Berlin 7

Berlin fra nazisme til DDRFRA NAZIHOVEDSTAD TIL DELT BY I DDR

Rejsens største oplevelser

 • Den Olympiske Landsby fra 1936
 • Olympiastadion
 • Underjordiske bunkeranlæg
 • SS-Siedlung
 • Lichterfelde. SS Leibstandarde Adolf Hitlers kaserne.
 • Stasihovedkvarteret i Normannenstrasse
 • Forhørscenteret Hohenschönhausen fra DDR-tiden

Der findes stadig mange spor af det 3. Riges bygninger i Berlin. Vi skal besøge Den Olympiske Landsby fra 1936, Det Olympiske Stadion, underjordiske beskyttelsesrum, den afspærrede ø, hvor Göring, Speer, Keitel og Goebbels havde deres villaer. SS-Siedlung, et kvarter med ca. 800 boliger til SS-ansatte. Vi skal også se et stykke af muren og besøge det berygtede afhøringscenter, Hohenschönhausen og Stasihovedkvarteret fra DDR-tiden.

Afrejsedatoer: 26. oktober 2021 | 6. oktober 2022

Pris: 4.985,- | Rejseleder: Torsten Granov, Peter Hambro Mikkelsen

Dag til dag program

Dag 1 Afgang fra Danmark. Den Olympiske Landsby og Det Olympiske Stadion fra 1936. 
Dag 2 Underjordiske bunkere, Stasihovedkvarteret og det historiske museum.
Dag 3 Lichterfelde Kaserne. De anonyme bygninger, der rummede SS´ administrative hovedkvarter. SS-Siedlung. Den afspærrede ø, hvor de førende nazister havde deres private villaer. Monumentet for Berlins deporterede jøder på Grunewald Station. Alliierten Museum.
Dag 4 Deutsche Arbeitsfronts hovedkvarter. Afgang mod Danmark

Berlin blev centrum i nazisternes fremstilling af det nye Tyskland efter deres magtovertagelse i 1933.
Byen skulle bygges om til en passende hovedstad i det Storgermanien, som var drømmen. Hovedstaden skulle omdøbes til Germania, og der var planer kæmpebygninger, som skulle udtrykke ideen med riget. ”Tanker i sten”. Tusindårsriget varede kun 12 år, så det meste blev ved planerne.

Udførlig rejsebeskrivelse

1. Dag: Afgang fra Danmark. Den Olympiske Landsby og Det Olympiske Stadion fra 1936.

Afgang Aalborg kl. 4.00, Aarhus kl. 5.45, Fredericia Banegård kl. 7.15 (tog fra København/Sjælland ankommer kl. 7.09).

Opsamling langs motorvejen i Jylland. Gennem Nordtyskland med frokostpause på rasteplads

Ankomst midt på eftermiddagen til Den Olympiske Landsby fra 1936. Efter olympiaden blev området overtaget af det tyske militær og i 1945 af den russiske hær, indtil det blev rømmet i begyndelse af 90-erne.

Arbejdet med at restaurere området har stået på i nogle år, og der er meget at se, bl.a. huset hvor den amerikanske guldmedaljetager, Jesse Owens, boede, træningsfaciliteter, restaurantområdet og meget andet. Alt det, der imponerede atleterne og verden i nazisternes mest vellykkede propagandafremstød.

Først besøger vi den store allierede kirkegård, hvor tusindvis af flyvere ligger begravet. Herfra kører vi mod Berlin til Olympia Stadion, hvor vi ser og hører om nogle af de bygninger, der var scene for Olympiaden, meget er stadig bevaret. Herfra til vort centraltbeliggende hotel, hvor vi skal bo 3 nætter.

2. Dag: Underjordiske bunkere, Stasihovedkvarteret og det historiske museum.

Vi begynder dagen med at besøge en af de store civile, underjordiske beskyttelsesbunkere, mange af de store rum er stadig intakte. Vi besøger derefter det indre af det sidste tilbageværende FLAK-tårn i Berlin. Disse ernorme betonkonstruktioner med mange antiluftskytskanoner skulle beskytte Berlin mod allierede bombemaskiner, dog uden større held.

