Højskole i Provence

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!

Højskole i ProvencePå Auberge des Sequins, midt i ”det rigtige” Provence

Rejsens største oplevelser

 • Intense landskaber i Provence
 • Auberge des Sequins og det originale provencalske køkken
 • Vandreture i Luberonbjergene
 • Besøg hos lokale producenter af honning, vin, olivenolie og lavendler
 • Besøg i små og større byer Sivergue, Bonnieux og Apt
 • Besøg på Provence´ største marked
 • Besøg og overnatning i Marseille, den skjulte perle
 • Autentisk provençalsk mad
 • Arrangementer og foredrag om Provence’ historie, kultur og gastronomiske specialiteter som trøfler.

På denne højskolerejse tager vi til Luberon bjergene og nyder det lune vejr, den smukke natur og de smukke landskaber. Vi bliver klogere på Provence, kulturen, det provençalske køkken og historien.

Afrejsedatoer: 25. september 2021

Pris: 12.945,- | Rejseleder: Torsten Granov, Jesper Tang

Højskole i Provence! 

Provence´ farver og dufte, stilheden, den lune luft, den gode provencalske mad og vinen. Vandreturene i de smukke bjerge er ren terapi.

Dag-til-dag program

Dag 1: Afrejse Kastrup eller Billund, ankomst Marseille. Indkvartering på Auberge des Seguins
Dag 2: Isle-sur-la-Sorgue, Provence’s største marked. Provençalsk søndagsfrokost. Foredrag
Dag 3: Landsbyen Buoux. Foredrag. Det provençalske køkken og trøfler.
Dag 4: Besøg i Apt og besøg hos en vinbonde
Dag 5: Landsbyen Sivergue, toppen af Luberonbjergene
Dag 6: Vandretur til Bonnieux
Dag 7: Marseille
Dag 8: Afrejse fra Marseille

Vi besøger en vinbonde, Provences største marked, små landsbyer og meget mere. Der er også tilbud om kortere eller længere gåture, nogle i bjergene. 

Under opholdet, der ledes at mag.art Jesper Tang og Cand.mag Torsten Granov vil der bl. a. være foredrag om Provences natur, kultur og historie, det provençalske køkken og om trøfler med smagsprøve.

Opholdet finder sted på Auberge des Seguins, der ligger midt i Luberon bjergene. Stedet er kendt for sit gode og ægte provençalske køkken. Stedet ligger for enden af vejen, midt i bjergene nedenfor en klippevæg, det er et helt fantastisk sted. Vi bor på værelser indrettet i den tidligere gårds mange små og større bygninger, alle værelser har bad og toilet. Der er også en pool, hvor man kan tage sig en dukkert.

Har man ikke lyst til at deltage i alle aktiviteter er der rig lejlighed til at slappe af, læse eller gå sine egne små ture i omegnen.

Vi slutter rejsen af med en overnatning i Marseille, således at man også får lejlighed til under kyndig vejledning at opleve denne skjulte perle, som masseturismens hovedstrøm foreløbigt er gået uden om.

Dato Rejseleder Depositum Pris
25/09/2021 – 02/10/2021 Højskole i Provence Torsten Granov Jesper Tang DKK 3000 DKK 12.945 Bestil

Udførlig rejsebeskrivelse

Dag 1: Afrejse Kastrup eller Billund, ankomst Marseille. Indkvartering på Auberge des Seguins.

Afrejse fra Kastrup eller Billund, ankomst Marseille og transfer til Auberge des Seguins. Introduktion og velkomstmiddag.

Dag 2: Isle-sur-la-Sorgue.

Vi begynder med morgensang inden vi tager til Provence´ største marked i byen Isle-surla Sorgue. Her sælges antikviteter, souvenirs, lokale produkter, grøntsager og meget, meget mere. Der er noget for alle sanser og meget at se på, enten i de mange boder
eller fra terrassen på en fortovscafé, hvor man kan se på markedsgæster over en kop kaffe eller noget stærkere.

