REJS MED EKSPERTERNE

Martin Cleemann Rasmussen

cand.mag.

Martin Cleemann Rasmussen er cand. mag. i Russisk og Historie med speciale i krigshistorie. Han taler russisk og har boet og arbejdet flere år i Rusland og Ukraine.

Martin har igennem mange år arbejdet som analytiker og underviser i Forsvaret med netop Rusland som helhed og landets spændende krigshistorie i særdeleshed.

Martin er lektor ved DIS og ekstern lektor og underviser ved Forsvarsakademiet. Han har gennem mange år holdt foredrag og undervist i både Forsvaret og for civile om bl.a. 1 VK. og 2. VK, D-dag og kampene i Italien, Russisk-ukrainske forhold og krigshistorie, Han er også konsulent på en række nyere krigshistoriske udgivelser og anvendes jævnligt som ekspert i medierne.

Martin har været tilknyttet Cultours siden 2004. Han er en medrivende foredragsholder og han har været rejseleder på utallige rejser verden over.

Martin Cleemann Rasmussen

Martin Cleemann Rasmussen Er rejseleder på følgende rejser:

ForsideBilledD-dag2

Normandiet D-dag

Alle 5 invasionsstrande, Dunkerque, Dieppe, Omaha, Bayeux, Ste. Mère Église, Arnhem.
7. jul 24 -
13. jul 24
11. aug 24 -
17. aug 24
1. sep 24 -
7. sep 24
15. sep 24 -
22. sep 24
11.485-12.885
Poul Grooss, kommandør Martin Cleemann Rasmussen, cand.mag. Niels Klingenberg Vistisen, cand.mag. og forfatter Torsten Granov, cand.mag. og direktør

Alle invasionsstrandene, Utah, Omaha, Sword, Juno og Gold, besøges på denne busrejse, du er i Dunkerque, Bayeux, Ste. Mére-Eglise, Falaise og Arnhem og står på stranden ved Colleville-Sur-Mer. Ekspertrejselederne fortæller og viser videoer og film i bussen. Du ser de mest spændende museer og steder, hvor kampene foregik.

kanonbatteri

Den Amerikanske Borgerkrig

Og 2. Verdenskrigsmuseet i New Orleans
8. jun 24 -
17. jun 24
24.485
Torsten Granov, cand.mag. og direktør Martin Cleemann Rasmussen, cand.mag.

Lincoln, Grant og Robert E. Lee. Gettysburg og Antietam. Navne på generaler, præsidenter og slag som alle amerikanere kender i dag. På blodige slagmarker udkæmper de nogle af de mest afgørende slag under Den Amerikanske Borgerkrig 1861-1865 imellem Nord – og Sydstaterne.

På denne rejse besøger vi de steder, hvor fundamentet til det moderne Amerika blev skabt.

Tiger kampvogn Rom

Kampene i Italien - Mussolinis Rom

Monte Cassino og kampen om Italien
6. okt 24 -
12. okt 24
14.985
Martin Cleemann Rasmussen, cand.mag.

Gustavlinjen og Organisation Todt, Anzio og Salerno, det antikke Rom, slaget ved klosteret Monte Cassino, Mussolinis E. U. R.-projekt, fangenskab og dramatiske befrielse.

Adolf Hitler i Wien

Hitlers Wien og Østrig under nazismen 1938-1945

Førerkult, forbrydelse, fortrængning
24. okt 24 -
27. okt 24
9.845
Martin Cleemann Rasmussen, cand.mag.

Vi stiller skarpt på ”Ostmark” – det nazistiske Østrig i dets dybde, bredde og sammenhæng. Fra det østrigske kejserriges dominans og storhed til dets ydmygende nederlag i 1. Verdenskrig, fra politisk kaos i mellemkrigstiden over ”Anschluss” i 1938 til Førerkult og nazistisk diktatur. Fra europæisk højkultur til jødeforfølgelser, koncentrationslejre og blodige gadekampe mod Den Røde Hær. Fra forblændelse, hen over benægtelse til fortrængning af fortidens forbrydelse.

Panorama Museet

Stalingrad og Moskva

Skæbnekampene ved Østfronten
Ingen datoer fundet
17.485
Martin Cleemann Rasmussen, cand.mag.

Vi besøger Kreml, De væbnede styrker museum og monumenter i Moskva. I Stalingrad Røde Oktober Fabrikken, Museet, de vigtigste kamppladser i og omkring byen. Paulus hovedkvarter, og den tyske og russiske kirkegård.