REJS MED EKSPERTERNE

Pompeji og Herkulanum

Vulkanen Vesuv og romerske ruinbyer

Kom med på en rejse til et fantastisk arkæologisk og geologisk skatkammer med den mægtige vulkan Vesuv som centralt omdrejningspunkt. Vi går i romernes fodspor, besøger deres huse og får et sjældent indblik i den romerske hverdag i Pompeji og Herculanum for 2.000 år siden.

 • Napoli
 • Sejlads fra Baiae til Misenum
 • Herkulanum
 • Pompeji
 • Oplontis og Villa Arianna
 • Vulkanvandring på Vesuv

Nyd livet i de travle, smalle gader i Italiens næststørste by!

Vi besøger de udgravede byer Pompeji og Herkulanum, store romerske villaer og museerne med de bedste fund.

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

DATO:

16/09/2024 – 21/09/2024 Pompeji og Herkulanum

Depositum pr. person:

3.000 kr.

Pris:

14.845 kr.

Kort dagsprogram:

En efterårsdag i år 79 gik vulkanen Vesuv ved Napolibugten i udbrud. Lava og aske dækkede byer, landsbyer og villaer under et mange meter tykt lag, og bevarede derved et hjørne af den romerske verden for eftertiden. Siden 1700- årene har der været foretaget udgravninger i området, der i dag rummer nogle af arkæologiens mest bemærkelsesværdige fund. På rejsen skal vi besøge de udgravede byer Pompeji og Herkulanum, store romerske villaer og museerne med de bedste fund.

Dag 1: Ankomst til Napoli. Sejlads fra Baiae til Misenum.

Dag 2: Napoli.

Dag 3: Herkulanum.

Dag 4: Pompeji.

Dag 5: Oplontis og Villa Arianna.

Dag 6: Vulkanvandring på Vesuv.

Udførlig rejsebeskrivelse:

Dag 1: Sejlads fra Baiae til Misenum, ankomst til Napoli.

Afrejse fra Kastrup om formiddagen, ankomst til Napoli om eftermiddagen. Vi kører direkte fra lufthavnen til Portus Julius, Romerrigets første flådehavn. Fra udsigtspunktet over det gamle vulkankrater, som nu er Avernersøen, kan vi se ned på Portus Julius. Havnen var kun aktiv i få årtier, før den blev afløst af en ny flådehavn på sydspidsen af kap Misenum. Det var herfra, at Plinius den ældre, så Vesuv i udbrud og beordrede krigsskibe ind for at evakuere indbyggerne fra byerne nedenfor vulkanen.

Vi sejler ud på Napolibugten og får et indtryk af Plinius den ældres rute fra Misenum mod Herkulanum og Pompeji ved foden af Vesuv. Vi ser mod Vesuv, Pompeji og Herkulanum i det fjerne. Herfra kører vi til vores gode hotel centralt i Napoli. Efter indkvartering spiser vi fællesmiddag ude i byen.

Pompeji

Dag 2: Napoli.

Det Arkæologiske Nationalmuseum i Napoli (Museo Archeologico Nazionale di Napoli). Om formiddagen besøger vi Napolis centrale museum, hvor mange af skattene fundet i Pompeji og Herkulanum er udstillet. Vi skal se genstande, statuer, mosaikker og fresker fra de huse, som vi senere besøger.

Der bliver også tid til at besøge den hemmelige afdeling med figurer og billeder, som man ikke har anset for helt passende.

Om eftermiddagen besøger vi ”Det underjordiske Napoli”, som findes under kirken San Lorenzo Maggiore på Piazza San Gaetano. Denne gotiske kirke med tilhørende kloster er i sig selv bemærkelsesværdig på grund af en vellykket sammenblanding af stilarter.

Men vores besøg begynder 10 meter under kirken, hvor udgravninger har blotlagt resterne af det romerske Napoli. Her ligger den oprindelige butiksgade med små boder, der ligger tæt op ad hinanden akkurat som på den nutidige gade ovenover. Den overdækkede gade, cryptoporticus, har små rum på hver side, hvor de diske, hvorpå varerne blev lagt frem, stadig er bevaret. Der er også forskellige værksteder f.eks. med rester af farverens bade og bagerens ovn.

Resten af eftermiddagen er fri til at se på Napoli på egen hånd.

handelsgade fra romernes tid
Mere end 10 meter under dagens Napoli besøger vi en handelsgade fra romernes tid

Dag 3: Herkulanum.

