BESTIL DIN 2025-REJSE NU OG FÅ RABAT
Rejser < kr. 6.000 – få kr. 250 i rabat | Rejser mellem kr. 6.000 – 15.000 – få kr. 500 i rabat | Rejser mellem kr. 15.000 – 25.000 – få kr. 750 i rabat | Rejser > kr. 25.000 – få kr. 1.000 i rabat
Fra den moderne storby over storrigers forladte hovedsteder til de smukkeste og mest øde bjergegne.
DATO
Rejseleder
Depositum pr. person
Pris
Denne rejse er ikke på programmet i øjeblikket, da den kun udbydes med nogle års mellemrum. Hvis du ønsker at modtage program og tidspunkt for rejsen næste gang vi annoncerer den så kontakt os på rejser@cultours.dk
En rejse til et af de smukkeste, anderledes og mest folkefattige lande. Fra den moderne storby over storrigers forladte hovedstæder til de smukkeste og mest øde bjergegne.
Dag 1: Afgang Kastrup om eftermiddagen mod Ulaanbaatar
Dag 2: Ankomst og indkvartering Ulaanbaatar. Byrundtur
Dag 3: Ulaanbaatar: Gandan-klosteret. Nationalmuseet. Sükhbaatar
Dag 4: Karakorum og Kul-Teginii-monumenterne
Dag 5: Erdene Zuu-klostret.
Dag 6: Ulaanbaatar
Dag 7: Ölgii. Ölgii Alimag Museum
Dag 8-12: Altai Tayan Bogd Nationalpark
Dag 13: Ulaanbaatar. Djengis Khan-monumentet
Dag 14 – 15: Hjemrejse til Kastrup
Rejsedag.
Vi ankommer til Mongoliets hovedstad Ulaanbaatar om formiddagen. Vi skal bo de næste to nætter på et godt, centraltbeliggende hotel. Om eftermiddagen skal vi ud og se lidt på byen. I et land, hvor alle oprindeligt var nomader, var hovedstaden naturligvis også mobil. Byens huse var lavet af filt og træ og nemme at flytte. Første gang, hovedstaden optræder i kilderne, er i 1639, men da lå den mere end 400 km fra sin nuværende placering. Omkring 25 andre lokaliteter kendes, inden den i 1778 fik sin nuværende og blivende placering i dalen ved Tuul-floden. Byen har haft mange forskellige navne bl.a. Urga – Den Store Lejr. Først i 1924 fik den sit nuværende navn Ulaanbaatar – Røde Helt – til ære for den sejrende kommunisme!
Vi går en tur i midtbyen og ser på arkitektur fra både den kommunistiske tid og fra i dag. Vi er på trafik, mennesker og forretninger, Dagen afrundes med et besøg på Sükhbaatar-pladsen. På den travle plads med de mange regeringsbygninger er der altid liv!
Vi starter dagen tidligt. Allerede kl. 9 skal vi være på plads i Gandan-klosteret, således at vi kan nå at overvære munkenes messe. Klosteret og dets mange bygninger regnes for et af Mongoliets vigtigste buddhistiske klostre og huser mere end 600 munke. Bagefter skal vi besøge det meget seværdige Mongoliets Nationale Museum, hvor vi får en rundvisning. Museet rummer nogle helt enestående samlinger fra stenalderens helleristninger over Djengis Khan og hans verdensimperium til udstillinger om livet som nomade. Vi besøger også Dinosaurmuseet, hvor de formår at udstille verdens mest enestående samling ret kedeligt.
Med bus kører vi ud til Karakorum, hvor Djengis Khans hovedstad lå.. Det er en køretur gennem Mongoliets næsten endeløse stepper. Karakorum er det mongolske imperiums gamle hovedstad, og det var her, indsættelsesceremonierne fandt sted.
Inden vi ankommer til Karakorum, kører vi med bussen til Kul-Teginii-monumenterne, der også kaldes Tyrkiets vugge. Monumenterne og det tilknyttede museum fortæller de spændende historier om de folkeslag, der herskede forud for Djengis Khan. Stedet har også en interessant dansk vinkel, da det var randrusianeren Vilhem Thomsen, der som den første tydede de runelignende indskrifter. Herefter kører vi til vores ger-lejr ved Karakorum. Her skal vi bo 2 nætter. Den moderne by hedder Kharkhorin og er en kedelig by fra sovjettiden. Vi overnatter i en lokal familieejet ger-lejr.
Resterne af Djengis Khans hovedstad og museet.
