Højskole i Provence

Højskole i ProvencePå Auberge des Sequins, midt i ”det rigtige” Provence

Rejsens største oplevelser

  • Intense landskaber i Provence
  • Auberge des Sequins og det originale provencalske køkken
  • Vandreture i Luberonbjergene
  • Besøg hos lokale producenter af honning, vin, olivenolie og lavendler
  • Besøg i små og større byer Sivergue, Bonnieux og Apt
  • Besøg på Provence´ største marked
  • Besøg og overnatning i Marseille, den skjulte perle
  • Autentisk provençalsk mad

På denne højskolerejse tager vi til Luberon bjergene og nyder det lune vejr, den smukke natur og de smukke landskaber. Vi bliver klogere på Provence, kulturen, det provençalske køkken og historien.

Afrejsedatoer: | 17. april 2021

Pris: 12.945,- | Max. deltagerantal: 24 | Rejseleder: Torsten Granov, Jesper Tang

Højskolerejse i Provence! 

Provence´ farver og dufte, stilheden, den lune luft, den gode provencalske mad og vinen. Vandreturene i de smukke bjerge er ren terapi.

Dag-til-dag program

Dag 1: Afrejse Kastrup eller Billund, ankomst Marseille. Indkvartering på Auberge des Seguins
Dag 2: Isle-sur-la-Sorgue, Provence’s største marked. Provençalsk søndagsfrokost. Foredrag
Dag 3: Landsbyen Buoux. Foredrag. Det provençalske køkken og trøfler.
Dag 4: Besøg i Apt og besøg hos en vinbonde
Dag 5: Landsbyen Sivergue, toppen af Luberonbjergene
Dag 6: Vandretur til Bonnieux
Dag 7: Marseille
Dag 8: Afrejse fra Marseille

Vi besøger en vinbonde, Provences største marked, små landsbyer og meget mere. Der er også tilbud om kortere eller længere gåture, nogle i bjergene. 

Under opholdet, der ledes at mag.art Jesper Tang og Cand.mag Torsten Granov vil der bl. a. være foredrag om Provences natur, kultur og historie, det provençalske køkken og om trøfler med smagsprøve.

Opholdet finder sted på Auberge des Seguins, der ligger midt i Luberon bjergene. Stedet er kendt for sit gode og ægte provençalske køkken. Stedet ligger for enden af vejen, midt i bjergene nedenfor en klippevæg, det er et helt fantastisk sted. Vi bor på værelser indrettet i den tidligere gårds mange små og større bygninger, alle værelser har bad og toilet. Der er også en pool, hvor man kan tage sig en dukkert.

Har man ikke lyst til at deltage i alle aktiviteter er der rig lejlighed til at slappe af, læse eller gå sine egne små ture i omegnen.

Vi slutter rejsen af med en overnatning i Marseille, således at man også får lejlighed til under kyndig vejledning at opleve denne skjulte perle, som masseturismens hovedstrøm foreløbigt er gået uden om.

Dato Rejseleder Depositum Pris
Efterårshøjskole i Provence Torsten Granov Jesper Tang DKK 3000 DKK 12.945 Kommer
17/04/2021 – 24/04/2021 Forårshøjskole i Provence Torsten Granov Jesper Tang DKK 3000 DKK 12.945 DKK 12.195 Bestil

Udførlig rejsebeskrivelse

Dag 1: Afrejse Kastrup eller Billund, ankomst Marseille. Indkvartering på Auberge des Seguins.

Afrejse fra Kastrup eller Billund, ankomst Marseille og transfer til Auberge des Seguins. Introduktion og velkomstmiddag.

Dag 2: Isle-sur-la-Sorgue.

Vi tager om formiddagen til Provence største marked i byen Isle-sur-la Sorgue. Her sælges antikviteter, souvenirs, lokale produkter, grøntsager og meget, meget, mere. Vi tager tilbage til Auberge des Seguins og får en god søndagsfrokost. Så er der tid til at slappe af. Sidst på eftermiddagen fortæller Jesper Tang om ”Mit Provence” hvor han har boet i mere end 30 år.

Dag 3: Landsbyen Sivergue.

En vandretur til den lille landsby Sivergue er formiddagens tilbud. Frokost spises på Auberge des Seguins. De meget vandreglade får tilbud om at fortsætte fra Sivergue til Luberonjergenes top. Det er en tur på i alt 5-6 timer og deltagerne får frokost med. Den spises undervejs hvor der er udsigt ud over landskabet både til Mont Ventoux mod nord og Middelhavet mod syd. Sidst på eftermiddagen fortæller Torsten Granov om provençalsk litteratur og dens forbindelse til Provence’s gamle kultur og livssyn.

Dag 4: Besøg i Apt og vinsmagning lokal vinbonde med betydning for verdenslitteraturen.