Vi forlader om morgenen Napoli med kurs mod Herkulanum. Et af turens mest spektakulære besøg er Herkulanum, der oprindelig lå direkte ud til havet ved foden af Vesuv. Vi besøger museet og ser den træbåd, som blev fundet i havnen i 1982. Ved bådehusene nær havnen kan man stadig se skeletterne af de indbyggere – unge og gamle, fattige og rige – som søgte tilflugt der under vulkanudbruddet. Vi skal også se templet bygget til Kejser Augustus og fornemme stemningen i gaderne, hvor husene er bevaret i to etagers højde.

Vi besøger de lokale taberna’er, vinhandlernes huse med bevarede træhylder med plads til amforaer med vin, huset med det sorte rum, hvor der blev fundet et arkiv af vokstavler, de usædvanligt velbevarede romerske bade og meget mere. Efter besøget i Herkulanum kører vi til vores hotel ved Pompeji, hvor vi skal bo tre nætter.

Pompeji

Dag 4: Pompeji.

Vi begynder dagen med et besøg i Pompeji, det mest berømte af ofrene for Vesuvs udbrud i 79 e.Kr. Vi giver os god tid til at fordybe os i byens mange velbevarede villaer, templer, butikker og taverner. Vi går ad gravgaden ind og besøger udsigtspunktet, hvorfra man får en god forståelse af byens layout. Vi besøger en række af de mest markante villaer som f.eks. Faunens hus og den tragiske poets hus. Vi undersøger både den store og lille teaterscene, Isis-templet (som blev helt genopbygget efter jordskælvet i år 62 e.Kr.) samt templerne og monumenterne omkring Forum.

Der bliver også tid til gladiatorernes kaserne, hvor de berømte gladiatorhjelme er fundet, og det store amfiteater, som er det ældste bevarede romerske stenbyggede amfiteater med plads til 5000 tilskuere. Som alle de steder vi besøger på turen, står rejselederne klar med forklaringer og fortællinger om stederne og de folk, der boede der.

Vi tilbringer hele dagen i Pompejis ruiner, og der bliver også tid til at gå rundt på egen hånd. Efter en spændende dag returnerer vi til hotellet.

Pompeji

Dag 5: Romerske pragtvillaer: Oplontis og Arianna.

På denne dag besøger vi to pragtvillaer nær Pompeji. I løbet af det sidste århundrede f.Kr. begyndte den romerske elite at udforske både de behagelige og de politiske fordele ved at have overdådige villaer i Napolibugten.

Først besøger vi Oplontis – “Poppeas villa”, som nok har tilhørt kejser Neros hustru. Denne otium-villa er bygget på en klippe, der havde udsigt over havet, og den er overdådigt udstyret med fantastiske fresker og mosaikker, talrige værelser som f.eks. et privat badeanlæg, en latrin, dagligstuer, gæsteværelser og ikke mindst en 61 x 17 meter stor swimmingpool. Arkæobotanikere har kunnet rekonstruere den oprindelige have med buksbomhække, platantræer, citron- og oliventræer og roser, der var arrangeret som supplement til skulpturerne.

Vi spiser frokost på Vesuvs skråning, ved vingården Sorrentina, med udsigt til Napolibugten og fortsætter herefter til Villa Arianna ved Stabiae, der ligger højt i landskabet med en fantastisk udsigt over Vesuv og Napolibugten. Villaen har en kompleks grundplan med mange tilbygninger og en tunnel, som har ført fra villaen ned til kysten, hvor man mener at Plinius den Ældre døde på stranden.

Vesuv

Dag 6: Vesuv.

Vi forlader hotellet og besøger Vesuv. Uden Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. havde vores tur set meget anderledes ud. Vi kører til et udsigtspunkt nær kraterets top. Herfra er der ca. 20 minutters gåtur op ad vulkanen side, inden vi når toppen. På toppen er der forskellige udsigtspunkter, hvorfra vi kan kigge ned i selve krateret og se de små søjler af røg, der siver ud af kraterets inderside. Udsigten over Napolibugten er storslået og herfra er det let at forstå, hvordan hele området så hurtigt blev dækket af aske.

Fra Vesuv kører vi til lufthavnen og flyver hjem midt på eftermiddagen. Vi ankommer til Kastrup ca. kl. 19.

I prisen er inkluderet:

 • Fly Kastrup-Napoli retur.
 • Transfer til/fra lufthavnen.
 • Godt 4 stjernet hotel centralt I Napoli, og godt 4 stjernet hotel.
 • To middage.
 • Morgenmad alle dage.
 • Alt transport til og fra seværdighederne.
 • Alle ekskursioner og udflugter.
 • Alle entréer og specialarrangementer.
 • Alle skatter afgifter og gebyrer.
 • Dansk ekspertrejseleder.

