Forside-billede-1170px

24 beretninger med video, billeder mm. fra de mest skelsættende begivenheder i krigens sidste år.

Krigens Sidste År

– Over 24 skelsættende begivenheder i Krigens sidste år så de store sammenhænge træder tydeligt frem
– Mix mellem autentiske billeder, video- og lydfiler
– Perspektiverende og kontrafaktiske analyser

Ét år, der tegner vores verden i dag

I år er det 75 år siden de allierede gik i land i Normandiet. Efter svære kampe overgav Nazityskland sig i maj måned ’45. Her vil vi tage dig med tilbage til Krigens sidste år. Gennem autentiske billeder, videoer og lyd oplever du de dage, de skelsættende begivenheder fandt sted. 

Når vi vil tage dig med ind i dette sidste år, er det fordi kampenes bitterhed og intensitet her nåede et hidtil uhørt niveau med tab af flere menneskeliv og mere materiel end i de andre krigsår, og fordi udfaldet stadig præger den verden vi har i dag. Vi vil perspektivere det storpolitiske spil, give et portræt af samtiden og begivenhedsrækken og komme med et bud på, hvordan verden ville se ud i dag, hvis enkelte begivenheder var faldet anderledes ud. Vi glæder vi os til at give dig mere perspektiv og viden om de store sammenhænge, der trækker tydelige spor til i dag. 

Hvis  vore aktiviteter omkring Krigens sidste år har gjort dig interesseret i begivenhederne, ser vi frem til at byde dig velkommen på en af vores militærhistoriske rejser lige derhen, hvor dramaerne udspillede sig, og historien blev skrevet. For først når du står på stedet, mærker du for alvor historiens vingesus. God læselyst.

Med venlig hilsen
Rejselederne og militærhistorikerne i Cultours