REJS MED EKSPERTERNE

Den Amerikanske Borgerkrig

Og 2. Verdenskrigsmuseet i New Orleans

Slagmarkerne Gettysburg og Antietam, Washington DC, Richmond, enestående natur, og 2 nætter i New Orleans med særbesøg på USA´s største 2. verdenskrigsmuseum.

På denne rejse besøger vi de steder, hvor fundamentet til det moderne Amerika blev skabt.

Den Amerikanske Borgerkrig - og 2. Verdenskrigsmuseet i New Orleans

Slagmarkerne Gettysburg og Antietam, Washington DC, Richmond, enestående natur og 2 nætter i New Orleans med særbesøg på USA´s største 2. Verdenskrigsmuseum. Vi bor undervejs på centralt beliggende hoteller i forhold til det, vi skal se. Hotellerne er alle af god kvalitet og med morgenmad.

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

Ingen aktuelle rejser fundet

Kort dagsprogram:

Lincoln, Grant og Robert E. Lee. Gettysburg og Antietam. Navne på generaler, præsidenter og slag som alle amerikanere kender i dag. På blodige slagmarker udkæmper de nogle af de mest afgørende slag under Den Amerikanske Borgerkrig 1861-1865 imellem Nord – og Sydstaterne. Her dræber hundredetusinder af unge amerikanere andre titusinder af amerikanere.

Massehære med gamle forladere, topmoderne riflede kanoner, jernbaner, telegraflinjer, krigsfotografier, feltbefæstninger og skyttegrave gør Den Amerikanske Borgerkrig til en både gammeldags og moderne krig.

Slaveriet og kampen for dets ophævelse satte sig dybe spor som stadig i dag præger det amerikanske samfund.

Dag 1: Afgang fra Kastrup til Washington DC. Indkvartering og aftensmad.
Dag 2: The National Mall. Lincolns Memorial og Gettysburg-talen. Krigsmonumenterne for 2. Verdenskrig, Koreakrigen og Vietnam. Fords Theater. Arlington-kirkegården.
Dag 3: Slagmarkerne ved Antietam. Overnatning omkring Gettysburg. Middag.
Dag 4: Gettysburg med ‘battlefield-guides’. Little Round Top, Devils Den og Cementary Hill. Overnatning i Gettysburg.
Dag 5: Oplæsning af øjenvidneberetninger fra ´Pickets Charge. Shenandoah-dalen. Overnatning i Richmond. Middag.
Dag 6: Richmond. Virginia State Capitol. Sct. Johns Church. Jeffersons plantage Monticello. Overnatning i Richmond.
Dag 7-9: New Orleans. Amerikas største 2. Verdenskrigsmuseum. Bytur i det historiske centrum og Bourbonstreet. Amerikas officielle 2. Verdenskrigsmuseum. Tid på egen hånd. Afskedsmiddag.
Dag 10: Fly fra New Orleans til København

Rejse til Den Amerikanske Borgerkrig

Udførlig rejsebeskrivelse:

Dag 1: Afgang fra Kastrup til Washington DC.

Afgang fra Kastrup lufthavn til Washington DC. Efter ankomst indkvartering og aftensmad.

Dag 2: The National Mall. Lincolns Memorial og Gettysburg-talen. Krigsmonumenterne for 2. Verdenskrig, Koreakrigen og Vietnam. Fords Theater. Arlington-kirkegården.

The National Mall med Lincolns Memorial og den berømte Gettysburg-tale. Stedet for Martin Luther Kings berømte ”Í have a dream”-tale, krigsmonumenterne for 2. Verdenskrig, Koreakrigen og Vietnam. Besøg i Fords Theater, hvor Lincoln blev myrdet, besøg på Arlington-kirkegården med præsident Kennedys grav, og hvor de første faldne fra borgerkrigen blev begravet. Vi hører om Amerikas komplekse forhold til borgerkrigen – både dengang og i dag.

Dag 3: Slagmarkerne ved Antietam. Overnatning omkring Gettysburg. Middag.

Slagmarkerne ved Antietam. Den blodigste dag i Amerikas historie med mere end 22.000 dræbte og sårede amerikanere. Slagmarken er ekstremt velbevaret og vi går i terrænet, hvor man stadig kan se spor fra kampene.

