med det fine koralsand.

Dag 16: Besøg i huler, eftermiddagen fri, afslutningsmiddag.

Vi besøger en af hulerne, hvor beboerne gemte sig for fremmede sømænd eller for deres lokale fjender. Resten af dagen er fri til at tage på yderligere opdagelse på øen. Der er afslutningsmiddag på Påskeøen, hvor der serveres en af øens specialiteter fisk, kylling og gris med tilbehør tilberedt i Umu, en jordovn.

Dag 17: Fly til Santiago.

Vi flyver tilbage til Sydamerika om eftermiddagen og ankommer til Santiago. Vi har en sidste overnatning i nærheden af lufthavnen, inden vi flyver tilbage til Europa.

Dag 18: Afgang fra Santiago.

Vi forlader Santiago først på eftermiddagen med kurs mod Europa

Dag 19: Hjemkomst Kastrup.

Ankomst til Kastrup om eftermiddagen.

I prisen er inkluderet:

  • Flyrejse Kastrup – La Paz, Santiago – Kastrup. Der er også mulighed for udrejse fra og hjemkomst til Billund.
  • Flyrejser i Sydamerika: Julianca – Cusco, Cusco – Santiago, Santiago – Påskeøen t/r
  • Tur til Machu Picchu inkl. bus, tog, shuttlebus, entré og overnatning
  • Privat bus La Paz – Copacabana – Puno – Cusco
  • Alle transfers
  • Overnatning på gode 3- eller 4-stjernede hoteller på fastlandet. På Påskeøen et charmerende, lokaltejet hotel
  • Morgenmad alle dage, frokost eller aftensmad 11 dage (dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 13, 15, 16)
  • Alle udflugter og entréer nævnt i programmet inkl. Nationalparken på Påskeøen
  • Alle skatter, gebyrer og afgifter
  • Dansk ekspertrejseleder
  • Bog om Påskeøen af Torsten Granov
    Da flybilletter til Påskeøen skal bestilles og betales ved tilmelding er depositum højt. Vi anbefaler at tegne en afbestillingsforsikring.

 

Tilkøbsmuligheder:

  • Tillæg for enkeltværelse: DKK 10.500

 

Ikke inkluderet: 

  • Øvrige måltider
  • Personlige udgifter
  • Rejseforsikringer

BILLEDER OG VIDEO FRA REJSEN:

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

DATO:

07/11/2024 – 26/11/2024 Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile

Depositum pr. person:

10.000 kr.

Pris:

61.845 kr.

DATO:

22/10/2024 – 10/11/2024 Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile

Depositum pr. person:

10.000 kr.

Pris:

61.845 kr.

Dine rejseledere på turen:

Torsten Granov
Torsten Granov

Torsten Granov, cand. mag. og direktør

Torsten Granov er cand. mag. i fransk og historie og har bl.a. undervist i fransk historie på Århus Universitet. Han er grundlægger af rejsebureauet Cultours og har ledet mange ture verden over.

Torsten Granov har rejst over hele Sydamerika og har mange personlige kontakter. Det betyder, at vi både i Bolivia, Peru, Chile og på Påskeøen møder meget vidende, venlige og hjælpsomme guider, der gør meget for at vi skal få så meget som muligt ud af opholdet og føle os godt tilpas.

Vore lokale samarbejdspartnere er små, seriøse og erfarne bureauer. De tager i planlægningen hensyn til den lokale kultur og tilrettelægger rejsen så bæredygtigt som muligt.

Rejsen i selskab med Torsten og vore lokale partnere er en enestående mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af verdens største seværdigheder og komme til at kende landenes kultur og befolkning også i dag. De sørger for, at vi besøger lokale forretninger og restauranter, hvor ejerne er mindre forretningsdrivende, der sælger autentiske håndværksprodukter og god, lokal kvalitetsmad.

Torsten Granov har besøgt Påskeøen mere end 25 gange og har skrevet bogen ”Påskeøen”.

Du får ikke bedre ledsager til en rejse til Påskeøen.

