REJS MED EKSPERTERNE

Jul på Gotland

Europas hyggeligste julemarked
 • Julemarked med juletræ, lysshow, boder, underholdning
 • Historiske byvandringer
 • Guidet besøg på Fornsalen, lokalhistorisk museum
 • Traditionelt svensk julekomsammen på historisk kro

Kom med til et af Europas hyggeligste julemarkeder

Midt i den gamle autentiske middelalder by

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

Ingen aktuelle rejser fundet

Kort dagsprogram:

Flyrejse med afgang fra Aarhus og København. Visby er Gotlands største by og den er noget helt særligt især i julemåneden. Tag med til et af Europas hyggeligste julemarkeder midt i den gamle middelalderby.

På dette års juletur til Visby på Gotland inviterer Kathrine Bjerregaard dig med til julemarked, på historiske byvandringer, guidet besøg på øens lokalhistoriske museum og med til en traditionelt svensk julekomsammen på det historiske Visby hotel i Strandgatan, middelalderens hovedstrøg. Vi bor på et 4-stjernet hotel midt i byen i kort afstand til julemarked, kirkeruiner, museum og ikke mindst Visbys fremragende restauranter.

Byen er pyntet og der er julestemning i hele december, men i denne weekend finder det traditionsrige middelalder julemarked sted. På Stora Torget står byens juletræ og der er lysshow på den imponerende St. Karins kirkeruin. Inde i St. Nicolai, som kaldes Kulturkatedralen, fejres der stemningsfuld middelalderlig jul med salgsboder med gotlandske specialiteter og brugskunst, her serveres mad og drikke, og der er fra kl 11 – 22 underholdning i form af gøgl, teater, ildspyning og live-musik med rod i middelalderen på oprindelige instrumenter.

I byen kan du slentre rundt og suge juleatmosfæren til dig, næsten som om du befandt dig i ”gamle dage”. Byens butikker bugner med gode tilbud og den svenske krone er stadig lav, så der er penge at spare på julegaverne. I den moderne del af Visby, lige uden for Österport, finder du butikker som Åhlens, Lindex, Clas Ohlson og KappAhl m.fl. Indenfor bymuren, i den gamle del, kan du finde garnforretninger, smykkekunst og håndværk, antikviteter, lokale delikatesser og meget andet. Men et besøg i Visby er mere og andet end julemarked og shopping. I den gamle, intakte hansestad, stammer mere end 200 huse fra middelalderen, og det er ikke underligt, at byen står på UNESCOs liste over umistelig verdens kulturarv.

Dag 1: Ankomst med fly til Visby

Dag 2: Julemarked med fakkeltog

Dag 3: Fornsalen. Traditionel svensk julekomsammen

Dag 4: Formiddag i Visby. Ankomst til København

Udførlig rejsebeskrivelse:

Dag 1: Afgang fra Aarhus og København.

Afgang fra Aarhus og København om eftermiddagen med skift i Stockholm og ankomst til Visby først på aftenen. Transfer fra lufthavn til hotellet. Efter ankomst og indtjekning på hotellet giver rejseleder, Kathrine G. Bjerregaard, en introduktion om byen, udleverer kort og fortæller om restauranter.

Dag 2: Rundtur i Visby og julemarked.

Efter morgenmaden mødes deltagerne med rejselederen til en mini-forelæsning om Gotlands historie og øens centrale placering i Danmarkshistorien. Bagefter går gruppen en længere tur rundt i Visbys smalle, stejle stræder. Rejselederen vil vise rundt og fortælle om de mange historiske huse og berette om nogle, af de mange, som har gået her før os. På turen kommer vi bl.a. forbi Gamle Apoteket, Almedalen, Donners Plats, Stora Torget, S:t Nicolai kirkeruin, S:t Karins ruin, Kyrkberget, Dalmanstårnet, Domkirken og Söderport. For de som stadig har lyst til at gå længere slutter vi af ved Valdemarkorset som står ved Solberga klosterruin udenfor den gamle bymur. Det store, årlige julemarked i S:t Nicolai kirkeruin er i gang og der vil om eftermiddagen være rig mulighed for at besøge det for at lytte til middelaldermusik, se skuespil, handle i boder med hjemmesylt og -strik og/eller gå på opdagelse i byens julepyntede butikker i Admiralsgaten og S:t Hansplan på egen hånd. Rejselederen giver gerne tips og ideer til hvad man kan lave og spise mm.