Indenfor et område på kun dobbelt størrelse af Københavns Rådhusplads bliver mere end 5000 soldater dræbt eller såret i løbet af blot fire timer. Antietam er et af de første slag, hvor der bliver taget fotografier på krigsskuepladsen, og det er gribende at stå på det sted, hvor fotografen Aleksander Gardner to dage efter slaget tager billeder af dræbte soldater. Slaget får også verdenshistorisk betydning. Abraham Lincoln fremsætter kort efter slaget sin erklæring om slaveriets ophævelse med de senere så berømte ord ”all persons held in bondage….shall be then, thenceforward and forever free…..”.

Fællesmiddag og overnatning omkring Gettysburg.

dræbt sydstatssoldat
”Fotografierne af de dræbte fra Antietam blev kort efter slaget udstillet i Hr. Bradys fotogalleri i New York. De gjorde et meget stærkt indtryk i samtiden. En anmelder udtalte, at ’.....selvom de døde ikke er blevet lagt direkte på dørtrinet, så har hr. Brady gjort noget som i højeste grad svarer til det.´ Krigens ofre havde nu pludseligt fået ansigt. Foto: Library of Congres Website

Dag 4: Gettysburg med ‘battlefield-guides’. Little Round Top, Devils Den og Cementary Hill. Overnatning i Gettysburg.

Gettysburg. I løbet af tre varme sommerdage i juli 1863 udkæmper syd-og nordstaterne krigens største og blodigste slag her blot 130 km fra Washington. Store dele af den enorme og meget naturskønne slagmark er i dag nationalpark, og mere end 3 millioner besøger den hvert år. Vi tager på særlig rundvisning med parkens ekspertguider (battlefield-guides).

Blandt nogle af de mange steder, som vi skal se, er Little Round Top, Devils Den og Cementary Hill. Vi hører Lincolns berømte Gettysburg-tale. Den tog kun 2 minutter og var på 272 ord, men anses for en af Amerikas vigtigste taler nogensinde og kendes af alle amerikanere.

Overnatning i Gettysburg.

Dag 5: Oplæsning af øjenvidneberetninger fra ´Pickets Charge. Shenandoah-dalen. Overnatning i Richmond. Middag.

Det fatale frontalangreb, ´Pickets Charge. Langs fronten står dusinvis af kanoner og monumenter, som markerer, hvor de forskellige regimenter kæmpede. Angrebet er utroligt velbeskrevet, og vi hører øjenvidneberetninger læst op på de steder, hvor det skete.

Om eftermiddagen kører vi til Richmond. På vejen passerer vi dele af den smukke Shenandoah-dal. Den var under borgerkrigen en strategisk ”genvej” imellem Washington og Sydstaternes hovedstad Richmond og et frodigt ”forrådskammer” for begge sider med store ødelæggelser og overgreb på civilbefolkningen.

Fællesmiddag og overnatning i Richmond.

Dag 6: Richmond. Virginia State Capitol. Sct. Johns Church. Jeffersons plantage Monticello. Overnatning i Richmond.

Richmond – Sydstaternes hovedstad. Byrundtur med de klassiske bygninger og sydstatspalæer, der står, som er de taget ud af TV-serien ”Nord og Syd”. Virginia State Capitol og Sct. Johns Church, hvor Patrick Henry i 1775 holdt sin berømte ”Give Me Liberty or Give Me Death”-tale, som senere blev en vigtig del i sydstaternes selvforståelse.

Om eftermiddagen besøger vi Jeffersons plantage Monticello. På fremragende vis skildrer man her slaveriets grusomheder og dets komplekse betydning for Amerika og amerikanerne – både dengang og i dag.

Overnatning i Richmond.

Dag 7-9: New Orleans. Amerikas største 2. Verdenskrigsmuseum. Bytur i det historiske centrum og Bourbonstreet. Amerikas officielle 2. verdenskrigsmuseum. Tid på egen hånd. Afskedsmiddag.

New Orleans og besøg på Amerikas største 2. Verdenskrigsmuseum. Byen som er berømt for sin musik, sin mad, den unikke dialekt og ikke mindst sin unikke franske bydel med dens spanske og franske arkitektur.

Vi tilbringer to dage i denne fantastiske by. Bytur i det historiske centrum med den unikke musik, Louis Armstrong og den berømte (og berygtede) Bourbonstreet.