Vi besøger det tidligere Stasihovedkvarter fra DDR-tiden i Normannenstrasse. Mange af lokalerne står stadig, som da de blev forladt af Stasimedarbejderne. Der er her en udstilling om Stasi og dets aktiviteter.

Derfra til et af verdens bedste historiske museer. Deutsche Historisches Museum i det gamle tøjhus på Unter den Linden, midt i Berlin. Dette fremragende museum har afdelinger for alle dele af den tyske historie, og afsnittet med samlingerne fa 1914 – 1945 er meget interessante.

3. Dag: Lichterfelde Kaserne. De anonyme bygninger, der rummede SS´ administrative hovedkvarter. SS-Siedlung. Den afspærrede ø, hvor de førende nazister havde deres private villaer. Monumentet for Berlins deporterede jøder på Grunewald Station. Alliierten Museum.

Vi besøge Lichterfelde Kaserne, hvor Hitlers livvagt havde til huse. Her blev en del af ofrene for ”de lange knives nat ”, 30. juni 1934, dræbt. Der stod Istedløven, som blev bortført fra Flensborg Kirkegård efter nederlaget i 1864. Herfra kører vi forbi de ret anonyme bygninger, der rummede SS´ enorme administrative hovedkvarter. Vi kører gennem SS-Siedlung, et villakvarter med gode boliger opført til 800 SS-ansattes familier.

Vi besøger den afspærrede ø, hvor de førende nazister havde deres private villaer, Keitels og Goebbels´ villaer findes endnu, Görings og Speers er revet ned, Hitlers grund ligger stadig ubebygget hen. Vi besøger herefter det meget vellykkede monument for Berlins deporterede jøder på Grunewald Station.

Vi besøger også Alliierten Museum, museet om de allieredes tilstedeværelse i Berlin efter 2. Verdenskrig.

4. Dag: Deutsche Arbeitsfronts hovedkvarter. Afgang mod Danmark.

Inden vi forlader Berlin, kører vi til kvarteret, hvor Deutsche Arbeitsfront havde sit hovedkvarter. 10.000-vis af ansatte arbejdede her i den vidtforgrenede organisation, som omfattede forsikringsselskab, banker, fagforeningsaktiviteter og den enorme kultur- og underholdningsorganisation ”Kraft durch Freude”.
Mange af organisationens bygninger står endnu med relieffer og arkitektur fra nazitiden.

Herfra kører vi tilbage til Danmark, vi spiser frokost på en rasteplads langs motorvejen. Vi regner med at være i Fredericia mellem kl. 18 og kl. 19.

Del på print
Print rejse

I prisen er inkluderet:

 • Busrejse i moderne langtursbus
 • Overnatning på gode centraltbeliggende hoteller med bad og toilet på alle værelser
 • Morgenmad alle dage og aftensmad den første aften
 • Entréer til alle i programmet nævnte museer og samlinger
 • Alle udflugter og arrangementer
 • Alle skatter og afgifter
 • Historiskkyndig ekspertrejseleder

Tilkøbsmulighed:

 • Enkeltværelse DKK 1200

Få historisk viden, unikke rejsetilbud og information om spændende arrangementer

Tilmeld dig Cultours nyhedsbrev. Du modtager vores nyhedsbrev ca. én gang månedligt.

Du har altid mulighed for at framelde dig nyhedsbrevet igen!

Billeder og videoer fra rejsen

Læs mere om Berlin i Cultours' militærhistoriske føljeton "Krigens Sidste År"

MOD BERLIN
Hitlers selvmord
HITLERS SELVMORD
KAPITULATIONEN

Læs mere om rejselederen

Praktiske oplysninger

Ved bestilling af en rejse skal du med det samme i betalingsvinduet godkende, at vi trækker rejsens pris fra dit betalingskort. Der gives lov til, at vi trækker hele beløbet.

Vi trækker betalingen i 2 omgange:

Vi trækker depositum nu.
Vi trækker restbeløbet 60 dage før afrejse.
Dette vil også stå på ordrebekræftelsen/i tilmeldingsbrevet.

Del på print
Print rejse