Læs mere om alle vores rejseledere her >>

Guide i Bolivia, Mariela Zuleta

Vores guide i Bolivia, Mariela Zuleta, arbejder, ud over at tage sig af turister som primus motor i en organisation, der hjælper indianske kvinder på landet med at starte små virksomheder, således at de kan arbejde og skabe indtægter til familien.

Guide i Peru, Patricia Herrera

Patricia Herrera, vores faste guide i Peru, er opvokset i bjergene udenfor Cusco hos sine bedsteforældre, der talte quechua, inkaernes sprog, som også Patricia taler. Patricia har studeret på universitetet og er nu indehaver at et mindre incoming bureau. Hun har været guide flere år og har vandret på inkastien mere end 125 gange.

Guide på Påskeøen, Emilia Tepano

Emilia Tepano er født på Påskeøen og taler det lokale polynesiske sprog. I mange år var hun den lokale guvernørs presse- og PR-medarbejder. Emilia har deltaget i mange arkæologiske udgravninger på Påskeøen. Hun er instruktør i polynesiske danse, og hun er vores guide på øen.

Vil du vide mere om Påskeøen? Læs med her.

Enestående ældgammel arkitektur, helt uforlignelig billedhuggerkunst og fantastisk natur! Det er bare et par af de udtryk, der kunne være overskrifterne til denne rejse. Den bringer dig inkaernes tavse, forladte byer, til verdens højstbeliggende sø og kulturer, der lever på flydende sivøer som deres ældgamle forfædre for hundreder af år siden. Du oplever Påskeøens fascinerende isolerede samfund, og du går tur i moderne storbyer. Du kommer hjem med en helt unik bagage af oplevelser!

La Paz

Verdens højst beliggende storby og Bolivias største by med en befolkning på omkring 2½ mio. indbyggere blev grundlagt for omkring 500 år siden af spanierne som en station på ruten fra sølvminerne i Potosí til Lima. Byens centrum ligger i 3500 meters højde. Det er ikke her, du finder de mest sommerlige temperaturer, for selv i de varmeste måneder, oktober og november, kommer temperaturen ikke over 20 grader, og nattefrosten er aldrig langt væk. Du oplever en storby med en helt særlig infrastruktur, et system af svævebaner! Og du kan handle med lokale indianere i deres traditionsrige dragter, som kommer ind til byen med deres varer. La Paz er noget helt særligt.

Titicacasøen og de flydende øer

Når du står ved bredden af Titicacasøen, ser du ud over et vandspejl på 8340 km2. Søen ligger i Andesbjergene i 3800 meters højde og er dermed verdens højest beliggende sø. Her oplever du en kulturrigdom, der strækker sig mere end 1000 år tilbage i tiden. Du ser spor af de oprindelige beboelser, ruiner fra hele bysamfund hvori Amerikas tidligste folk har levet, og din rejseleder vil hele vejen fortælle om mennesker og steder. Det er fascinerende!

At de oprindelige indianeres, uroernes, liv ikke kun har været fredeligt, vidner de flydende øer om. Af frygt for de fremtrængende inkaer er de, som egentlig boede på fastlandet, søgt ud på søen på øer bygget af totorasiv. Det skete allerede i middelalderen. Disse øer kunne flyttes efter behov, når truslerne blev for voldsomme. Der er nu mindre end 2000 uro-indianere tilbage, og når du besøger de flydende øer, oplever du den store venlighed hos disse fredelige mennesker.

Cusco – Machu Picchu

Sacsayhuaman er et helligt sted fyldt med historie. Når du går blandt de høje mure, mange bygget af op til flerehundredetons tunge sten, forstår du, hvor stærkt dette forsvarsanlæg har været. Det har haft stentårne og bygninger til 5000 soldater og er et så imponerende byggeri, at det ikke lader sig beskrive med ord. De kæmpestore, op til over 8 m, og enormt tunge sten er passet så sirligt sammen og anbragt så sindrigt og specielt, at det aftvinger den dybeste respekt. Hensigten med anlægget bliver fortalt undervejs, men alene udsigten ud over hovedstaden Cusco er helt fantastisk.

