REJS MED EKSPERTERNE

Tyskernes hemmelige våben og Paris´ besættelse og befrielse

Nordfrankrig omkring Calais og Paris - besættelsen og befrielsen
 • Nordfrankrig omkring Calais
 • Affyringssteder og opbevaringsfaciliteter til V1-, V2- og V3-våbnene
 • Paris under tysk besættelse fra juni 1940 til august 1944
 • Begivenhederne op mod og under kampene om Paris´ befrielse
 • Sacre Coeur-kirken. Operaen. Les Invalides med Napoleons sarkofag
 • Slagmarker fra 1. Verdenskrig
 • Gode museer

Når man affyrede V1- og V2-bomber under 2. Verdenskrig, kunne man nå London! Vi ser affyringssteder, bunkere og kirkegårde, og vi ser byernes by, Paris, nu og med utallige ar fra den tyske besættelse.

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

15/09/2024 – 22/09/2024 Tyskernes hemmelige våben og Paris besættelse og befrielse

3.500 kr.
13.745 kr.

DATO:

15/09/2024 – 22/09/2024 Tyskernes hemmelige våben og Paris besættelse og befrielse

Depositum pr. person:

3.500 kr.

Pris:

13.745 kr.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Afgang med bus fra Sjælland og Jylland. Information, video og materiale i bussen. Overnatning nær de først affyringssteder i Nordfrankrig

Dag 2: Resterne af en af V1-affyringsramperne. Bunkeren i Eperleques. La Coupole. V-2 bunker. Affyringsanlægget for det mindre kendte V3-våben

Dag 3: Batteri Todt. Cap Griz Nez. Museumsbesøg i Albert og Peronne. Overnatning i Paris

Dag 4: Byrundtur i Paris. Området omkring præfekturet. Notre Dame. Mindesmærket for de deporterede. Concorde Pladsen. Det franske nationale militærmuseum i Les Invalides.Overnatning i Paris

Dag 5: Kombination af gåture og bustur til steder med tilknytning til Adolf Hitler og tyskerne i Paris. Museumsbesøg. Overnatning i Paris

Dag 6: Vi forlader Paris. Paris Air and Space Museum i Le Bourget. Bruxelles og et af verdens bedste militærhistoriske museer. Overnatning i Bruxelle

Dag 7: Musée Royal L’Armée Bruxelles. Henri-Chapelle American Cemetery. Resterne af Vestvolden eller Siegfriedlinjen

Dag 8: Retur til Danmark

Rejse til Paris: Tyskernes hemmelige våben og Paris besættelse og befrielse

Udførlig rejsebeskrivelse:

På denne rejse besøger vi Nordfrankrig omkring Calais. Her ser vi nogle affyringssteder og opbevaringsfaciliteter, som tyskerne byggede til deres ”hemmelige” V1-, V2- og V3-våben, de såkaldte ”gengældelsesvåben”. V står for Vergeltung = gengæld. Disse våben repræsenterede den mest avancerede militære teknologi under 2. Verdenskrig. Det var fremtidens teknologi, som tyskerne her lagde grunden til. Tyskerne havde ikke ressourcerne til at udnytte deres teknologiske overlegenhed, og våbnene fik meget lidt indflydelse på krigens gang. Vi hører om baggrunden for udviklingen, og vi ser på våbnenes anvendelse i praksis og nogle af de steder, hvor de blev anvendt.

Turen går også til Paris, hvor vi især beskæftiger os med tiden under tysk besættelse fra juni 1940 til august 1944, men også med begivenhederne op mod og under kampene om byens befrielse. Vi hører om vigtige begivenheder og ser de steder, hvor mange af dem fandt sted – både under besættelsen og senere under befrielsen, der forløb og resulterede i en helt anden situation, end de allierede havde tænkt sig.

Vi besøger nogle af de store seværdigheder i Paris som Sacre Coeur-kirken, Operaen og Les Invalides med Napoleons sarkofag, hvor Adolf Hitler opholdt sig længe under sit eneste besøg i Paris. Vi besøger også Frankrigs store nationale militærmuseum. På vores vej gennem Nordfrankrig besøger vi nogle slagmarker fra 1. Verdenskrig og to gode museer.