Vi slapper af om formiddagen og får en introduktion til det provençalske køkken og dets vigtigste ingredienser, og til de krydderurter, der udgør en del af hemmeligheden bag velsmagen. Om eftermiddagen kører vi til den nærliggende by Apt , ser på byen besøger kirken og evt. museet, drikker en kop kaffe og sidder på en café og betragter livet. Herefter kører vi til en lokal vinbonde, hvor vi smager hans vin, ser på produktionen og får muligvis et indblik i vinhøsten.

Dag 5: Boux og trøfler.

Vi går om formiddagen til landsbyen Boux. Man kan vælge en kortere eller længere tur. Hjemturen foregår forbi Frankrigs største trøffelegeplantage. Efter frokost er der tid til at slappe af og som optakt til aftenens middag, hvor der serveres en ret med trøfler. 

Auberge des Seguins ligger midt i et af Frankrigs bedste trøffelområder. Torsten Granov har skrevet en bog om trøfler på dansk, og på den baggrund vil han fortælle om trøflen, om voksesteder, mysterier og dens anvendelse i gastronomien.

Dag 6: Vandretur til Bonnieux

Vi går en tur til landsbyen Bonnieux gennem det smukke efterårslandskab. Bonnieux er en landsby, der stammer fra middelalderen og har bevaret sine smalle gader og hyggelige caféer. Byen tilhørte engang pave i Avignon. I nærheden af landsbyen produceres den bedste Luberon vin. Man kan vælge at blive kørt tilbage til Auberge des Seguins eller man kan gå tilbage. Om eftermiddagen er der ikke noget program, men hvis nogen ønsker at handle i et stort lokalt supermarked, så arrangerer vi en tur derind.

Dag 7: Marseille

Vi forlader Auberge des Seguins om formiddagen og kører til Marseille, hvor vi skal overnatte sidste nat i den spændende middelhavsby. Jesper Tang viser os byen på en tur rundt i kvarteret ved den gamle havn, her er også et nyt spændende museum. Vi slutter turen i verdens mest spændende og velassorterede isenkræmmerforretning med køkkentøj, elektriske pærer, skruer og søm, og meget, meget, mere. Mange af tingene har været produceret siden 30’erne. Mange vil ærge sig over, at der ikke er mere plads i kufferten. Om aftenen kan man spise på egen hånd eller følge med Jesper Tang til en af byens restauranter, hvor der serveres en fremragende udgave af Marseilles ”nationalret” Bouillabaise, restauranten kalder den selv, verdens bedste.

Dag 8: Afrejse fra Marseille.

Transfer til lufthavnen og ankomst til Kastrup eller Billund om eftermiddagen.

I prisen er inkluderet:

  • Flyrejse Kastrup/Billund til Marseille retur.
  • Transfers til og fra Auberge des Seguins.
  • 6 nætter på Auberge des Seguins i værelser med bad og toilet.
  • Helpension, dvs. morgenmad alle dage på Auberge des Seguins. Nogle frokoster vil vi spise i det grønne i omegnen.
  • En overnatning med morgenmad i Marseille på hotel i midtbyen.
  • Alle de i programmet nævnte udflugter og besøg.
  • Alle skatter, gebyrer og afgifter.
  • Danske ekspertrejseledere.

 Tilkøbsmuligheder:

  • Tillæg for enkeltværelse: DKK 2.000

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!

Dato Rejseleder Depositum Pris
Efterårshøjskole i Provence Torsten Granov Jesper Tang DKK 3000 DKK 12.945 Kommer
17/04/2021 – 24/04/2021 Forårshøjskole i Provence Torsten Granov Jesper Tang DKK 3000 DKK 12.945 DKK 12.195 Bestil

Klik her og læs mere om rejselederne

Auberge des Seguins 

Auberge des Seguins er en gammel Provencalsk gård, hvis ældste dele stammer fra 1500 tallet. Der er bygget og bygget om indtil i dag.

I bygningerne er der i dag indrettet værelser. Alle de værelser, hvor vi bor har eget bad og toilet. Værelserne er spartanske, men meget karakteristiske, rene og pæne og meget forskellige i størrelse. Langt de fleste af vore deltagere har været meget begejstrede for både værelserne og stedet.

Morgenmad spises i ”Buvetten” hvor der er en buffet med juice, cornflakes ell. Lig., brød, smør, honning, marmelade, kaffe og te. Man kan enten spise den indendørs eller tage bakken med ud på terrassen, hvor der er udsigt til engen og bjergene.

I løbet af dagen kan man købe kaffe, te, is vin, øl m.v. her.

Frokost spises, hvis vi er på auberg’et i restauranten, som regel udenfor på terrassen. Frokosten består typisk af en let ret, ost og/eller frugt

Aftensmad er en 3-4 retters middag med forret, hovedret, salat og /eller ost og/eller frugt. Hvis vejret er til det spises aftensmaden på restaurantens terrassen, ellers indendørs i restauranten.