”Verdens navle”, Cuzco, ligger 2 km syd for Sacsayhuaman og har i dag omkring 450.000 indbyggere. Det siges, at byens grundplan oprindeligt var formet som en puma, hvoraf Sacsayhuaman, forsvarsanlægget, udgjorde hovedet. Området har en stor minedrift med både guld, kobber og uran, men det vigtigste erhverv er turisme. De mange og betydelige inkaruiner tiltrækker mange interesserede, og din rejseleder giver dig sammenhængen og historien undervejs.

160 km fra Cusco ligger Machu Picchu. Endnu en spændende og historiemættet spøgelsesby, du besøger, som er knyttet til inkaerne. Byen har været en af mange kongelige residenser fra 1400-tallet og består af over 100 stenbygninger fordelt på forskellig vis. Her er bl.a. offersteder og vandkanaler, og alt er omgivet af stejle landbrugsterrasser. Man mener, at byen har haft omkring 500 indbyggere, som dog kun har boet her halvdelen af året. I 1983 blev den spektakulære bebyggelse optaget på Unescos verdensarvliste. Det er et enestående kompleks.

Titicacasøen
Titicacasøen

Santiago

I november er det sommer i Santiago. Behagelige 25 grader er ikke unormalt, men der findes ingen middeltemperatur for Chile som helhed. Det 200-km smalle land på Sydamerikas vestkyst ud mod Stillehavet strækker sig over 4300 km fra nord til syd og har både dejlige sandstrande og vilde bjerge, og landets historie er fyldt med dramatik som dets geografi. Når du besøger hovedstaden, Santiago de Chile, er du i en storby med 5,5 mio. indbyggere. Byen huser landets største og vigtigste uddannelsesinstitutioner og mange industrier, mens det chilenske parlament er flyttet til havnebyen Valparaiso, lidt mere end 100 km. nordvest for Santiago.

Under opholdet i Santiago ser du bl.a. regeringsbygningen, Casa Real de la Moneda, hvor landets præsident Salvador Allende døde under et statskup d. 11. september 1973 anført af den mand, han selv havde indsat som den chilenske hærs øverstkommanderende samme år, Augusto Pinochet.

Påskeøen

Langt ude i Stillehavet, ca. 3700 km vest for Chiles kyst med nærmeste nabo 2000 km væk, ligger en lille ø på bare 164 km2, Isla de Pasqua, Rapa Nui eller Påskeøen. Trods sin lidenhed er denne ø en sand guldgrube af spændende og dramatisk historie. Øen blev ”fundet” af europæerne i 1722 og i 1888 annekteret af Chile. i 1965 fik beboerne fik chilensk statsborgerskab, men øens oprindelige og fantastiske historie ligger hundreder af år tilbage.

”Statuer skabt af natten

og strøet ud i en lukket kreds

for at ingen skal se dem, kun havet”

(citat af Pablo Neruda fra bogen ”Påskeøen” af Torsten Granov)

Netop statuerne på Påskeøen har tiltrukket interesserede fra alle egne af verden de sidste 100 år, ikke mindst efter Thor Heyerdahls ekspedition dertil i 1955-56. Din rejseleder på denne tur, Torsten Granov, er en af de mest vidende omkring denne sagnomspundne plet med de mange hemmelighedsfulde kæmpestatuer. Alt i alt er der omkring 1000 stenstatuer på den lille vulkanø. De er anbragt på forskellig vis, og nogle slet ikke anbragt, men opgivet undervejs til deres bestemmelsessted. Man vurderer, at statuerne vejer mellem 10 og 270 tons, og de er op til 18 m høje.

Deres historie og meningen med dem, fortællingen om øens tidlige beboere, øsamfundets klanopbygning og indbyrdes ufred, beretningen om den gamle tro, der måtte vige for en ny, om overfald fra slavejægere og meget, meget mere får du fortalt med allerstørste ekspertise på denne rejse. Du oplever befolkningen, du oplever venligheden, det lokale køkken, de lokale skikke. Påskeøen, der blev optaget på Unescos verdensarvliste i 1995, har utroligt store og spændende oplevelser til rigtig mange dage!