Dag 3: Gotlands Museum, Fornsalen og traditionelt, svensk “Julbord” på en historisk kro.

Efter morgenmaden tager rejselederen deltagerne med på et besøg i Gotlands Museum, Fornsalen, som har enestående arkæologiske fund fra hele øen. Museets mange skatte og enestående fund fortæller om en rig fortid på øen: I bildstenshallen fortæller imponerende billedsten om jernalder og vikingetid på Gotland, i pakhuset fortæller genstandende os om de rige, internationale købmænd som akkumulerede enorme rigdomme til øen i middelalderen og på 2. sal fortæller museet på dramtisk vis historien om Valdemar Atterdags blodige erobring af Gotland i 1361. Resten af eftermiddagen er på egen hånd og rejslederen giver gerne tips og gode råd

Denne aften er der traditionelt, svensk “Julbord” på en historisk kro. Her vil der blive budt på et godt gedigent måltid med bl.a. sild i alskens varianter, svensk julemad, snaps og øl. Det er ganske frivilligt og der vil være tilmelding til arrangementet inden programmet slutter fredag.

Dag 4: Formiddag i Visby og hjemrejse.

Vi tilbringer formiddagen i Visby inden transfer til lufthavnen og tilbagerejse. Hvis man har lyst er der søndag formiddag Adventsmesse i Visbys Domkirke, S:t Maria, som blev opført i 1225. Men julemarked og butikker er også stadig igang og åbne, så deltagerne har tid til at sige farvel til Visby før afrejsen.

Vi forventer at været retur i Aarhus og København først på aftenen.

I prisen er inkluderet:

 • Flyrejse København/Aarhus til Visby på Gotland t/r.
 • Overnatning på 4 stjernet hotel med god morgenmad (og spa mod tillæg) centralt i Visby.
 • Transfer til og fra lufthavnen i Visby.
 • Byvandring i Visby.
 • Ekspert oplæg ved rejseleder om Gotland i Danmarkshistorien.
 • Partout billet til julemarked.
 • Entre til museet.
 • Julebords-middag.
 • Ekspertrejseleder, der rejser med frem og tilbage.

 

Tilkøbsmuligheder:

 • Tillæg for enkeltværelse: DKK 1.600

ANDRE KULTURREJSER

GOTLAND GUIDE

BILLEDER OG VIDEO FRA REJSEN:

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

Ingen aktuelle rejser fundet

Din rejseleder på turen:

Kathrine G. Bjerregaard
Kathrine G. Bjerregaard

Kathrine G. Bjerregaard, cand.mag. og forfatter

Din rejseleder, Kathrine G. Bjerregaard, har rejst med grupper til Gotland gennem mange år for Cultours, hun har researchet øens omskiftelige historie, ikke mindst den danske tid, og kan efterhånden kalde sig “Gotlandsekspert”.

Kathrine G. Bjerregaard har rejst med gæster til Gotland for Cultours siden 2014 og hun vil guide dig sikkert igennem denne spændende tur. Kathrine evner at sætte stemmer på fortiden når hun viser dig stederne hvor det skete og på sin medrivende facon fortæller om dem, som kom før os og har sat sig spor i landskaberne og kulturen. Hendes begejstring for og viden om natur, kultur og historie bringer dig helt tæt på det, du kommer til at opleve.

Din rejseleder er desuden forfatter til den hidtil grundigste gotlandsguide: Gotland & Fårö, En historikers personlige guide. Bogen kan købes i de fleste danske boghandlere, kan lånes på biblioteket eller købes med rabat på Cultours hjemmeside i forbindelse med bestilling af rejsen.