Dag 1: Afgang med bus fra Sjælland og Jylland. Information, video og materiale i bussen. Overnatning nær de først affyringssteder i Nordfrankrig

Tidlig afgang i busser fra hhv. Aalborg og Københavns Hovedbanegård ca. kl. 4.00. Opsamling undervejs langs motorvejen mellem Aalborg og Kolding og mellem København og Kolding. Specifikt sted og tidspunkt informeres der om ved tilmelding. Busserne mødes ved Rasteplads Hylkedal Vest kl. ca. 7.30. Der er opsamlingsmuligheder langs motorvejen hele vejen til grænsen.
Der orienteres om krigens gang generelt og specielt om V- våbnene. Der vises videoer og billeder i bussen, og der udleveres materiale om våbnene og den militære udvikling fra D-dag til Paris´ befrielse. Vi overnatter nær de først affyringssteder i Nordfrankrig.

Dag 2: Resterne af en af V1-affyringsramperne. Bunkeren i Eperleques. La Coupole. Affyringsanlægget for det mindre kendte V3-våben

Vi besøger resterne af en af V1-affyringsramperne. Der var flere hundreder, men kun få rester af dem er tilbage. Der blev affyret mere end 20.000 V1-bomber under 2. Verdenskrig. Vi besøger også den enorme bunker i Eperleques, oprindeligt bygget til oplagring af 120 V2-raketter. Derefter besøger vi bunkeren og affyringsstedet for V2-raketterne, La Coupole. Selve anlægget er bevaret, og huser nu et museum m.m. Herfra går turen til affyringsanlægget for det mindre kendte V3-våben. Det var en kanon med et meget langt rør og sideladninger, hvis projektil kunne nå op på en meget høj hastighed og nå London. Anlægget blev bombet og ødelagt umiddelbart inden det var færdigt.

Dag 3: Batteri Todt. Cap Griz Nez. Museumsbesøg i Albert og Peronne. Overnatning i Paris

Vi besøger Batteri Todt. Oprindeligt var batteriet forsynet med fire 380 mm kanoner med en rækkevidde på 55,6 km. Englænderne kaldte dem ”cross Chanel guns”, da de kunne ramme mål i England på den anden side af Kanalen. Kanonerne eksisterer ikke længere, men selve bygningen rummer nu et spændende museum. Vi besøger også Cap Griz Nez, hvorfra der er udsigt til England (hvis vejret er godt).
Vi sætter kursen mod Paris, og på vejen besøger vi to museer for kampene på Vestfronten under 1. Verdenskrig. Et mere traditionelt i den genopbyggede by Albert og et mere moderne i byen Peronne. Vi overnatter 3 nætter i Paris.

Batterie Todt
Et nærbillede af V-3 kanonen, man ser tydeligt det lange kanonrør og kamrene til sideladningerne

Dag 4: Byrundtur i Paris. Området omkring præfekturet. Notre Dame. Mindesmærket for de deporterede. Concorde Pladsen. Det franske nationale militærmuseum i Les Invalides. 

Vi begynder dagen med en byrundtur i Paris, hvor vi ud over de traditionelle seværdigheder koncentrerer os om steder og begivenheder med tilknytning til 2. Verdenskrig, byen under besættelsen og byens befrielse. Vi besøger til fods området omkring præfekturet. Her blev der kæmpet, og man kan stadig se skudhuller i murene og mindeplader for de faldne. Vi går forbi Notre Dame og ser, hvor langt man er kommet med genopbygningen af kirken. Derefter besøger vi mindesmærket for de deporterede bag Notre Dame-kirken.

Vi besøger også området omkring Concorde Pladsen, hvor den tyske kommandant havde til huse, og hvor der også blev kæmpet, og hvor der er mindeplader og skudhuller.

Om eftermiddagen besøger vi det meget store franske nationale militærmuseum i Les Invalides.

Det er umuligt at se alt, selvom hele eftermiddagen er sat af til det. Vi vælger tiden op til 1. Verdenskrig, Mellemkrigstiden og 2. Verdenskrig, hvor der er meget fine udstillinger. Der er også muligheder for at se nogle af de andre spændende udstillinger om andre perioder eller emner. Det er bl.a. her i Invalidekirken at Napoleons pompøse sarkofag står. Den er absolut et besøg værd.

Dag 5: Kombination af gåture og bustur til steder med tilknytning til Adolf Hitler og tyskerne i Paris. Museumsbesøg. Overnatning i Paris

Vi fortsætter besøget i Paris med en kombination af gåture, bustur og egne museumsbesøg, som rejselederen introducerer. Vi vil i løbet af dagen komme forbi Hotel Ritz, Place Vendome, Getapos forhørsbygning, Trocadero og andre steder med tilknytning til Adolf Hitler og tyskerne i Paris.