Uforglemmeligt!

De oplevelser, der står i kø på rejsen gennem mange hundrede år i et farverigt og dynamisk Sydamerika, kan ikke beskrives. Du skal være der! Det er natur med utrolig skønhed og majestætisk storhed, det er forladte ruinbyer og pulserende storbyer, det er sagn og myter vekslende med historiske fakta og nutidens realisme. Og du er midt i det hele!

Læs meget mere i det udførlige program!

Cultours’ mange års erfaring med rejser i området gør, at vi kan tilbyde noget særligt. Vi gør tingene på andre måder, så man kommer tæt på og får spændende anderledes oplevelser. Ikke mindst på Påskeøen hvor vort kendskab og vore kontakter gør, at vi kommer i kontakt med spændende lokale beboere og specialister i øens fortid. Undervejs smager vi os gennem områdernes madmæssige specialiteter og gode vine.

Rejseleder Torsen Granovs kommentar om rejsen til “Påskeøen”:

“Jeg blev dybt fascineret af statuerne og øens mærkelige og forvirrende historie, af landskaberne og af de folk, der boede her. Men jeg tror, at det, der overraskede mig mest, var Påskeøens skønhed. De store drivende skyer på den blå himmel, havet, der skiftede farve fra gråt til grønt til dybblåt til lystblåt, og skyernes skygger, der vandrede hen over dette hav uden ende. Den følelse af uendelighed, der rammer en, når man står på en af øens vulkaner og ser ud over et hav, hvor man kan sejle i uger uden at møde hverken land eller folk.”

— Uddrag fra Torsten Granovs bog Påskeøen

Alle har hørt om den lille isolerede ø midt i Stillehavet. Jeg har ofte fået det spørgsmål, om der virkelig er nok at se i flere dage. Jeg synes, der er nok at se til flere år. Påskeøen er et sted, man aldrig glemmer, når man har været der, men også et sted, som de fleste besøgende kun ser en gang.

Jeg synes derfor, at det er vigtigt, at man ser så meget som muligt, og i hvert fald alt det, man har hørt om og set billeder af. Derfor mener jeg, at 4 dage på øen er det mindste, man kan klare sig med. Det giver mulighed ikke kun for at se øen, men også opleve den, at få kontakt med lokale beboere, at prøve et måltid tilberedt i omu, jordovn, at opleve øen lidt på egen hånd, at bade i Stillehavet fra Anakena-stranden og meget mere.

Det var Thor Heyerdahls ophold på øen i 1953-54, der gjorde øen kendt over hele verden. Hans besøg blev begyndelsen til en lang række videnskabelige undersøgelser af øen, dens kultur, befolkningens oprindelse, kulturens undergang og meget mere.

Alle undersøgelserne viste, at Thor Heyerdahl tog fejl i antagelsen af, at befolkningen kom fra Sydamerika. Der er stort set intet belæg for denne antagelse. Men muligvis har beboere fra øen besøgt Sydamerika. De var, i modsætning til indianerne i Sydamerika, dygtige sejlere med både, der kunne sejle tusindvis af kilometer over havet, men hvis de har været der, er der intet, der tyder på, at de fandt noget, som var så interessant, at de tog det med tilbage til Påskeøen.

Det kunne være, fordi de måske kun besøgte kystegnene. Tager man op i Andesbjerge til Cusco, inkaernes gamle hovedstad, eller til Machu Picchu, ruinbyen langt inde i bjergene, så er der spektakulære fortidsminder, som er lige så mystiske som Påskeøens.

Torsten Granov og hans bog om Påskeøen. Ved bestilling af turen til Påskeøen, modtager du et gratis eksemplar af bogen. Bogen kan også købes på Cultours´ hjemmeside.

Vi begynder rejsen i Bolivia med hovedstaden La Paz, der ligger i næsten 4000-meters højde. La Paz er en spændende og anderledes by præget af spansk og indiansk kultur og befolkning.