Hvad spiser vi på Auberge des Seguins

Køkkenet på Auberge des Seguins serverer originalt provençalsk mad. Autentiske lokale, velsmagende rettet.

Mange af opskrifterne stammer fra landsbyen Buoux kogekone, der videreførte en århundredgammel tradition for mad lavet på de råvarer, som bønderne havde til rådighed fra deres egen produktion. I dag produceres råvarerne ikke på stedet, men mange af retterne fremstilles helt fra bunden, og med den tid, der medgår ofte forberedes de dag i forvejen.

Du kan læse meget mere om Auberge des Seguins historie, opskrifterne og omgivelserne i bogen. ”Provence historier og opskrifter fra Auberge des Seguins

Vin til maden

Den typiske vin fra området er rosé. Der produceres lokalt gode, lette, rosé vine og de passer godt til det lokale køkken, eller til en aperitif på terrassen.

Vi besøger under opholdet en vinbonde i det nærliggende Ventoux distrikt, han producerer gode, drikkeklare rosé vine, men også gode røde vine, som vi smager under besøget. Både hans rosé og røde vine kan fås på Auberge des Seguins.

Der produceres også andre vine i området Luberon, vine, og vine fra det store sud-Rhone vindistrikt, der er delt op i mondre distrikter som, Chateau-neuf-du-Pape, Vacqueras, lirac, Rasteau og mange, mange flere. Nogle af disse vine er også på kortet på stedet. Men der findes også en god lokal produceret vin som serveres i karafler til en beskeden pris.

Bøger om Provence

Provence historier og opskrifter fra Auberge des Seguins

Der fortælles i bogen om Auberge des Seguins og Provences historie og om, hvordan kulturen, naturen og klimaet har påvirket det provençalske køkken og gjort det til noget helt specielt.

Køb “Provence historier og opskrifter fra Auberge des Seguins” her

 

Provencesymfonien

Provence Symfonien er Jesper Tangs seneste bog om Provence. Det er en bog om egnen og dens mennesker, historie og traditioner. Den er skrevet med stor hengivenhed for området og dets mennesker.

Køb Provencesymfonien her

Praktiske oplysninger

Ved bestilling af rejsen autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve rejsens pris ved betaling med kreditkort.

Vi hæver dog kun depositummet med det samme.

Restbeløbet hæves 2 måneder inden afrejsedag.

Ovenstående vil fremgå af din ordrebekræftelse.

Hvis du vil have noget af rejsen med hjem, ting, der på den ene eller den anden måde får dig til at mindes de gode dage i Provence, kan det være noget der dufter godt eller smager godt.

Du kan købe mange ting på markederne, men du kan også selv plukke eller samle ting.

GRATIS TING DU KAN TAGE MED HJEM

Timian

Du kan på vore gåture forsyne dig med al den timian, som du får brug for det næste års tid. Det vokser vildt mange steder og er med til at gøre vandreturene til en velduftende oplevelse.

Rosmarin

Der er ikke helt så meget rosmarin, men du kan sagtens finde planten, hvor du så kan tage kviste eller blade med hjem.

Laurbærblade

Laurbær vokser ”halvvildt” og jeg ved flere steder, hvor ejerne ikke har noget imod, at Cultours´ deltagere forsynes sig fra deres træer.

LIDT DYRERE TING DU KAN TAGE MED HJEM

Timian og rosmarin kan også købes til billlige penge på markederne.

Her kan man også købe ”Provencekrydderier”, som er en blanding af karakteristiske krydderurter fra Provence.

Hvidløg flettet i smukke bunder kan du også finde på markedet.

Lokalt fremstillet sæbe med duft af lavendler, lin, og meget mere

I betragtning af prisen i Danmark har jeg ofte et par glas cornichons, små agurker, og et glas stærk dijonsennep med hjem.

Man kan også købe poser med lavendler eller lavendler i løs vægt og selv fylde dem i poser.

Den meget velsmagende lokale ost, Banon, som vi får i en speciel udgave på Auberge des Seguins, kan købes på stedet.

Vi besøger på turen en producent af økologisk honning i Luberonbjergene, lavendelhonning og honning fra bier, der sværmer rundt mellem krydderurterne er ikke billig, men smagen er fantastisk. Kan købes hos producenten.

Lokal produceret olivenolie er også en speciel, men ikke billig souvenir.

Vi tilbyder også deltagerne at tage alle med til et af de store supermarkeder, hvor der kan købes mange forskellige varer til at købe med hjem.

Jeg skal også minde om, at højskolen afsluttes med en dag og en nat i Marseille, hvor verdens største isenkræmmerforretning besøges, med mange specielle ting og redskaber hus og husholdning.

Det er svært at vælge, hvad det er, der skal med i kufferten.

Torsten Granov

Del på print
Print rejse

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!