 

Tilkøbsmuligheder:

 • Tillæg for enkeltværelse: DKK 2.250

BILLEDER OG VIDEO FRA REJSEN:

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

DATO:

16/09/2024 – 21/09/2024 Pompeji og Herkulanum

Depositum pr. person:

3.000 kr.

Pris:

14.845 kr.

Din rejseleder på turen:

Kathrine G. Bjerregaard
Kathrine G. Bjerregaard

Kathrine G. Bjerregaard, cand.mag. og forfatter

Kathrine G. Bjerregaard er 41 år, mor til to og kandidat fra Københavns Universitet i historie. Hun bor på Islands Brygge i København og har været tilknyttet Cultours i snart ti år.

Udover sit arbejde som rejseleder for Cultours, underviser Kathrine også på Folkeuniversitet (Syddansk) og har i øvrigt sin egen virksomhed hvorigennem hun tilbyder byvandringer, rundvisninger og foredrag for private, foreninger og virksomheder. Kathrine er også forfatter, og udgav i 2019 “Gotland & Fårö, En Historikers Personlige Guide” som du kan læse mere om her.

Rejser du med Kathrine, får du en frisk, praktisk og kyndig rejseleder med udbredt, lokalt kendskab til rejsemålet. Historien bliver nærværende og relevant, når du befinder dig på stedet, hvor historien udspillede sig, og Kathrine fortæller på underholdende vis om fortiden.

Læs mere om alle vores rejseledere her >>

Vil du vide mere om Pompeji og Herkulanum? Læs med her.

Kulturrejse til Pompeji og Herkulanum samt et helt særligt udvalg af spændende arkæologiske og historiske seværdigheder i Napolibugten. Selve Napoli er spækket med historiske mindesmærker, og der findes museer for enhver smag. Her ligger de gode restauranter side om side med imponerende kirker.

Landskabet omkring Napoli er spækket med historie. Overalt ligger der velbevarede villaer med farvestrålende mosaikker og fresker. Du besøger Pompeji og Herkulanum, der begge er på UNESCO’s Verdensarvliste, og ser stedet, hvor Plinius den ældre satte skibe i vandet for at evakuere indbyggerne i området.

Du skal besøge Vesuv, der stadig er aktiv, og se krateret, hvor en 20-km høj søjle af røg, aske og sten blev sendt helt op i stratosfæren den skæbnesvangre dag for næsten 2000 år siden. Du skal køre igennem de smukkeste landskaber i Campanien, sejle på Napolibugten og besøge en villa, som nok har tilhørt kejser Neros hustru.

I Napoli går vi under jorden og ser både den græske og romerske fortid, som ligger under den nuværende by. Vi besøger også det arkæologiske museum, hvor de mange fund fra Pompeji og Herculanum befinder sig i dag.

Vi skal også på en historisk rundtur i Napoli’s gader, se berømte pladser, og nyde livet i de travle, smalle gader i Italiens næststørste by.

Pompeji
Ingen turister i Pompeji - sommeren 2020

REJSEKATALOG KULTURREJSER

LÆS KULTURREJSE KATALOGET ONLINE ELLER DOWNLOAD

Få tilsendt kataloget med post eller på mail

DOWNLOAD PDF AF REJSEBESKRIVELSEN

Praktisk information ved bestilling af rejsen:

Når I ved bestilling indtaster jeres kreditkort, autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve depositum med det samme, og restbeløb 2 måneder inden afrejsedag.

Dette vil også fremgå af ordrebekræftelse.

Hvis du gerne vil blive nogle ekstra dage i Paris, kan det godt lade sig gøre. Du kan enten blive på det hotel, hvor du har overnattet sammen med gruppen.
Du kan også selv finde et andet hotel, der ligger hvor du ønsker.

Hvis du ønsker forlængelsen af opholdet i Paris, skal du venligst meddele os dette ved tilmelding til rejsen, så sørger vi for din hjemrejsebillet til den ønskede dato.

Kontakt os og hør mere på telefon 86 10 86 05 eller via mail rejser@cultours.dk

– Kan man reservere plads i bussen?

– Nej, men vi skifter plads undervejs, så alle sidder både forrest og bagerst i bussen på såvel udrejse som hjemrejse.

– Kan man være sikker på at komme til at sidde sammen?

– Ja selvfølgelig! Rejselederen sørger for, at du sidder sammen med dem, du har booket rejsen med. Også selvom I ikke stiger på bussen samme sted.

BESTIL REJSEN:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

DATO:

16/09/2024 – 21/09/2024 Pompeji og Herkulanum

Depositum pr. person:

3.000 kr.

Pris:

14.845 kr.