Cultours ekspertrejseledere

En rejseleder hos Cultours er ikke bare en rejseleder, og enhver rejse er noget særligt.

Hos Cultours er rejselederen særligt interesseret i lige det område og den historie og brænder for at formidle de beretninger, der knytter sig specifikt til såvel steder som personer rundt på deres specielle tur.

De har en særdeles høj faglighed og stor kærlighed til deres stof, og samtidig er Cultours´ rejseledere fantastiske fortællere, der formår at få de historiske kendsgerninger gjort levende og vedkommende lige der, hvor det hele skete.

Så når vores rejser bliver planlagt, sker det ikke bare på et kontor med et landkort og en rejseplan, det foregår på de steder, der er rejsens mål, og researchen foretages af den, der skal lede rejsen.

Det betyder også, at skulle der vise sig udfordringer, logistiske eller andre, undervejs, så kan rejselederen bringe turen relevant videre på allerbedste vis. 

Rejs med Cultours! Oplev de mest entusiastiske og bedst uddannede guider. Se, lyt og spørg! Rejselederen ved det!

Allan Have Larsen

Allan Have Larsen

Allan er cand. mag i russisk, religionsvidenskab og engelsk og har tilbragt meget tid i Rusland og andre steder i den tidligere Sovjetunion. 1998-99 underviste Allan i dansk for Nordisk Ministerråd i den russiske by Pskov og fra 2004-7 arbejdede Allan som dansk lektor i Sankt Petersborg. Allan har altid været meget interesseret i Ruslands anderledeshed i forhold til resten af Europa. Når han ikke er rejseleder, arbejder han som tolk i russisk hos Rigspolitiet.

Læs mere »

Anders Vogt Norup

Anders Vogt Norup er uddannet på Aarhus Universitet og er cand. mag. i idéhistorie og historie. Han har siden 2016 været ansat som formidlingsinspektør på Moesgaard Museum med ansvar for kvaliteten af den personbårne formidling og undervisning.

Læs mere »

Camilla Bjarnø

Camilla Bjarnø er museumsinspektør på Moesgaard Museum, uddannet i forhistorisk arkæologi på Københavns Universitet. Camilla har deltaget i og haft ansvaret for adskillige udgravninger fra stenalder til nyere tid.

Læs mere »
Jakob Kjærsgaard

Jakob Tøtrup Kjærsgaard

Jakob Tøtrup Kjærsgaard er cand.mag. i historie og kulturarvsformidling og har en stor viden om maritim historie, D-dag og invasionen i Normandiet. Han har været ansat ved Utah Beach Museum som projektmedarbejder og guide. Jakob har mange personlige relationer i Normandiet og har medvirket i udarbejdelsen af kortfilmen ”D-dag med danske øjne”. Han udgav i 2019 en anmelderrost bog ”Den røde brænding” om de danskere, der tog del i invasionen i 1944.

Læs mere »
Jesper Tang

Jesper Tang

Forfatter og journalist mag. art. Jesper Tang, har boet i Provence i mange år. Han har lavet mange udsendelser i Danmarks Radio, skriver bøger og artikler og oversætter fra fransk til dansk. Blandt Jesper Tangs bøger kan nævnes Provence symfonien – et indblik i Provences kultur, natur og mennesker.

Læs mere »

Kathrine G. Bjerregaard

Kathrine G. Bjerregaard er cand. mag. i historie og filosofi fra Københavns Universitet. Hun er en energisk rejseleder og en god historiefortæller. Hun har rejst meget i Europa og Nordamerika og brugt sine evner som fortæller i tekster for Kulturstyrelsen til ”1001 fortællinger om Danmark” og ”25 fantastiske industrier”. Kathrine har firmaet Kattegat Guide & Sejd, som tilbyder guidede ture og foredrag for grupper og virksomheder.

Læs mere »

Lars Krants Larsen

Overinspektør og afdelingsleder, er uddannet middelalderarkæolog fra Aarhus Universitet og har været ansat på Moesgaard Museum siden 1999. Har deltaget i, og haft ansvaret for, utallige arkæologiske udgravninger i vore middelalderlige bykerner, i særdeleshed Aarhus. Har særligt beskæftiget sig med vikingetiden, middelalderens borge og materiel kultur.

Læs mere »

Lise Frost

Lise Frost er uddannet på Aarhus Universitet, hun er cand.mag. i arkæologi og historie og har desuden en ph.d. inden for bronzealder. Lise har siden 2008 været ansat som inspektør på Moesgaard Museum primært med ansvar for museets samlinger. Hun virker derudover som censor i arkæologi og har lang erfaring som underviser, rundviser og foredragsholder.