Vi besøger også det fremragende 2. Verdenskrigsmuseum i byen. Museet, som er Amerikas officielle 2. Verdenskrigsmuseum, rummer mere end 250.000 genstande og flere end 9.000 mundtlige beretninger fra krigen. Vi besøger museet og får en særlig rundvisning i dets arkiv.

Der vil også være tid til på egen hånd at udforske byen og dens mange muligheder.

Fælles afskedsmiddag.

Dag 10: Fly fra New Orleans til København

Fly fra New Orleans med mellemlanding til København.

I prisen er inkluderet:

 • Flyrejse København – Washington – New Orleans – København
 • Al (bus) transport i henhold til programmet
 • Transfers til og fra lufthavne
 • Overnatning på godt hotel med bad og toilet på alle værelser
 • Morgenmad
 • Middag dag 1 i Washington, dag 3 i Gettysburg, dag 5 i Richmond og dag 9 i New Orleans
 • Entreer til alle de i programmet nævnte museer, sites og slagmarker
 • Lokale ekspertguider
 • Alle skatter og afgifter
 • Ekspertrejseledere, der er med fra Danmark og retur

 

Tilkøbsmuligheder:

 • Enkeltværelse: DKK 4.500

BILLEDER & VIDEO FRA REJSEN:

Rejselederne på inspektionstur i foråret 2024

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

Ingen aktuelle rejser fundet

Din rejseleder på turen:

Martin Cleemann Rasmussen
Martin Cleemann Rasmussen

Martin Cleemann Rasmussen, cand.mag.

Martin Cleemann Rasmussen er cand.mag. i russisk og historie med speciale i krigshistorie. Martin er medlem af Dansk Militærhistorisk Kommission og tilknyttet Hærens Officersskole og Forsvarsakademiet og DIS som ekstern lektor og underviser. Martin har igennem mange år arbejdet med Den Amerikanske Borgerkrig, med krigens baggrund, med taktik på perioden og med betydningen af krigen for det amerikanske samfund. Martin har også afholdt foredrag og krigsspil for både officerer og offentligheden med Den Amerikanske Borgerkrig som tema.

Martin har været tilknyttet Cultours siden 2004. Han er en medrivende foredragsholder og underviser

Han har været rejseleder på utallige rejser med militærhistorie og været militærhistorisk foredragsholder – bl.a. med temaer om Den Amerikanske Borgerkrig, De Slesvigske Krige, D-dag, Italien, krigen på Østfronten og meget mere.

Læs mere om alle vores rejseledere her >>

Martin Cleemann Rasmussen
Rejseleder Martin Cleemann Rasmussen taler med en af de lokale klædt som i 1860erne ved slagmarken ved Manassas
Torsten Granov
Torsten Granov

Torsten Granov, CAND.MAG. OG DIREKTØR

Torsten Granov er direktør for Cultours. Torsten Granov har rejst over hele verden og ledet mange rejser til nære og fjerne egne af kloden. Torsten Granov er cand. mag. i fransk og historie og har bl.a. undervist i fransk historie på Århus Universitet. Han er grundlægger af rejsebureauet Cultours og har ledet mange ture verden over.

Læs mere om alle vores rejseledere her >>

Gettysburg
Torsten Granov på inspektionstur til Gettysburg

FÅ DET FULDE PROGRAM LEVERET SOM KATALOG ELLER PRINT SELV PDF AF DENNE REJSE

Læs kataloget online eller download

Få tilsendt det fulde militærhistoriske katalog med post eller på mail

DOWNLOAD PDF AF PROGRAMMET FOR DENNE REJSE OG PRINT

BESTIL REJSEN:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

Ingen aktuelle rejser fundet

Praktisk information ved bestilling af rejsen:

Når I ved bestilling indtaster jeres kreditkort, autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve depositum med det samme, og restbeløb 2 måneder inden afrejsedag.

Dette vil også fremgå af ordrebekræftelse.

Det er generelt ikke noget problem at få en anden hjemrejse dato og blive længere på stedet. Det skal dog aftales ved tilmelding til rejsen. Det kan som regel ikke lade sig gøre at rejse ud før gruppen. Ændret hjemrejse medfører en mindre merbetaling. Kontakt os og hør mere på telefon 86 10 86 05 eller via mail rejser@cultours.dk