Vi tager tilbage til Auberge des Seguins og får en god søndagsfrokost. Så er der tid til at slappe af. Sidst på eftermiddagen fortæller Jesper Tang og Torsten Granov om Provence. Historie, kultur og dagligdag.

Dag 3: Landsbyen Buoux. Og en fortælling om trøfler

Efter morgensang går vi til landsbyen Buoux. Man kan vælge en kortere eller længere tur. Begge ture går gennem det smukke landskab med duftende krydderurter og fine forårsfarver. Vi passerer også marker med plantede trøffelege og høstede lavendelmarker.

Om eftermiddagen tage vi på besøg hos en lokal honningproducent, der har sine bistader højt oppe i Luberonbjergene. Som optakt til aftenens middag, hvor der serveres en ret med trøfler, giver en Torsten Granov og Jesper Tang en introduktion til det provencalske køkken og dets vigtigste ingredienser og til de krydderurter, der udgør en del af hemmeligheden bag velsmagen. Auberge des Seguins ligger midt
i et af Frankrigs bedste trøffelområder. Torsten Granov har skrevet en bog om trøfler på dansk, og på den baggrund vil han fortælle om trøflen, om voksesteder, mysterier og dens anvendelse i gastronomien.

Dag 4: Besøg Fort de Buoux og i Apt og hos en lokal vinbonde.

Efter morgensang går vi til Fort de Buoux er et borg fra middelalderen, men med spor fra både stenalder, bronzealder og fra romernes aktiviteter i området. Den imponerende borgen ligger på saltvejen fra Middelhavet til Alperne.

Om eftermiddagen kører vi til den nærliggende by Apt, ser på byen, forretningerne, besøger kirken og evt. museet, drikker en kop kaffe og sidder på en café og betragter livet. Herefter kører vi til en lokal vinbonde, hvor vi smager hans vin, ser på produktionen og får muligvis et indblik i vinproduktionen. Vi hører også, hvordan familien er skyld i at nogle af verdenslitteraturens store værker eksisterer.

Dag 5: Toppen af Luberonbjergene. Afslapning ved poolen.

Vi har ofte hørt, at de mange aktiviteter gør, at nogle deltagerne synes, at de ikke får tilstrækkelig mulighed for at slappe af i de tillokkende omgivelser på Auberge des Seguins.

Vi har på denne dag forskellige tilbud enten med eller uden guider. F. eks. En gåtur op gennem Aigebrun flodens dal, hvor Auberge des Seguins ligger, en vandretur til toppen af Luberon bjergene (ca. 6 timer, incl. medbragt frokost), afslapning ved poolen. Hvis man har lyst til ture på egen hånd kan man få frokost med.

Sidst på dagen fortæller Jesper Tang og Torsten Granov om provençalsk litteratur og kultur.

Dag 6: Vandretur til Bonnieux

Tur gennem det smukke landskab til landsbyen den nærliggende by Bonnieux. Man kan blive kørt eller man kan vandre til Bonnieux, der er en lille by, der stammer fra middelalderen, og har bevaret sine smalle gader og hyggelige caféer. Byen tilhørte engang paven i Avignon. Man kan vælge at blive kørt tilbage til Auberge des Seguins, eller man kan gå tilbage.

Om eftermiddagen er der ikke noget program, men for de, der ønsker at handle i et stort lokalt supermarked arrangerer vi en tur derind.

Dag 7: Marseille

Vi forlader Auberge des Seguins om formiddagen og kører til Marseille, hvor vi skal overnatte sidste nat i den spændende middelhavsby.

Jesper Tang viser os byen på en tur rundt i kvarteret ved den gamle havn, her ser vi også et spændende nyt museum om middelhavskultur i bred forstand. Vi slutter turen i verdens mest spændende og velassorterede isenkræmmerforretning med køkkentøj, elektriske pærer, skruer og søm, og meget, meget mere. Mange af tingene har været produceret siden 30’erne. Mange vil ærgre sig over, at der ikke er mere plads i kufferten.