Læs mere om alle vores rejseledere her >>

Vil du vide mere om juleturen til Gotland? Læs med her.

Tag med til et helt særligt julemarked, som holdes i St Nicolai kirkeruin, i den smukke gamle Hansestad, Visby på historiske Gotland.

Der er julestemning i hele december, men i denne weekend finder det traditionsrige middelalder julemarked sted, som sætter præg på hele byen. Her kan du slentre rundt i den spændende by og suge juleatmosfæren til dig, næsten som om du befandt dig i ”gamle dage”.

I S:t Nicolai kirkeruin, også kaldet “Kultur Katedralen”, er der boder med mad og drikke, fristende tilbud til julebordet og julegaver, som du ikke kan købe hjemme. Den svenske krone er historisk lav så du kan spare mange penge. I den moderne del af Visby, lige uden for Österport, finder du butikker som Åhlens, Lindex, Clas Ohlson og KappAhl m.fl. Indenfor bymuren, i den gamle bydels smukt pyntede butikker, kan du finde garn, smykkekunst og håndværk, antikviteter, lokale delikatesser og meget andet.

Men et besøg i Visby er mere og andet end julemarked og shopping. I den gamle, intakte hansestad, stammer mere end 200 huse fra middelalderen, og det er ikke underligt, at byen står på UNESCOs liste over umistelig verdens kulturarv.

Din rejseleder, Kathrine, har rejst med grupper til Gotland gennem mange år, hun har researchet øens omskiftelige historie, ikke mindst den danske tid, og kan efterhånden kalde sig “Gotlandsekspert”. Hun har netop udgivet en bog om øen: En historikers personlige guide til Gotland & Fårö. Bogen kan bestilles gennem Cultours i forbindelse med rejsebooking eller ved direkte henvendelse til rejselederen: kathrine@gotlandguide.com

På dette års juletur til Visby på Gotland inviterer Kathrine dig med til julemarked, på historiske byvandringer, guidet besøg på øens lokalhistoriske museum og med til en traditionelt svensk julekomsammen. Vi bor på et 4 stjernet hotel midt i byen i kort afstand til julemarked, kirkeruiner, museum og ikke mindst Visbys fremragende restauranter.

Gotland rejsekatalog 2022

På dette års juletur til Visby på Gotland inviterer Cultours dig med til julemarked, på historiske byvandringer, guidet besøg på øens lokalhistoriske museum og med til en traditionelt svensk julekomsammen. Download eller bestil kataloget nedenfor.

Få tilsendt kataloget med post eller på mail

Bogen om Gotland:

En-historikers-personlige-guide-til-Gotland-og-Faaro

Gotland & Fårö, En historikers Personlige Guide

Kathrine er forfatter til en bog om øen: “Gotland & Fårö. En historikers personlige guide”. For Katrine G. Bjerregaard handler historien om de store begivenheder, kendte personer og internationale krige og alliancer. Men også, og måske især, om almindelige mennesker og deres hverdagsliv og de aftryk, de sætter på historien. I denne bog kommer du med på en rejse til forunderlige Gotland & Fårö. Du rejser i trygge hænder med historiker og rejseleder, Kathrine G. Bjerregaard, som guider dig til sine personlige favoritsteder på de smukke, svenske øer. Undervejs fortæller forfatteren medrivende historier fra øernes spændende fortid, som også er en del af Danmarkshistorien.

Praktisk information ved bestilling af rejsen:

Når I ved bestilling indtaster jeres kreditkort, autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve depositum med det samme, og restbeløb 2 måneder inden afrejsedag.

Dette vil også fremgå af ordrebekræftelse.

Det er generelt ikke noget problem at få en anden hjemrejse dato og blive længere på stedet. Det skal dog aftales ved tilmelding til rejsen. Det kan som regel ikke lade sig gøre at rejse ud før gruppen. Ændret hjemrejse medfører en mindre merbetaling. Kontakt os og hør mere på telefon 86 10 86 05 eller via mail rejser@cultours.dk

BESTIL REJSEN:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

Ingen aktuelle rejser fundet