Fra La Paz kører vi med privat bus til Titicacasøen. Her får vi imponerende indtryk af Andesbjergene, inden vi når frem til verdens højest beliggende sø, Titicaca, også i ca. 4000-meters højde. Ved Copacabana sejler vi til Soløen, og ved Puno sejler vi ud til Uro-indianerne, der bor på flydende sivøer ude i søen. Da jeg første gang var der, troede jeg, at øerne på en eller anden måde var forbundet med søbunden, og stor var min forbavselse, da de begyndte af flytte sig.

Fra Titicacasøen kører vi på højsletten mellem Andesbjergene, og vi får et indtryk af landskabet og befolkningen og levevilkårene i de barske landdistrikter, inden vi når frem til Cusco, den tidligere hovedstad i inkariget. Der er stadig store og imponerende monumenter at se, men megen af den viden, som inkaerne havde, er gået tabt. Måske er det i virkeligheden hemmeligheden bag et besøg i Machu Picchu, at vi ingenting ved om byens funktion; hvem der boede der, hvad de foretog sig midt ude i bjergene, og hvorfor de på et tidspunkt forlod byen uden at efterlade sig nævneværdige spor, der kunne give os et fingerpeg om deres liv i byen. Fra Cusco flyver vi til Santiago de Chile og derfra videre til Påskeøen.

På Påskeøen skal vi se stenstatuerne, den ceremonielle landsby Orongo, øens eneste landsby, Hanga Roa. Vi skal bo på et hotel ejet af en af de lokale beboere, hvor de små pavilloner alle vender ud til en have med eksotiske vækster, og hvor der findes en lille swimmingpool. Her møder vi den lokale, traditionelle gæstfrihed og smager den gode mad, tilberedt med friske, lokale råvarer. Hotellet ligger i gåafstand af bymidten, kirken, museet og havet.

Rejsetidspunktet er vigtigt, når man skal besøge Påskeøen. Den ligger på den sydlige halvkugle, og derfor er der sommer, når vi har vinter. I vore sommermåneder kan vejret være koldt og blæsende med megen regn. Det gør, at langt færre turister besøger øen, da oplevelsen kan være noget nedslående med blæst og regn og spændende steder, der ikke kan besøges. Vi har derfor valgt at besøge Påskeøen på et af de bedste tidspunkter til rejsen, når sommeren begynder i november. Du kan læse mere i min bog om Påskeøen.

Med venlig hilsen

Torsten Granov

Påskeøen
Moai'erne der vogter på Påskeøen

Bogen om Påskeøen:

Bogen om Påskeøen

"Påskeøen"

Påskeøen lyder af fjerne horisonter, mystik og drømmerejser. Store uforklarlige stenstatuer på en lille isoleret ø i Stillehavet. Man får det hele, når Torsten Granov, forfatter, historiker og mangeårig rejseleder på Påskeøen fortæller i sin nye bog illustreret med mange spændende fotos og billeder.

REJSEKATALOG KULTURREJSER

LÆS KULTURREJSE KATALOGET ONLINE ELLER DOWNLOAD

Få tilsendt kataloget med post eller på mail

DOWNLOAD PDF AF REJSEBESKRIVELSEN

Praktisk information ved bestilling af rejsen:

Når I ved bestilling indtaster jeres kreditkort, autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve depositum med det samme, og restbeløb 2 måneder inden afrejsedag.

Dette vil også fremgå af ordrebekræftelse.

Det er generelt ikke noget problem at få en anden hjemrejse dato og blive længere på stedet. Det skal dog aftales ved tilmelding til rejsen. Det kan som regel ikke lade sig gøre at rejse ud før gruppen. Ændret hjemrejse medfører en mindre merbetaling. Kontakt os og hør mere på telefon 86 10 86 05 eller via mail rejser@cultours.dk

På denne rejse til Påskeøen deltager maks. 22 rejsedeltagere + rejselederne.

BESTIL REJSEN:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

DATO:

07/11/2024 – 26/11/2024 Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile

Depositum pr. person:

10.000 kr.

Pris:

61.845 kr.

DATO:

22/10/2024 – 10/11/2024 Påskeøen, Bolivia, Peru og Chile

Depositum pr. person:

10.000 kr.

Pris:

61.845 kr.