Militærhistoriske rejser med ekspertrejseledere

Militærhistoriske rejser er andet og mere end kampvogne og våben. Med områdets dygtigste danske ekspertrejseledere kommer vi helt tæt på historien, baggrunden, hverdagen, vilkårene og menneskene. Vores militærhistoriske rejser er for alle!

Alle invasionsstrandene, bl.a. Omaha, besøges på denne busrejse, du er i Dunkerque, Bayeux, Ste. Mére-Eglise, Falaise og Arnhem og står på Colleville-Sur-Mer. Ekspertrejselederne fortæller og viser videoer og film i bussen. Ser de mest spændende museer og steder, hvor kampene foregik.

Afrejsedatoer: 25. april 2022 | 5. september 2022

Pris: 9.985,- | Rejseleder: Torsten Granov, Niels Klingenberg Vistisen, Poul Grooss

I Nürnberg besøger vi nazisternes store paradepladser, selve byen og det fremragende museum. I München ser vi nazismens centrale steder, bl.a. Fürerbau, Feldtherrenhalle, museet og Universitetsgården, hvor modstandsgruppen ”Hvide Rose” med søskendeparret Sophie og Hans Scholl blev arresteret. Vi besøger Berchtesgaden og Obersalzberg med Ørnereden, og vi kører med Hitlers egen elevator. På hjemvejen besøger vi Colditz, Nazitysklands mest berygtede krigsfangelejr.

Pris: 9.445,- | Rejseleder: Torsten Granov

Historiens største slagtehus og nazisternes port og bolværk mod øst. Fra krigens største bunkeranlæg ”Riese” og området, hvor Guldtoget (måske) er. Auschwitz og Krakow, Generalguvernementets hovedstad og Hans Franks residens, Schindlers fabrik, museer og Ostwall, tyskernes forsvarslinje mod Polen bygget samtidigt med Siegfriedlinjen mod Frankrig.

Pris: 8.985,- | Rejseleder: Torsten Granov

De hårdeste og mest blodige og meningsløse kampe i 1. Verdenskrig. De bedst bevarede slagmarker med skyttegrave og stillinger. Her vandt Rommel Tysklands højeste militære orden og her var Hemmingway ambulancefører og samlede stof til sin første roman ”Farvel til våbnene”: Vi besøger stederne og museer og monumenter.

Afrejsedatoer: 20. april 2022

Pris: 10.945,- | Rejseleder: Torsten Granov

Tysklands sidste store modoffensiv i efteråret 1944, Kampgruppe Peipers rute, imponerende Ordensburg Vogelsang, Malmedy og nedskydningen af 92 amerikanske krigsfanger, ”Band of Brothers´” skyttehuller ved Foy, Pattons grav og ubådsbunkeren Valentin

Pris: 6895,- | Rejseleder: Michael Jørgensen

Vi besøger Westerplatte, hvor 2. Verdenskrig begyndte, Hitlers hovedkvarter, hvor attentatet fandt sted 20. juli 1944. Danzig, ridder- og SS-borgen Marienburg, Penemünde og V-1 og V-2 forsøgsområdet.

Afrejsedatoer: 25. april 2022

Pris: 8.985,- | Rejseleder: Poul Grooss

Underjordiske raketproduktionsanlæg for V1 og V2, Wewelsburg, Dora-Mittelbau, uddannelsesakademi for unge naziledere, Panzermuseum Munster og Den Kolde Krig

Afrejsedatoer: 7. oktober 2021 | 6. oktober 2022

Pris: 4985,- | Rejseleder: Peter Præstgaard

Der findes stadig mange spor af det 3. Riges bygninger i Berlin. Vi skal besøge Den Olympiske Landsby fra 1936, Det Olympiske Stadion, underjordiske beskyttelsesrum, den afspærrede ø, hvor Göring, Speer, Keitel og Goebbels havde deres villaer. SS-Siedlung, et kvarter med ca. 800 boliger til SS-ansatte. Vi skal også se et stykke af muren og besøge det berygtede afhøringscenter, Hohenschönhausen og Stasihovedkvarteret fra DDR-tiden.

Afrejsedatoer: 26. oktober 2021 | 6. oktober 2022

Pris: 4.985,- | Rejseleder: Torsten Granov, Peter Hambro Mikkelsen

Vi besøger Kreml, De væbnede styrker museum og monumenter i Moskva. I Stalingrad Røde Oktober Fabrikken, Museet, de vigtigste kamppladser i og omkring byen. Paulus hovedkvarter, og den tyske og russiske kirkegård.

Afrejsedatoer: 20. maj 2022

Pris: 17.485,- | Rejseleder: Martin Cleemann Rasmussen

Vi besøger Hitlers hovedkvarter under Frankrigsfelttoget i 1940, grænsefortet Eben Emael, Eisenhowers hovedkvarter, togvognen i Compéigne, Villier-Bocage, vi har 5 overnatninger på Kanaløerne, Guernsey og Jersey med de mest velbevarede bunkere fra 2. Verdenskrig, museer og tunneller. Mortain, Batterie Todt, affyringsbunkeren for V-3 og V-2 bunkeren La Coupole.

Afrejsedatoer: 12. juni 2022

Pris: 17.885,-,- | Rejseleder: Torsten Granov

Engelsk historie fra 1805 til 1945. Admiral Nelsons ”Victory”. Enigma-kodemaskinen. The Battle of Britain. The Buffs i Canterbury Cathedral. Dovers tunneler.

Afrejsedatoer: 22. august 2022

Pris: 12.985,- | Rejseleder: Poul Grooss

Med bus til Stockholm, færge og bus til Helsinki, Skt. Petersborg, Tallinn.

Afrejsedatoer: 15. september 2021 | 14. september 2022

Pris: 13.385,- | Rejseleder: Poul Grooss

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!