Efterårshøjskole i ProvenceAuberge des Sequins og det originale provencalske køkken

Rejsens største oplevelser

  • Efterårets intense landskaber i Provence
  • Auberge des Sequins og det originale provencalske køkken
  • Vandreture i Luberonbjergene
  • Små og større byer sin Sivergue, Apt og Bonnieux
  • Provence´ største marked
  • Marseille, den skjulte perle
  • God provençalsk mad

Efterår i Provence! Høstens farver og dufte, stilheden, den lune luft, den gode provencalske mad og vinen. Vandreturene i de smukke bjerge er ren terapi.

Afrejsedatoer: 26. september 2020

Pris: 12.945,- | Max. deltagerantal: 20 | Rejseleder: Torsten Granov, Jesper Tang

Dag til dag program

Dag 1: Afrejse Kastrup eller Billund, ankomst Marseille. Indkvartering på Auberge des Seguins
Dag 2: Isle-sur-la-Sorgue
Dag 3: Landsbyen Sivergues Toppen af Luberonbjergene
Dag 4: Besøg i Apt og hos en vinbonde
Dag 5: Landsbyen Buoux og en fortælling om trøfler
Dag 6: Vandretur til Bonnieux
Dag 7: Marseille
Dag 8: Afrejse fra Marseille

Dato Rejseleder Depositum Pris
26/09/2020 – 03/10/2020 Efterårshøjskole i Provence Torsten Granov Jesper Tang DKK 3000 DKK 12.945,00 Bestil

Udførlig rejsebeskrivelse

Dag 1: Afrejse Kastrup eller Billund, ankomst Marseille. Indkvartering på Auberge des Seguins

Afrejse fra Kastrup eller Billund, ankomst Marseille og transfer til Auberge des Seguins. Introduktion og velkomstmiddag.

Dag 2: Isle-sur-la-Sorgue. 


Vi tager om formiddagen til Provence´ største marked i byen Isle-sur-la Sorgue. Her sælges antikviteter, souvenirs, lokale produkter, grøntsager og meget, meget mere. Vi tager tilbage til Auberge des Seguins og får en god søndagsfrokost. Så er der tid til at slappe af. Sidst på eftermiddagen fortæller Jesper Tang om ”Mit Provence”, hvor han har boet i mere end 30 år.

Dag 3: Landsbyen Sivergues. Toppen af Luberonbjergene.


En vandretur til den lille landsby Sivergue er formiddagens tilbud. Frokost spises på Auberge des Seguins. De meget vandreglade får tilbud om at fortsætte fra Sivergue til Luberonjergenes top. Det er en tur på i alt 5-6 timer, og deltagerne får frokost med. Den spises undervejs, hvor der er udsigt ud over landskabet både til Mont Ventoux mod nord og Middelhavet mod syd.

Sidst på eftermiddagen fortæller Torsten Granov om provencalsk litteratur og dens forbindelse til Provence’ gamle kultur og livssyn.

Dag 4: Besøg i Apt og hos en vinbonde.


Vi slapper af om formiddagen og får en introduktion til det provencalske køkken og dets vigtigste ingredienser og til de krydderurter, der udgør en del af hemmeligheden bag velsmagen.

Om eftermiddagen kører vi til den nærliggende by Apt, ser på byen, besøger kirken og evt. museet, drikker en kop kaffe og sidder på en café og betragter livet. Herefter kører vi til en lokal vinbonde, hvor vi smager hans vin, ser på produktionen og får muligvis et indblik i vinhøsten.

Dag 5: Landsbyen Buoux og en fortælling om trøfler.

Vi går om formiddagen til landsbyen Buoux. Man kan vælge en kortere eller længere tur. Hjemturen foregår forbi Frankrigs største trøffelegeplantage.

Efter frokost er der tid til at slappe af og som optakt til aftenens middag, hvor der serveres en ret med trøfler, fortæller Torsten Granov om trøfler. Auberge des Seguins ligger midt i et af Frankrigs bedste trøffelområder. Torsten Granov har skrevet en bog om trøfler på dansk, og på den baggrund vil han fortælle om trøflen, om voksesteder, mysterier og dens anvendelse i gastronomien.

Dag 6: Vandretur til Bonnieux


Vi går en tur gennem det smukke efterårslandskab til landsbyen Bonnieux. Bonnieux er en lille by, der stammer fra middelalderen og har bevaret sine smalle gader og hyggelige caféer. Byen tilhørte engang paven i Avignon. I nærheden af landsbyen produceres den bedste Luberonvin. Man kan vælge at blive kørt tilbage til Auberge des Seguins, eller man kan gå tilbage.

Om eftermiddagen er der ikke noget program, men hvis nogen ønsker at handle i et stort lokalt supermarked, så arrangerer vi en tur derind.

Dag 7: Marseille

Vi forlader Auberge des Seguins om formiddagen og kører til Marseille, hvor vi skal overnatte sidste nat i den spændende middelhavsby. Jesper Tang viser os byen på en tur rundt i kvarteret ved den gamle havn, her er også et nyt spændende museum. Vi slutter turen i verdens mest spændende og velassorterede isenkræmmerforretning med køkkentøj, elektriske pærer, skruer og søm, og meget, meget mere. Mange af tingene har været produceret siden 30’erne.

Mange vil ærgre sig over, at der ikke er mere plads i kufferten.

Om aftenen kan man spise på egen hånd eller følge med Jesper Tang til en af byens restauranter, hvor der serveres en fremragende udgave af Marseilles ”nationalret” Bouillabaisse, restauranten kalder den selv verdens bedste.

Dag 8: Afrejse fra Marseille.  


Transfer til lufthavnen og ankomst til Kastrup eller Billund om eftermiddagen.

I prisen er inkluderet:

  • Flyrejse Kastrup/Billund til Marseille retur.
  • Transfers til og fra Auberge des Seguins.
  • 6 nætter på Auberge des Seguins i værelser med bad og toilet.
  • Helpension, dvs. morgenmad alle dage på Auberge des Seguins. Nogle frokoster vil vi spise i det grønne i omegnen.
  • En overnatning med morgenmad i Marseille på hotel i midtbyen.
  • Alle de i programmet nævnte udflugter og besøg.
  • Alle skatter, gebyrer og afgifter.
  • Danske ekspertrejseledere.

 

 Tilkøbsmuligheder:

Tillæg for enkeltværelse: kr 2.000,-

Få nyheder om rejser. foredrag og arrangementer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
automatisk information om gode tilbud,
nyheder, rejser m.m.

Du har altid mulighed for at framelde dig
nyhedsbrevet igen!

Billeder og videoer fra rejsen

Dato Rejseleder Depositum Pris
26/09/2020 – 03/10/2020 Efterårshøjskole i Provence Torsten Granov Jesper Tang DKK 3000 DKK 12.945,00 Bestil

Klik her og læs mere om rejselederne

Her er et tekstfelt.

Der er plads til at skrive om evt. bøger m.m.

Mere info - En overskrift

Her er et tekstfelt til mere info f.eks. rejselederens kommentar, artikler m.m.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Praktiske oplysninger

Få nyheder om rejser. foredrag og arrangementer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
automatisk information om gode tilbud,
nyheder, rejser m.m.

Du har altid mulighed for at framelde dig
nyhedsbrevet igen!