Om aftenen kan man spise på egen hånd eller følge med Jesper Tang til en af byens restauranter, hvor der serveres en fremragende udgave af Marseilles ”nationalret” Bouillabaisse, restauranten kalder den selv verdens bedste

Dag 8: Afrejse fra Marseille.

Transfer til lufthavnen og ankomst til Kastrup eller Billund om eftermiddagen.

Del på print
Print rejse

I prisen er inkluderet:

 • Flyrejse Kastrup/Billund til Marseille retur.
 • Transfers til og fra Auberge des Seguins.
 • 6 nætter på Auberge des Seguins i værelser med bad og toilet.
 • Helpension, dvs. morgenmad, frokost og aftensmad alle dage på Auberge des Seguins. Nogle frokoster vil vi spise i det grønne i omegnen.
 • En overnatning med morgenmad i Marseille på hotel i midtbyen.
 • Alle de i programmet nævnte udflugter og besøg.
 • Alle skatter, gebyrer og afgifter.
 • Danske ekspertrejseledere.

 Tilkøbsmuligheder:

 • Tillæg for enkeltværelse: DKK 2.000

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!

Dato Rejseleder Depositum Pris
25/09/2021 – 02/10/2021 Højskole i Provence Torsten Granov Jesper Tang DKK 3000 DKK 12.945 Bestil

Klik her og læs mere om rejselederne

Auberge des Seguins 

Auberge des Seguins er en gammel Provencalsk gård, hvis ældste dele stammer fra 1500 tallet. Der er bygget og bygget om indtil i dag.

I bygningerne er der i dag indrettet værelser. Alle de værelser, hvor vi bor har eget bad og toilet. Værelserne er spartanske, men meget karakteristiske, rene og pæne og meget forskellige i størrelse. Langt de fleste af vore deltagere har været meget begejstrede for både værelserne og stedet.

Morgenmad spises i ”Buvetten” hvor der er en buffet med juice, cornflakes ell. Lig., brød, smør, honning, marmelade, kaffe og te. Man kan enten spise den indendørs eller tage bakken med ud på terrassen, hvor der er udsigt til engen og bjergene.

I løbet af dagen kan man købe kaffe, te, is vin, øl m.v. her.

Frokost spises, hvis vi er på auberg’et i restauranten, som regel udenfor på terrassen. Frokosten består typisk af en let ret, ost og/eller frugt

Aftensmad er en 3-4 retters middag med forret, hovedret, salat og /eller ost og/eller frugt. Hvis vejret er til det spises aftensmaden på restaurantens terrassen, ellers indendørs i restauranten.

Hvad spiser vi på Auberge des Seguins

Køkkenet på Auberge des Seguins serverer originalt provençalsk mad. Autentiske lokale, velsmagende rettet.

Mange af opskrifterne stammer fra landsbyen Buoux kogekone, der videreførte en århundredgammel tradition for mad lavet på de råvarer, som bønderne havde til rådighed fra deres egen produktion. I dag produceres råvarerne ikke på stedet, men mange af retterne fremstilles helt fra bunden, og med den tid, der medgår ofte forberedes de dag i forvejen.

Du kan læse meget mere om Auberge des Seguins historie, opskrifterne og omgivelserne i bogen. ”Provence historier og opskrifter fra Auberge des Seguins

Vin til maden

Den typiske vin fra området er rosé. Der produceres lokalt gode, lette, rosé vine og de passer godt til det lokale køkken, eller til en aperitif på terrassen.

Vi besøger under opholdet en vinbonde i det nærliggende Ventoux distrikt, han producerer gode, drikkeklare rosé vine, men også gode røde vine, som vi smager under besøget. Både hans rosé og røde vine kan fås på Auberge des Seguins.