Læs mere »
Martin Cleemann Rasmussen

Martin Cleemann Rasmussen

Martin Cleemann Rasmussen, cand. mag. i Russisk og Historie, taler flydende russisk og har boet flere år i Rusland og Ukraine. Martin er tilknyttet Hærens Officersskole, Forsvarsakademiet og DIS. Han er anmelder og forfatter til flere artikler og desuden medforfatter til en meget anerkendt ”Danmarkshistorie”. Martin har også stor viden om Mussolinis Italien og landet som helhed.

Læs mere »
Michael Jørgensen

Michael Jørgensen

Michael Jørgensen er major. Han er uddannet linjeofficer i hæren, har en master i Militære Studier fra Forsvarsakademiet og har været udsendt flere gange. Han har omfattende viden om såvel kampene i den vestlige del af Europa som krigen i Stillehavet. Hans interesse og militære baggrund gør, at han kan fortælle historien, så den bliver relevant, levende og vedkommende.

Læs mere »
Niels Vistisen

Niels Klingenberg Vistisen

Niels Klingenberg Vistisen, cand. mag. i historie. Alsidig militær karriere som bl.a. major og senioranalytiker i Hærens Efterretningscenter, udsendt to år i Afghanistan og ekspert i D-dag. En fantastisk fortæller der formidler krigshistorien og kampene levende og perfekt med sin store viden på både det taktiske og operative niveau.

Læs mere »
Niklas Frank

Niklas Frank

Niklas Frank er søn af den tidligere nazistiske Generalguvernør i Polen Hans Frank. Niklas Frank er journalist, forfatter og foredragsholder. Cultours har flere gange haft besøg af Niklas, og det er altid minderigt, når han gør op med nazismen og faderen.

Læs mere »
Peter Hambro Mikkelsen

Peter Hambro Mikkelsen

Peter Hambro Mikkelsen, Ph.d. er doktor i Forhistorisk Arkæologi og Souschef på Moesgård Museum. Han interesserer sig særligt for perioden omkring 2. Verdenskrig og militærhistoriske forhold og har deltaget i udgravningen af et tysk bunkeranlæg på Guernsey. Peter er en medrivende fortæller, og han er en skattet rejseleder på turen til ”Berlin, 1933 – 45”.

Læs mere »
Peter Præstgaard

Peter Præstgaard

Peter Præstgaard, Cand. mag. ansat på Besættelsesmuseet i Aarhus og medlem af bestyrelsen for museets venneforening. Har speciel interesse for 2. Verdenskrig og Den kolde Krig og tiden op til Murens fald. Han er foredragsholder og tilrettelægger og leder af korte temature med historisk indhold samt leverandør af artikler om besættelsestiden.

Læs mere »
Poul Groos

Poul Grooss

Poul Grooss er Cultours’ passionerede søkrigsveteran. Han guider flere militærhistoriske rejser til bl.a. Østpreussen og Normandiet. Poul har i mere end 52 år været engageret i Søværnet og som militærhistoriker på Forsvarsakademiet. Han har en efterretningsmæssig baggrund, en enorm viden om krigshistorie og russisk sprog og kultur, og han er forfatter til flere bøger, sidst ”Krigen i Østersøen”.

Læs mere »
Torsten Granov

Torsten Granov

Torsten Granov er Cultours’ rejsevante direktør. Han er cand. mag i fransk og historie, har besøgt mere end 90 lande og behersker flere sprog. Torsten har sideløbende med rejsebureauet været projektleder for Unesco og initiativtager til flere kultursamarbejdsprojekter. Torsten har skrevet flere bøger bl.a. ”D-dag – optakten, dramaet og efterspillet” og er en særdeles vidende og medrivende rejseleder, der bringer rejsedeltageren helt tæt på historien.

Læs mere »
Xenia Pauli Jensen

Xenia Pauli Jensen

Xenia Pauli Jensen er ph.d. i forhistorisk arkæologi og seniorforsker på Moesgaard Museum. Hun beskæftiger sig primært med krig, kult og kontakter mellem Skandinavien og Romerriget. Xenia har haft det faglige ansvar for udstillingen af Illerup Ådal i Moesgaard Museums permanente udstilling, og hun har desuden lang erfaring som underviser, rundviser og foredragsholder.

Læs mere »

De uden sammenligning bedste og mest entusiastiske rejseledere finder du ganske enkelt hos Cultours. De er levende og medrivende fortællere, og de ved, hvad de snakker om.

På en rejse med Cultours får du den højeste faglighed, den spændende diskussion og den inspirerende dialog oveni en fantastisk rejse!

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!