Erdene Zuu-klosteret er det ældste buddhistiske kloster i Mongoliet grundlagt i 1586 og for en stor del bygget af materialer fra den gamle hovedstad. Det muromkransede klosterområde er ganske imponerende, og klosteret betragtes af mange som landets vigtigste. En lokal guide vil give os en rundvisning. Herefter besøger resterne af Djengis Khans Karakorum: Der er ikke meget tilbage af den tidligere storby, men overalt ligger der mursten, rester af tagsten, porcelæn og keramik. Det er fristende at tage et af de tusindvis skår med hjem, men det er strafbart. Vi får en specialrundvisning på området. Bagefter besøger vi det tilknyttede museum, det bedste uden for hovedstaden.
Efter frokost kører vi med firhjulstrukne minibusser til Khar Balgas ruiner fra hovedstaden i et af rigerne, der eksisterede før Djengis Khans kæmperige. Det ligger langt ude på steppen, hvor der kun er et hjulspor, der fører til stedet. På vejen derud passerer vi enorme flokke af heste og geder, der bevæger sig frit på steppen.
Der er mere at se her end i Karakorum, og er vi heldige, er de tyske arkæologer, der arbejder på udgravninger her, stadig i gang med gravearbejdet.
Herfra vender vi tilbage til vor gerlejr i Karakorum.
Så går turen tilbage til Ulaanbaatar. På vejen passerer vi den nordligste udløber af Gobiørkenen. Vi gør holdt og tager en gåtur i de store sandklitter. Der også tid til en ridetur på en kamel. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Ulan Bator, men inden vi kører tilbage til hotellet, besøger vi et af de mest kendte kashmirfabrikanter i Mongoliet. Her kan man købe både sokker, halstørklæder, huer, trøjer og alt i strikvarer. Det er gode og brugbare kvalitetssouvenirs.
Rejsen fortsætter vestover med fly til Ölgii. Den forblæste by er som billedet på det vilde vesten. Det er som et helt andet land, både hvad angår natur og kultur. Omkring 90 % af indbyggerne er kazakker og meget mere orienteret mod den arabiske verden. Byen har desuden en bazar. Besøg på Ölgii Alimag Museum giver et interessant indblik i områdets helt særlige kultur og natur, som vi bliver ét med i de efterfølgende dage. Vi overnatter i en komfortabel ger-lejr.
Her i den smukke, men barske natur omgivet af høje bjerge med evig sne skal vi besøge arkæologiske udgravninger, se klippemalerier og møde ørnejægere. Her findes ingen andre overnatningsmuligheder end telte, men selv om det er primitivt, bliver der sørget godt for os. Vi kører rundt i den storslåede natur i 4-hjulstrukne minibusser, og vore mongolske hjælpere slår teltlejren op med sovetelte, køkkentelt og telt til spisning. Der bliver hver dag lavet både morgenmad, frokost og aftensmad, og der bliver varmet vand til personlig vask. Vi bliver transporteret rundt til seværdigheder i minibusserne. Men der er også kortere vandreture, hvor en lille rygsæk til personlige ting er det eneste, der er brug for. Disse dage, hvor vi rejser (næsten) som nomader i den smukke og spektakulære mongolske natur, er en uforglemmelig oplevelse. Turen slutter ved byen Hovd, hvorfra vi flyver tilbage til Ulan Bator, men inden da, besøger vi huler med flerfarvede hulemalerier i nærheden af byen.
Efter at være kommet tilbage til Ulaanbaatar er vi igen indlogeret på vores velkendte og komfortable hotel. Det er vores sidste hele dag i Mongoliet, og den skal selvfølgelig bruges på at gå i Djengis Khans fodspor. Med bus kører vi ud til Djengis Khan-monumentet – der er verdens største rytterstatue og på alle måder storslået.
Om aftenen spiser vi afslutningsmiddag.
Hjemrejsedage.
Tilkøbsmuligheder:
DATO
Rejseleder
Depositum pr. person
Pris
Allan er cand. mag i russisk, religionsvidenskab og engelsk og har tilbragt meget tid i Rusland og andre steder i det tidligere Sovjetunionen.
I 1998-99 underviste Allan i dansk for Nordisk Ministerråd i den russiske by Pskov, og fra 2004-7 arbejdede han som dansk lektor i Sankt Petersborg. Allan har altid været meget interesseret i Ruslands anderledeshed i forhold til resten af Europa.
Når han ikke er rejseleder, underviser han udlændinge i dansk og arbejder som tolk i russisk hos Rigspolitiet. Forfatter til bogen “På togrejse i Rusland”.
En rejse til et af de smukkeste, anderledes og mest folkefattige lande. Fra den moderne storby over storrigers forladte hovedsteder til de smukkeste og mest øde bjergegne.
Mongoliet er vel først og fremmest kendt for historien om Djengis Khan, der samlede det mongolske folk, og som gennem effektiv krigsførelse skabte grundlaget for verdenshistoriens største rige, der i midten af 1200-tallet strakte sig fra Kina i øst til Europa i vest.