Der produceres også andre vine i området Luberon, vine, og vine fra det store sud-Rhone vindistrikt, der er delt op i mondre distrikter som, Chateau-neuf-du-Pape, Vacqueras, lirac, Rasteau og mange, mange flere. Nogle af disse vine er også på kortet på stedet. Men der findes også en god lokal produceret vin som serveres i karafler til en beskeden pris.

Bøger om Provence

Provence historier og opskrifter fra Auberge des Seguins

Der fortælles i bogen om Auberge des Seguins og Provences historie og om, hvordan kulturen, naturen og klimaet har påvirket det provençalske køkken og gjort det til noget helt specielt.

Køb “Provence historier og opskrifter fra Auberge des Seguins” her

 

Provencesymfonien

Provence Symfonien er Jesper Tangs seneste bog om Provence. Det er en bog om egnen og dens mennesker, historie og traditioner. Den er skrevet med stor hengivenhed for området og dets mennesker.

Køb Provencesymfonien her

Praktiske oplysninger

Ved bestilling af rejsen autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve rejsens pris ved betaling med kreditkort.

Vi hæver dog kun depositummet med det samme.

Restbeløbet hæves 2 måneder inden afrejsedag.

Ovenstående vil fremgå af din ordrebekræftelse.

Hvis du vil have noget af rejsen med hjem, ting, der på den ene eller den anden måde får dig til at mindes de gode dage i Provence, kan det være noget der dufter godt eller smager godt.

Du kan købe mange ting på markederne, men du kan også selv plukke eller samle ting.

GRATIS TING DU KAN TAGE MED HJEM

Timian

Du kan på vore gåture forsyne dig med al den timian, som du får brug for det næste års tid. Det vokser vildt mange steder og er med til at gøre vandreturene til en velduftende oplevelse.

Rosmarin

Der er ikke helt så meget rosmarin, men du kan sagtens finde planten, hvor du så kan tage kviste eller blade med hjem.

Laurbærblade

Laurbær vokser ”halvvildt” og jeg ved flere steder, hvor ejerne ikke har noget imod, at Cultours´ deltagere forsynes sig fra deres træer.

LIDT DYRERE TING DU KAN TAGE MED HJEM

Timian og rosmarin kan også købes til billlige penge på markederne.

Her kan man også købe ”Provencekrydderier”, som er en blanding af karakteristiske krydderurter fra Provence.

Hvidløg flettet i smukke bunder kan du også finde på markedet.

Lokalt fremstillet sæbe med duft af lavendler, lin, og meget mere

I betragtning af prisen i Danmark har jeg ofte et par glas cornichons, små agurker, og et glas stærk dijonsennep med hjem.

Man kan også købe poser med lavendler eller lavendler i løs vægt og selv fylde dem i poser.

Den meget velsmagende lokale ost, Banon, som vi får i en speciel udgave på Auberge des Seguins, kan købes på stedet.

Vi besøger på turen en producent af økologisk honning i Luberonbjergene, lavendelhonning og honning fra bier, der sværmer rundt mellem krydderurterne er ikke billig, men smagen er fantastisk. Kan købes hos producenten.

Lokal produceret olivenolie er også en speciel, men ikke billig souvenir.

Vi tilbyder også deltagerne at tage alle med til et af de store supermarkeder, hvor der kan købes mange forskellige varer til at købe med hjem.

Jeg skal også minde om, at højskolen afsluttes med en dag og en nat i Marseille, hvor verdens største isenkræmmerforretning besøges, med mange specielle ting og redskaber hus og husholdning.

Det er svært at vælge, hvad det er, der skal med i kufferten.

Torsten Granov

Det er generelt ikke noget problem at få en anden hjemrejse dato og blive længere på stedet. Det skal dog aftales ved tilmelding til rejsen. Det kan som regel ikke lade sig gøre at rejse ud før gruppen. Ændret hjemrejse medfører en mindre merbetaling. Kontakt os og hør mere på telefon 86 10 86 05 eller via mail rejser@cultours.dk

Del på print
Print rejse

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!