Trocadero
På sin tur rundt i Paris besøger Hitler Trocadero overfor Eiffeltårnet i selskab med blandt andre Albert Speer

Dag 6: Vi forlader Paris. Paris Air and Space Museum i Le Bourget. Bruxelles og et af verdens bedste militærhistoriske museer. Overnatning i Bruxelles

Vi forlader Paris, og på vej ud af byen gør vi holdt ved Paris Air and Space Museum i Le Bourget. Her er mange spændende fly både klassiske militære og civile og mere moderne som Concorde. Turen fortsætter nordpå til Bruxelles, hvor vi besøger et af verdens bedste militærhistoriske museer.

Dag 7: Musée Royal L’Armée Bruxelles. Henri-Chapelle American Cemetery. Resterne af Vestvolden eller Siegfriedlinjen

Vi kan nå endnu et besøg på det store militærhistoriske museum eller et af de andre spændende museer i byen, inden vi forlader Bruxelles efter frokost. Før vi når frem til den tyske grænse, ser vi den store amerikanske kirkegård for næsten 8.000 faldne, Henri-Chapelle American Cemetery, og resterne af Vestvolden eller Siegfriedlinjen.

Dag 8: Retur til Danmark

Vi fortsætter op mod den danske grænse, hvor vi møder den anden bus og skifter til den, der vil bringe os til vort udgangspunkt.

I prisen er inkluderet:

 • Busrejse i **** moderne langtursbus
 • Overnatning på gode hoteller med bad og toilet på alle værelser, 2 senge på alle dobbeltværelser
 • Morgenmad alle dage, middag om aftenen dag 1, 2, 6 og 7
 • Entre til alle de i programmet nævnte museer og samlinger
 • Alle udflugter og arrangementer
 • Alle skatter og afgifter
 • Historiskkyndig ekspertrejseleder

Tilkøbsmuligheder:

 • Enkeltværelse: DKK 3.100

BILLEDER & VIDEO FRA REJSEN:

AFGANGE:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

15/09/2024 – 22/09/2024 Tyskernes hemmelige våben og Paris besættelse og befrielse

3.500 kr.
13.745 kr.

DATO:

15/09/2024 – 22/09/2024 Tyskernes hemmelige våben og Paris besættelse og befrielse

Depositum pr. person:

3.500 kr.

Pris:

13.745 kr.

Din rejseleder på turen:

Torsten Granov
Torsten Granov

TORSTEN GRANOV, CAND. MAG. OG DIREKTØR

Torsten Granov er direktør for Cultours. Torsten Granov har rejst over hele verden og ledet mange rejser til nære og fjerne egne af kloden. Torsten Granov er cand. mag. i fransk og historie og har bl.a. undervist i fransk historie på Århus Universitet. Han er grundlægger af rejsebureauet Cultours og har ledet mange ture verden over.

Torsten Granov har besøgt militærhistoriske steder og installationer over det meste af verden. Han har især bekæftiget sig indgående med Normandiet og Invasionskysten, herunder invasionshistorien, og er forfatter til bogen “D-Dag, optakten, dramaet og efterspillet”.

Læs mere om alle vores rejseledere her >>

Praktisk information ved bestilling af rejsen:

Når I ved bestilling indtaster jeres kreditkort, autoriserer I, at vi har mulighed for at hæve depositum med det samme, og restbeløb 2 måneder inden afrejsedag.

Dette vil også fremgå af ordrebekræftelse.

– Kan man reservere plads i bussen?

– Nej, men vi skifter plads undervejs, så alle sidder både forrest og bagerst i bussen på såvel udrejse som hjemrejse.

– Kan man være sikker på at komme til at sidde sammen?

– Ja selvfølgelig! Rejselederen sørger for, at du sidder sammen med dem, du har booket rejsen med. Også selvom I ikke stiger på bussen samme sted.

– Hvor mange pladser er der i bussen?

Der er ca. 50 pladser i den bus vi kører i og vi bruger som regel højst 44 af dem.

Læs mere om transporten med bussen her

Se alle opsamlingssteder med kort her

FÅ DET FULDE PROGRAM LEVERET SOM KATALOG ELLER PRINT SELV PDF AF DENNE REJSE

Læs kataloget online eller download

Få tilsendt det fulde militærhistoriske katalog med post eller på mail

DOWNLOAD PDF AF PROGRAMMET FOR DENNE REJSE OG PRINT

BESTIL REJSEN:

DATO

Rejseleder

Depositum pr. person

Pris

15/09/2024 – 22/09/2024 Tyskernes hemmelige våben og Paris besættelse og befrielse

3.500 kr.
13.745 kr.

DATO:

15/09/2024 – 22/09/2024 Tyskernes hemmelige våben og Paris besættelse og befrielse

Depositum pr. person:

3.500 kr.

Pris:

13.745 kr.