Den nomadiske livsstil har i Mongoliet overlevet frem til i dag, hvor en tredjedel af befolkningen stadig lever som nomader på steppen i deres karakteristiske bolig, ger’en.
I dag er Mongoliet stadig et meget anderledes land, det mest spændende findes langt fra hovedstaden, der er en blanding af gamle traditioner og moderne tider. I det store landskab finder man ruiner af forsvundne storrigers hovedsteder, og i de øde bjergegne mod vest, venter enorme stepper og høje bjerge med noget af verdens mest unikke natur. Overalt møder man kæmpeflokke med heste, geder, får og kameler. Vi skal se det hele
Den nomadiske livsstil har i Mongoliet overlevet frem til i dag, hvor en tredjedel af befolkningen stadig lever som nomader på steppen i deres karakteristiske bolig, ger‘en, et traditionelt, rundt, komfortabelt telt.
Turen begynder i hovedstaden Ulaanbaatar, en af de mest mærkværdige storbyer i verden, hvor nogle af forstæderne ligner en kæmpestor lejrplads. Her er mange ting at se, bl.a. byen selv, det fantastiske Nationalmuseum, Dinosaurmuseet og det store buddiske kloster, Gardan.
Efter at have oplevet hovedstadens velsignelser rejser vi mod vest til Orkhon-dalen, et område, der er erklæret som verdenskulturarv af Unesco. Her er utallige arkæologiske seværdigheder, bl.a. mongolernes første hovedstad Karakorum og det ældste buddhistiske kloster i landet, Erdene Zuu. Men Mongoliet er andet og meget mere end Djengis Khan og nomader, og det skal vi naturligvis også se. Nævnes kan nogle fantastiske monumenter fra Det Tyrkiske Khaganat, ruinhovedstaden i det Uighuriske imperium kaldet Khar. Her, langt ude på steppen, kan man ikke komme til med almindelig bus, så vi bruger denne dag 4-hjulstrukne minibusser. På vejen møder vi tusindtallige flokke af heste og geder.
Herefter går turen videre mod vest til Altaibjergene, næsten så langt vest vi kan komme, til det isolerede, men bjergtagende smukke område, der ligger klemt inde mellem Rusland, Kina og Kasakhstan. Her er der hverken hoteller eller ger-lejre, her skal vi bo i telt! Vi tager ud til nationalparken Altai Tavan Bogd, og møder ørnejægere, ser de enestående hjortesten og uovertrufne helleristninger i tusindvis, samtidigt med at vi oplever stilheden og skønheden på den uendelige steppe.
Det bliver med andre ord en rejse med et utal af fantastiske oplevelser sat til skue i et af de smukkeste og mest mennesketomme områder i verden.
Torsten Granov er direktør for Cultours og uddannet cand.mag. i fransk og historie. Torsten har besøgt Mongoliet mange gange, senest i 2019, hvor han var rundt i landet i forbindelse med den rejse til Mongoliet, Cultours arrangerede i samarbejde med Moesgaard Museum.
Når I ved bestilling indtaster jeres kreditkort, autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve depositum med det samme, og restbeløb 2 måneder inden afrejsedag.
Dette vil også fremgå af ordrebekræftelse.
Der kræves visum for indrejse i Mongoliet. Vi hjælper gerne med ansøgningen.
Visum til Mongoliet kr. 650,-
Forlængede danske pas anerkendes til ind- og udrejse.
Udrejse på danske provisoriske pas er mulig, hvis du får passet stemplet af Mongolia Immigration Agency, inden du forlader landet igen.
Indrejse på danske provisoriske pas (nødpas) er mulig, hvis du har visum i passet.
EU-nødpas anerkendes efter samme regler som for danske provisoriske pas.
Gyldigheden af dit pas skal være mindst 6 måneder ud over datoen for indrejse i Mongoliet.
Det er generelt ikke noget problem at få en anden hjemrejse dato og blive længere på stedet. Det skal dog aftales ved tilmelding til rejsen. Det kan som regel ikke lade sig gøre at rejse ud før gruppen. Ændret hjemrejse medfører en mindre merbetaling. Kontakt os og hør mere på telefon 86 10 86 05 eller via mail rejser@cultours.dk
DATO
Rejseleder
Depositum pr. person
Pris
Søg efter rejser, arrangementer, guides, bøger, rejseledere og meget mere
Tilmeld dig nyhedsbrevet, få spændende fortællinger og gode tilbud om rejser og arrangementer.
Telefonerne er åbne:
Mandag-fredag kl. 10:00-14:00
REJSER & ARRANGEMENTER